Paríž – Toulouse 2:0 (kon.)
koniec
Paríž Saint-Germain
2:0 (0:0)
Toulouse FC
cz Streda 27.01.2016, 21:05 • Parc des Princes, Paříž • Francúzsky ligový pohár • Semifinále
Predzápasové kurzy
     
    To už je z mé strany protentokrát vše, příště na počtenou! (23:10:33)
    Hráči PSG dnes podali soustředěný a kvalitní výkon, trochu za očekáváními ale zůstal Edinson Cavani, jenž nebyl u ničeho nebezpečného a v první půli se dotkl míče jen osmkrát.

     
    David Luiz se sice nadále drží za koleno, děkovačky se ale s úsměvem na tváři zúčastnil a po hřišti už se producíruje poměrně čiperně...
    Svěřenci Laurenta Blanca budou mít šanci ovládnout Francouzský ligový pohár už potřetí v řadě, letos se jejich dominanci pokusí přerušit Lille. Půjde tedy o reprízu finále z roku 2011!

     
    Rozhodčí Moreira už v zápase ani nenechal pokračovat, fotbalisté Paris Saint-Germain tak houževnaté Toulouse nakonec dvěma slepenými góly udolali 2:0 a zajistili si postup do finále Coupe de la Ligue!
    Nový klubový rekord! Pařížané zvítězili už podvanácté v řadě.

     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Luiz opustil hřiště po svých, tak doufejme, že bude v pořádku. Jeho zranění vrhá na dnešní zápas zbytečný stín...
     
    90+2
    Tak to je velká a naprosto zbytečná komplikace pro Laurenta Blanca, jemuž po dnešku zřejmě přibydou další vrásky na čele. David Luiz totiž nepěkně dopadl na zem a už dobrou minutu se nezvedá ze hřiště. Kolem něj už se srotila parta záchranářů v oranžových kombinézách...
     
    90+1
    Sudí Moreira nastavil nad rámec základní hrací doby tři minuty!
     
    90
    Už se rozběhla poslední minuta základní hrací doby. Braithwaite mohl vykřesat Toulouse plamínek naděje, ale nepodařilo se mu to.
    89. Zákrok veterána Doucheze proti penaltě Braithwaitea
     
    89
    Dámy a pánové, tady nelze, než smeknout klobouk před pětatřicetiletým Nicholasem Douchezem, který Braithwaiteovi penaltu s ledovým klidem chytil a posléze se ocitl uprostřed chumlu radujících se borců v modrých dresech!
     
    88
    Kimpembe navíc vidí žlutou kartu. Míč si mezitím na puntík staví sám faulovaný Martin Braithwaite, čtvrtfinálový toulouský hrdina.
     
    87
    No a pozor! Mladík Kimpembe ve vlastní šestnáctce nedovoleně zajel do unikajícího Braithwaitea a sudí Moreira bez váhání ukázal směrem k penaltovému puntíku!
     
    85
    Tentokrát už to střídající Moura provedl mnohem lépe a Matuidimu chyběly centimetry k tomu, aby se k míči dostal.
     
    84
    Stambouli vyslal parádní kolmicí Lucase Mouru, který si ale ukousl příliš velké sousto a narazil do zdi jménem Marcel Tisserand.
     
    83
    Mladíci v sestavě pařížského celku Stambouli s Rabiotem si s hráči soupeře dělají doslova to, co se jim zrovna zachce, publikum na Parc des Princes se skvěle baví!
     
    81
    Z něj sice žádné nebezpečí pro hosty nepramenilo, Toulouští ale balon dostali jen k Luizovi, a domácí tak mohou vesele pokračovat v kombinaci.

    Vojtěch Balon

    Góly: 65. Lavezzi, 72. María

    Karty:   69. Aurier (PSG), 88. Kimpembe (PSG)

    Nepremenená penalta: 89. Braithwaite (TOU), brankár Douchez zneškodnil


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 8:4. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 10:10. Fauly: 1:1.
    Paríž Saint-Germain: Douchez – Aurier, Luiz, Kimpembe, Kurzawa – Rabiot, Stambouli, Di María (74. Matuidi) – Augustin (74. Ibrahimović), Cavani, Lavezzi (73. Moura).
    Náhradníci: Trapp – Moura, Motta, Ibrahimović, Matuidi, Maxwell, Nkunku

    Toulouse FC: Goicoechea – Blin, Spajić, Tisserand – Yago, Bodiger, Didot, Moubandje – Regattin (59. Pešić), Machach (59. Braithwaite) – Ben Yedder (75. Trejo).
    Náhradníci: Vidal – Doumbia, Matheus, Braithwaite, Pešić, Trejo, Somália

    Rozhodca: Delerue (54. Moreira) – Annonier, Jouannaud