Detroit – Ottawa 3:1 (kon.) | Pittsburgh – NY Rangers 0:3 (kon.) | Arizona – Vancouver 1:2 (kon.)
koniec
Detroit Red Wings
3:1 (1:0, 0:0, 2:1)
Ottawa Senators
cz Štvrtok 11.02.2016, 01:12 • Joe Louis Arena, Detroit • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Pavel Dacjuk stoupá v historických tabulkách ruských hokejistů!

     
    S konstatováním, že dnešní utkání v Joe Louis Areně sledovalo 20 027 diváků se s vámi loučím. U dalších on-line přenosů nashledanou! (03:56:08)
     
    ČEŠI A SLOVÁCI NA SOUPISKÁCH

    Detroit Red Wings

    Petr Mrázek 22 zák., 1 gól, 95.7%
    Jakub Kindl 0+0, 1 střela, čas na ledě 10:12
    Tomáš Tatar 0+0, 0 střel, čas na ledě 11:02
    Tomáš Jurčo 0+0, 1 střela, čas na ledě 8:44

    Ottawa Senators

    V dresu Ottawy se nepředvedl ani jeden český či slovenský hokejista.
     
    TŘI HVĚZDY ZÁPASU

    1. Petr Mrázek (DET) 22 zák., 1 gól, 95.7%
    2. Danny DeKeyser (DET) 1+0
    3. Craig Anderson (OTT) 25 zák., 2 góly, 92.6%
     
    Detroit vykročil do třetí části skvěle a krátce po jejím začátku Henrik Zetterberg poslal svůj tým jako správný kapitán do dvoubrankového vedení, na které sice dokázal necelé tři minuty před koncem odpovědět při hře bez brankáře skvělou tečí Zack Smith, poté ale skóroval do odkryté brány Darren Helm. Český brankář Petr Mrázek odchytal fantastické utkání a o čisté konto přišel až v čase 57:36. Konečný výsledek. Detroit Red Wings 3 Ottawa Senators 1.
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Petr Mrázek si ještě připsal jeden zákrok a rychle vytřepal puk ze své lapačky, aby se v závěru utkání už nepřerušovalo.
     
    59:33
    Ottawa to ještě zkouší a Craig Anderson je opět na střídačce!
    58:49 Darren HELM - 3:1
     
    58:49
    Detroit právě vstřelil branku!
    DARREN HELM vybojoval v obranném pásmu puk a přesnou střelou do prázdné brány rozhoduje o osudu dnešního zápasu!! Darren Helm na pravé straně obranné třetiny získal puk a po jeho vyvezení zhruba metr před útočnou modrou čárou napřáhl ke střele po ledě, po které kotouč zamířil do prázdné brány. Bez asistence.
     
    58:10
    Ottawě Senators se podařilo snížit a Craig Anderson je opět na střídačce! Budou hosté při hře bez brankáře opět úspěšní?
    57:36 Zach SMITH - 2:1
     
    57:36
    Ottawa právě vstřelila branku!
    ZACK SMITH skvělou tečí posílá puk za záda Petra Mrázka, který v samotném závěru utkání přichází při hře Senators bez brankáře o čisté konto!! Petr Mrázek po vyjetí za bránu rozehrál a následné vyhození Red Wings hosté na modré čáře zachytili. Mike Hoffman poté napřáhl z levého křídla od modré čáry ke tvrdé střele, kterou u levé tyče skvěle tečoval Zach Smith. Asistence: Mike Hoffman, Erik Karlsson.
     
    57:01
    Craig Anderson odjel na střídačku a Ottawa Senators to zkouší v šesti!
     
    56:12
    Erik Karlsson nabral na pravém křídle rychlost a poté si uprostřed kruhů pro vhazování všiml najíždějícího Jeana-Gabriela Pageaua, jeho střela ale zamířila pouze doprostřed brány, kde byl připravený Petr Mrázek a jeho pokus skvělým zákrokem vyrazil!
     
    55:43
    Red Wings vyhráli vhazování ve vlastní třetině a vyhodili puk k bráně Craiga Andersona.
     
