Česko – Rusko 3:2 (2:0 po s.n.) | Švédsko – Fínsko 3:2 (kon.)
koniec
Švédsko
3:2 (1:0, 1:0, 1:2)
Fínsko
cz Štvrtok 11.02.2016, 19:10 • Behrn Arena • Euro Hockey Tour
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:00
    Husso zůstává na střídačce a Finové zkoušejí štěstí ve hře bez brankáře!
     
    58:52
    Finský trenér si minutu před koncem základní hrací doby vyžádal oddechový čas! Finové se pokusí vymyslet akci, kterou by utkání poslali do prodloužení!
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty 3. třetiny!
     
    56:51
    Svensson zachránil svůj tým! Brankář Švédska se parádně natáhl proti tečovanému kotouči a fantasticky lapačkou zachránil Švédskou před vyrovnáním!
     
    55:56
    A pozor! Andreas Englund dostává dvě minuty za nedovolené bránění a nabízí Finsku dobrou šanci na vyrovnání!
     
    55:26
    Trenér Švédska reaguje na drama v závěru utkání a bere si oddechový čas!
    55:26 Mika NIEMI - 3:2
     
    55:26
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A pozor! Finové dramatizují závěr utkání! MIKA NIEMI si potáhl kotouč od modré čáry před branku a prudkou střelou zápěstím pod břevno dostal Finsko na dostřel jediné branky! Asistence: Tuuka Mäntylä, Sebastian Aho.
     
    50:57
    Lindgren natáhl hůl do cesty prudkého kotouče před brankou Švédska a Svensson reflexivním zákrokem vykopl kotouč betonem!
    46:02 Harri PESONEN - 3:1
     
    46:02
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Přeci jen je sníženo! Finsko se dočkalo korigující branky! Lindgren postupoval proti jedinému obránci, ale rozhodl se pro přihrávku na volného HARRIHO PESONENA, jež trefil odkrytou klec! Asistence: Perttu Lindgren.
    41:40 Johan SUNDSTRÖM - 3:0
     
    41:40
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A je to 3:0! Švédové dokonale zaskočili soupeře v úvodu třetí třetiny! Po rychlém protiútoku předložil Linus Klasen kotouč před branku a JOHAN SUNDSTROM jej jednou rukou dopravil za záda finského brankáře! Asistence: Linus Klasen, Andreas Thuresson.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta 2. třetiny!
    37:19 Niclas BURSTRÖM - 2:0
     
    37:19
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Domácí zvyšují své vedení na 2:0! Finsko se dostalo pod enormní tlak. Linus Klassen našel od modré čáry NICLASE BURSTROMA a ten se štěstím dopravil kotouč do sítě! Asistence: Linus Klassen.
     
    33:44
    Husso podržel znovu svůj tým! Domácí ve dvou clonili finskému brankáři ve výhledu, kotouč z ničeho nic vyplaval před branku, ale Husso fantasticky zatarasil brankovou čáru!
     
    32:55
    Bude se znovu vylučovat! Přesilovku si nyní vyzkouší Švédsko! Dvě minuty za sekání si odpyká Joonas Jalvanti.
     
    30:41
    Bude se vylučovat! Dvě minuty za podražení si odsedí Petersson!
     
    29:37
    Obrovská šance Finska! Lehkonen pálil bez přípravy z mezikruží, překonal Svenssona, ale do cesty se kotouči postavila branková konstrukce!
     
    25:59
    Husso podržel svůj národní tým fantastickým zákrokem betonem proti samostatnému úniku Johanssona! Finský gólman drží akcie svého celku nad vodou!
     
    23:18
    Vyloučení v týmu Finsko (Jarvinen – 2 min., hrubost).
     
    23:18
    Vyloučení v týmu Švédsko (Lundberg – 2 min., hrubost).
     
    19:29
    Bude se vylučovat! První přesilovou hru si vyzkouší také Finsko! Autor úvodní branky Danielsson si pomohl hrou vysokou holí a odsedí si dvě minuty!
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta 1. třetiny!
     
    13:43
    Finové začínají tlačit! Svensson se musel natáhnout ve svém brankovišti, aby udržel puk před brankovou čárou. Finové na brankovišti srdnatě dotírali, ale domácí gólman drží čisté konto i nadále!
     
    12:55
    Laine se ocitl v samostatném úniku, rozhýbal se brankáře, kterého už měl ven z branky, ale na dlouhou ruku nezasunul kotouč k pravé tyči!
     
    09:12
    Thuresson dostal nabito na modrou čáru a bez přípravy vyzkoušel pozornost finského brankáře. Husso neudržel kotouč, ale nikdo z v blízkosti stojících Švédu puk za brankovou čáru nedostal!
     
    07:47
    Bude se vylučovat a první přesilovou hru si zahraje Švédsko. Dvě minuty za sekání si odpyká Patrik Laine.
    00:29 Nicklas DANIELSSON - 1:0
     
    00:29
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je start jako hrom! Hala bouří nadšením! Johansson se protáhl kolem mantinelu do útočného pásma a krásnou přihrávkou před brankou našel volného NICKLASE DANIELSSONA, jež dopravil kotouč do sítě! Asistence: Martin Johansson.

    Tomáš Kubečka

    Góly a asistencie: 1. Danielsson (Johansson), 38. Burström (Klassen), 42. Sundström (Klasen, Thuresson) – 47. Pesonen (Lindgren), 56. Niemi (Mäntylä, Aho)


    Švédsko: Svensson (Fasth) – Englund, Forsling, Junland, Nygren (A), Burström, Heed, Fantenberg – Danielsson, Lundqvist (C), Persson – Petersson, Wallmark, Axelsson (A) – Klasen, Sundström, Thuresson – Norman, Zackrisson, Lundberg, Johansson.
    Fínsko: Husso (Metsola) – Kivistö, Mäenpää, Jalvanti, Elorinne, Kalteva, Melart, Järvinen, Mäntylä (A) – Louhivaara, Lindgren, Pesonen – Osala (C), Sallinen (A), Kiiskinen – Aho, Niemi, Laine – Lehkonen, Nättinen, Filppula

    Rozhodca: Ronald Gofman, Konstantin Olenin – Andreas Malmqvist, Jimmy Dahmén