Paríž – Toulouse 2:0 (kon.)
koniec
Paríž Saint-Germain
2:0 (0:0)
Toulouse FC
cz Streda 27.01.2016, 21:05 • Parc des Princes, Paříž • Francúzsky ligový pohár • Semifinále
Predzápasové kurzy
     
    To už je z mé strany protentokrát vše, příště na počtenou! (23:10:33)
    Hráči PSG dnes podali soustředěný a kvalitní výkon, trochu za očekáváními ale zůstal Edinson Cavani, jenž nebyl u ničeho nebezpečného a v první půli se dotkl míče jen osmkrát.

     
    David Luiz se sice nadále drží za koleno, děkovačky se ale s úsměvem na tváři zúčastnil a po hřišti už se producíruje poměrně čiperně...
    Svěřenci Laurenta Blanca budou mít šanci ovládnout Francouzský ligový pohár už potřetí v řadě, letos se jejich dominanci pokusí přerušit Lille. Půjde tedy o reprízu finále z roku 2011!

     
    Rozhodčí Moreira už v zápase ani nenechal pokračovat, fotbalisté Paris Saint-Germain tak houževnaté Toulouse nakonec dvěma slepenými góly udolali 2:0 a zajistili si postup do finále Coupe de la Ligue!
    Nový klubový rekord! Pařížané zvítězili už podvanácté v řadě.

     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Luiz opustil hřiště po svých, tak doufejme, že bude v pořádku. Jeho zranění vrhá na dnešní zápas zbytečný stín...
     
    90+2
    Tak to je velká a naprosto zbytečná komplikace pro Laurenta Blanca, jemuž po dnešku zřejmě přibydou další vrásky na čele. David Luiz totiž nepěkně dopadl na zem a už dobrou minutu se nezvedá ze hřiště. Kolem něj už se srotila parta záchranářů v oranžových kombinézách...
     
    90+1
    Sudí Moreira nastavil nad rámec základní hrací doby tři minuty!
     
    90
    Už se rozběhla poslední minuta základní hrací doby. Braithwaite mohl vykřesat Toulouse plamínek naděje, ale nepodařilo se mu to.
    89. Zákrok veterána Doucheze proti penaltě Braithwaitea
     
    89
    Dámy a pánové, tady nelze, než smeknout klobouk před pětatřicetiletým Nicholasem Douchezem, který Braithwaiteovi penaltu s ledovým klidem chytil a posléze se ocitl uprostřed chumlu radujících se borců v modrých dresech!
     
    88
    Kimpembe navíc vidí žlutou kartu. Míč si mezitím na puntík staví sám faulovaný Martin Braithwaite, čtvrtfinálový toulouský hrdina.
     
    87
    No a pozor! Mladík Kimpembe ve vlastní šestnáctce nedovoleně zajel do unikajícího Braithwaitea a sudí Moreira bez váhání ukázal směrem k penaltovému puntíku!
     
    85
    Tentokrát už to střídající Moura provedl mnohem lépe a Matuidimu chyběly centimetry k tomu, aby se k míči dostal.
     
    84
    Stambouli vyslal parádní kolmicí Lucase Mouru, který si ale ukousl příliš velké sousto a narazil do zdi jménem Marcel Tisserand.
     
    83
    Mladíci v sestavě pařížského celku Stambouli s Rabiotem si s hráči soupeře dělají doslova to, co se jim zrovna zachce, publikum na Parc des Princes se skvěle baví!
     
    81
    Z něj sice žádné nebezpečí pro hosty nepramenilo, Toulouští ale balon dostali jen k Luizovi, a domácí tak mohou vesele pokračovat v kombinaci.
     
    80
    Zlatan Ibrahimović vedl přečíslení čtyř proti třem a z nějakých deseti metrů nakonec sám vypálil, uruguayský gólman hostů Goicoechea ale míč konečky prstů vyškrábl na roh!
     
    79
    Do konce zápasu již zbývá jen něco přes deset minut a hráči v bílých dresech už ani neprojevují snahu. Je hotovo...
     
    77
    Zápas se už v podstatě jen dohrává, o postupu svěřenců Laurenta Blanca v tuto chvíli již nepochybuje ani ten nejzarytější fanatik v sektoru toulouských příznivců.
     
    76
    Švédský fenomén jménem Zlatan teď poprvé vyslal na svatyni Toulouse svou první střelu po nástupu na plac, Goicoechea se ale za míčem letícím vedle jen ohlédl.
     
