Slovensko – Bielorusko 2:1 (kon.)
koniec
Slovensko
2:1 (1:1, 0:0, 1:0)
Bielorusko
Štvrtok 11.02.2016, 17:00Slovakia Cup 2017
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončilo sa otváracie stretnutie Slovakia cupu medzi Slovenskom a Bieloruskom, po výsledku 2:1 sa s výhry tešia naši chlapci.

    Najlepší hráči stretnutia:

    SVK – Július Hudáček
    BLR – Sergei Drozd


    S týmto konštatovaním a prianím pekného večera sa už s vami lúčime. V mene portálu Onlajny.eu ďakuje za pozornosť pri dnešnom prenose Lukáš Pancurák. (19:07:09)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:54
    Celú situáciu pred Julom Hudáčkom sme už napokon dokázali ustáť, už sa nič neudeje, Slovensko dnes Bielorusko porazí po 60 minútach.
     
    59:50
    Oddychový čas hostí.
     
    59:50
    Naši chlapci sa dopustili zakázaného uvoľnenia, hostia sa môžu dostať ešte do jednej šance.
     
    59:20
    Borodulia na striedačke, power-play Bieloruska!
     
    59:10
    V tejto chvíli sa ale hostia nemôžu objaviť na ľade so šiestimi korčuliarmi, puk totiž máme vo svojej moci.
     
    58:40
    Puk je na hokejkách Bielorusov, avšak len v strednom pásme. Čakáme na to, či sa hostia odvážia na hru bez brankára.
     
    58:10
    Hrajú sa posledné 2 minúty riadnej hracej doby.
     
    57:40
    Slovensko sa mohlo dostať do prečíslenia 3 proti 2, hráč Slovana Šťastný ale svojim pasom nenašiel Košičana Hrnku, ktorý vložil do šprintérskeho súboja všetky sily, dlhý pas ale nezachytil.
     
    57:10
    Našťastie pre nás sa súper do šance nedostal, naopak, sami sme mohli zaútočiť, napokon našich hráčov ale zastavil ofsajdový verdikt.
     
    56:50
    Skalický chcel napodnobniť svojich spoluhráčov a puk sa snažil vyhodiť z obrannej tretiny, okamžite bol ale napádaný dvomi hokejistami, preto sa mu to nepodarilo.
     
    56:10
    Trio Mikuš – Čajkovský – Dej teraz nemalo veľa možností na oslobodenie svojho tímu, preto puk takticky vytlačili len k obrannej modrej svojho súpera. Ten sa tam bude ponáhľať.
     
    55:30
    Borodulia likvidoval nebezpečné nahodenie od modrej čiary, puk chcel pritom okamžite z lapačky vyhodiť za svoju bránku, tam ale stál Marcinko, preto si to gólman nedovolil.
     
    55:15
    Dravecký puk zaviezol do útočnej tretiny, tam na modrej našiel Meszároša. Skúsený obranca vypálil, puk bol tečovaný do ochrannej siete.
     
    54:30
    Naši chceli prejsť stredom poľa, tento priestor je dnes ale prakticky po celý zápas výborne pokrytý, preto sa tade puk nedostal.
     
    53:40
    Hrá sa teraz aktívne z oboch strán, rýchly hokej sa divákom musí páčiť, chýba tomu už len presnejšie strelecké zakončenie, o ktoré sa teraz Lisovets márne snažil.
     
    53:00
    Bakoš chcel krížnou prihrávkou nájsť práve Hudáčka, ten bol napokon dobre pokrytý, preto o puk prídeme.
     
    52:40
    A je to tak. Libor Hudáček je na ľadovej ploche, môžeme pokračovať v našom útočnom snažení.
     
    52:10
    Stále sa hostia s pukom nevedia natlačiť pred Jula Hudáčka, zdá sa, že toto vylúčenie Libora už dokážeme ustáť bez inkasovaného gólu.
     
    52:00
    K puku sme sa navyše dostali aj v našej obrannej tretine, Bielorusi totiž museli rešpektovať avizované postavenie mimo hry.
     
