Alkmaar – Cambuur 3:1 (kon.) | Nijmegen – Twente 2:0 (kon.) | Graafschap – Den Haag 3:1 (kon.)
Excelsior – Eindhoven 1:3 (kon.) | Arnhem – Zwolle 1:1 (kon.)
koniec
SBV Excelsior
1:3 (0:1)
PSV Eindhoven
cz Streda 27.01.2016, 20:45 • Stadion Woudestein (Rotterdam) • Holandská Eredivisie • 20. kolo
Predzápasové kurzy
    PSV Eindhoven zaznamenal povinnou výhru a upevnil si druhou pozici, na vedoucí Ajax ztrácí pouze bod

     
    Fotbalisté SBV Excelsior nedokázali využít výhodu domácího prostředí a hráčům PSV Eindhoven podlehli 1:3. Favorizovaný celek se ujal vedení už v 8. minutě a ve druhém poločase svůj náskok ještě navýšil, když po necelé hodině vedl rozdílem tří branek. Domácí v závěru stihli jen snížit, a body si tak nepřipíší. (22:41:29)
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Nad rámec řádné hrací doby byly nastaveny dvě minuty.
    90. Jeffrey BRUMA - 1:3
     
    90
    Excelsior právě vstřelil branku!
    Domácí se v závěru utkání přeci jen dočkávaí čestného úspěchu. Stans se pohyboval na ose hřiště, odkud balon posunul doprava, následoval přízemní centr letící do předbrankového prostoru, kam si nabíhal Auassar. Toho si však JEFFREY BRUMA všímal více než letícího balonu, který si nešťastným způsobem srazil do vlastní brány.
     
    88
    Na opačné straně hřiště vypálil z přímého volného kopu Stans, trefil však pouze dobře postavenou obrannou zeď. Od ní se balon odrazil na kopačku Vermeulena, který z hranice šestnáctky nedokázal přesně seřídit svá mířidla.
     
    86
    Po uvedení míče do hry se hostům znovu nepodařilo zahrozit, defenziva Excelsioru si totiž náběh svých soupeřů pohlídala a nedovolila jim zakončit.
     
    85
    Čtvrtou branku hostujícího týmu měl na kopačce střídající Willems, jenž vypálil z levé strany pokutového území. Skvělý zákrok však vytáhl Kurto, který míč po křižné střele nového muže na hřišti s vypětím všech sil vyrazil na roh a zaslouží si tak obrovskou pochvalu.
     
    84
    Vermeulen dokázal vniknout až do pokutového území, na jeho hranici si ale míč překopl příliš daleko od nohy a ten tak skončil až za koncovou čárou.
     
    82
    Vzápětí přichází poslední střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Jürgen Locadia, na hřiště nastupuje Adam Maher.
     
    82
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: odpracováno má Davy Pröpper, kterého vystřídá Jetro Willems.
     
    80
    Do konce řádné hrací doby zbývá závěrečná desetiminutovka. Zajímavostí je, že hlavní arbitr doposud nemusel sahat do své kapsičky. Hráči obou týmů hrají opravdu velmi disciplinovaně.
     
    78
    Svěřenci trenéra Groenendijka poté zahrávali ještě jeden rohový kop, ale centr z něj skončil pouze u prvního obránce.
     
    77
    Domácí vybojovali roh, ale prosadit se nedokázali.
     
    75
    Hosté se pohlednými rychlými přihrávkami prokombinovali až do šestnáctky, autor střely stál prakticky sám před Kurtem, kterého sice obstřelil, ale současně zamířil těsně vedle tyče.
     
    72
    Po přihrávce z pravé strany se do míče opřel Auassar, střela vyprodukovaná z jeho kopačky však nebyla přesná a zamířila asi metr nad břevno.
     
    71
    Vzápětí přichází další střídání v týmu SBV Excelsior: ze hřiště odchází Luigi Bruins, opačným směrem míří Daryl van Mieghem.
     
    71
    Střídání také v týmu SBV Excelsior: ze hřiště odchází Rick Kruijs, přichází Kevin Vermeulen.

    Lukáš Jasoněk

    Góly: 90. Bruma (vla.) – 8. L. de Jong, 48. Hendrix, 59. L. Narsingh


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 8:12. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 8:9.
    SBV Excelsior: Kurto – Bovenberg, Fischer (C), H. Drost, Karami – Bruins (71. van Mieghem), Stans, Kruijs (71. Vermeulen) – Kuwas, van Weert, Auassar.
    Náhradníci: Muyters – van Diermen, van Mieghem, Hasselbaink, Vermeulen, Brito, Elbers.

    PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Bruma, H. Moreno, Brenet – D. Pröpper (82. Willems), Hendrix, Guardado – L. Narsingh (71. Jozefzoon), L. de Jong (C), Locadia (82. Maher).
    Náhradníci: Pasveer – Isimat-Mirin, Pereiro, Maher, Schaars, Willems, Jozefzoon.

    Rozhodca: Nijhuis – van de Ven, Schaap