    75
    Ke změně sáhli i hosté, Ben Yeddera nahrazuje Trejo.
     
    74
    No a odpracováno má i Ángel Di María, jenž přepouští místo na trávníku Blaisi Matuidimu.
     
    74
    Do hry se na poslední čtvtrhodinku dostane i Zlatan Ibrahimović, jemuž místo přepouští po velmi dobrém výkonu nadějný Jean-Kévin Augustin.
     
    73
    Jako první se na plac dostává Lucas Moura, jenž nahrazuje Ezequiela Lavezziho.
     
    73
    Nešálí li mne zrak, tak k nástupu na hřiště jsou připraveni hned tři hráči PSG!
    72. Ángel DI MARÍA - 2:0
     
    72
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Ou, to byla ukázková trefa! Zdá se, že postupový sen se fotbalistům Toulouse začíná rychle rozplývat! ÁNGEL DI MARÍA si udělal prostor ke střele a z hranice šestnáctky vyslal projektil, který vymetl pavučinky v horním růžku Goicoecheovy svatyně!
     
    70
    Nicholas Douchez hodně prapodivným způsobem vyrazil zdánlivě nezáludný centr z uctivé vzdálenosti, na pětatřicetiletém veteránovi je chybějící zápasová praxe znát.
     
    69
    Tribuny začaly hlasitě pískat a možná i proto teď trošku "ruplo" Aurierovi, který za zbytečný skluz na Pešiće vyfasoval žlutou kartu.
     
    67
    Di María našel v dobré pozici Lavezziho, ten byl ale hraničně zastaven Spajićem, píšťalka původně čtvrtého sudího Moreiry však mlčí.
     
    66
    Do další šance se nyní prodral Ángel Di María, argentinský fofrník byl ale zatlačen do nevýhodného úhlu a v podstatě jen daroval balon hostujícímu gólmanovi.
    65. Ezequiel LAVEZZI - 1:0
     
    65
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Domácím to po více než hodině hry vyšlo! Rabiot parádním průnikovým pasem vyslal na zteč EZEQUIELA LAVEZZIHO, který přechytračil zadáky Toulouse, vymanil se z ofsajdové pasti a ležícího Goicoecheu bez problémů překonal!
     
    63
    U postranní čáry už se rozcvičuje Zlatan Ibrahimović, zdá se, že Pařížané vsadí v závěrečné půlhodině vše na ofenzívu!
     
    62
    Moubandje zachránil hosty včasným vyběhnutím proti mladíkovi Jeanovi-Kévinovi Augustinovi a sám poté ještě založil protiakci Toulouse, která ale ztroskotala na pozorném Kurzawovi.
     
    61
    Zdá se, že ne, kulhající Steve Yago totiž pokračuje ve hře a pokud mne nešálí zrak, u postranní čáry se nikdo v bílém nerozcvičuje...
     
    60
    Komplikace pro hosty? Yago ze souboje s Kurzawou odkulhal s bolestivou grimasou v obličeji, bude toulouský kouč Arribagé nucen vyčerpat i své poslední střídání?
     
    59
    ...a protože Regattina nahrazuje Pešić, Toulouse nyní hraje na tři útočníky!
     
    59
    Zinédine Machach přepouští místo dánskému útočníkovi Martinu Braithwaiteovi...
     
    57
    Právě Kurzawa byl nyní hraničním zákrokem odstaven od balonu a hra je přerušena, nyní přijdou na řadu střídání – už samozřejmě na hráčských postech.
     
    56
    Leyvin Kurzawa si učebnicovým způsobem zpracoval dalekonosný centr ze Stambouliho kopačky, tlak Pařížanů začíná opět gradovat.
     
    54
    Máme tu první střídání, překvapivě ale na rozhodcovském postu! V utkání nemůže pokračovat sudí Delarue, jenž tak píšťalku a kartičky žluté a červené barvy předává čtvrtému rozhodčímu Moreirovi!
     
    53
    Rabiot si nedokázal zpracovat těžkou Di Maríovu přihrávku a na druhou stranu se vydal Ben Yedder, vracející se David Luiz ale hostujícího útočníka přesprintoval.
     
    52
    Hosté to zvládli a odkopli balon až ke Kimpembemu, vstříc Goicoecheovi se už ale valí další tmavěmodrá lavina!
     
    50
    Domácí stále nepanikaří a zkušeně se postupně propracovávají až před pokutové území, všech jedenáct hráčů Toulouse brání na vlastní polovině.
     
