Kolín nad Rýnom – Stuttgart 1:3 (kon.) | Hannover – Darmstadt 1:2 (kon.) | Hertha – Augsburg 0:0 (kon.)
Hoffenheim – Leverkusen 1:1 (kon.) | Ingolstadt – Mainz 1:0 (kon.) | Mönchengladbach – Dortmund 1:3 (kon.)
koniec
1. FC Kolín nad Rýnom
1:3 (1:1)
VfB Stuttgart
Sobota 23.01.2016, 15:30 • RheinEnergieStadion (Kolín) • Nemecká Bundesliga • 18. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Pekné sobotňajšie popoludnie Vám prajem a vítam Vás pri zápase 18. kola najvyššej nemeckej Bundesligy. V dnešnom súboji si sily zmerajú 1. FC Köln a VfB Stuttgart.

    1. FC Köln

    Dnešný domáci tím sa momentálne nachádza na 9. mieste tabuľky. Na svojom konte má 24 bodov, rovnako ako ôsmy Mainz. Na siedmy Wolfsburg tieto tímy strácajú 2 body. Naopak, s dvojbodovým odstupom im je v pätách Hamburg. V posledných zápasoch mali háči veľké problémy so strieľaním gólov. V posledných piatich zápasoch totiž strelili iba 3, čo im stačilo na tesnú výhru nad Dortmundom a remízu 1:1 s Brémami. Ďalšie dva zápasy sa skončili bezgólovou remízou proti Darmstadtu a Mainzu. V poslednom zápase Kolín na domácej pôde podľahol Augsburgu tesne 0:1.

    VfB Stuttgart

    Stuttgart sa vďaka pár vydareným zápasom konečne odlepil od dna tabuľky a momentálne okupuje 15. miesto. Rovnaký počet bodov majú aj šestnáste Brémy, Hannover, ktorý sa už nachádza v pásme zostupu naň stráca 1 bod. Na štrnásty Frankfurt stráca Stuttgart dva body. S rokom 2015 sa hráči rozlúčili pomerne prekvapivým domácim víťazstvom nad Wolfsburgom po ktorom získal veľmi cenné tri body. Ďalšie dva získali v predchádzajúcich dvoch dueloch keď vybojovali remízu proti Brémam a Mainzu. Bola to príjemná zmena po tom, ako proti Augsburgu a Drotmundu inkasovali dohromady 8 gólov a nezískali ani bod.
     
    História vzájomných zápasov:

    Stuttgart 1-3 Kolín
    Kolín 0-0 Stuttgart
    Stuttgart 0-2 Kolín
    Stuttgart 2-1 Kolín
    Kolín 1-1 Stuttgart
     
    Úvodné zostavy:

    1. FC Köln: Horn – Hector, Heintz, Maroh, Olkowski – Vogt, Lehmann – Bittencourt, Ōsako, Risse – Modeste
    Náhradníci: Kessler – Sørensen, Jojić, Zoller, Hosiner, Mladenović, Gerhardt

    VfB Stuttgart: Tytoń – Insúa, Niedermeier, Schwaab, Großkreutz – Gentner, Dié – Kostić, Didavi, Rupp – Werner
    Náhradníci: Langerak – Baumgartl, Kruse, Klein, Kravets, Tashchi, Maxim

    Rozhodca: Gräfe – Borsch, Fischer.
     
    Hráči oboch tímov sa už nachádzajú na hracej ploche, domáci tím dnes bude hrať v červeno-bielych dresoch, zatiaľ čo hostia nastúpia v čiernom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodnej rozohrávky sa zhostili hráči Stuttgartu, tí sa na úvod nikam neponáhľajú, s loptou sa oťukávajú pred vlastnou šestnástkou.
     
    2
    Ich rozohrávku sa snažia narušiť domáci útočníci, zatiaľ však neúspešne, obrana Stuttgartu si dala pozor.
     
    3
    Großkreutz sa s loptou dostal na súperovu polovicu, no okamžite k nemu priskočil Bittencourt, ktorý síce loptu priamo nevybojoval, no získal vhadzovanie pre svoj tím.
     
    4
    Pri lopte sú stále častejšie hostia, no na dostrel brány sa stále nedostávajú, obaja brankári zatiaľ môžu ostať pokojní.
     
    5
    Prvýkrát v zápase si loptu na svojich kopačkách dlhší čas držia domáci hráči, ale ani im sa nedarí dostať sa do útoku, zatiaľ je to veľmi opatrné.
     
