Heracles – Graafschap 2:1 (kon.) | Amsterdam – Arnhem 1:0 (kon.) | Excelsior – Kerkrade 0:1 (kon.)
Heerenveen – Willem II 3:1 (kon.)
koniec
SBV Excelsior
0:1 (0:0)
Roda JC Kerkrade
cz Sobota 23.01.2016, 19:45 • Stadion Woudestein, Rotterdam • Holandská Eredivisie • 19. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:45.
     
    RODA JC KERKRADE

    Dnes se dá na hřišti očekávat boj o každý metr na trávníku, jelikož oba celky potřebují body do tabulky. Fotbalisté Kerkrade dřeli i v předchozím mači na trávníku Alkmaaru, jenže ani po několika vyložených šancích si nestačili vypracovat takovou možnost, která by skončila míčem za soupeřovým brankářem. Co víc, sok Rody rozhodl o svém hubeném vítězství už trefou v 5. minutě prvního poločasu. Kerkrade z posledních třech případů dvakrát neuhrálo ani bod, když padlo, ve třetím pokusu uhrálo alespoň remízový stav. Dnes se mužstvo Roda JC představí na půdě tabulkového souseda a ani ten si příliš dobře nevede. Tento duel může zase trochu napovědě v hádance boje o záchranu v soutěži.
     
    SBV EXCELSIOR

    Parta z Rotterdamu rozhodně nemůže hrát v klidu, přestože na dnešního vyzyvatele z Kerkrade drží na čtrnácté příčce náskok jednoho bodíku. Excelsior se nenachází zrovna v nejlepší formě, všechna poslední tři utkání prohrál (0:2, 1:4, 1:2) a před svými fanoušky konečně potřebuje pořádně zabrat. Zvláště, když se jedná o tak důležitý zápas pro oba dnešní soupeře. V předchozím klání se hráči SBV představili na hřišti Graafschapu. Tam se nedokázali ani jednou střelecky prosadit a navíc dva balóny inkasovali, takže pro ně duel skončil bez zisku bodů. Předchozí duely ukázaly, že Excelsior není zrovna v nejlepší střelecké pohodě. Tentokrát však může využít výhody domácího prostředí. Dost možná nečekejme tolik pohledný fotbal, ale především bojovný výkon.
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Kádry se spolu naposledy utkaly na podzim loňského kalendářního roku. Hrálo se v Kerkrade a šlo o vyrovnaný zápas, který dokázali SBV Excelsior ovládnout těsným poměrem 2:1. O vítězi rozhodl v 67. minutě hry Jeff Stans.
     
    Vítejte u 19. kola nizozemské fotbalové soutěže Eredivisie. Dnes nás čeká souboj ze spodních pater tabulky, což ale rozhodně neznamená, že nebude o zábavu postaráno. Obě strany barikády potřebují nutně bodovat. V klání čtrnáctého celku s patnáctým na sebe narazí SBV Excelsior a Roda JC Kerkrade.
     
    Úvodní sestavy:

    SBV Excelsior: Muyters – Karami, H. Drost, Fischer, Bovenberg – Auassar, Bruins, Kruijs – Kuwas, van Weert, Elbers.
    Náhradníci: Kurto – Vermeulen, Hasselbaink, van Mieghem, Stans, van Nieff, van Diermen.

    Roda JC Kerkrade: van Leer – Gullón, Buijs, Swinkels, van Peppen – Inceman – Žukov, van Hyfte – Poepon, Paulissen, Peterson.
    Náhradníci: Verbist – Griffiths, Rutjes, Faik, Ngombo, Dijkhuizen, Gyasi.

    Rozhodčí: Janssen – Geutjes, Strijker.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání z nejvyšší nizozemské fotbalové soutěže. Čeká nás dost možná vyrovnaný a důležitý duel.
     
    Znovu připomeňme, že se jedná o střetnutí čtrnáctého celku s patnáctým, oba kádry potřebují do tabulky každý bod.
     
    Hráči za několik okamžiků přiběhnou na hřiště a vše se bude připravovat k začátku prvního poločasu.
     
    Už si mančafty podávají ruce s rozhodčími, fanoušci křičí první pokřiky. Bitva o důležité body může začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    U výkopu domácí fotbalisté, ti se hned vrhli na svou polovinu, odkud pomalu mohli začít vymýšlet úvodní akci zápasu. Nakonec ovšem pouze odevzdali míč do moci soupeře.
     