    51:40
    Ďalšie vyhodenie, naši to teraz hrajú parádne.
     
    51:10
    Stále puky dobre posielame až k bránke súpera, ktorého nepúšťame do väčších šancí.
     
    50:40
    Skalický s Lušňákom v tejto chvíli odviedli neskutočnú robotu v obrannom pásme svojho súpera. kde kombinujú a zbierajú cenné sekundy!
     
    50:19
    Hudáček (SVK) – 2 minúty – hra so zdvihnutou hokejkou.
     
    50:00
    A platiť to bude aj po tomto prerušení, hostia sa totiž dopustili len zakázaného uvoľnenia.
     
    49:40
    O čosi podobné sa pokúšali aj Marcinko s Dejom, ani tentokrát takáto akcia úspech neslávila. Pri puku ostaneme.
     
    49:25
    Viedenský hľadal v predbránkovom priestore Cehlárika, ktorý si tam veľmi rýchlo chcel nakorčuľovať, gólman na celú situáciu zareagoval včas.
     
    48:10
    Mikuš smerom dopredu posielal Lušňáka, ten to však mal na dlhú hokejku, preto puk zastihol až v pozícii nevýhodnej na priame strelecké zakončenie.
     
    47:35
    Pokračujeme v aktívnej hre, unavení Bielorusi teraz budú mať už len veľké problémy. Hostia sa sťahujú do obrannej tretiny.
    Peter CEHLÁRIK - 2:1

    Zdroj: RTVS
     
    46:37
    Slovensko dalo gól! Obrovská chyba obrany Bieloruska znamená pre nás druhý gól v sieti Boroduliu! Prvú strelu ešte gólman vyrazil, naši sa ale dostali k puku a PETER CEHLÁRIK puk pretlačil do siete. Asistencie: Marek Viedenský, Ivan Švarný.
     
    45:55
    Po vlastnej chybe sme boli vytlačení do stredného pásma, presilovú hru o dvoch hráčov sme nevyužili, stále ale hráme proti štvorici súperov.
     
    45:40
    Stále sme usadení pred bránkou súpera, teraz ale nestrieľame, toto Bielorusom rozhodne vyhovuje.
     
    45:20
    Naši chlapci okamžite usadení pred Boroduliom, videli sme viacero zakončení od modrej čiary, pálil Meszároš aj Sersen, avšak len nepresne.
     
    45:00
    Yeronov (BLR) – 2 minúty – seknutie.
     
    44:50
    Čajkovský bol veľmi aktívny a vypýtal si faul, budeme hrať presilovku o dvoch mužov!
     
    44:20
    Slovenskí hokejisti chceli pred bránkou súpera roztočiť presilovkový kolotoč, puk ale napokon prepadol do stredného pásma.
     
    43:49
    Goncharov (BLR) – 2 minúty – hákovanie.
     
    43:00
    Solomonov teraz vykopol hokejku z rúk brániaceho Šedivého a následne sa sám natlačil pred Hudáčka, našťastie pre nás zakončenie po ľade nebezpečné nebolo.
     
    42:40
    Šedivý poslal puk na Hrnku, ten bol v náročnej pozícii, keď stál až proti 4 hráčom súpera, napriek tomu ale puk podržal na svojej hokejke. Následná strela Šťastného bola nepresná.
     
    42:20
    Bielorusi sa čoraz častejšie uchyľujú k jednoduchým narodeniam puku do útočnej tretiny, zdá sa, že hosťom pomaly dochádzajú sily a spoliehať sa budú na brejky.
     
    41:40
    Domáci hokejisti sa s pukom dobre presunuli pred Boroduliu, tam zakončoval Jánošík, jeho ranu ale hostia dokázali pokryť a puk tak v sieti neskončil.
     
    41:20
    Demkov síce súboj s Čajkovským vyhral, následne ale puk zadovkou posielal práve len na hokejky našich obrancov.
     
