Atlético Madrid – Vigo 2:3 (kon.) | Barcelona – Bilbao 3:1 (kon.)
koniec
FC Barcelona
3:1 (0:1)
Athletic Club Bilbao
cz Streda 27.01.2016, 21:30 • Camp Nou (Barcelona) • Španielsky pohár • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:30.
     
    Dobrý večer všem příznivcům španělského fotbalu! Vítejte u sledování třaskavého souboje mezi Barcelonou a Athleticem Bilbao, jež proti sobě svedl los čtvrtfinále Copa del Rey! Po prvním utkání není nic rozhodnuto, a proto bude od 21:30 o co hrát!
     
    Athletic Bilbao

    Athletic zatím zaostává v domácí soutěži za očekáváním. Po letech, kdy v evropských pohárech proháněl jednoho silného protivníka za druhým, se musí spokojit až s osmou pozicí! Na šestý Eibar, jež zatím drží příčku zajišťující postup do předkola Evropské ligy ztrácí dva body. Ani vstup do nového kalendářního roku nebyl pro Bilbao nikterak oslnivý. Baskický celek získal ze čtyř utkání pouhé čtyři body, když doma uhrál remízu s Las Palmas, poté se musel sklonit před Sevillou a právě před Barcelonou. V minulém kole ligové soutěže však zvítězil s konkurentem v boji o postup do evropských pohárů, když doma zvítězil 5:2 nad Eibarem!

    V poháru si zatím Bilbao vede mnohem lépe. Ve čtvrtém kole potvrdilo roli favorita proti třetiligovému Realu Linense, kterému ve dvou zápasech vsítilo osm branek a udrželo čisté konto. V dalším kole čekal na Valverdeho svěřence rozjetý Villareal. Domácí přestřelku zvládlo Bilbao 3:2 a zvítězit dokázalo i na hřišti soupeře, když nažhavený Villareal srazil brankou Williams!
    Takto Bilbao zničilo slavný katalánský klub na začátku letošní sezóny. Dokážou hosté na výkon z loňského léta navázat a strhnou postup na svou stranu?

     
    FC Barcelona

    Slavný katalánský klub prožívá skvostné období! Úspěšný rok 2015 završila triumfem na klubovém šampionátu, čímž zkompletovala sbírku pěti trofejí v kalendářním roce! Ve velkém stylu vstoupila Barca i do nového roku. Po remíze s Espanyolem přišla série tří vítězství a Enriqueho parta se vyšvihla na čelo ligové tabulky před oba madridské celky! Před odvetou s Bilbaem se navíc k tréninku vrátil skvěle hrající Neymar, jež si v minulém střetnutí přivodil lehčí zranění. Příznivci Barcelony mají v čerstvé paměti ani ne dva týdny staré střetnutí. Katalánský klub v něm Bilbao rozprášil 6:0!

    Do poháru vstoupila Barcelona s Villanovense. V prvním utkání se sice zrodila překvapivá remíza 0:0, jenže poté parta kolem Messiho nedala outsiderovi šanci a s chutí si zastřílela 6:1! V osmifinále čekal na Barcelonu městský rival Espanyol! V prvním mači Barca rivala rozstřílela 4:1 a dva hráči Espanyolu se navíc museli předčasně pakovat pod sprchy. Odveta už byla pouhou formalitou a i v ní Barcelona zvítězila 2:0!
    Marc Bartra na tréninku před zápasem s Bilbaem ukázal, že hrátky s míčem mu nejsou cizí!

     
    Vzájemná střetnutí v této sezóně

    Bilbao – Barcelona 1:2
    Barcelona – Bilbao 6:0
    Bilbao – Barcelona 0:1
    Barcelona – Bilbao 1:1
    Bilbao – Barcelona 4:0
     
    První zápas

    Úvodní čtvrtfinálové klání se odehrálo před týdnem na v Baskicku. Barcelona vstoupila do zápasu hodně aktivně a už v první půlhodině si vytvořila dvoubrankový náskok. Nejprve se prosadil Munir El Haddadi a zanedlouho zvýšil na 2:0 Neymar! Zápas se neobešel bez emocí, hlavní rozhodčí González musel tasit devět žlutých karet! Špetku naděje pro Bilbao vykřesal minutu před koncem Aduriz!
     