    6
    Po ľavej strane do útoku prenikol Kostić, ktorý sa pokúšal o center, no v páde loptu netrafil ideálne, tá končí mimo hracej plochy a rozohrávať sa bude od brány.
     
    7
    Osako dobrým napádaním získal loptu v strede ihriska, no po malej chvíli mu ju odobral Kostić. Tomu sa ani tentokrát nepodarilo presne odcentrovať.
     
    8
    Zatiaľ veru nesledujeme zrovna najrýchlejší a najkrajší futbal. Oba tímy to skúšali nakopávanými loptami, no ani v jednom prípade sa úspech nedostavil.
     
    9
    Prvá rýchlejšia akcia v zápase, Gentner potiahol loptu po krídle, podarilo sa mu odcentrovať, no pred bránou úradoval domáci obranca.
     
    10
    Ďalšia akcia a opäť v nej mal prsty Gentner. Po peknej pätičke od Didaviho z ťažkej pozície vystrelil, no Horn bol na svojom mieste.
     
    11
    Následný pokus o dorážku už úspešný nebol, navyše pri spracovaní lopty Gentner zahral rukou.
     
    12
    Domáci tím sa pokúsil o podobný útok aj na opačnej strane, hráči síce získali priamy kop z veľkej vzdialenosti od brány, no využiť ho nedokázali.
     
    13
    Na opačnej strane sme mali možnosť vidieť prvý rohový kop v zápase, center smerujúci pred bránu najprv odkopol Maroh, následnú nedôraznú strelu Gentnera spoza šestnástky Horn pokryl.
     
    14
    Modeste prvý raz dostal loptu do šestnástky súpera, z pravej strany posielal pred bránu prudkú loptu, no ani jeden z hráčov na ňu nedokázal zareagovať. Do bezpečia ju vyboxoval Tytoń.
     
    15
    Modeste sa teraz takmer dostal za obrannú líniu súpera, kolmé vysunutie však včas vystihol jeden z obrancov Stuttgartu.
     
    16
    Kostić zahrával druhý roh svojho tímu, Modeste nám teraz predviedol, že vie aj brániť, prudký center odhlavičkoval do bezpečnej vzdialenosti od brány.
     
    17
    Následnú akciu Stuttgartu po vhadzovaní zastavil postranný rozhodca, ktorý odmával ofsajd Kostića.
     
    18
    Rozhodca nariadil pokutový kop! Risse si nabehol na prudkú prihrávku do šestnástky súpera, Dié ho nedokázal zastaviť, Niedermeier ho následne doslova zbúral a hostia majú problém!
    18.
     
    18
    Niedermeier za svoj faul navyše vidí aj žltú kartu.
     
    19
    1. FC Köln dáva gól! Loptu si na biely bod postavil ANTHONY MODESTE, ktorý prudkou strelou do stredu brány nezaváhal!
    19. Anthony MODESTE - 1:0
     
    20
    Uvidíme, čo spraví tento gól s ďalším vývojom dnešného zápasu, dúfajme, že to hráčov nakopne a uvidíme o niečo svižnejšiu hru.
     
    21
    Po dvadsiatich minútach vďaka strelenému gólu ožili aj domáce tribúny, ktoré teraz ženú svojich vpred. Strelený gól očividne pomohol aj domácim hráčom.
     
    22
    Tí zlepšili svoj pohyb, držia sa na súperovej polovici, Hectorov center musel v poslednej chvíli zraziť Schwaab.
     
    23
    Dobrú prácu pri rohovej zástavke odviedol Vogt, ktorý získal rohový kop v takmer stratenom súboji proti dvom obrancom v čiernom.
     
    24
    Ten ale následne jeho spoluhráč doslova zahodil, pretože nepresný center z rohu šestnástky pred bránu nesmeroval, skončil mimo hracej plochy.
     
    25
    Domáci tím sa aj napriek tomu naďalej tlačí do útoku, Stuttgart ale poctivo bráni, blokuje všetky prihrávky aj za cenu ďalšieho rohového kopu.
     
    26
    Ani v tomto prípade sa nemusel Tytoń znepokojovať, center najprv poslali jeho spoluhráči mimo šestnástky, odkiaľ ešte strieľal Maroh, no veľmi nepresne.
     
    27
    Po dlhej dobe sme videli snahu o útok aj na opačnej strane, no bolo to biedne, lopta po nepresnej prihrávke končí mimo, od brány bude rozohrávať Horn.
     