    41:10
    Vráťme sa ale k dianiu na ľadovej ploche. Naši chlapci sa tam snažili o založenie súvislej útočnej akcie, čo sa im nanešťastie nepodarilo.
     
    40:50
    Zo Žiliny posielame nepríjemnú správu, Marek Bartánus totiž v dnešnom zápase, žiaľ, pokračovať nemôže. V tejto chvíli nevieme určiť rozsah zranenia „Bertyho“, veríme ale, že to nebude nič vážne a kapitán Košíc dlhšie pauzovať nebude.
     
    40:10
    Začala sa tretia tretina dnešného zápasu, budeme zvedaví, či sa skóre bude ešte zásadnejším spôsobom meniť, alebo bude musieť prísť na scénu aj predĺženie a prípadne samostatné nájazdy.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Skončila sa prostredná časť hry, v tej sme gól nevideli ani na jednej strane, preto môžeme vravieť o pokračovaní nerozhodného stavu z úvodnej tretiny.

    Tretia tretina sa začne približne o 18:31.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:30
    Šedivý proti dvojici súperov, hrá sa v našej obrannej tretine, tam sa ale Bielorusi k puku nedokážu dostať.
     
    38:50
    Druhá tretina sa pomaly blíži k svojmu koncu, puk lieta stredným pásmom, ani jeden z celkov svoju útočnú akciu do konca nepriviedol.
     
    38:30
    Ale pozor! Hostia sa ako blesk z jasného neba dostali do dobrej šance, kde sme sledovali tečovanú strelu. Tá našťastie v našej sieti neskončila.
     
    38:10
    Yeronov puk vyhodil cez všetky čiary, napriek tomu ale Bielorusi puk dokorčuľovali a šikovne sa tak vyhli zakázanému uvoľneniu.
     
    37:40
    Nepríjemný moment, Hrnka, ktorý odohral skvelé striedanie, teraz inkasoval vysokú hokejku priamo do tváre a s rukou na tvári odchádza na striedačku, veríme, že pre útočníka Košíc nepôjde o nič vážne.
     
    37:10
    Cehlárik šprintoval do prečíslenia s Viedenským, finálna prihrávka mala smerovať práve na druhého menovaného, napokon ale puk cez padajúceho obrancu neprešiel.
     
    36:40
    Viedenský teraz na buly neuspel, našim hráčom to ale nevadí, Meszároš totiž puk skvelým spôsobom poslal do útočnej tretiny.
     
    35:57
    Solomonov sa nepríjemným spôsobom tlačil pred Hudáčka, našťastie si na neho naši chlapci dali pozor a k zakončeniu ho nepustili.
     
    35:24
    Šedivý dobre vypálil, následne sa skvelým spôsobom vrátil do obrannej tretiny a pre Slovensko tak po zakázanom uvoľnení súpera vybojoval buly v útočnej tretine. Skvelá práca obrancu Košíc.
     
    34:56
    Dravecký teraz v útočnej tretine bojoval o každý voľný puk, odohrali sme skvelé striedanie, napokon z toho nanešťastie gólová strela neprišla.
     
    34:20
    Šťastný chcel využiť skvelú prácu Meszároša, napokon sa ale natlačil medzi dvojicu súperov, kde nemal prakticky žiadnu šancu uspieť.
     
    34:00
    Napokon to hosťom nevyšlo, hráme s piatimi korčuliarmi.
     
    33:30
    Nepresvedčivé nahodenie Kulakova, Bielorusi si budú musieť puk upokojiť v útočnej tretine.
     
    33:10
    Stále sa hostia nedokážu s pukom presunúť pred Hudáčkom, fantastický Hrnka neúnavne napáda rozohrávku Bieloruska.
     
    32:30
    Hrnka s Lušňákom v tejto chvíli na výbornú, skúsené duo zvieralo poriadne cenné sekundy pred útočnou modrou čiarou.
     
    32:10
    Puk okamžite letí do stredného pásma, Bielorusi sa tam budú musieť vrátiť.
     
    31:56
    Meszároš (SVK) – 2 minúty – zdržiavanie hry.
     