    Úvodní sestavy:

    FC Barcelona: ter Stegen – Alves, Pigué, Vermaelen, Mathieu – Rakitić, Mascherano, Roberto – Messi, Suárez, Neymar
    Náhradníci: Busquets, Iniesta, Bartra, Munir, Correia, Vidal, Masip

    Athletic Bilbao: Herrerín – Bóveda, Lekue, Laporte, Balenziaga – San José, Rico – Williams, Eraso, Susaeta – Aduriz
    Náhradníci: Iraizoz, Elustondo, Beňat, Etxeita, Gurpegi, Muniain, Sabin

    Rozhodčí: Hernández – Sobrino, Naranjo.
     
    Oba celky už jsou na hrací ploše. Domácí nastoupí v tradiční pruhované kombinaci, Bilbao bude hrát v bíločerveném.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí obstarali výkop do dnešního utkání. Rozehrávka Barcelony mířila až k ter Stegenovi, který dostal Alvese pod tlak, ale zkušený bek situaci ustál.
     
    2
    Eraso získal míč na pravé straně hrací plochy, potáhl si jej k pokutovému území a z jeho hranice centroval před branku. Před svatyní Barcelony nebyl nikdo z hostujících fotbalistů a Vermaelen míč odklidil.
     
    3
    Na druhé straně se za obranu Bilbaa dral Suárez, kterému se do cesty postavil Laporte a skvělou poziční hrou tělem nepustil domácího kanonýra do samostatného úniku.
     
    4
    Williams měl před sebou volný prostor, procedil míč do pokutového území na Erasa, jenž se uvolnil a z otočky našel centrem Adurizem, který svou střelu otřel o domácího hráče. Bilbao rozehraje rohový kop.
     
    5
    Hostům se exekuce kopu od rohového praporku vůbec nepovedla, Barcelona se ihned zmocnila míče, ale postup domácího celku kupředu zhatil na polovině hrací plochy San José.
     
    6
    Neymar pospíchal za dlouhou přihrávkou, proti míči se vydal brankář Herrerín, který se Brazilci vrhl pod nohy a v souboji s Neymarem utrpěl šrám. Brankář Bilbaa je však na nohou a může pokračovat.
     
    7
    Barceloně se zatím nedaří překonat obranný val Bilbaa, nicméně otřesený Herrerín nyní dlouho váhal s rozehrávkou a nakonec odkopával míč na poslední chvíli před dotírajícím Neymarem.
     
    8
    Neymar obdržel přihrávku na levé straně hřiště, zasekl míč a pokusil se přenést těžiště hry na pravou stranu, kam si sbíhal Dani Alves. Před pravým obráncem Barcelony odvrátil míč hlavou do bezpečí Balenziaga.
     
    9
    První rohový kop zahrávala také Barcelona. Míč z Messiho kopačky zamířil na hranici malého vápna, kde si na centr naskočil Vermaelen a dokonce překonal Herrerína, jenže v souboji s obráncem si poradil nedovoleným způsobem!
     
    10
    Rakitić vysunul Messiho, ten si navedl míč na svou kouzelnou levačku, potáhl míč do pokutového území a technickou střelou kolem obránce poslal míč vedla vzdálenější tyče.
     
    11
    K míči se po delší době dostanou hosté. Mascherano na polovině hřiště ostře zajel do Rica a může být rád, že se jeho zákrok obejde bez karetního trestu.
     
    12
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    To je rána jako hrom! Na parádní přihrávku z poloviny hřiště si naběhl INAKI WILLIAMS, obešel bezmocného ter Stegena a umístil míč do odkryté branky! Ani vracející se hráč brance nezabránil!
    12. Inaki WILLIAMS - 0:1
     
    14
    Piqué se pokoušel přenést hru do strany, kam si nabíhal Mathieu, jenže stoperovi domácího celku se rozehrávka vůbec nepovedla a vysoká přihrávka doletěla až do zámezí.
     
    15
    Barcelona je po inkasované brance poněkud zamrzlá! Williams se opět dostal k míči, tentokrát se ocitl v roli nahrávajícího hráče, když centrem našel volného Erasa, jenž z hranice malého vápna na dlouhou nohu nezamířil mezi tři tyče.
     