    28
    Hra sa presťahovala do strednej časti ihriska, tam si loptu viac držia domáci hráči, tentoraz sa ale do útoku nedostávajú.
     
    29
    Až teraz sa im podarilo krásne vysunúť Modesteho, k tomu ale pristúpili hneď traja hráči Stuttgartu, ktorí mu nedovolili zakončiť.
     
    30
    Po ďalšom rohovom kope pre Kolín sa hostia pokúsili o rýchly protiútok, Werner si spracovával dlhočiznú prihrávku v ofsajde.
     
    31
    Ofsajd aj na druhej polovici ihriska, po rohovom kope pokračovala akcia Kolínu, Modeste bol v momente prihrávky už za posledným obrancom.
     
    32
    Na konci ďalšej akcie Kolínu bol Osako. Najprv sa peknou individuálnou akciou predviedol Modeste, no jeho strela bola zblokovaná. Osako z ľavej strany míňa priestor brány.
     
    33
    Stuttgart sa opäť nedostal ďaleko, hráči si na súperovej polovici loptu niekoľkokrát vymenili, no to bolo tak všetko, po jednej nepresnej prihrávke celá akcia končí.
     
    34
    Čas do konca prvého polčasu sa rýchlo míňa, začína sa hrať zo strany na stranu. uvidíme, či sa dočkáme ešte nejakej nebezpečnej situácie.
     
    35
    Na pravej strane si nabiehal Risse, ktorý bol tiesnený Kostićom a takmer okamžite šiel k zemi. Priamy kop z toho nebude, hlavný rozhodca ukazuje, že šlo o čistý súboj.
     
    36
    Stuttgart dal gól! A práve Kostić založil ďalšiu akciu Stuttgartu, po tom ako Olkowski rozohral veľmi nepresne. Kostić z rohu ihriska poslal pred bránu prudkú loptu, ktorú ešte mierne tečoval Werner. To Horna trošku prekvapilo, skákajúcu loptu iba vyrazil pred seba, kde si nabehol úplne voľný DANIEL DIDAVI, ktorý už nemal ťažkú úlohu.
    36. Daniel DIDAVI - 1:1
     
    38
    Tak máme teda opäť nerozhodný stav, snaha domáceho tímu z posledných pár minút zvýšenie náskoku nepriniesla, naopak po chybe obrancu sme videli gól v domácej sieti.
     
    39
    Osako sám prešprintoval takmer polovicu ihriska, z pravej strany vystrelil, no iba do ruky jedného z obrancov. To si očividne hlavný rozhodca nevšimol a tak obral domáci tím o druhú penaltu v zápase.
     
    40
    Neúspešnú akciu Stuttgartu ukončil Rupp, ten sa dostal k centru až pri svojom páde a aj preto končí lopta mimo.
     
    41
    Strelený gól očividne pomohol Stuttgartu, hráči získali ďalší rohový kop, no ten nevyužili, domáca obrana poslala loptu okamžite do bezpečia.
     
    42
    V posledných minútach prvého polčasu sa hra opäť presťahovala do strednej časti ihriska, ani jeden z tímov nemá prevahu.
     
    43
    Werner ešte získal priamy kop, po tom ako ho pomerne zbytočne fauloval Vogt. Stuttgart tak získava štandardtku z veľmi výhodnej pozície.
     
    44
    Tú zahrával strelec vyrovnávajúceho gólu Didavi, napálil to iba do múru hráčov pred ním, Horn zasahovať nemusel.
     
    45
    Didavi v strede ihriska najprv čisto odstavil Bittencourta, následne ho však fauloval Großkreutz, domáci hráč potrebuje aj kratšie ošetrenie.
     
    45+1
    Medzitým nám štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby sa bude nadstavovať ešte 1 minúta navyše.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V nej sme už nič podstatné nevideli a tak sa prvý polčas skončil za stavu 1:1. Prvý polčas bol pomerne vyrovnaný, šancí na skórovanie na obidvoch stranách príliš veľa nebolo. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhruba o 16:32.
     
    Hráči dnes po druhý raz opúšťajú svoje šatne, o malú chvíľu pokračujeme.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Počas prestávky neregistrujeme zmenu v zostave jedného, či druhého tímu, obaja tréneri tak majú k dispozícii všetky tri striedania.
     
    47
    Aktívnejšie začali hostia, ich snaha ale zatiaľ ovocie neprináša, Horn nepresný center skryl vo svojich rukaviciach.
     