    31:45
    Skalický puk získal pre svojich spoluhráčov, ten napokon zamieril na hokejku Sersena, ktorý priestor troch žrdí prepálil.
     
    31:10
    Bielorusi puk vyhadzujú cez všetky čiary, naši sú v presilovej hre mimoriadne aktívni, chýba tomu ale impulz vo forme presnejšej strely.
     
    30:25
    Bakoš s Dejom ale teraz predviedli nacvičený signál a chýbalo len veľmi málo, aby dobrá strela skončila vsieti.
     
    30:10
    Stále hráme bez strely, o ktorú sa Hudáček síce pokúšal, jeho strieľanú prihrávku ale hostia prečítali.
     
    29:45
    Úvod presilovej hry sme zvládli na výbornú, Bakoš bude puk posielať na modrú čiaru.
     
    29:28
    Kulakov (BLR) – 2 minúty – nebezpečná hra so zdvihnutou hokejkou,
     
    29:05
    Dravecký puk vytlačil do stredného pásma, súper sa chcel usadiť pred Julom Hudáčkom, vďaka nebojácnej hre nášho útočníka sa mu to nepodarilo.
     
    28:20
    Viedenského krásna prihrávka bekhendom na Čajkovského, ten sa rozhodol vypáliť švihom, jeho rana skončila na tele gólmana Bieloruska.
     
    28:01
    Napokon sme puk odpálili a odišli prestriedať.
     
    27:30
    Bakoš chcel v obrannej tretine kombinovať so Sersenom, jeho prihrávku ale obranca Slovana spracovať nedokázal. Budeme sa tak brániť.
     
    27:10
    Sersen puk nahadzoval smerom dopredu, ten sa ale napokon stočil priamo na hráčsku lavicu Slovenska. Pokračovať sa bude v strednom pásme.
     
    27:00
    Hrá sa rýchly hokej zo strany na stranu, oba celky sa snažia o založenie súvislejšej útočnej akcie, nedarí sa to ale pritom nikomu. Prihrávky smerujú zvyčajne cez stred poľa, tento priestor je ale príliš prehustený.
     
    26:10
    Tak napokon sme to boli práve my, kto sa musel brániť, Čerešňák hlásil problémy za Hudáčkom, kde ho napádalo duo súperov, našťastie z toho šanca nebola.
     
    25:50
    Bielorusi teraz puk neodkážu vyhodiť von zo svojej obrannej tretiny, naši tento fakt budú chcieť využiť na strelenie druhého gólu.
     
    25:30
    Kaznadei si teraz poriadne vyšliapol na Jánošíka, možno ani nie práve športovým spôsobom, našťastie sa náš obranca tomuto súboju dokázal vyhnúť.
     
    24:50
    Medzičasom sa Volkov vrátil na ľad, naši chlapci ale súpera stále zovierajú v obrannej tretine.
     
    24:20
    Trio Čajkovský – Cehlárik – Viedenský teraz veľmi vhodne doplnil aj Juraj Mikuš, ktorý sa rozhodol po kombinácii spoluhráčov vypáliť z prvej, dobrá rana skončila v náruči Boroduliu.
     
    24:00
    Cehlárik si chcel obhodiť obrancu a puk poslať na Šťastného, to sa mu nepodarilo.
     
    23:40
    Viedenský mohol zúžitkovať prihrávku Cehlárika priamo pred bránkovisko, Marek ešte puk vypichol čepeľou hokejky, nanešťastie priamo len do gólmana.
     
    23:20
    Bielorusi puk posielajú cez všetky čiary.
     
    22:50
    Slováci sa usadili pred bránkou svojho súpera, po peknej kombinácii sa do puku mohol oprieť Bakoš, ten ale premeškal ideálnu príležitosť a priestor troch žrdí netrafil.
     
    22:28
    Volkov (BLR) – 2 minúty – hákovanie.
     
    22:20
    Bakoš bol faulovaný, budeme hrať presilovú hru!
     