    55:39
    Tomáš Tatar (DET) dostal menší trest, 2 minuty nedovolené bránění.
     
    53:43
    Vyloučený Jakub Kindl je zpět na ledě a Senators nevyužili další přesilovou hru.
     
    51:47
    Alexej Marčenko se po pár vteřinách po vyloučení Jakuba Kindla dostal ke střele, hokejisté Ottawy ji ale dokázali zablokovat.
     
    51:42
    Jakub Kindl (DET) dostal menší trest, 2 minuty hákování.
     
    51:00
    Erik Karlsson nebyl daleko od toho, aby snížil na rozdíl jedné branky, Petr Mrázek ale jeho pokus skvělým zákrokem vyrazil!
     
    50:53
    Dylan Larkin se pokusil vstřelit třetí gól Red Wings, Craig Anderson se ale překonat nenechal a připsal si úspěšný zákrok.
     
    49:22
    Zach Smith napřáhl ke střele zápěstím a Petr Mrázek si připsal další úspěšný zákrok. Český brankář je dnes k nepřekonání.
     
    48:46
    Kyle Quincey hraje skvěle v obraně, ale také útoku. Obránce Detroitu se dostal ke střele, kterou pozorný Craig Anderson zneškodnil.
     
    46:50
    Tři hokejisté Red Wings se během pouhé půl minuty dostali ke třem střelám a všechny tři byly zablokovány. Postupně to zkoušeli Jonathan Ericsson, Luke Glendening a Riley Sheahan.
     
    46:31
    Vyloučený Tomáš Tatar se vrátil po špatném střídání Detroitu zpět na led a domácí hokejisté hrají v plném počtu.
     
    45:55
    Nová akvizice ve službách Ottawy Dion Phaneuf mohl udeřit v oslabení, jeho zakončení ale skončilo mimo!
     
    44:30
    Tomáš Jurčo (DET) odpyká týmový trest, 2 minuty příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    43:34
    Senators zvládají oslabení skvěle a nepouští Detroit Red Wings ke střele na Craiga Andersona.
     
    42:36
    Mark Borowiecky (OTT) dostal menší trest, 2 minuty držení.
     
    42:25
    Dylan Larkin se dostal ke střele, Craig Anderson byl ale připraven a jeho pokus vyrazil mimo tři tyče.
    42:01 Henrik ZETTERBERG - 2:0
     
    42:01
    Detroit právě vstřelil branku!
    HENRIK ZETTERBERG se prosazuje po skvěle sehraném protiútoku a posílá Detroit do dvoubrankového vedení!! Bobby Ryan před minutou číhal před bránou a mohl uklízet puk do prázdné brány, jenže k němu skvěle Kyle Quincey a po přihrávce Pavela Dacjuka na opačné straně ledové plochy skóroval Henrik Zetterberg. Asistence: Pavel Dacjuk.
     
    41:50
    Jean-Gabriel Pegeau se dostal ke střele, Red Wings ji ale dokázali zablokovat a Petr Mrázek zasahovat nemusel.
     
    40:10
    V Joe Louis Areně začala třetí třetina, do které Detroit Red Wings vstupuje s jednobrankovým vedením. Již ve čtvrté minutě se prosadil Danny DeKeyser.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:02.
     
    Druhá část je tedy po vhazování ve středním pásmu u konce a týmy jdou do kabin opět za stavu 1:0. Druhá třetina byla výrazně skromnější na šance než ta první, ale především Petr Mrázek se párkrát musel vytáhnout. Nejlepší zákrok si zatím schoval na 35. minutu, ve které zlikvidoval přesilovkovou dorážku Zacka Smithe, jenž zakončoval do odkryté brány.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:58
    Přesilovou hru sice hosté hrají v útočném pásmu, ale dosud jedinou střelu z pravé strany si Mrázek pohlídal a Bobby Ryan následně nedokázal zastavit kotouč před modrou čárou. Ofsajd a buly v neutrální zóně.
     