    49
    K míči se nakonec dostal z druhé vlny si nabíhající Serge Aurier, Tisserand ale ve skluzu odvrátil balon až zpět k půlící čáře.
     
    48
    Didot se na pravé straně nedokázal zbavit pozorného Kurzawy a na druhou stranu už upaluje Cavani s Benjaminem Stamboulim.
     
    47
    Ani jeden z trenérů zatím ke změnám v sestavě nesáhl, dá se ale předpokládat, že Laurent Blanc bude chtít palebnou sílu svého mužstva zvýšit – ať už o Zlatana Ibrahimoviće nebo Lucase Mouru.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka je za námi a gólů jsme se zatím trochu překvapivě nedočkali. Domácí měli jednoznačnou územní převahu, ale toulouského gólmana Goicoecheu v podstatě ani trochu nezaměstnali. A protože bez práce byl i jeho protějšek Nicholas Douchez, o vítězi rozhodne až druhá polovina zápasu. A pokud ani to ne, dočkáme se nášupu v podobě prodloužení! Tak buďte s námi, na Parc des Princes se společně vrátíme ve 22:06.
    V první půli se Kurzawa, Cavani a spol. neprosadili. Co v té druhé?

     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Závěr první půle je plný nepřesností z obou stran, nákop na Ángela Di Maríu byl příliš prudký a následovat bude pouze odkop od Goicoecheovy svatyně.
     
    43
    Střelou z uctivé vzdálenosti prověřil pozornost domácího gólmana Blin, Nicholas Douchez byl ale ve správný čas na správném místě a rutinérsky ukryl balon ve své náruči.
     
    42
    David Luiz nic nevymýšlel a poslal do vápna dalekonosný centr adresovaný Lavezzimu, tomu ale dnes prostě není přáno a argentinský křídelník se tentokrát do zakončení ani neprokousal.
     
    41
    Aurier si ale nepřišel na důrazného Tisseranda, následovat tak bude pouze autové vhazování ve prospěch domácího celku.
     
    40
    S blžícím se koncem první půle začíná tlak Blancovy party opět gradovat, na pravém křídle teď kouzlí s míčem Serge Aurier.
     
    38
    Dalekonosný nákop na Lavezziho postrádal přesnost, argentinský vousáč na balon nedosáhl a Goicoechea nemusel ani tentokrát být na šťopkách.
     
    37
    Po hraničním zákroku od jednoho z hostujících zadáků upadl za hranicí pokutového území Ezequiel Lavezzi, píšťalka sudího Deleruea ale mlčí.
     
    36
    Z podobné pozice teď vypálil Jean-Kévin Augustin, ani on ale nebyl úspěšný. Hosté i deset minut před přestávkou drží nadějný výsledek.
     
    35
    Do rychlého protiútoku se vydal Edinson Cavani, jeho projektil ale orazítkoval pouze reklamní panel vedle Goicoecheovy svatyně.
     
    33
    Bodiger narazil balon Machachovi, který pronikl až do pokutového území a zbavil se svého strářce Luize, do zakončení se už ale nedostal.
     
    32
    Argentinská spolupráce domácích borců málem slavila úspěch – Lavezzi si několikrát vyměnil míč s Di Maríou, poté se ale ukvapil a vypálil z hodně ostrého úhlu. Goicoechea mohl zůstat v klidu.
     
    31
    Di Maríův centr našel hlavu dočasného kapitána Davida Luize, který zaskakuje za absentujícího Thiaga Silvu, brazilský reprezentant ale poslal balon vysoko nad břevno Goicoecheovy svatyně.
     
    30
    Blin na poslední chvíli odvrátil centr směřující na Cavaniho do bezpečí, svěřenci Laurenta Blanca budou zahrávat další roh.
     
    29
    Hosté se drží taktiky "Vše na Ben Yeddera"! znamenitě, alžírský snajpr si ale tentokrát nepohlídal ofsajdovou linii a Nicholas Douchez už si rovná míč k rozehrávce.
     
    28
    Z něj ale žádné nebezpečí pro Goicoecheu nepramenilo, na tahu jsou tedy hráči Toulouse, jmenovitě stoper Spajić.
     
    27
    Edinson Cavani se neohroženě vydal kupředu po levém křídle a ačkoliv jeho centr na Lavezziho neprošel, hráči PSG budou mít k dispozici rohový kop.
     