    22:13
    Krásna prihrávka Čerešňáka hľadala Draveckého, ten sa našťastie pre Bielorusko k puku pred Boroduliom na dlhší čas nedostal.
     
    21:25
    Hudáček sa teraz musel mať na pozore, Bielorusi sa totiž dostali do veľkej šance, po tvrdej rane z pravej strany Julo puk zrazil pred seba, kde zlikvidoval aj následnú dorážku!
     
    20:50
    Medzičasom hráme už v pätici, Bielorusov teraz našťastie zastavila kaluž na ľade, voda po úprave ešte nestihla celkom zmrznúť.
     
    20:20
    Lušňák puk zo svojej hokejky poslal do rohu klziska, kde okamžite napádal súpera a výrazne tak ukrojil zo zvyšných sekúnd obrannej hry Slovenska.
     
    20:10
    Úvodné buly nám započalo druhú časť riadnej hracej doby. Aj v tomto prípade puk získali ako prví naši chlapci, preto sa s ním vyberú smerom dopredu.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Skončila sa úvodná tretina stretnutia medzi Slovenskom a Bieloruskom, po nevydarenom úvode sa podarilo presadiť aj našim chlapcom, keď vyrovnával Tomáš Marcinko. Do šatní sa tak pôjde za stavu 1:1.

    Druhá tretina sa začne približne o 17:44.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:50
    Bielorusi sa síce pred Hudáčkom ešte usadili, vyslali pritom nebezpečnú strelu, ktorú na naše šťastie osamotený Drozd tečoval do ochrannej siete.
     
    19:10
    Sersen puk vyhadzuje cez všetky čiary, na záverečných 50 sekúnd ešte využijeme možnosť prestriedania.
     
    18:42
    Hostia sa s pukom okamžite usadili pred Hudáčkom, na ktorého letela dobrý strela smerujúca do rohu bránky, náš gólman na puk včas zareagoval.
     
    18:27
    Jánošík (SVK) – 2 minúty – krosček.
     
    18:01
    Stále sa hrá bez dotyku našich hokejistov, Bielorusi to ešte skúšajú v šestici, čím prakticky predĺžili svoju presilovú hru.
     
    17:15
    Hralo sa už 5 proti 5, Jánošík si ale za bránkou Hudáčka pomohol faulom, preto sa budeme brániť.
     
    16:10
    Slovensko dohráva záverečné sekundy svojej presilovej hry, Bielorusi sa niekoľkokrát oslobodili, zdá sa, že už sa nič neudeje.
     
    15:30
    Mikuš našiel svojou prihrávkou Mikuša, napokon sme videli krásnu strelu Čajkovského, ktorú opäť skvelým spôsobom tečoval Marcinko, Bielorusko so šťastím túto situáciu prežilo.
     
    15:10
    Meszárošova strela, puk sa ešte vrátil do hry, konkrétne k Andrejovi Štastnému, ktorý teraz nedokázal trafiť odkrytú časť bránky!
     
    14:24
    Razvadovski (BLR) – 2 minúty – seknutie.
     
    14:24
    Nádherná individuálna akcia Tomáša Hrnku, ktorý ustál dve sekery od súpera, následne sa dostal aj pred bránku, kde zakončoval nebezpečne. Puk napokon v bránke neskončil, budeme ale hrať presilovku.
    13:23 Tomáš MARCINKO - 1:1

    Zdroj: RTVS
     
    13:23
    Slovensko dalo gól! Máme vyrovnané! Čajkovský sa medzi kruhmi poriadne oprel do puku, ktorý sme už videli v bránke, napokon sa ale od žrde vrátil do hry, kde sa najlepšie zorientoval TOMÁŠ MARCINKO. Ten už poľahky skóroval. Asistencie: Michal Čajkovský, Vladimír Dravecký.
     
    12:40
    Viedenský so Sersenom za bránkou Hudáčka odzbrojili Demkova, využiť to chceli naši útočníci, tí si ale v útočnej tretine nerozumeli.
     