    2
    Na konci první minuty se ještě dostali k první střelu na branku muži Rody, jeden z jejich útočník ovšem našel pouze ruce připraveného brankáře Muyterse.
     
    2
    Výborná střela Kuwase z prostoru ve velkém vápně a už z toho mohla být první branka zápasu. Avšak také van Leer úspěšný a má první přesný zásah u své tyče.
     
    3
    Rohový kop pro mužstvo z Kerkrade, s jeho rozehrávkou si dali bojovníci ve žlutém na čas. Poté již domácí obrana dostala míč dostatečně daleko od svého zařízení.
     
    4
    Brankář Muyters se postaral o výkop na soupeřovu polovinu hřiště, míč ovšem skončil v autu a vhazovat mohou muži Rody.
     
    5
    Slibná šance Excelsioru z levé strany, jenže na poslední chvíli se do střely Elberse postavil bránící hráč Rody. Na začátek utkání tedy hned několik možností.
     
    6
    Znovu Kuwas a jeho druhá střela v utkání. A také nyní si nevedl vůbec špatně, jenže nabral míč na nohu špatnou stranou a už nebyl tolik přesný.
     
    7
    Trojice hráčů ve žlutém trikotu Kerkrade bylo nucena odkopávat balón za svou svatyni, protože jeden z forvardů domácích se aktivně tlačil do brány. Nakonec ovšem útočník Excelsioru pohořel.
     
    7
    Akce na druhou stranu týmu Roda JC nevyšla, druhý zásah gólmana Muyterse v utkání.
     
    8
    Hraničně, ale přeci jen se nyní hosté dostali do autu, házet tedy mohou zpátky do hry domácí bojovníci. Míč mají stále častěji na kopačkách hráči SBV.
     
    9
    Roda JC Kekrade si nyní dávají záležet na své rozehrávce a už dlouho si přihrávají ze strany na stranu. Excelsior zatím v takovém rozestavení, aby nepustil soupeře k lepší akci.
     
    10
    Vhazování Rotterdamu, jenže nakonec míč skončil až u domácího brankáře. A ten znovu vykopává přes celé hřiště. Jenže své spoluhráče nenašel, místo toho balón končí pouze na noze jednoho z mužů ve žlutém.
     
    11
    Rotterdamští na soupeřově polovině, střela z dálky ale Bruinsovi vůbec nevyšla. Přesto ji následně musel Swinkles poslat mimo hrací pole.
     
    12
    Také Excelsior si dává pozor, aby neuděl chybu v rozehrávce na vlastní polovině trávníku, která by ho mohla mrzet. Rozhodčí následně ukazuje, že hosté budou mít k dispozici rozehrávku.
     
    13
    Hned po vhození autu se ovšem dostali k míči muži SBV, ti zatím nejsou tak aktivní jak v prvních pěti minutách, ale dost možná to je pouze otázka času.
     
    14
    Auassar si běžel s klidem po levé straně za míčem, až jej na poslední chvíli vyrušil soupeř a bylo po šanci. Jinak z toho klidně mohla být povedená pecka na branku.
     
    15
    Rozehrávat mohou hráči domácího mužstva, protože Kuwas byl podražen nohou soupeře. Jenže Excelsior toho nevyužívá k možnému provedení útoku.
     
    16
    Do velice dobré šance se na hranici velkého vápna dostala trojice ve žlutém dresu, ke střele z dálky už se pomalu chystal Poepon, jenže na poslední chvíli jej soupeř obral o míč.
     
    17
    Kerkrade může hru malinko uklidnit na vlastní polovině a už se zase pomalu chystá kupředu. Jde vidět, že obě strany barikády mají motivaci jít v prvním poločase do vedení.
     
    18
    Dlouhý balon hostujícího obránce, který skončil po ráně přes celé hřiště až v rukou brankáře Muyterse. Ten se neunáhlil a v klidu míč rozehrál na své spoluhráče.
     
    19
    Obrovská příležitost, zatím asi největší v zápase pro Rodu! Ale Paulissen ve vyložené gólovce trefil jen připravené ruce domácího ochránce branky.
     
    20
    Teď už se zase hra malinko uklidnila a hraje se spíše blíže středu hracího trávníku. Aktivitu ale oproti úplně první minutám malinko přebrali hostující fotbalisté z Kerkrade.
     