    16
    Lionel Messi si sběhl pro míč až na vlastní polovinu, avšak dostal přihrávku do nohy pouze do velmi těžké pozice, ze které se nevymanil ani argentinský šikula.
     
    17
    Williams je při chuti! Střelec úvodní branky dnešního utkání vyzkoušel štěstí z velké vzdálenosti. Williams se opřel pravačkou do míče a jeho prudká střela prosvištěla nad břevnem domácí svatyně.
     
    18
    Williams znovu v akci. Susaeta našel spoluhráče přihrávkou pod sebe a Williams okamžitě vypálil. Ter Stegena zachránil před pohromou Piqué, který se obětavě vrhl do dráhy tvrdé střely!
     
    19
    Bilbao zahrávalo další rohový kop. Míč se snášel na hranici malého vápna, kde si neporozuměl Piqué s domácím brankářem a domácí obránci se poté museli hodně ohánět.
     
    19
    Žlutou kartu dostává Rico (Athletic Bilbao).
     
    20
    Barcelona se musí i nadále bránit. Tentokrát svou práci dobře odvedl Mathieu, jenž pohlídal postup hostujících záložníků po pravé straně hřiště. Bilbao zůstane u míče.
     
    21
    Po další šanci Bilbaa se stadionem začíná ozývat pískot! Aduriz přiklepl centrovaný míč na Susaetu, který měl spoustu času na zakončení, jenže z hranice malého vápna trestuhodně poslal míč nad branku!
    21. Susaetova rána z hranice malého vápna
     
    22
    Piqué se pokusil překvapit hostující obranu dlouhou přihrávkou na Messiho. Míč z kopačky domácího obránce byl však příliš dlouhý a doplachtil až k připravenému Herrerínovi.
     
    23
    Neymar měl spoustu volného prostoru, ale i přesto si nepohlídal zpracování jednoduché přihrávky. Domácím fotbalistům zatím míče odskakují od kopaček.
     
    24
    Neymar si to namířil rovnou do pokutového území, na jehož hranici upadl po kontaktu s jedním z obránců. Barcelona bude zahrávat přímý kop z nadějné pozice, do vápna se stěhují všichni vysocí hráči.
     
    25
    Centrovaný míč se stáčel přímo do branky, ale brankář Herrerín jej dokázal včas vyboxovat k Williamsovi, který jej z hranice vápna odpravil do bezpečné vzdálenosti.
     
    26
    Messi se znovu ocitl hluboko na vlastní polovině, jenže i tentokrát přišel o míč. Naštěstí pro Barcelonu mířila dlouhá přihrávka na Erasa, jenže stál v ofsajdové pozici.
     
    27
    Eraso našel kolmou přihrávkou rozběhnutého Adurize, který si přehodil míč na pravou nohu a tvrdou střelu otřel o Vermaelena. Poté se stejný hráč znovu dostal k míči, ale nakonec z toho bude jen odkop od branky.
     
    28
    Ani Neymar se nemůže dostat do správné provozní teploty. Brazilská hvězda si na levé straně ukousla příliš velké sousto a ze sevření tří obránců se Neymar nedostal za obranu. Míč doputoval až k Herrerínovi.
     
    29
    Tentokrát už Neymar využil rozhozené obrany Bilbaa k tomu, aby si navedl míč na střed hřiště a pravačkou vypálil. Do jeho střely vložil nohu skvěle hrající Williams a sraženou střelu bez problému zkrotil Herrerín.
     
    30
    Je za námi půlhodina hry a Barcelona stále čeká na první ohrožení branky. Domácí se nemohou dostat na dostřel Herrerína, naopak Bilbao hrozí z každé pozice. Z tribun se opakovaně ozývá pískot.
     
    31
    Williams si dnes obul střelecké kopačky. Autor první trefy dnešního utkání znovu zkusil štěstí zpoza hranice pokutového území, avšak ani nyní nezamířil mezi tři tyče ter Stegenovy branky.
     
    32
    Zmatky v obraně Barcelony pokračují. Williams si znovu nabíhal za obranu a ani jeden ze stoperů Barcelony nedokázal odpravit míč do bezpečí. U míče tak zůstávají hosté.
     