    12:20
    Šťastný puk súperovi chcel vypichnúť v strednom pásme, jeho aktivita napokon bola prehnaná. Puk opustil ľadovú plochu, vhadzovať sa bude v stredovom kruhu.
     
    11:55
    Šedivý to teraz priamym pasom cez stred klziska nemyslel vôbec zle, nakoľko si ale hostia súperov dobre zablokovali, pískať sa bude len zakázané uvoľnenie.
     
    11:15
    Švárny to teraz nevymyslel príliš dobre, puku sa zbavil nie príliš šťastným spôsobom, keď sa dostal priamo k Bielorusom, tí našťastie druhý gól nepridali.
     
    10:30
    S tým ale nesúhlasil Dravecký, ktorý sa s pukom hnal do útočnej tretiny, finálna prihrávka napokon bola príliš prudká a nepresná, preto sa vyrovnania v tejto chvíli nedočkáme.
     
    09:57
    Hra sa teraz prelieva zo strany na stranu, Čajkovský chcel prihrať Marcinkovi, ten bol ale včas pokrytý, preto sa budeme musieť stiahnuť opäť do obranných radov.
     
    09:45
    Naši chlapci sa teraz oslobodili jednoduchým odpálením puku to obrannej tretiny svojho súpera, napokon z toho ale zakázané uvoľnenie nebude, preto hostia budú striedať počas hry.
     
    08:40
    Hrnka sa dostal s pukom pred Boroduliu, kde vyslal pomerne nepríjemnú strelu, na ktorú ale napokon gólman Bieloruska reagovať nemusel. Puk skončil na zadnom mantineli.
     
    08:10
    Jánošík je napádaný za Hudáčkom až dvojicou súperov, naši chlapci obrancovi nepomáhajú, Jánošík preto puk pošle len popri mantineli čo najďalej od bránky.
     
    07:15
    Demkov a jeho nepríjemne zakončenie bekhnedom, Hudáček puk kontroloval, ten napokon skončil mimo priestoru troch žrdí.
     
    06:40
    Na opačnej strane si puk pýtal Demkov, v tejto chvíli sme mali šťastie, že sa k nemu napokon nedostal. Bielorusko by sa totiž dostalo do veľmi zaujímavej pozície.
     
    05:55
    Hrnka bojoval o puk pri bránke svojho súpera, bol tam ale sám proti trojici hostí, preto sa zameral skôr na sťaženie kombinácie súpera.
     
    05:10
    Videli sme napokon viacero zaujímavých momentov, od modrej najskôr vypálil Čerešňák, následne sa ešte pred bránkou otáčal Lušňák, Borodulia jeho strelu vyrazil.
     
    04:30
    Bakoš s Liborom Hudáčkom teraz poriadne zabojovali v rohu klziska a puk napokon získali na svoje hokejky, dočkáme sa tak kombinácie v útočnej tretine.
     
    04:00
    Bielorusi sú smerom dopredu aj naďalej veľmi aktívni, naši chlapci sa zameriavajú skôr na obranné rady, z ktorých v tejto chvíli často nevychádzajú.
    03:10 Nikita USTINENKO - 0:1

    Zdroj: RTVS
     
    03:10
    Bielorusko dalo gól! Žiaľ, Slovensko pomerne skoro inkasuje a dostáva sa do nepríjemnej situácie. NIKITA USTINENKO nepríjemne vypálil, navyše, puk bol tečovaný, Hudáček preto nezareagoval. Asistencia: Charlet Linglet.
     
    02:50
    Bielorusi v prvej dobrej šanci, Julo Hudáček musel pokryť puk smerujúci medzi jeho betóny. Do nášho gólmana tam ešte nechtiac vletel Musiyenko, ktorý sa pošmykol, našťastie to bude bez zranenia.
     
    02:30
    Skalický teraz po jednom zo súbojov padol na ľadovú plochu, napokon ale predsa len puk vybojoval pre svojich spoluhráčov, ktorí sa ihneď vydajú smerom dopredu.
     