    39:22
    Hoffman si to nejprve namířil před bránu, ale bekhendem minul a kotouč se vrátil až k Andersonovi. Zde byl při napadání až příliš aktivní Luke Glendening (DET), jenž se provinil podražením.
     
    38:42
    V posledních chvílích jsou výrazně lepšími domácí hráči, ale skóre se nějak nemá k tomu, aby se pohnulo. Blíží se poslední minuta druhé třetiny.
     
    37:12
    Poměrně v pohodě si před Andersona nyní prošel Brendan Smith. Domácího obránce nějak nikdo z hostů nedokázal zastavit a Anderson čelil hned dvěma pokusům o zakončení. ten druhý šel naštěstí pro něj vedle odkryté brány.
     
    36:59
    Po delší době byla k vidění zajímavější šance Red Wings. Dacjuk žabkou před bránu hledal spoluhráče a kotouč se nakonec dostal na hůl Abdelkadera, jenž bránu z úhlu minul.
     
    36:13
    Nyní se sice Ottawě přechod přes útočnou modrou podařil, avšak Smithova střela byla zablokována hned prvním hráčem domácího Detroitu.
     
    35:51
    Šikovný Nyquist se uvolnil u modré čáry, ale jeho nahození mezi tři tyče nemířilo a k puku se dostali hosté. Jejich rychlý přechod do ofenzívy končí postavením mimo hru.
     
    35:26
    Kotouč se ocitl mimo hrací plochu a hra je tak přerušena. Následuje komerční přestávka.
     
    35:04
    Domácí v plném počtu.
     
    34:48
    To se však rychle mění! Dva Hoffmanovy pokusy od modré čáry byly nepřesné, ale právě ten druhý se odrazil ke zcela volnému Zacku Smithovi, jenž pohotově dorážel. Skvělý Mrázek dokázal zastavit i dorážku mířící do odkryté brány!
     
    34:16
    Přesilová hra Sens zatím není povedená. Na Mrázka prakticky neletěla ještě ani jedna střela.
     
    33:43
    Senátoři se až teď usazují v útočném pásmu, avšak Phaneuf je s kotouče v rohu kluziště, kde musí svádět několik osobních soubojů.
     
    33:04
    Druhou přesilovou hru v utkání si zahraje Ottawa. I přes nevůli domácího publika je na dvě minuty za hákování vyloučen Darren Helm (DET).
     
    32:55
    A to i po své vlastní chybě, kdy Mrázek špatně rozehrál po mantinelu a poté musel hodně rychle ulehnout na svůj pravý bok, aby čím jak největší částí těla zabral prostor pro zakončení!
     
    32:17
    Znovu Mrázek! Tentokrát se v jeho blízkosti zjevil Stone, avšak český brankář zůstává stoprocentní.
     
    31:59
    Až teď registrujeme zajímavější šanci Sens. Ke střele bekhendem se totiž propracoval Pageau, Mrázek zasáhl, ale Ottawa zůstane u puku.
     
    31:17
    Erik Karlsson sice středním pásmem projel jako nůž máslem, ale poté se rovněž na nějaké nebezpečnější zakončení nezmohl.
     
    30:31
    Jedovatá střela od modré čáry byla zřejmě tečována Phaneufem a Anderson může být rád, že si to kotouč namířil mimo tři tyče.
     
    29:56
    Ani po komerční přestávce se Sens ne a ne vymanit z vlastního pásma, natož se dostat až do ofenzivní části ledové plochy.
     
    29:38
    Jedno z plexiskel je po souboji hráčů či nárazu pukem porušeno a hra je tak přerušena. Musí dojít k opravě plexiskla, což bude provedeno během komerční přestávky.
     
    29:01
    Nyní však mohl vyrovnat Zack Smith! Hostující forvard se zničehonic zjevil před Mrázkem, avšak střelou mezi ruku a tělo neuspěl!
     
    28:44
    Po reklamní pauze se snaží zaútočit hostující Ottawa. Výsledkem byla zatím jen střela od modré čáry kterou Mrázek s ledovým klidem vyrazil.
     