    21
    Vysoký míč směrem ke kleci Rody JC, jenže nikdo z domácí fotbalistů jej nestačil dále dopravit směrem k van Leerovi. Ten už si nějakou minutu nemohl připsat zákrok a na další zásah si ještě bude muset počkat.
     
    22
    Dlouho se o míč zápolilo poblíž středového kruhu, nyní už je balon na nohou domácích. Ti se pokusí po delší době propracovat do šance.
     
    23
    Míč končí po rozehrávce Excelsioru mimo vymezení bílých čar, a tak mohou házet zpátky do pole hráči Kerkrade.
     
    23
    Teď se musí van Weert chytat za hlavu a stadionem to jenom zahučelo. Zmíněný jedinec totiž unikal sám na branku a už byl skoro v malém vápnu, když úplně přestřelil.
     
    24
    Už zase míč zpátky před klecí Excelsioru a domácí hledají další skuliny, kudy se dostat na polovinu svého soka.
     
    25
    Žukov se uvolnil ve středu, aby mohl přijmout nahrávku od spoluhráče, ale ta mu nakonec unikla, málem z toho byla dokonce šance pro SBV.
     
    26
    Opět Excelsior velice blízko klece van Leera, ale teď se Elbers nedostal z otočky až do zakončení. Hraje se opět častěji na polovině hostů.
     
    27
    Výkop gólmana Muyterse skoro přesný, míč ovšem přeci jen skončil nakonec na kopačkách mužů ve žlutých trikotech. A van Hyfte už hledal prostor pro další kličky.
     
    28
    Roda má stále větší starosti s útočnými výpady Rotterdamu, ten se více a více snaží tlačit před branku soupeře. Dobrým důkazem toho byla akce unikajícího Auassara, ale ten už nestačil zakončit.
     
    29
    Výborná střela a stejně tak výborný zákrok van Leera, jenž musel na zem a už v ležící poloze vyrazil míč mimo dosah tří tyček.
     
    30
    A další pecka na hostující klec, tentokrát ovšem z daleko větší vzdálenosti. Byl to dnes od začátku utkání velice aktivní Kuwas. Ale ani teď proti van Leerovi neobstál střelcky.
     
    31
    Kerkrade ve trojici dokázalo vypracovat šanci až k velkému vápnu. Jenže rozhodčí následně hostům míč odebírá a rozehrávat může Rotterdam.
     
    32
    Asi zatím největší trable Excelsioru před jeho vlastní brankou, hned dvojice fotbalistů v černém dresu musela pomoci domácímu brankáři, aby míč neprošel až do sítě.
     
    33
    Bovenberg poslal dlouhou rozehrávku, jeho spoluhráči na ni ovšem nebyli připraveni a celá domácí akce a možnost velice rychle končí autem.
     
    34
    Fanoušci na stadionu zatím sledují poměrně líbivý útočný fotbal plný šancí, je dost možné, že se úvodní branky dočkáme ještě v prvním poločase.
     
    35
    Nyní už balón za bránou van Leera, který jej zanedlouho rozehraje směrem dopředu.
     
    36
    Sotva se Roda dostala na polovinu Rotterdamu, už zase kvůli přestupku přišla o míč. A tak je tu následně šance na výkop gólmana Muyterse od klece.
     
    37
    Šance rozehrát z autu blízko branky Excelsioru pro JC Roda. Ale zatím si domácí hráči dobře pokrývají všechny prostory u vlastního zařízení, až na výjimky.
     
    38
    Volný kop pro domácí, avšak poměrně z dálky. Míč nakonec skončil tečovaný za hostující branku. Teď může gólman Rody v klidu vykopávat.
     
    39
    A také dlouhý výkop Muyterse vypadal poměrně slibně. Dnes poprvé se mu z výkopu povedlo trefit přesně kopačky svých spoluhráčů na soupeřově polovině pažitu.
     
    40
    Zatímco ještě před chvíli domácí Rotterdam tlačil na soupeřovu branku, Roda odolala a už se zase hnala dopředu. Jenže rozhodčí následně ukazuje, že míč dostanou muži v černých trikotech.
     
    41
    Volný kop pro hosty rozehrál Inceman z poměrně velké vzdálenosti, avšak měl poměrně dobře namířeno směrem na domácí zařízení. Jeho pokus byl vytečován pryč.
     
    42
    Excelsior cítí, že čas do konce první půle ubíhá a domácí by se očividně rádi prosadili ještě před zvukem prvního pískotu. Ale teď se těžko dostávají do zakončení.
     