    33
    Bilbao zahrávalo rohový kop. Na vysoký míč si na hranici malého vápna naskakoval Aduriz, jenže ter Stegen byl ve vzduchu včas a sebral balón do svých rukavic.
     
    34
    Susaeta centroval z pravé strany do míst, kde stál právě Aduriz. Tentokrát byl hostující útočník od zakončení hodně daleko, jelikož Piqué nezaváhal a odhlavičkoval míč do bezpečí.
     
    35
    Neymar chtěl vzít tíhu okamžiku na sebe, namířil si to kolem levé postranní čáry, jenže ve velké rychlosti se s míčem vytlačil za čáru. Znovu se ozývá hlasitý pískot.
     
    36
    Neymar se dostal s míčem do pokutového území, chtěl si obhodit stopera Bilbaa a před Laportem upadl! Domácí se dožadovali pokutového kopu, ale rozhodčí Hernández zůstává ledově klidný.
     
    37
    Mathieu si řekl o přihrávku do běhu, kterou také dostal, ale pod nohy se mu obětavě položil Lekue a připravil domácí celek o další šanci.
     
    38
    Neymar se znovu dožadoval pokutového kopu. Brazilská hvězda se středem hřiště probila do pokutového území, jenže obránci se mu vrhl do cesty a odpravili míč do bezpečí. Neymar poté přihrál svůj pád a může být rád, že neobdržel kartu.
     
    39
    Neymar se dostal za obranu Bilbaa a Balenziaga jej poslal k zemi! Rozhodčí se rozhodl přerušit hru, ale k překvapení všech přítomných tasil jen žlutou kartu! Neymar mohl postupovat sám na Herrerína!
     
    40
    Následného přímého kopu se jal Lionel Messi, jenže zakončení se mu vůbec nepovedlo. Míč nabral opačnou rotaci a brankář Herrerín se za vysokou střelou pouze ohlídl.
     
    41
    Bilbao se usadilo na polovině Barcelony a nepůjčuje domácím fotbalistům míč. Hodně aktivní v rozehrávce je autor první branky Williams.
     
    42
    Hosté znovu rozehrávali od rohového praporku. Tentokrát uvedli hráči Bilbaa míč do kombinace, Williams si nepohlídal napadajícího Messiho a čerstvý držitel Zlatého míče jej o míč připravil.
     
    43
    Obrovská šance Barcelony na vyrovnání! Neymar si vyměnil míč se Suárezem a vrhl se tváří v tvář Herrerínovi. Brazilec si v poslední chvíli předkopl míč daleko od nohy a už nedokázal vyběhnutého brankáře přehodit!
    43. Neymarova šance na vyrovnání
     
    44
    Znovu se Neymar ocitl v pozici zakončujícího hráče. Tentokrát nemusel Herrerín tasit fantastický zákrok, jelikož Neymar vypálil technicky, jenže jeho rána postrádala razanci.
     
    45
    Messi si navedl míč na levačku a střelu po zemi poslal pouze do nohy jednoho z obránců, od které se míč odrazil na rohový kop. Barcelona přidává na obrátkách.
     
    45+1
    Hosté rohový kop bez problémů odvrátili, nikdo z domácích se nedostal k zakončení a rozhodčí poté okamžitě ukončil první půli.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí a je nutno říci, že úvodní pětačtyřicetiminutovka nabídla hodně překvapivý vývoj! Bilbao vlétlo do utkání s velkou vervou a dlouho nepouštělo Barcelonu na vlastní polovinu. Baskický celek se dočkal odměny ve dvanácté minutě, kdy si Williams krásně obešel ter Stegena a zavěsil do prázdné branky! Poté spálil obrovskou šanci Balenziaga, který netrefil ideálně míč z hranice malého vápna. Barcelona přidala až v závěru poločasu, kdy byl hodně vidět hlavně Neymar. Právě brazilský fotbalista mohl dvě minuty před přestávkou vyrovnat, ale tváří v tvář Herrerínovi selhal. Do kabin se proto odchází za stavu 0:1!
     
    Fotbalisté obou celků se vracejí na hrací plochu, druhá půle započne za několik málo minut.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Výkop do druhého poločasu obstarali hostující fotbalisté, kterým se však nepovedla rozehrávka a Barcelona dostává příležitost k autovému vhazování.
     
