Česko – Rusko 3:2 (2:0 po s.n.) | Švédsko – Fínsko 3:2 (kon.)
koniec
Švédsko
3:2 (1:0, 1:0, 1:2)
Fínsko
cz Štvrtok 11.02.2016, 19:10 • Behrn Arena • Euro Hockey Tour
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to pro dnešní den vše. Za pozornost Vám děkuje a u sledování dalších textových přenosů se těší Tomáš Kubečka. Dobrou noc! (21:27:37)
     
    Střely na branku: 31 – 27
    Vousatý muž a střelec vítězného gólu obránce Johan Burström.

    Tre Kronor höll ifrån på slutet och besegrade därmed Finland med 3-2. Svenska målskyttar var #44 Nicklas Danielsson, #3...

    Zveřejnil(a) Tre Kronor dne 11. únor 2016
     
    Je dobojováno! Švédsko nakonec ustálo dramatický závěr utkání a i potřetí v sezóně poráží finský výběr! Hned v první minutě otevřel gólový účet utkání Danielsson! Finové se takřka nedostávali na dostřel Svenssonovy svatyně a po Burströmově brance v závěru druhé periody kráčeli Švédové za pohodlným vítězstvím. Ještě blíže zisku tří bodů dostal domácí celek Sundström! Jenže Finové v poslední čtvrthodině hry přeřadili na vyšší rychlostní stupeň a Pesonen snížil na 1:3! Čtyři minuty před koncem základní hrací doby zužitkoval Niemi přečíslení 2 na 1! Hosté to ještě v závěru utkání zkusili bez brankáře, ale Svensson mohl zůstat v klidu! Švédsko tedy i po dnešním utkání zůstane na čele tabulky letošní Euro Hockey Tour, zatímco Finsko se propadne za Českou republiku, která v Třinci zvítězila nad Ruskem 3:2 po samostatných nájezdech.
     
    Konec zápasu.
     
    59:34
    Hosté jsou daleko od branky Švédska. Domácí s přehledem drží kotouč ve středním pásmu a nepouštějí soupeře do útoku.
     
    59:00
    Husso zůstává na střídačce a Finové zkoušejí štěstí ve hře bez brankáře!
     
    58:52
    Finský trenér si minutu před koncem základní hrací doby vyžádal oddechový čas! Finové se pokusí vymyslet akci, kterou by utkání poslali do prodloužení!
     
    58:25
    Domácí drží finské hokejisty daleko od své branky a zatím nedovolují soupeřovu brankáři opustit ledovou plochu.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty 3. třetiny!
     
    57:57
    Vteřinku po naskočení vyloučeného Englunda na ledovou plochu se Aho natlačil do brankoviště a vysunul branku z jejího postavení.
     
    57:56
    Domácí v plném počtu.
     
    56:51
    Svensson zachránil svůj tým! Brankář Švédska se parádně natáhl proti tečovanému kotouči a fantasticky lapačkou zachránil Švédskou před vyrovnáním!
     
    56:24
    Lindgren vymyslel fantastickou přihrávku brankovištěm, avšak nikdo z jeho spoluhráčů nedopravil kotouč za Svenssonova záda.
     
    55:56
    A pozor! Andreas Englund dostává dvě minuty za nedovolené bránění a nabízí Finsku dobrou šanci na vyrovnání!
     
    55:26
    Trenér Švédska reaguje na drama v závěru utkání a bere si oddechový čas!
    55:26 Mika NIEMI - 3:2
     
    55:26
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A pozor! Finové dramatizují závěr utkání! MIKA NIEMI si potáhl kotouč od modré čáry před branku a prudkou střelou zápěstím pod břevno dostal Finsko na dostřel jediné branky! Asistence: Tuuka Mäntylä, Sebastian Aho.
     
    54:32
    Svensson raději podržel slabé nahození od modré čáry. Domácí brankář chce dochytat zbytek utkání v naprostém klidu a nechce zbytečně riskovat.

    Tomáš Kubečka

    Góly a asistencie: 1. Danielsson (Johansson), 38. Burström (Klassen), 42. Sundström (Klasen, Thuresson) – 47. Pesonen (Lindgren), 56. Niemi (Mäntylä, Aho)


    Švédsko: Svensson (Fasth) – Englund, Forsling, Junland, Nygren (A), Burström, Heed, Fantenberg – Danielsson, Lundqvist (C), Persson – Petersson, Wallmark, Axelsson (A) – Klasen, Sundström, Thuresson – Norman, Zackrisson, Lundberg, Johansson.
    Fínsko: Husso (Metsola) – Kivistö, Mäenpää, Jalvanti, Elorinne, Kalteva, Melart, Järvinen, Mäntylä (A) – Louhivaara, Lindgren, Pesonen – Osala (C), Sallinen (A), Kiiskinen – Aho, Niemi, Laine – Lehkonen, Nättinen, Filppula

    Rozhodca: Ronald Gofman, Konstantin Olenin – Andreas Malmqvist, Jimmy Dahmén