Atlético Madrid – Vigo 2:3 (kon.) | Barcelona – Bilbao 3:1 (kon.)
koniec
FC Barcelona
3:1 (0:1)
Athletic Club Bilbao
cz Streda 27.01.2016, 21:30 • Camp Nou (Barcelona) • Španielsky pohár • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše. Těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (23:27:53)
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 9:7. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 10:18.
    Nejlepší hráč na hřišti se rovněž dočkal vstřelené branky! Brazilec Neymar zvyšoval v nastaveném čase na 3:1!

     
    Je dobojováno! Barcelona zvládla odvetu s Bilbaem a postupuje do semifinále Copa del Rey! Do utkání vstoupili aktivněji hosté, kteří zaskočili favorita náporem. Odměnou byl Bilbau vedoucí gól, který ve dvanácté minutě vstřelil Williams, jež obešel ter Stegena a zavěsil do odkryté branky. Ještě v první půli mohli hosté přidat druhou branku, jenže Susaeta selhal. Chvíli před přestávkou měl na kopačce vyrovnání Neymar, nicméně do kabin se šlo za stavu 0:1.

    Ve druhém poločase už na hřišti kralovala domácí Barcelona. Po deseti minutách hry zužitkoval fantastickou přihrávku Suárez. Bilbao poté dlouho odolávalo obrovské herní převaze Barcelony, jenže deset minut před koncem si na centrovaný míč naskočil Piqué a přesnou hlavičkou poslal Barcelonu do vedení. V nastavení už jen symbolicky navýšil katalánský náskok nejaktivnější hráč na hřišti Neymar!
     
    90+2
    Konec zápasu.
    90+1. NEYMAR - 3:1
     
    90+1
    Barcelona právě vstřelila branku!
    NEYMAR se nakonec dočkal! Nejvíce aktivní hráč Barcelony v utkání zpracoval prudkou přihrávku, která nejspíše ani nemířila na něj, potáhl si míč do pokutového území a krásnou dělovkou do šibenice nedal Herrerínovi sebemenší šanci!
     
    90
    Nastavují se dvě minuty!
     
    89
    Messi se dostal za obranu Bilbaa, postupoval sám proti Herrerínovi. Na poslední chvíli se vrátil jeden z obránců, Messi proto předkládal míč pod sebe nabíhajícímu Suárezovi, před nímž zasáhl Laporte.
     
    88
    Po něm nepřišlo žádné nebezpečí pro ter Stegenovu svatyni, naopak hosté se musí rychle vracet zpět do obrany, jelikož po levé straně postupuje kupředu s míčem u nohy Neymar.
     
    87
    Po Beňatově centru se k odraženému míči dostal nejrychleji Sabin. Technickým zakončením se snažil mířit na vzdálenější tyč, avšak domácí obrana srazila míč na rohový kop.
     
    86
    Lionel Messi se také chce zapsat na listinu střelců! Argentinský fotbalista si potáhl míč na levačku a ze středu hřiště vyslal prudkou přízemní střelu. Jeho zakončení Herrerína nevystrašilo, protože bylo nepřesné.
     
    85
    Bilbao se stále snaží o zvrat, nicméně postup se baskickému celku ve druhé půli hodně vzdálil. Barcelona už poklidně kontroluje své vedení.
     
    84
    Další rychlý útok Barcelony zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího! Neymar se v době přihrávky nacházel v ofsajdové pasti.
     
    83
    Barcelona nepolevuje v aktivní hře a stále drží Bilbao před jeho brankou. Naštěstí pro hosty neposoudil sudí kontakt Laporteho se Suárezem jako nedovolený.
    81. Gérard PIQUÉ - 2:1
     
    81
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Barcelona definitivně potvrzuje svůj postup do semifinále! Po rohovém kopu setrval v pokutovém území GÉRARD PIQUÉ, který si naskočil na Alvesův centr a hlavičkou pod břevno poslal svůj tým do vedení!
     
    80
    Z následného rohového kopu se sice nikdo z domácích hlavičkářů nedostal k zakončení, nicméně Barcelona zůstává u míče.
     
    79
    Barcelona mohla jít do vedení! Neymarovu střelu vyrazil Herrerín pouze k Suárezovi, který přihrál míč na hranici vápna Rakitićovi. Ten napřáhl k tvrdé střele a brankář Bilbaa se musel pořádně natahovat!

    Tomáš Kubečka

    Góly: 54. Suárez, 81. Piqué, 90+1. Neymar – 12. Williams

    Karty:   71. Suárez (BAR) – 19. Rico (ATB), 39. Balenziaga (ATB), 53. Lekue (ATB)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 9:7. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 10:18.
    FC Barcelona: ter Stegen – Alves, Pigué, Vermaelen (70. Busquets), Mathieu – Rakitić, Mascherano, Roberto – Messi, Suárez, Neymar
    Náhradníci: Busquets (70. Vermaelen), Iniesta, Bartra, Munir, Correia, Vidal, Masip

    Athletic Club Bilbao: Herrerín – Bóveda, Lekue, Laporte, Balenziaga – San José, Rico (57. Beňat) – Williams, Eraso (73. Muniaín), Susaeta (57. Sabin) – Aduriz
    Náhradníci: Iraizoz, Elustondo, Beňat (57. Rico), Etxeita, Gurpegi, Muniain (73. Eraso), Sabin (57. Susaeta)

    Rozhodca: Hernández – Sobrino, Naranjo

    Diváci: 63 405
    20.01.2016
    Bilbao - Barcelona 1:2

    Góly: 89. Aduriz – 18. Munir, 25. Neymar

    Karty:   55. Laporte (ATB), 65. Marcos (ATB), 67. Etxeita (ATB), 76. Sabin (ATB), 78. Iturraspe (ATB), 90+3. José (ATB) – 39. Iniesta (BAR), 79. Mascherano (BAR), 90. Alves (BAR)

    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 0:3. Střely mimo: 1:1. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 7:9.