    47
    Jenže ani domácí u míče dlouho nezůstali. Lionel Messi se na polovině hřiště pustil do riskantní kličky, která se mu nepovedla podle představ a daroval míč zpět hráčům Bilbaa.
     
    48
    Roberto se snažil obejít Lekueho, ale obránce Bilbaa se nenechal rozhodit klamáním barcelonského středopolaře a odkopl Robertovi míč do autu.
     
    49
    Ter Stegen hledal dlouhým výkopem agilního Neymara, jež si poněkud zápasnických způsobem poradil s Lekuem, poté však narazil na Bovedu a k míči se vůbec nedostal.
     
    50
    Neymarovi chyběly tři kroky! Brazilský křídelník se zjevil za obranou Bilbaa v místech, kam směřoval centr z pravé strany. Neymar však zaspal ideální moment a po prudkém míči se už nestačil včas natáhnout.
     
    51
    Neymar si s míčem hodně věří. Nyní si jej vyměnil s Mathieuem, potáhl jej do středu hřiště, kde mohl přihrávat na volného Rakitiće, jenže raději zvolil další postup do středu.
     
    52
    Tentokrát se už Rakitić k míči dostal. Po spolupráci se Suárezem přenesl Neymar míč na hranici pokutového území, kde se do něj z voleje opřel právě Rakitić. Míč mu na poslední chvíli sjel z nártu a zamířil vysoko nad branku!
     
    53
    Žlutou kartu dostává Lekue (Athletic Bilbao).
     
    54
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Barcelona přetavuje tlak z úvodu druhé půle v branku! Roberto našel obloučkem Messiho, který okamžitě předložil míč před branku, kam si naběhl LUIS SUÁREZ a s uklizením míče do prázdné branky neměl žádný problém!
    54. Luis SUÁREZ - 1:1
     
    55
    Barceloně vlila vyrovnávací branka čerstvou krev do žil! Po sražené střele ze střední vzdálenosti rozehraje katalánský celek rohový kop.
     
    56
    Po něm se domácí dostali k zakončení, avšak hlavička z velké tísně směřovala pouze do míst, kde stál Herrerín, který si se slebým zakončením poradil.
     
    57
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Rico, přichází Beňat.
     
    57
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Susaeta, přichází Sabin.
     
    58
    Mathieu se vrhl na slalom, našel skrytou přihrávkou volného Neymara. Brazilský hráč se tentokrát nevrhl přímo na branku, ale raději držel míč u čáry, kde o něj také přišel.
     
    59
    Mathieu dostal šanci na reparát! Krajní obránce Barcelony měl spoustu času k odcentrování a poslal přízemní míč před branku. Před Herrerínem se ve skluzu snažil zakončit Roberto, ale brankář Bilbaa nakonec našel míč v rukavicích.
     
    60
    Barcelona je aktivnějším týmem! Suárez dostal příliš mnoho prostoru a času k zakončení, přichystal si míč na pravou nohu a technickým zakončením mířil ke vzdálenější tyči. Rána mu však nesedla a končí tři metry mimo.
     
    61
    Po delší době o sobě dali vědět také hosté. Williamsovo zakončení ještě domácí obrana zablokovala, ale míč se odrazil ke střídajícímu Sabinovi, který zpoza vápna trefil ter Stegenovu náruč.
     
    62
    Neymar se pustil do tanečku se třemi obránci Bilbaa. Prvního sice Brazilec obešel, poté se mu míč zamotal mezi nohama a šikovný křídelník se vytlačil mimo hrací plochu.
     
    63
    Suárez se vymanil ze sevření ve středu hřiště, přiklepl míč Rakitićovi, jenž okamžitě vybízel k náběhu Neymara. Brazilci tentokrát scházely tři kroky.
     
    64
    Beňat zahrával přímý kop. Jeho centr mířil do hloučku vysokých hlavičkářů Bilbaa. Ter Stegen vyrazil z branky až za hranici malého vápna a s jistotou stáhl míč ze vzduchu do rukavic.
     