    43
    Hraje Roda Kerkrade na polovině soupeře, ale zatím si dvojice Poepon – Paulissen pouze vyměňovala míč, ke střele z dálky ještě nedošlo.
     
    44
    Začínají poslední dvě minuty základního času v první půli, uvidíme, jestli se ještě bude nastavovat. Samostatnou akci zkusil Griffiths, ale brzy ztroskotal na soupeřově obránci.
     
    45
    Rozehrávka Rody z dálky, dlouhý kop hostujícího obránce směrem na branku končí mimo hrací prostor.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas utkání mezi roterrdamským SBV Excelsior a Roda JC Kerkrade. Více šancí si v prvním poločase vytvořili domácí fotbalisté, také opticky jejich hra vypadala daleko pohledněji. Ale na branku si budou muset počkat minimálně do druhé půle.
     
    Střely na branku v prvním poločase

    SBV Excelsior: 3

    Roda JC Kerkrade: 1
     
    Pomalu se nám blíží začátek druhého poločasu. Dočkáme se v něm branky? Zatím je utkání dle očekávání hodně vyrovnané, na druhou stranu ale útočně vyladěné.
     
    Hráči nastupují na hřiště, vymění se strany a druhý poločas bude moci odstartovat.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Ve druhém poločase rozehrávají jako první míč ve středovém kruhu hostující muži v dresu Rody, také se hned zkusili propracovat za půlící čáru. Tam už ovšem na míči Rotterdam.
     
    47
    Čtveřice hráčů hostujícího celku chtěla ukázat, že se nebude bát zaútočit. Jenže Excelsior dnes ukazuje také velice dobrou hru dozadu, teď si se vším v pohodě poradil.
     
    48
    Kruijs se zkusil protlačit blízko branky a vypálit bez přípravy, jenže ho na poslední chvíli dostihl zezadu protihráč.
     
    49
    Dobrá práce domácího fotbalisty Weerta u autové čáry, kde si dobře povodil míč a málem jej ještě stačil rozehrát na volného Elberse. Jenže to už o balón přišel.
     
    50
    Velice důležitý zákrok brankáře Muyterse, který se vrhl pro balón pod nohy útočícího Faika. Domácí ochránce svatyně byl přeci jen o něco rychlejší.
     
    51
    Volný kop pro Excelsior, proběhl ovšem skoro až u půlící čáry, takže to Rotterdam měl stále příliš daleko k soupeřově zařízení.
     
    52
    Domácí fotbalisté nyní nemělo moc na výběr, co udělat s míčem, a tak jej alespoň zahráli do autu, jinak by se totiž dost možná dostal soupeř do úniku na branku a hráči v černých dresech by řešili trable.
     
    53
    Elbers se výborně zorientoval na pravé straně a trošku i zariskoval. Střela mu nakonec sedla, ale obránce Rody ji stačil odrazit. Následuje roh domácího kádru.
     
    53
    A po rohu obrovská šance Excelsioru, kterou nedokázali domácí zužitkovat. Další slibná příležitost pro Rotterdam, zatím se SBV drží i smůla.
     
    54
    Na druhou stranu to zkoušel sám únikem Petterson, který ale nejspíše zakopl o nohy soupeře, takže k další akci už se nestačil propracovat.
     
    55
    Rozhodčí ukazuje přímý kop pro Roda JC Kerkrade, domácí bránící muži už se rozestavují tak, aby mohli zabránit průniku míče k brance.
     
    56
    Přímý kop následně velice dobře pokryl domácí brankář Muyters, který přesně viděl dráhu střely, takže neměl problém s tím, aby zachytil letící míč do náruče.
     
    57
    van Leer se ovšem na druhé straně také musel vyznamenat. Přestože také na něj letěla rána z velké dálky a před brankou nestál nikdo, kdo by ještě změnil směr střely.
     
    58
    Další sporný zákrok a rozhodčí dnes vytahuje první žlutou kartu, kterou za faul na soupeře dostane domácí fotbalista Stanley Elbers. Navíc tedy volný kop pro Kerkrade.
     
    59
    Excelsior zvládl po volném kopu soka nebezpečnou situaci a už znovu útočí, přestože nyní si už delší dobu nepřipsal lepší útočnou možnost.
     
    60
    Rozehrávka Kuwasa skončila jen na kopačkách soupeře, teď dostali muži Rody poměrně lacino dostat se do kliček blízko velkému domácímu vápnu.
     