    26
    Hosté se po nějaké době vydali na exkurzi na útočnou polovinu, po Didotově chybě ale o balon přišli a následovat bude pouze odkop od Douchezovy svatyně.
     
    24
    Troufám si říct, že nejlepšími hráči PSG jsou v dosavadním průběhu mladíci. Kromě s ledovým klidem hrajícího Kimpembeho se zatím ve skvělém světle ukazuje i osmnáctiletý útočník Jean-Kévin Augustin.
     
    23
    Osamocený hrotový útočník Toulouse Ben Yedder se zbavil Rabiota a vydal se do rychlého protiútoku, mladý stoper Kimpempe kanonýra hostů však o balon čistě připravil.
     
    22
    Les Pitchounes ale stále jen běhají bez míče a do jejich nezkonsolidované obrany teď jako pirát do Tortugy zamířil Stambouli, rána bývalého hráče Montpellieru z hranice šestnácky ale proletěla těsně vedle pravé tyče!
     
    21
    V úvodní dvacetiminutovce se skóre stále neměnilo, což hraje do karet především podceňovanému Toulouse. Jeho gólman Goicoechea navíc na pořádný zákrok stále čeká...
     
    20
    Ještě zpátky k Douchezovi. Pětatřicetiletý veterán byl v dosavadním průběhu sezóny až trojkou za Kevinem Trappem a Salvatorem Siriguem, dnes tak dostává příležitost mezi třemi tyčemi poprvé v sezóně!
     
    19
    Serge Aurier teď školácky nabídl balon soupeři a na druhou stranu se okamžitě vydal Zinedine Machach, jenž ale neměl komu přihrát a nadějně se rozvíjející útok Toulouse nakonec Doucheze vůbec neohrozil.
     
    17
    Toulouští si ale kulatý nesmysl dlouho neužili, Stambouli se totiž zmocnil balonu na polovině hřiště a vyslal na zteč Ángela Di Maríu, který vybojoval další rohový kop. Už čtvrtý.
     
    16
    Augustinův pas na Auriera přišel až v momentě, kdy byl pravý zadák domácích obsazen, míč tak nakonec doletěl až do zámezí.
     
    15
    Slibovanou statistiku držení míče už máme po čtvrthodině hry k dispozici, zatím je to přesně podle očekávání – 76% ku 24% ve prospěch pařížského celku!
     
    14
    Di Maríův přetažený centr ještě zachytil Jean-Kévin Augustin, svěřenci Laurenta Blanca tak i nadále drží balon na útočné polovině.
     
    13
    Regattinův centr od rohového praporku nenašel nikoho v bílém dresu, Serge Aurier bez větších problémů odkopl míč do bezpečí.
     
    12
    Po zaváhání v defenzívě Pařížanů se do rychlého protiútoku dostal Ben Yedder, autor osmi gólů v posledních osmi zápasech ale na jediného bránícího hráče PSG – mladého Kimpembeho – nevyzrál!
     
    12
    Domácí dál neohroženě pokračují v kombinaci na útočné polovině, na statistiku držení míče už se docela těším...
     
    11
    Průniková přihrávka na rozběhnutého Lavezziho byla příliš prudká, vyběhnuvší Goicoechea si pro balon zkušeně došel a uklidnil hru.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka je za námi a fotbalisté pařížského celku už od úvodních minut dokazují, proč vedou Ligue 1 o neuvěřitelných jednadvacet bodů.
    9. Augustinův průnik úspěch nakonec neslavil!
     
    9
    K pumlíči se však poté dostal osmnáctiletý Jean-Kévin Augustin, který po pravém křídle domašíroval až před Goicoecheu, ale na poslední chvíli o balon přišel!
     
    8
    Mladíček v sestavě PSG Kimpembe nic nevymýšlel a jednoduše nakopl balon do bezpečí, jeho odkop ale našel pouze Bodigera.
     
    7
    Tisserand sice jakž-takž odhlavičkoval balon do bezpečí, hosté se ale dostali do obrovských problémů. Naštěstí pro ně si aktivně napadající Kurzawa počínal nedovoleně.
     
    6
    Mladík Rabiot, jenž mimochodem loni v Toulouse hostoval, vybojoval další rohový kop a hostující gólman Goicoechea hodně nejistě vyrazil balon přímo k Di Maríovi, ten ale neměl ani nyní seřízená mířidla.
     