    65
    Dnešní utkání sleduje 63 405 diváků.
     
    66
    Beňat na polovině hřiště lehce fauloval Neymara, zdálo se, že hostující hráč bude moci pokračovat ve hře, ale rozhodčí nakonec odpískal nedovolený zákrok. Hosté se zlobí, protože hvizd arbitra přišel hodně pozdě.
     
    67
    Rakitić se rozhodl uklidnit hru, otočil se s míčem a poslal jej na vlastní polovinu k Piquému. Zkušený zadák Barcelony s rozehrávkou nikterak nepospíchá.
     
    68
    Beňat srdnatě bojoval u rohové praporku o míč. Vypadalo to, že Beňat otřel míč o nohy domácího zadáka a bude se zahrávat rohový kop, jenže sudí i tentokrát přiznal míč Barceloně.
     
    69
    Nyní se už hosté rohového kopu dočkali. Centrovaný míč směřoval na bližší tyč, kde si jej chtěl přebrat San José, jemuž však první dotek příliš nevyšel a balón mu utekl za brankovou čáru.
     
    70
    Odpracováno má pro dnešek stoper Vermaelen, nahradí jej další defenzivní hráč Busquets.
     
    71
    Žlutou kartu dostává Suárez (FC Barcelona).
     
    72
    Messi našel na hranici ofsajdu se pohybujícího Neymara, jež se s ničím nemazal a bez přípravy pálil z ostrého úhlu. Po zásahu jednoho z obránců bude Barcelona zahrávat rohový kop.
     
    73
    Míč se snesl na hlavu Piquého, jehož hlavička byla sice hodně razantní, jenže postrádala potřebnou přesnost. Míč zamířil vysoko nad branku. Herrerín bude odkopávat od branky.
     
    73
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Eraso, přichází Muniaín.
     
    74
    Bilbao se po delší době nastěhovalo na polovinu katalánského celku. San José si dobře pokryl míč tělem, Suárez do něj zajel zezadu, ale rozhodčí posoudil tento zákrok jako dovolený.
     
    75
    Busquets nenavázal na dobrou defenzivní práci kolegů a nepřesnou přihrávkou daroval míč soupeři. Bilbau zbývá na vstřelení branky, která by jej udržela ve hře o postup poslední čtvrthodinka.
     
    76
    Rakitić předložil míč obloučkem Robertovi, který si jej na malém prostoru vyměnil s Neymarem. Brazilský útočník vracel okamžitě míč Robertovi do běhu, jenže trefil pouze obličej jednoho z obránců.
     
    77
    Messi s Neymarem kombinovali na hranici pokutového území. Nakonec přibrali do kombinace i kolegu Suáreze, jenž jejich počínání přerušil nepřesnou přihrávkou a odevzdal míč soupeři.
     
    78
    Laporte neuhlídal Suáreze na hranici malého vápna. Střelec vyrovnávací branky se dostal k hlavičce, jenže v krkolomné pozici neseřídil mířidla a ohrozil spíše reklamní panel za brankou.
     
    79
    Barcelona mohla jít do vedení! Neymarovu střelu vyrazil Herrerín pouze k Suárezovi, který přihrál míč na hranici vápna Rakitićovi. Ten napřáhl k tvrdé střele a brankář Bilbaa se musel pořádně natahovat!
     
    80
    Z následného rohového kopu se sice nikdo z domácích hlavičkářů nedostal k zakončení, nicméně Barcelona zůstává u míče.
     
    81
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Barcelona definitivně potvrzuje svůj postup do semifinále! Po rohovém kopu setrval v pokutovém území GÉRARD PIQUÉ, který si naskočil na Alvesův centr a hlavičkou pod břevno poslal svůj tým do vedení!
    81. Gérard PIQUÉ - 2:1
     
    83
    Barcelona nepolevuje v aktivní hře a stále drží Bilbao před jeho brankou. Naštěstí pro hosty neposoudil sudí kontakt Laporteho se Suárezem jako nedovolený.
     
    84
    Další rychlý útok Barcelony zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího! Neymar se v době přihrávky nacházel v ofsajdové pasti.
     
    85
    Bilbao se stále snaží o zvrat, nicméně postup se baskickému celku ve druhé půli hodně vzdálil. Barcelona už poklidně kontroluje své vedení.
     