    48
    Doviezť loptu opäť do útoku sa pokúšal Kostić, na krídle ho ale zastavil dobre hrajúci Risse.
     
    49
    Po prihrávke pred bránu musel situáciu odkopom riešiť Niedermeier, ktorý znova nepôsobil príliš presvedčivo. Tomu dnes zápas príliš nevychádza.
     
    50
    Aj začiatok druhého polčasu je pomerne opatrný, ani jeden z tímov nechce stratiť nádej na aspoň jednobodový zisk.
     
    51
    Heintz musel riešiť nebezpečnú situáciu pred svojou bránou, trošku zbrklo odvrátil na rohový kop. Loptu si už chystá Kostić.
     
    51
    Stuttgart dal gól! Na Kostićov center z rohu ihriska si najvyššie vyskočil TIMO WERNER, ktorý hlavou prekonáva bezmocného Horna!
    51. Timo WERNER - 1:2
     
    52
    Kolín prvý raz v zápase prehráva, frustrácia je viditeľná aj na Modestem, ktorý po tom ako Stuttgart získal vhadzovanie zakopol loptu. Rozhodca ho dôrazne napomína, kartu ešte nevyťahuje.
     
    53
    Domáci tréner reaguje na nepriaznivý stav striedaním, do hry zasiahne Zoller, ktorý na ihrisku nahradí Olkowskeho.
     
    54
    Stuttgart je v druhom polčase jednoznačne lepším tímom, do nebezpečnej situácie sa domáci hráči ešte nedostali, naopak väčšinu času sa musia brániť.
     
    55
    Až teraz mohol Osako ohroziť Tytońovu bránu, no strelu zo strednej vzdialenosti umiestnil mimo priestoru brány.
     
    56
    Zoller tentoraz krásne našiel Risseho na úrovni defenzívnej línie súpera, podarilo sa mu vybehnúť až do šestnástky, kde ale tentoraz bezchybne zahral Niedermeier.
     
    57
    Domáci hráči ukľudňujú hru, držia loptu na svojich kopačkách v okolí stredového kruhu.
     
    58
    Naopak veľmi zle situáciu vyriešil Schwaab, ktorý stratil takmer istú loptu, čím vznikla nebezpečná situácia pre Stuttgart. Našťastie pre Tytońa Bittencourtova prihrávka naslepo našla iba hráča v čiernom.
     
    59
    Na opačnej strane zahrával Didavi priamy kop, ktorý sa do brány snažil usmerniť Niedermeier, no Zoller bol proti, hlavou loptu poslal do bezpečia.
     
    60
    Hostia sa už-už dostávali do ďalšej sľubnej akcie, no Werner si spracoval loptu na krídle až za postrannou čiarou.
     
    61
    Stuttgart začal hrať poctivejšie v obrane, domáci tím začína byť bezradný, hráčom sa vôbec nedarí dostať sa na dostrel brány.
     
    62
    Osako vysúval spoluhráča za obranné línie súpera šikovným oblúčikom, proti bol ale obranca, ktorý túto prihrávku dokázal zachytiť.
     
    63
    V útoku sa následne zrazili Lehmann a Didavi, druhý menovaný sa z ihriska dvíha len ťažko, dúfajme že to nebude nič vážne.
     
    64
    Tak vyzerá to byť v poriadku, Didavi nepotrebuje ani ošetrenie, očividne to rozchodil.
     
    65
    Modeste sa opäť takmer dostal za obranný val súpera, proti bol znova postranný rozhodca, ktorý signalizoval ďalšie postavenie mimo hry útočiaceho hráča.
     
    66
    Ihrisko opúšťa Bittencourt, jeho miesto zaujme čerstvý Mladenović.
     
    67
    Domácemu tímu čas na vyrovnanie rýchlo ubieha, s týmto hráči určite nerátali. Plán bol určite získať potrebné tri body.
     
    68
    Hrá sa na území nikoho, to viacej vyhovuje hráčom Stuttgartu, ktorí tak získavajú cenné sekundy do konca zápasu.
     
    69
    Na ihrisku vidíme aj viac nedovolených zákrokov, svoju úlohu začínajú zohrávať aj nervy.
     
    70
    Kolín zahrával rohový kop, ktorý ale vyboxoval Tytoń. Hosťom sa však celkom oslobodiť nepodarilo, nasledovať bude ďalší roh.
     
    71
    Zo štandardnej situácie opäť nič nebolo, naopak Kostić vyštartoval do rýchleho protiútoku, našťastie pre Horna sa jeho spoluhráči stihli vrátiť a zneškodniť nebezpečenstvo.
     