    5
    Tribuny Parc des Princes jsou dnes velmi solidně zaplněné, dokonce bych řekl, že si na pohárový zápas našlo cestu více diváků než na leckteré ligové utkání...
     
    4
    Nákop z nohy Zidedinea Machacha skončil u Davida Luize a na druhou stranu se vydali favorizovaní domácí, na konci jejichž akce stál Ángel Di María a jeho velmi nepovedený pokus.
     
    3
    Svěřenci Laurenta Blanca jsou dominantní už od úvodních minut a svého soka vůbec nepouštějí k míči, na pravém křídle teď operuje talentovaný Serge Aurier.
     
    2
    No a Lavezzi teď parádně narazil balon Leyvinu Kurzawovi, který se prokousal až na hranici pokutového území a poté nabil uruguaskému snajprovi Cavanimu, jenž ale míč netrefil podle svých představ.
     
    1
    Ezequiel Lavezzi hned v úvodu utkání vybojoval rohový kop pro domácí, jeho exekuce se ujme jako již tradičně Ángel Di María.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Paris Saint-Germain: Douchez – Aurier, Luiz, Kimpembe, Kurzawa – Rabiot, Stambouli, Di María – Augustin, Cavani, Lavezzi.
    Náhradníci: Trapp – Moura, Motta, Ibrahimović, Matuidi, Maxwell, Nkunku

    Toulouse FC: Goicoechea – Blin, Spajić, Tisserand – Yago, Bodiger, Didot, Moubandje – Regattin, Machach – Ben Yedder.
    Náhradníci: Vidal – Doumbia, Matheus, Braithwaite, Pešić, Trejo, Somália

    Rozhodčí: Delerue – Annonier, Jouannaud.
     
    TOULOUSE FC

    Podceňované Toulouse neměla cestu do semifinále vůbec snadnou, ba naopak. Druholigové Auxerre vyřadili fialovobílí až na penalty, v Rennes poté zvítězili přesvědčivě 3:1 a silný Olympique Marseille udolali 2:1 v prodloužení. Jak již bylo zmíněno, Les Pitchounes se v dlouhodobé soutěži vůbec nedaří, Toulouským patří předposlední příčka s dvoubodovým náskokem na nesestupové pásmo. Nechme se překvapit, jak se svěřencům kouče Arribagého povede proti jednoznačně nejlepšímu francouzskému klubu současnosti.
     
    PARIS SAINT-GERMAIN

    Pařížanům los Francouzského ligového poháru dosud příliš nepřál, parta okolo Zlatana Ibrahimoviće totiž musela po cestě do semifinále sklidit z cesty Saint-Étienne a také Lyon. V Ligue 1 předposlední Toulouse se zdá být přijatelným soupeřem, svěřenci Laurenta Blanca ale určitě nebudou chtít nic podcenit!

    PSG drží neskutečnou sérii dvanácti výher v řadě, celek z francouzské metropole navíc už sedmnáctkrát za sebou neprohrál a v lize je první s neuvěřitelným jednadvacetibodovým náskokem!
     
    Hezký den! Srdečně vás vítám u sledování textového přenosu ze semifinále Francouzského ligového poháru, tedy Coupe de la Ligue! Od 21:05 přivítá Paris Saint-Germain houževnatého soka Toulouse FC, tak se nechme překvapit, jak to nakonec dopadne!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Vojtěch Balon

    Góly: 65. Lavezzi, 72. María

    Karty:   69. Aurier (PSG), 88. Kimpembe (PSG)

    Nepremenená penalta: 89. Braithwaite (TOU), brankár Douchez zneškodnil


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 8:4. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 10:10. Fauly: 1:1.
    Paríž Saint-Germain: Douchez – Aurier, Luiz, Kimpembe, Kurzawa – Rabiot, Stambouli, Di María (74. Matuidi) – Augustin (74. Ibrahimović), Cavani, Lavezzi (73. Moura).
    Náhradníci: Trapp – Moura, Motta, Ibrahimović, Matuidi, Maxwell, Nkunku

    Toulouse FC: Goicoechea – Blin, Spajić, Tisserand – Yago, Bodiger, Didot, Moubandje – Regattin (59. Pešić), Machach (59. Braithwaite) – Ben Yedder (75. Trejo).
    Náhradníci: Vidal – Doumbia, Matheus, Braithwaite, Pešić, Trejo, Somália

    Rozhodca: Delerue (54. Moreira) – Annonier, Jouannaud