Detroit – Ottawa 3:1 (kon.) | Pittsburgh – NY Rangers 0:3 (kon.) | Arizona – Vancouver 1:2 (kon.)
koniec
Arizona Coyotes
1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Vancouver Canucks
cz Štvrtok 11.02.2016, 03:30 • Gila River Arena, Glendale • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:03
    Arizona Coyotes už hrají s prázdnou brankou a riskují v situaci, kdy bude jeden muž na jejich straně v poli navíc.
     
    56:13
    Neuvěřitelné, už to vypadalo, že puk musí skončit v brance, ale Ryan Miller předvedl na poslední chvíli fantastický zákrok, který nedovolil Arizoně vyrovnat. Tak to byla pohledná hokejová paráda.
     
    51:58
    Arizona má dobrou šanci na to, aby se dostala k vyrovnanému výsledku, vyloučen bude totiž jeden z hostujících hokejistů. Konkrétně to je Matt Bartkowski (VAN), jenž je souzen za nedovolené bránění.
     
    50:08
    Už se rozběhlo posledních deset minut základní hrací doby, jeden z hostujících hokejistů trefuje tyčku domácí branky a halou to jenom zahučelo.
     
    49:38
    Ryan Miller předvedl dva kvalitní a hlavně pro jeho tým důležité zákroky, které udržely puk před brankovou čarou. Arizona je stále aktivní, ale na vyrovnání to zatím nestačí.
     
    48:35
    Malá roztržka poté, co byl nahozen puk na branku Ryana Millera. Ale vylučovat se, zdá se, za tuto situaci nebude. Ale nechybělo mnoho a puk skončil v síti Canucks.
     
    38:24
    Počet hráčů na ledové ploše se na chvíli srovná, poté začne přesilovka domácích. Hostující Canucks totiž budou potrestání za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest míří odpykat Radim Vrbata (VAN).
     
    36:42
    Navíc je tu možnost přesilové hry pro Vancouver, jelikož na trestnou lavici musí odjet Max Domi (ARI), jenž je potrestán za vysokou hokejku. Co teď hosté a jejich přesilovka?
    35:13 Jannik HANSEN - 1:2
     
    35:13
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Jenže před koncem druhé periody mají hostující hokejisté vedení o jednu branku zpátky, když poměrně dlouho pobývali v útočném pásmu a už si říkali o to, aby se dostali do nějakého lepšího zakončení. To se nakonec stalo, ale Vancouveru nyní pomohlo také hodně štěstí, jelikož střelec branky JANNIK HANSEN pouze nahodil touš do jednoho z domácích hokejistů a od toho se puk odrazil do sítě Arizony. Trocha smůly pro Kojoty, ale celá tato situace vznikla po nepozornosti domácích kolem jejich klece. Coyotes tak budou muset znovu dohánět těsnou ztrátu o jeden zásah. Asistence: Christopher Tanev, Henrik Sedin.
     
    33:18
    Obrovská šance, do které se v přečíslení dva na jednoho vzápětí dostali Arizona Coyotes. Ale když se před Maxem Domim zjevila polovina prázdné branky, útočník domácích jí v rychlosti nestačil trefit.
     
    30:36
    Dnes podruhé zamíří na trestnou lavici Antoine Vermette (ARI), jehož tým tak čeká další oslabení. Hokejista Coyotes se dle soudu rozhodčího provinil krosčekem na Jareda McCanna. A tak jsou tu další nepříjemné momenty pro domácí barvy.
     
    29:18
    Linden Vey se poměrně nečekaně zjevil v dobré šance, když zůstal chvíli úplně sám před domácím brankářem. Ale nestačil zakončit tak přesně, aby poslal puk do sítě.
    22:38 Martin HANZAL - 1:1
     
    22:38
    Arizona právě vstřelila branku!
    To už je teď ovšem minulostí a domácí hala v Glendale se konečně může radovat naplno. První vteřiny přesilové hry pro Arizonu moc dobře nevypadaly, hráči Vancouveru si poměrně dobře hlídali prostor před svým brankářem a také u modré čáry. Ale pak mužstvo Coyotes rozehrálo velice dobrou akci, na jejímž konci stál český hokejista MARTIN HANZAL, jenž po krásné nahrávce od spoluhráče posílal kus černé gumy do z poloviny odkrytého zařízení. Stav je tedy vyrovnaný a my uvidíme, co si pro nás týmy dále připraví. Využitá přesilovka pro Arizonu. Asistence: Max Domi, Anthony Duclair.
     