    01:40
    Bakoš sa prebíjal s pukom do útočnej tretiny, kde ho zahnal do rohu klziska, tam ale chýbali jeho spoluhráči, preto Bielorusi nášho útočníka odzbrojili.
     
    00:55
    Bartánus v útočnej tretine zakombinoval s Marcinkom, prvý menovaný puk posunul medzi kruhy spoluhráčovi, z tohto priestoru ale napokon strela neprišla.
     
    00:20
    Slovensko sa veľmi rýchlo presunulo pred Boroduliu, tam ale Sersen nespracoval na modrej čiare puk celkom ideálne, preto nás súper poľahky vytlačil do stredného pásma.
     
    00:10
    Úvodné buly bolo vhodené. Puk získali na svoje hokejky ako prví naši chlapci, ktorí sa s ním okamžite stiahli do obranných radov. Odtiaľ sa nepochybne pokúsia o čo najrýchlejšie založenie útočnej akcie.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Naši chlapci dnes nastúpia v modrých dresoch, hostia z Bieloruska na tento zápas vykorčuľujú v bielej sade dresov. Od vhodenia prvého buly stretnutia nás delí skutočne už len niekoľko sekúnd.
     
    Vážení športoví priaznivci, ešte raz vás srdečne vítame pri priamom prenose z 1. zápasu Slovakia cupu medzi Slovenskom a Bieloruskom. Hráči oboch celkov už prichádzajú na ľadovú plochu hokejového štadióna v Žiline, my si ešte počkáme na hymny oboch krajín, po ktorých už vhodeniu úvodného buly nebude nič brániť.
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: J. Hudáček (Melicherčík) – Meszároš, Sersen, Čajkovský, J. Mikuš, Jánošík, Švarný, Čerešňák, Šedivý – Cehlárik, Viedenský, A. Šťastný – Dravecký, Marcinko, Bartánus – M. Bakoš, L. Hudáček, Dej – Hrnka, Lušňák, Skalický

    Bielorusko: Borodulia (Milchakov) – Dyukov, Lisovets, Ustinenko, Khenkel, Yeronov, Kaznadei, Karaban, Goncharov – Drozd, Kulakov, Linglet – Demkov, Volkov, Komarov – Lopachuk, Razvadovski, Ambrazheychyk – Musiyenko, Sharangovich, Solomonov

    Rozhodca: Baluška, Kubuš – Tvrdoň, Výleta.
     
    Bielorusov povedie tréner Dav Lewis. Pred turnajom sa naši prví súperi od nedele pripravovali v bieloruskom Minsku. Zaujímavosťou je, že ich káder tvoria iba hráči z domácej súťaže.

    V Žiline uvidíme celkovo tridsiaty vzájomný zápas Slovenska s Bieloruskom na seniorskej úrovni. Bilancia je z nášho pohľadu dobrá, na svojom konte máme 17 víťazstiev pri jednej remíze a 11 prehrách. Celkové skóre vyznieva taktiež v prospech slovenskej reprezentácie 81:50.

    Káder Bieloruska:
    Brankári: Alexander Boroduľa (Junosť Minsk), Ivan Kuľbakov (Dinamo Minsk "20"), Michail Karnauchov (Dinamo Molodečno), Dmitrij Miľčakov (Dinamo Minsk)
    Obrancovia: Roman Ďukov, Kristian Chenkeľ (obaja Junosť Minsk), Alexander Jeronov (HK Gomeľ), Iľja Kaznadej (Neman Grodno), Vladislav Gončarov (Dinamo Minsk "20"), Jevgenij Licovec, Nikita Ustinenko (obaja Dinamo Minsk)
    Útočníci: Pavel Razvadovskij (Junosť Minsk), Nikita Komarov, Sergej Drozd, Alexander Kulakov, Dmitrij Ambrožejčik, Charles Linglet, Stanislav Lopačuk (všetci Dinamo Minsk), Jevgenij Solomonov, Arťom Volkov, Pavel Musijenko (všetci HK Gomeľ), Artemij Černikov, Danila Karabaň, Jegor Šarangovič (všetci Dinamo Minsk "20"), Arťom Demkov (Šachťor Soligorsk)
     
    Pre slovenských reprezentantov pôjde už o tretí turnaj v tomto ročníku. Predtým sa predstavili na Nemeckom pohári v Augsburgu a na Arosa Challenge vo Švajčiarsku. Zaujímavosťou je, že na domácom ľade v Žiline budú hrať proti rovnakým súperom ako naposledy v Arose. Tam Slováci Bielorusov zdolali 4:1, ale Švajčiarom podľahli 2:3 po samostatných nájazdoch.