    28:22
    Rána Henrika Zetterbergy skončila vysoko nad bránou a záhy poté je zahlášena komerční přestávka.
     
    27:50
    Rudá křídla mají hru stále pod kontrolou a kombinují v útočném pásmu. Ani z hranice brankoviště se ale domácí prosadit nedokázali a Anderson má už 17 zákroků.
     
    26:57
    Výrazně aktivnější Detroit znovu zaútočil, ale opět nebyla střela nějakým výrazným ohrožením Andersonovy brány. Tatarův pokus byl sražen na zadní mantinel.
     
    26:05
    Senátoři v ofenzívě znovu nic nepředvedli a byli jsme tak svědky rychlého protiútoku domácích. Zakončení vzal na sebe Quincey, jenž dojížděl z druhé vlny, avšak Anderson si připisuje jednoduchý zákrok.
     
    24:54
    Hostům se teď vůbec nedaří vymanit se z menšího tlaku domácích. Když už se kotouč dostane mimo pásmo Sens, těsně za červenou čárou akce hostujícího celku záhy končí.
     
    24:18
    Kotouč jen tak doskákal před Andersonovo brankoviště a hostující gólman raději přerušuje hru. Velmi rychle se totiž přibližovali dva ofenzivní plejeři Red Wings.
     
    23:52
    Důrazný souboj za bránou Craiga Andersona sice vyhráli domácí, ale pak se kotouč dostal jen na modrou čáru a dělovka domácího beka byla sražena prvním bránícím hráčem Sens.
     
    23:11
    Prostor na střelu si na druhé straně hledal Larkin, avšak puk poté až k Andersonovi neprošel a rychlý útok Senátorů je zastaven ofsajdem.
     
    22:26
    Mrázek bez sebevětšího problému vyrážečkou zlikvidoval střelu jednoho z hostujících hráčů a Detroit se díky tomu dostává ke kotouči.
     
    21:49
    Detroit se naprosto v pohodě ubránil přesilové hře svého soupeře a nyní už i srovnal své pětky, neboť je hra přerušena a vhazuje se u Mrázka.
     
    21:39
    Domácí v plném počtu.
     
    21:00
    Dobře přistupující hráči Detroitu nedali hostům příliš prostoru na zakončení. Jedinou střelu Zibanejada si Mrázek v klidu pohlídal a nyní je odpískána přihrávka rukou Sens.
     
    20:19
    Ottawa hraje na začátku druhé třetiny přesilovou hru při vyloučení Marčenka a po prúniku Zibanejada se usazuje v útočném pásmu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:05.
     
    V této třetině už hosté přesilovou hru využít nedokázali a týmy tak odcházejí do kabin. Spokojenější zatím musí být domácí hráči, kteří od 4. minuty vedou po trefě Dannyho DeKeysera. Po této brance měli hráči Detroitu ještě několik šancí, ale výborně chytající Anderson si se všemi dalšími poradil. Petr Mrázek v bráně Red Wings nic těžšího řešit nemusel.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:39
    V samém závěru třetiny je vyloučen Alexej Marčenko (DET). Přestupkem domácího beka bylo nedovolené bránění.
     
    19:18
    Vhazování u Mrázka vyhráli hostující hráči a brankář Detroitu musel okamžitě čelit dvěma střelám od modré čáry. Karlssonovo zakončení nebylo přesné a Phaneufův pokus Mrázek dobře viděl.
     
    19:00
    Na začátku poslední minuty první třetiny ještě jednou zasahuje Anderson. Na americkém brankáři si vylámal zuby Zetterberg.
     
    18:35
    Mike Hoffman se díky rychlému přenesení hry dostal ke své obávané rychlé střele, nicméně Mrázek byl opět připraven. Nutno říci, že zatím Petr Mrázek nečelil nějakým nebezpečnějším pokusům.
     
    18:14
    Slabé nahození ze středního pásma přistálo v lapačce Petra Mrázka a ten raději přerušuje hru. Vhazovat se bude po pravici domácího brankáře.
     
