Detroit – Ottawa 3:1 (kon.) | Pittsburgh – NY Rangers 0:3 (kon.) | Arizona – Vancouver 1:2 (kon.)
koniec
Detroit Red Wings
3:1 (1:0, 0:0, 2:1)
Ottawa Senators
cz Štvrtok 11.02.2016, 01:12 • Joe Louis Arena, Detroit • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:33
    Ottawa to ještě zkouší a Craig Anderson je opět na střídačce!
    58:49 Darren HELM - 3:1
     
    58:49
    Detroit právě vstřelil branku!
    DARREN HELM vybojoval v obranném pásmu puk a přesnou střelou do prázdné brány rozhoduje o osudu dnešního zápasu!! Darren Helm na pravé straně obranné třetiny získal puk a po jeho vyvezení zhruba metr před útočnou modrou čárou napřáhl ke střele po ledě, po které kotouč zamířil do prázdné brány. Bez asistence.
     
    58:10
    Ottawě Senators se podařilo snížit a Craig Anderson je opět na střídačce! Budou hosté při hře bez brankáře opět úspěšní?
    57:36 Zach SMITH - 2:1
     
    57:36
    Ottawa právě vstřelila branku!
    ZACK SMITH skvělou tečí posílá puk za záda Petra Mrázka, který v samotném závěru utkání přichází při hře Senators bez brankáře o čisté konto!! Petr Mrázek po vyjetí za bránu rozehrál a následné vyhození Red Wings hosté na modré čáře zachytili. Mike Hoffman poté napřáhl z levého křídla od modré čáry ke tvrdé střele, kterou u levé tyče skvěle tečoval Zach Smith. Asistence: Mike Hoffman, Erik Karlsson.
     
    57:01
    Craig Anderson odjel na střídačku a Ottawa Senators to zkouší v šesti!
     
    56:12
    Erik Karlsson nabral na pravém křídle rychlost a poté si uprostřed kruhů pro vhazování všiml najíždějícího Jeana-Gabriela Pageaua, jeho střela ale zamířila pouze doprostřed brány, kde byl připravený Petr Mrázek a jeho pokus skvělým zákrokem vyrazil!
     
    55:39
    Tomáš Tatar (DET) dostal menší trest, 2 minuty nedovolené bránění.
     
    51:42
    Jakub Kindl (DET) dostal menší trest, 2 minuty hákování.
     
    51:00
    Erik Karlsson nebyl daleko od toho, aby snížil na rozdíl jedné branky, Petr Mrázek ale jeho pokus skvělým zákrokem vyrazil!
     
    45:55
    Nová akvizice ve službách Ottawy Dion Phaneuf mohl udeřit v oslabení, jeho zakončení ale skončilo mimo!
     
    44:30
    Tomáš Jurčo (DET) odpyká týmový trest, 2 minuty příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    42:36
    Mark Borowiecky (OTT) dostal menší trest, 2 minuty držení.
    42:01 Henrik ZETTERBERG - 2:0
     
    42:01
    Detroit právě vstřelil branku!
    HENRIK ZETTERBERG se prosazuje po skvěle sehraném protiútoku a posílá Detroit do dvoubrankového vedení!! Bobby Ryan před minutou číhal před bránou a mohl uklízet puk do prázdné brány, jenže k němu skvěle Kyle Quincey a po přihrávce Pavela Dacjuka na opačné straně ledové plochy skóroval Henrik Zetterberg. Asistence: Pavel Dacjuk.
     
    39:22
    Hoffman si to nejprve namířil před bránu, ale bekhendem minul a kotouč se vrátil až k Andersonovi. Zde byl při napadání až příliš aktivní Luke Glendening (DET), jenž se provinil podražením.
     
    34:48
    To se však rychle mění! Dva Hoffmanovy pokusy od modré čáry byly nepřesné, ale právě ten druhý se odrazil ke zcela volnému Zacku Smithovi, jenž pohotově dorážel. Skvělý Mrázek dokázal zastavit i dorážku mířící do odkryté brány!
     