    61
    A znovu volný kop pro Roda JC Kerkrade. Je jasné, že teď budou chtít hostující fotbalisté jednu ze svých možností konečně proměnit. Ve druhém poločase mají zatím více ze hry.
     
    62
    Opět výborně Muyters, který po ráně z dálky z volného kopu našel míč zavčas u své levé tyče. A následně velice pohotově rozehrávat kupředu.
     
    63
    Dobře hozený míč z autu v podání Kerkrade, ale nakonec se odrazil na domácí kopačky. Roda se tak musí ještě chvilku zdržet a počkat si na svou šanci.
     
    64
    Hra se malinko uklidnila a hraje se hodně v prostřední části trávníku. Tam se snažil míč z pod noh soupeře vydolovat malý snaživec Žukov, ale nakonec málem fauloval.
     
    65
    Rychle běžel za míčem Kuwas směrem do velkého vápna, jenže na zádech měl celou dobu pověšeného soupeře. Když už se zdálo, že by domácí fotbalista mohl vypálit, nestalo se tak.
     
    66
    Hostující Kerkrade házelo aut, ale na ten si velice dobře dali domácí pozor, nakonec z toho bylo vhazování pro Rotterdam a šance na založení útoku pro van Weerta.
     
    67
    Míč drží na svých kopačkách Roda a snaží se jej rychle rozehrát, ale hosté si teď především nemohou dovolit chybovat.
     
    68
    Jeden z útočníků Kerkrade dostával míč dobře na hlavičku, těsně před branku Muyterse. Jenže nakonec na míč nedosáhl a bakón končí mimo hřiště.
     
    68
    První střídání zápasu, provádí jej Excelsior. Ze hry odchází Elbers a střídá jej van Mieghem.
     
    69
    Znovu vhazování na stejném místě jako před chvíli pro hosty, ale zatím to nevypadá, že by se Kerkrade mělo dostat na delší dobu k míči.
     
    70
    Tempo hry malinko opadlo a je jasné, že ani jedna strana teď nechce chybovat. Je velice pravděpodobné, že branka na jedné či druhé straně by rozhodla.
     
    71
    Pomalá rozehrávka z vlastní poloviny Rotterdamu na Kuwase, ten ale teď nebyl připravený běžet rychle směrem k brance, takže míč ještě vracel zpátky dozadu.
     
    72
    Střídají také hosté hráče na hřišti, mimo trávník odchází Paulissen, kterého nahrazuje čerstvý a do hry připravený Faik.
     
    73
    Hostující Gullón měl dostatek místa ke střele, ale ještě nahrával na druhou stranu hřiště. Tam už ovšem chyba a hraje Excelsior.
     
    74
    van Peppen srážel míč hlavičkou na zem a přitom zasáhl jednoho z domácích hráčů. Ten se jen těžko zvedal z trávníku ale nakonec se zdá, že to snad nebude nic vážného.
     
    76
    Míč na kopačkách Kerkrade, hosté ale nejsou nyní tolik aktivní, jako hned po začátku druhého poločasu. Zatím vše nasvědčuje tomu, že bychom dnes mohli vidět remízu.
     
    77
    Nepřesná dlouhá rozehrávka od van Hyfteho, která navíc Rodu málem mrzela, protože míč hned následně zamířil blíže k hostující brance.
     
    78
    Ani jedna strana se teď nikam nežene. Malinko se ovšem přiostřilo, Kuwas se dostal do střetu nohou s protihráčem. Karta ani pro jednoho z aktérů za tuhle situaci ale napadne.
     
    79
    Rozehrávka brankáře Muyterse a následně obrovská příležitost, kterou neproměnil Excelsior. Fanoušci, hráči i domácí trenéři se chytají za hlavu, ale míč jen těsně minul pravou tyčku klece Kerkrade.
    79.
     
    80
    Rotterdam dostal možnost vhazovat míč blízko rohového místa, tam si ovšem rozehrávající domácí fotbalista moc dobře nevedl a málem zapříčinil svému celku trable.
     
    80
    Střídání na domácí straně, do hry míří Stans, opouští ji Bruins.
     
    80
    Druhá žlutá karta v zápase, tentokráte ji dostává za zákrok proti pravidlům hostující Marcos Gullón. Uvidíme, jestli se na hřišti přiostří.
     