    17:51
    Erik Karlsson nevyvinul nějakou závratnou snahu dojet kotouč a vyhození domácích tak končí zakázaným uvolněním.
     
    17:05
    Po ubráněném oslabení se Ottawa znovu dívá i do útoku. Proti střele z pravé strany však Mrázek předvedl jednoduchý zákrok pravým betonem.
     
    16:27
    Hosté v plném počtu.
     
    16:17
    Celá špatně sehraná přesilovka ale mohla být zapomenuta! Justin Abdelkader se totiž zničehonic zjevil před Andersonem, avšak z výborné pozice puk napálil jen do připravené lapačky hostujícího gólmana.
     
    15:58
    Domácím se přesilová hra vůbec, ale vůbec nedaří! Znovu byli hráči Detoritu zastaveni už při pokusu o přechod do útočného pásma.
     
    15:14
    Podruhé se hostujícím hráčům povedlo vyhodit kotouč z vlastního pásma a následně jsou Rudá křídla zastavena ofsajdem. Tahle početní výhoda zatím není příliš povedená.
     
    14:40
    Detroit sice vyhrál vhazování a jeden z domácích okamžitě přihrával před bránu, avšak kotouč skončil jen u mantinelu a poté ho hosté vyhodili do středního pásma.
     
    14:27
    Teď si navíc domácí zahrají přesilovou hru. Na trestnou lavici totiž usedá Alex Chiasson (OTT), jehož přestupkem byla vysoká hůl.
     
    14:06
    Ottawa si nepotykala s přesností rozehrávky a vše končí zakázaným uvolněním. Hra se dostává zpátky před Andersona.
     
    13:38
    Hoffman zadovkou nenašel nikoho ze svých spoluhráčů a tak se Sens museli soustředit znovu na bránění. Andersonovy postřehy nyní prověřil Marčenko, jehož dělovka skončila na hrudi hostujícího gólmana. Nyquist se k dorážce dostával marně.
     
    12:46
    Po ofsajdu domácích se vhazovalo ve středním pásmu a puk získávají hostující hráči, kteří se snaží rychle zaútočit.
     
    12:15
    Bylo tomu tak a gól měl rázem na holi Brendan Smith. Obránce Rudých křídel natáhl ke střele od modré čáry a puk se zastavil až o břevno Andersonovy brány!
     
    11:59
    Druhá útočná letka Detroitu bojuje o kotouč v útočném pásmu a vypadá to, že se k puku přeci jenom dostane Larkin.
     
    11:28
    Krkolomný přechod přes útočnou modrou čáru v podání Bobbyho Ryana je ohodnocen jako ofsajd. Je tady další komerční přestávka.
     
    10:56
    Ani jeden z celků se ne a ne prodrat přes střední pásmo. K vidění je momentálně poměrně velké množství nepřesností.
     
    10:12
    Teď už se ale Stone i s pukem dostal do útočného pásma a sám ohrozil bránu českého gólmana chytajícího za Detroit! Mrázek si s tímto svižným pokusem poradil.
     
    09:56
    Mark Stone se pokusil založit další atak Sens. Zatím neúspěšně!
     
    09:20
    Hra se nám začíná přelévat ze strany na stranu. Hoffman Mrázkovu bránu minul, střelu Darrena Helma zastavil opět Craig Anderson.
     
    08:37
    Anderson musel opět na led a opět vytáhl výborný zákrok! Na druhé straně byl Lazar první u puku, icing se tedy nepískal, a Mrázek musel bleskově reagovat!
     
    07:38
    Znovu se v blízkosti brány dostali k zakončení domácí. Prostor si tentokrát udělal Henrik Zetterberg, ale střela švédského veterána Andersonovi příliš problémů nezpůsobila.
     
    07:10
    Ottawa podnikla rychlý výpad, díky kterému se na chvíli dostala do útočného pásma, avšak Chiasson byl u mantinelu důrazně zpracován a puk končí na hokejkách domácích.
     
    06:53
    Craig Anderson si připisuje další úspěšný zákrok. Tentokrát to bylo proti střele Pavla Dacjuka. Následuje komerční přestávka.
     