    86
    Lionel Messi se také chce zapsat na listinu střelců! Argentinský fotbalista si potáhl míč na levačku a ze středu hřiště vyslal prudkou přízemní střelu. Jeho zakončení Herrerína nevystrašilo, protože bylo nepřesné.
     
    87
    Po Beňatově centru se k odraženému míči dostal nejrychleji Sabin. Technickým zakončením se snažil mířit na vzdálenější tyč, avšak domácí obrana srazila míč na rohový kop.
     
    88
    Po něm nepřišlo žádné nebezpečí pro ter Stegenovu svatyni, naopak hosté se musí rychle vracet zpět do obrany, jelikož po levé straně postupuje kupředu s míčem u nohy Neymar.
     
    89
    Messi se dostal za obranu Bilbaa, postupoval sám proti Herrerínovi. Na poslední chvíli se vrátil jeden z obránců, Messi proto předkládal míč pod sebe nabíhajícímu Suárezovi, před nímž zasáhl Laporte.
     
    90
    Nastavují se dvě minuty!
     
    90+1
    Barcelona právě vstřelila branku!
    NEYMAR se nakonec dočkal! Nejvíce aktivní hráč Barcelony v utkání zpracoval prudkou přihrávku, která nejspíše ani nemířila na něj, potáhl si míč do pokutového území a krásnou dělovkou do šibenice nedal Herrerínovi sebemenší šanci!
    90+1. NEYMAR - 3:1
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Barcelona zvládla odvetu s Bilbaem a postupuje do semifinále Copa del Rey! Do utkání vstoupili aktivněji hosté, kteří zaskočili favorita náporem. Odměnou byl Bilbau vedoucí gól, který ve dvanácté minutě vstřelil Williams, jež obešel ter Stegena a zavěsil do odkryté branky. Ještě v první půli mohli hosté přidat druhou branku, jenže Susaeta selhal. Chvíli před přestávkou měl na kopačce vyrovnání Neymar, nicméně do kabin se šlo za stavu 0:1.

    Ve druhém poločase už na hřišti kralovala domácí Barcelona. Po deseti minutách hry zužitkoval fantastickou přihrávku Suárez. Bilbao poté dlouho odolávalo obrovské herní převaze Barcelony, jenže deset minut před koncem si na centrovaný míč naskočil Piqué a přesnou hlavičkou poslal Barcelonu do vedení. V nastavení už jen symbolicky navýšil katalánský náskok nejaktivnější hráč na hřišti Neymar!
    Nejlepší hráč na hřišti se rovněž dočkal vstřelené branky! Brazilec Neymar zvyšoval v nastaveném čase na 3:1!

     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 9:7. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 10:18.
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše. Těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (23:27:53)

    Tomáš Kubečka

    Góly: 54. Suárez, 81. Piqué, 90+1. Neymar – 12. Williams

    Karty:   71. Suárez (BAR) – 19. Rico (ATB), 39. Balenziaga (ATB), 53. Lekue (ATB)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 9:7. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 10:18.
    FC Barcelona: ter Stegen – Alves, Pigué, Vermaelen (70. Busquets), Mathieu – Rakitić, Mascherano, Roberto – Messi, Suárez, Neymar
    Náhradníci: Busquets (70. Vermaelen), Iniesta, Bartra, Munir, Correia, Vidal, Masip

    Athletic Club Bilbao: Herrerín – Bóveda, Lekue, Laporte, Balenziaga – San José, Rico (57. Beňat) – Williams, Eraso (73. Muniaín), Susaeta (57. Sabin) – Aduriz
    Náhradníci: Iraizoz, Elustondo, Beňat (57. Rico), Etxeita, Gurpegi, Muniain (73. Eraso), Sabin (57. Susaeta)

    Rozhodca: Hernández – Sobrino, Naranjo

    Diváci: 63 405
    20.01.2016
    Bilbao - Barcelona 1:2

    Góly: 89. Aduriz – 18. Munir, 25. Neymar

    Karty:   55. Laporte (ATB), 65. Marcos (ATB), 67. Etxeita (ATB), 76. Sabin (ATB), 78. Iturraspe (ATB), 90+3. José (ATB) – 39. Iniesta (BAR), 79. Mascherano (BAR), 90. Alves (BAR)

    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 0:3. Střely mimo: 1:1. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 7:9.