    80
    Vzápětí druhá žlutá karda pro tým Kerkrade, vidí ji v ruce rozhodčího Inceman.
     
    81
    Žukov už si nezahraje a pošle za sebe do hry jiného ze spoluhráčů, který přibíhá z lavičky. Konkrétně se jedná o Rutjese.
     
    81
    Rotterdam dostal k dispozici volný kop z dálky, ale nikdo jej už z domácích fotbalistů nestačil zpracovat před brankou. Pokračujeme tedy bez gólů.
     
    82
    Další sporná situace v prostoru ve středu hřiště, kde se nyní hosté zlobí a pouští do malé hádky s rozhodčím, ale nejspíše zbytečně. Rozehrávat bude Rotterdam.
     
    83
    Pomalu se nám blíží konec druhého poločasu, celky si dávají větší a větší pozor na prostor před svými klecemi, kde by mohlo pramenit nejvíce nebezpečí.
     
    84
    Excelsior Rotterdam mohl unikat do dobrého přečíslení, jenže domácí nakonec trošku nešikovně ztratili míč a museli jej odevzdat Rodě.
     
    84
    Kerkrade právě vstřelilo branku!
    Ale pozor, jen několik minut před koncem druhého poločasu se hosté ujímají vedení a tohle asi domácí fanoušci nečekali, přestože se kolem Muyterse nyní schylovalo k trablím. Roda využila lepší herní pohody od začátku druhé půle, míč za záda brankáře Muyterse stačil dopravit s úsměvem na rtech HICHAM FAIK, jenž dost možná může rozhodnout o vítězi dnešního důležitého utkání mezi oběma kádry. Faik měl i malinko štěstí.
    Hicham FAIK - 0:1
     
    86
    Kruijs z domácí strany opouští hru a a zahraje si místo něj Vermeulen.
     
    88
    Je to nadále Roda, kdo se nyní tlačí do větších šancí a dokonce si tvoří šance. Další míč z nohy Poepona ovšem letěl mimo tři bílé tyče.
     
    89
    Poslední dvě minuty do konce základní doby druhého poločasu. Je jasné, že Excelsior se ještě bude chtít pokusit o několik šancí, ale moc času už mu nezbývá.
     
    90
    Míč v prostředku hřiště, kde se jej snaživě snažil udržet hostující fotbalista Rutjes. A také se mu to podařilo, jde vidět, že Excelsior už je nervóznější.
     
    90+1
    Rozhodčí nastavuje tři minuty, ani to ale nemusí Rotterdamu stačit, pokud pro sebe rychle nezíská míč na polovinu soka.
     
    90+2
    Ještě jedno střídání na hostující straně. Odchází Peterson, na chvíli dostane šanci si zahrát Ngombo.
     
    90+3
    Už se hraje poslední minuta nastaveného času, míč mají na svých kopačkách hostující hráči, ti navíc nepouštějí domácí Rotterdam příliš blízko své kleci.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Pozápasové statistiky.

    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 5:2. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:12.
     
    Máme za sebou pohledné utkání, které nabídlo fanouškům v Rotterdamu poměrně dost šancí, ale jen jedinou braku. Ta padla až v 84. minutě hry, když se prosadil velmi pohotově hostující Hicham Faik, který zároveň určil vítěze zápasu. Většinu duelu měl herně navrch Excelsior, jenže druhý poločas nakonec vyšel lépe Rodě. Ode mě je to pro dnešek vše, zase u příštího duelu Eredivisie napočtenou. (21:40:55)

    Martin Schwarz

    Góly: 84. Faik

    Karty:   58. Elbers (EXC) – 80. Gullón (KER), 80. Inceman (KER)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 5:2. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:12.
    SBV Excelsior: Muyters – Karami, H. Drost, Fischer, Bovenberg – Auassar, Bruins (80. Stans), Kruijs (86. Vermeulen) – Kuwas, van Weert, Elbers (68. van Mieghem).
    Náhradníci: Kurto – Vermeulen, Hasselbaink, van Mieghem, Stans, van Nieff, van Diermen.

    Roda JC Kerkrade: van Leer – Gullón, Buijs, Swinkels, van Peppen – Inceman – Žukov (81. Rutjes), van Hyfte – Poepon, Paulissen (72. Faik), Peterson (90+2. Ngombo).
    Náhradníci: Verbist – Griffiths, Rutjes, Faik, Ngombo, Dijkhuizen, Gyasi.

    Rozhodca: Janssen – Geutjes, Strijker