    22:06
    Přesilová hra čeká tým Arizona Coyotes, na trestnou lavici totiž musí hostující hokejista Alex Biega (VAN), který se proti pravidlům provinil sekáním.
     
    18:49
    Bude se vylučovat poprvé také na straně Kosatek a přesilovou hru si zahrají muži Arizony. Adam Cracknell (VAN) je hlavním rozhodčím poslán do boxu trestoměřičů za hrubost.
     
    15:30
    Je tu ovšem druhá přesilovka v zápase pro Vancouver a Arizona se bude muset bránit ve čtyřech mužích na ledové ploše. Jsou to dvě minuty pro Nicklase Grossmanna (ARI) za nedovolené bránění.
     
    15:09
    Louis Domingue a jeho skvělý zákrok, při kterém musel předvádět i kousek akrobacie. Ale brankář Arizony to zvládl skvěle.
     
    14:53
    Domácí hokejisté už se sice radovali z vyrovnání, ale skóre zůstává stále lepší pro Vancouver, jelikož hostující trenér si vyžádal záznam videa, na kterém bylo odhaleno domácí postavení mimo hru, takže branka platit nemůže. Za autora gólu původně označen Klas Dahlbeck, jemuž byla trefa odebrána.
     
    07:14
    Zároveň se chystá první vyloučení zápasu, přesilovou hru si zahraje tým Vancouver Canucks. Stalo se tak, protože domácí bojovník Antoine Vermette (ARI) zahrál vysokou hokejkou proti soupeři.
    06:27 Jake VIRTANEN - 0:1
     
    06:27
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Na světě je přeci jen poměrně brzy první branka zápasu! Je pravda, že moc velikých šancí jsme doposud neviděli a týmy se spíše oťukávaly, o to více je tato trefa hostujícího celku z Kanady překvapivá. Stačilo, aby si domácí hokejisté Arizona Coyotes na chvíli nedali pozor na hru před svým brankářem, Kosatky toho okamžitě dokázaly využít ve svůj prospěch. Velice dobře se na přihrávku uvolnil JAKE VIRTANEN, aby následně mohl celkem sebejistě poslat kus černé gumy do klece mužstva z Glendale. Coyotes tedy musejí ještě v prvních deseti minutách duelu dohánět ztrátu. Asistence: Jared McCann, Dan Hamhuis.
     
    05:05
    Max Domi se najednou docela překvapivě zjevil sám před klecí Vancouveru a chyběl mu jen kousek k brance. Ale nakonec minul levou tyčku.
     
    03:55
    První vážnější situace zápasu, k dorážce se nadvakrát dostával domácí hokejista Doan, ale Ryan Miller nechal dobře položený beton na ledě a zabránil průchodu kotouče do sítě.

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 23. Hanzal (Domi, Duclair) – 7. Virtanen (McCann, Hamhuis), 36. Hansen (Tanev, H. Sedin)


    Arizona Coyotes: Domingue (Lindbäck) – Ekman-Larsson, Murphy, Dahlbeck, Michálek, Grossmann, Stone – Rieder, Vermette, Boedker – Domi, Hanzal, Duclair – Martinook, Richardson, Doan – Chipchura, Gaudet, Connauton
    Vancouver Canucks: Miller (Markström) – Hamhuis, Tanev, Hutton, Sbisa, Biega, Bartkowski – D. Sedin, H. Sedin, Hansen – Baertschi, Horvat, Vrbata – Burrows, Vey, Etem – Virtanen, Cracknell, Dorsett

    Rozhodca: Jackson, Hebert – Cameron, Shewchyk

    Diváci: 12 255