    33:04
    Druhou přesilovou hru v utkání si zahraje Ottawa. I přes nevůli domácího publika je na dvě minuty za hákování vyloučen Darren Helm (DET).
     
    32:17
    Znovu Mrázek! Tentokrát se v jeho blízkosti zjevil Stone, avšak český brankář zůstává stoprocentní.
     
    29:01
    Nyní však mohl vyrovnat Zack Smith! Hostující forvard se zničehonic zjevil před Mrázkem, avšak střelou mezi ruku a tělo neuspěl!
     
    19:39
    V samém závěru třetiny je vyloučen Alexej Marčenko (DET). Přestupkem domácího beka bylo nedovolené bránění.
     
    16:17
    Celá špatně sehraná přesilovka ale mohla být zapomenuta! Justin Abdelkader se totiž zničehonic zjevil před Andersonem, avšak z výborné pozice puk napálil jen do připravené lapačky hostujícího gólmana.
     
    14:27
    Teď si navíc domácí zahrají přesilovou hru. Na trestnou lavici totiž usedá Alex Chiasson (OTT), jehož přestupkem byla vysoká hůl.
     
    12:15
    Bylo tomu tak a gól měl rázem na holi Brendan Smith. Obránce Rudých křídel natáhl ke střele od modré čáry a puk se zastavil až o břevno Andersonovy brány!
     
    08:37
    Anderson musel opět na led a opět vytáhl výborný zákrok! Na druhé straně byl Lazar první u puku, icing se tedy nepískal, a Mrázek musel bleskově reagovat!
     
    05:50
    A na druhé straně si Nyquist pohrál s Phaneufem a zjevil se sám před Andersonem. Ten předvedl veledůležitý zákrok, díky kterému hosté zatím neprohrávají o dvě branky!
     
    04:23
    Mohlo to být 2:0, nicméně Luke Glendening z předbrankového prostoru trefil jen pozorného Andersona, který teď Sens zachránil!
    03:03 Danny DEKEYSER - 1:0
     
    03:03
    Detroit právě vstřelil branku!
    Vůbec poprvé se Rudá křídla dokázala pořádně usadit v pásmu Senátorů a hned je z toho úvodní branka zápasu. Skvěle to udělal Nyquist, který obkroužil bránu a přihrávkou našel volného DANNYHO DEKEYSERA. Jeho střela sice nevypadala příliš nebezpečně, avšak po několika tečích si to puk namířil do horní části branky. Asistence: Gustav Nyquist, Andreas Athanasiou
     
    00:12
    Hned z úvodu zápasu výrazně zahrozili hosté! Zack Smith získal kotouč, našel si prostor mezi kruhy a první střelou dnešního utkání zazvonil na tyč Mrázkovy svatyně!

    Lukáš Podleśny

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 4. DeKeyser (Nyquist, Athanasiou), 43. Zetterberg (Dacjuk), 59. Helm – 58. Smith (Hoffman, Karlsson)


    Detroit Red Wings: Mrázek (Howard) – DeKeyser, Quincey, Marčenko, Ericsson, Kindl, B.Smith – Abdelkader, Dacjuk (A), Zetterberg (C) – Larkin, Richards, Tatar – Nyquist, Athanasiou, Jurčo – Sheahen, Glendening, Helm
    Ottawa Senators: Anderson (Hoffman) – Karlsson (C), Methot, Ceci, Phaneuf, Borowiecki, Wideman – Ryan, Turris (A), Hoffman – Stone, Pageau, Z.Smith – Chiasson, Zibanejad, Prince – Neil (A), Lazar, Dzingel

    Rozhodca: Justin St. Pierre, Ian Walsh – Greg Devorski, Brad Lazarowich

    Diváci: 20.027