    05:50
    A na druhé straně si Nyquist pohrál s Phaneufem a zjevil se sám před Andersonem. Ten předvedl veledůležitý zákrok, díky kterému hosté zatím neprohrávají o dvě branky!
     
    05:33
    Rychlý protiútok hostů byl takovým menším přečíslením dvou na jednoho a zakončení nakonec obstaral Cody Ceci. Obránce Ottawy z dobré pozice minul.
     
    04:59
    Senátoři se snaží napadat rozehrávku soupeře, ale zatím je to vše neúčinné.
     
    04:23
    Mohlo to být 2:0, nicméně Luke Glendening z předbrankového prostoru trefil jen pozorného Andersona, který teď Sens zachránil!
     
    03:58
    Domácí rychle přesunuli hru z obranného do útočného pásma a Anderson se musel znovu činit. Rána Smithe však šla vedle a pokus Marčenka si hostující brankář v pohodě pohlídal.
    03:03 Danny DEKEYSER - 1:0
     
    03:03
    Detroit právě vstřelil branku!
    Vůbec poprvé se Rudá křídla dokázala pořádně usadit v pásmu Senátorů a hned je z toho úvodní branka zápasu. Skvěle to udělal Nyquist, který obkroužil bránu a přihrávkou našel volného DANNYHO DEKEYSERA. Jeho střela sice nevypadala příliš nebezpečně, avšak po několika tečích si to puk namířil do horní části branky. Asistence: Gustav Nyquist, Andreas Athanasiou
     
    02:32
    Petr Márzek si připsal úspěšný zákrok proti střele z pravé strany, ale domácí vyhazují kotouč jen na zakázané uvolnění. Hra se vrátí před českého brankáře.
     
    02:07
    Po nahození Tatara se domácí konečně podívali i za střední pásmo, nicméně velmi rychle byl Detroit vytlačen zpět do neutrální zóny.
     
    01:40
    Hoffman si ještě prodloužil střídání a pokusil se hrát s Chiassonem. Ten se k puku sice dostal, ale u mantinelu ho záhy ztratil.
     
    00:51
    Domácímu celku se zatím nepodařilo projít do útočného pásma. Senátoři vstoupili do utkání velmi aktivně a nepouští soupeře do kombinace.
     
    00:12
    Hned z úvodu zápasu výrazně zahrozili hosté! Zack Smith získal kotouč, našel si prostor mezi kruhy a první střelou dnešního utkání zazvonil na tyč Mrázkovy svatyně!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Všechny předzápasové procedury jsou minulostí a začátku utkání tak nic nebrání! Pojďme na to!
     
    Hráči obou celků konečně nastupují na ledovou plochu. Před námi jsou ale samozřejmě ještě hymny obou zemí, tedy Kanady a Spojených států amerických.
     
    Již nyní je samozřejmě jasné, že úvodní buly se nestihne v čas plánovaného začátku a na start utkání si tak budeme muset počkat. Zdržení by mělo být kolem osmi až deseti minut.
     
    Vítejte u on-line přenosu ze zápasu mezi Senátory z Ottawy a Rudými křídly z Detroitu. Z československého pohledu se jedná o zajímavé střetnutí, neboť v dresu Detroitu se představí dva Češi a dva Slováci. Přeji příjemný sportovní zážitek.
     
    Úvodní sestavy:

    Detroit Red Wings: Mrázek (Howard) – DeKeyser, Quincey, Marčenko, Ericsson, Kindl, B.Smith – Abdelkader, Dacjuk, Zetterberg – Larkin, Richards, Tatar – Nyquist, Athanasiou, Jurčo – Sheahen, Glendening, Helm

    Ottawa Senators: Anderson (Hoffman) – Karlsson, Methot, Ceci, Phaneuf, Borowiecki, Wiercioch – Ryan, Turris, Hoffman – Stone, Pageau, Z.Smith – Chiasson, Zibanejad, Prince – Neil, Lazar, Dzingel

    Rozhodčí: Justin St. Pierre, Ian Walsh – Greg Devorski, Brad Lazarowich.
     