    Kapitánom Slovenska bude pod Dubňom Andrej Meszároš (obranca ruského klubu Sibir Novosibirsk), jeho asistentmi budú ďalší zadák Michal Čajkovský (Sparta Praha) a útočník Slovana Bratislava Andrej Šťastný.

    Káder Slovenska:
    Brankári: Július Hudáček (Örebrö HK/Švéd.), Marcel Melicherčík (HC Košice)
    Obrancovia: Andrej Meszároš (HC Sibir Novosibirsk/Rus./KHL), Eduard Šedivý (HC Košice), Michal Sersen, Ivan Švarný (obaja HC Slovan Bratislava), Adam Jánošík (Piráti Chomutov/ČR), Michal Čajkovský, Juraj Mikuš (obaja HC Sparta Praha/ČR), Peter Čerešňák (HC Vítkovice Steel/ČR)
    Útočníci: Marek Bartánus, Tomáš Hrnka (obaja HC Košice), Patrik Lušňák, Pavol Skalický, Andrej Šťastný, Marek Viedenský (všetci HC Slovan Bratislava), Martin Bakoš (Bílí Tygři Liberec/ČR), Tomáš Marcinko (HC Dynamo Pardubice/ČR), Vladimír Dravecký (HC Oceláři Třinec/ČR), Peter Cehlárik (Lulea HF/Švéd.), Libor Hudáček (Örebrö HK/Švéd.), Rastislav Dej (HK Hradec Králové/ČR)

    Realizačný tím: Róbert Švehla (generálny manažér), Zdeno Cíger (tréner), Ernest Bokroš a Miroslav Miklošovič (asistenti trénera), Igor Andrejkovič (videotréner), František Okál (lekár), Viktor Fábik a Andrej Foltýn (fyzioterapeuti), Michal Malina a Samuel Petráš (maséri), Ľuboš Schwarzbacher (médiá)
     
    Vážení športoví fanúšikovia, vítame vás pri sledovaní medzištátneho zápasu slovenskej hokejovej reprezentácie. Náš seniorský tím dnes v Žiline začína domáci turnaj Slovakia Cup proti Bielorusku a vám zo stretnutia vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu určite neunikne nič podstatné.

    Program turnaja:
    štvrtok 11. februára: Slovensko – Bielorusko (17.00)
    piatok 12. februára: Švajčiarsko – Bielorusko (17.00)
    sobota 13. februára: Slovensko – Švajčiarsko (17.00)
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 14. Marcinko (Čajkovský, Dravecký), 47. Cehlárik (Viedenský) – 4. Ustinenko (Linglet)


    Slovensko: J. Hudáček (Melicherčík) – Meszároš, Sersen, Čajkovský, J. Mikuš, Jánošík, Švarný, Čerešňák, Šedivý – Cehlárik, Viedenský, A. Šťastný – Dravecký, Marcinko, Bartánus – M. Bakoš, L. Hudáček, Dej – Hrnka, Lušňák, Skalický
    Bielorusko: Borodulia (Milchakov) – Dyukov, Lisovets, Ustinenko, Khenkel, Yeronov, Kaznadei, Karaban, Goncharov – Drozd, Kulakov, Linglet – Demkov, Volkov, Komarov – Lopachuk, Razvadovski, Ambrazheychyk – Musiyenko, Sharangovich, Solomonov

    Rozhodca: Baluška, Kubuš – Tvrdoň, Výleta