    ČEŠI A SLOVÁCI NA SOUPISKÁCH

    Detroit Red Wings

    Petr Mrázek
    Jakub Kindl
    Tomáš Tatar
    Tomáš Jurčo

    Ottawa Senators

    Na soupisce týmu nefiguruje ani jeden český či slovenský hokejista.
     
    POSLEDNÍCH PĚT VZÁJEMNÝCH ZÁPASŮ

    17.11.2015 Ottawa – Detroit 3:4 pp.
    1.11.2015 Ottawa – Detroit 3:5
    31.10.2015 Detroit – Ottawa 1:3
    1.4.2015 Detroit – Ottawa 1:2 sn.
    28.12.2014 Ottawa – Detroit 2:3 pp.
     
    OTTAWA SENATORS

    Tým z hlavního města Kanady je na tom přeci jenom o něco hůře než Detroit a se ziskem 56 bodů se nachází až na 12. místě Východní konference. Výrazně ofenzivněji laděný tým má problémy v defenzívě, když v 54 zápasech inkasoval již 170 branek, avšak v posledních dvou utkáních soupeřům Senátoři dovolili jen 2 góly a vyztužit obranu navíc přišel kapitán Toronta Dion Phaneuf, který před pár dny přestoupil k Sens v rámci výměny, jež se týkala devíti hráčů včetně Milana Michálka.

    Posledních pět zápasů

    9.2.2016 Ottawa – Tampa Bay 5:1
    7.2.2016 Ottawa – Toronto 6:1
    5.2.2016 Ottawa – Edmonton 2:7
    3.2.2016 Pittsburgh – Ottawa 6:5
    27.1.2016 Ottawa – Buffalo 2:3

    Nejproduktivnější hráči

    Erik Karlsson 59 (11+48)
    Bobby Ryan 45 (19+26)
    Mike Hoffman 41 (23+18)
    Mark Stone 41 (16+25)
     
    DETROIT RED WINGS

    Domácí si v dosavadním průběhu sezóny vedou velmi solidně a jsou na šestém místě Východní konference. Na třetí tým sice ztrácí jen tři body, ale musí se ohlížet také dozadu, protože v nesmírně vyrovnané tabulce je od devátého místa dělí pouhopouhý bod. Red Wings spoléhají především na výkony Petra Mrázka, jenž patří k nejlepším gólmanům ligy a v posledních dvou utkáních pustil jen jednu branku.

    Posledních pět zápasů

    9.2.2016 Detroit – Florida 3:0
    6.2.2016 Detroit – NY Islanders 5:1
    5.2.2016 Florida – Detroit 6:3
    4.2.2016 Tampa Bay – Detroit 3:1
    26.1.2016 NY Islanders – Detroit 2:4

    Nejproduktivnější hráči

    Dylan Larkin 38 (18+20)
    Henrik Zetterberg 36 (9+27)
    Tomáš Tatar 33 (16+17)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z kanadsko-americké NHL, ve které Detroit Red Wings přivítá celek Ottawa Senators. Utkání začíná v 01:00.

    Lukáš Podleśny

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 4. DeKeyser (Nyquist, Athanasiou), 43. Zetterberg (Dacjuk), 59. Helm – 58. Smith (Hoffman, Karlsson)


    Detroit Red Wings: Mrázek (Howard) – DeKeyser, Quincey, Marčenko, Ericsson, Kindl, B.Smith – Abdelkader, Dacjuk (A), Zetterberg (C) – Larkin, Richards, Tatar – Nyquist, Athanasiou, Jurčo – Sheahen, Glendening, Helm
    Ottawa Senators: Anderson (Hoffman) – Karlsson (C), Methot, Ceci, Phaneuf, Borowiecki, Wideman – Ryan, Turris (A), Hoffman – Stone, Pageau, Z.Smith – Chiasson, Zibanejad, Prince – Neil (A), Lazar, Dzingel

    Rozhodca: Justin St. Pierre, Ian Walsh – Greg Devorski, Brad Lazarowich

    Diváci: 20.027