    72
    Prichádza posledné striedanie na strane domáceho tímu, Vogt prenechá svoje miesto Jojićovi.
     
    73
    Do ďalšieho konfliktu sa dostali Schwaab s Mladenovićom, druhý menovaný svojho súpera pri páde potiahol za dres, rozhodca musí hráčov krotiť.
     
    74
    Mladenović následne vypracoval šancu pre svojho spoluhráča po tom ako s loptou prenikol po ľavom krídle poslal presnú prihrávku na Modesteho hlavu, ktorý ale nemieril presne.
     
    75
    Ďalšiu rodiacu sa akciu Kolínu zastavil celkom zbytočný útočný faul, hostia sa pochopiteľne s rozohrávkou príliš nenáhlia.
     
    76
    Udrieť mohli práve hostia po tom ako Werner prenikol až do šestnástky a podobnou prihrávkou ako pri prvom góle hľadal Didavu. Tomu tentoraz chýbali iba centimetre, zakončiť nedokázal.
     
    77
    Stuttgart bude zahrávať priamy kop, no najprv príde k prvému striedaniu na strane hostí. Wernera na ihrisku vymení Kravec.
     
    78
    Po priamom kope Gentner krásnou strelou pod brvno takmer uštedril súperovi rozhodujúci úder, no Horn končekmi prstov vyškriabol loptu na roh.
    78.
     
    79
    Ten zahrával striedajúci Kravec, no rohový kop sa jeho spoluhráčom využiť nepodarilo. To ich však až tak mrzieť nemusí, najdôležitejšie pre nich je, že hra aj naďalej zotrváva na súperovej polovici.
     
    80
    Až teraz sa domáci hráči s loptou presunuli pred šestnástku súpera, ani jeden z nich však nenašiel odvahu vystreliť, Tytoń zatiaľ zasahovať nemusel.
     
    81
    Po faule Schwaaba sa na zemi ocitol Modeste, čo je však dôležitejšie, Kolín získava priamy kop zo sľubnej pozície.
     
    82
    Kostićovi dnešný zápas vychádza, po ďalšom jeho úniku získava Stuttgart ďalší priamy kop a len vďaka zhovievavosti hlavného rozhodcu neprichádza kartový trest pre domáceho futbalistu.
     
    83
    Na Kostićov center si najvyššie vyskočil Großkreutz, no ten hlavičkoval iba do náručia Horna.
     
    83
    Stuttgart dal gól! Zdá sa, že je rozhodnuté, Rupp si šikovne nabehol za obranu súpera, Horn sa mu snažil zmenšiť strelecký uhol a tak sa rozhodol pre prihrávku na úplne voľného CHRISTIANA GENTNERA, ktorý nemal problém zakončiť do prázdnej brány.
    83. Christian GENTNER - 1:3
     
    85
    Do konca riadnej hracej doby zostáva niečo cez 5 minút, ak chcú domáci hráči pomýšľať na bodový zisk budú musieť teraz zabrať naozaj naplno.
     
    86
    Jojić centroval pred bránu, Modeste znova zakončoval hlavou, ale opäť iba nad brvno.
     
    87
    Na Marohovi je vidieť poriadna dávka frustrácie, očividne by to mal najradšej všetko za sebou. Čoskoro sa dočká, čas do konca sa rýchlo míňa.
     
    88
    Na pár minút do hry zasiahne Klein, naopak zápas končí predčasne pre Ruppa.
     
    89
    Dvaja srbskí futbalisti Jojić a Mladenović sa spolu pokúšali niečo vymyslieť na hranici pokutového územia, napokon z toho nič nebezpečné nebolo, ich kombináciu prerušil jeden z obrancov.
     
    90
    Bol z toho aspoň rohový kop, po ktorom zakončoval Modeste. Ten sa tentoraz hlavou trafil do priestoru brány, no pre zmenu presne do miest, kde stál pripravený Tytoń.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby sa budú nadstavovať ešte 3 minúty navyše.
     
    90+2
    V nadstavenom čase ešte tréner hostí využíva posledné striedanie, na pár sekúnd si zahrá Baumgartl, ktorý vystrieda jedného z najlepších hráčov dnešného zápasu Kostića.
     
    90+3
    Zápas sa prakticky len dohráva, domáci tím dnes svojich priaznivcov nepoteší, po dnešnom zápase si do tabuľky nepripíše ani len bod.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované, všetky tri body dnes putujú do Stuttgartu, hráči o svojom triumfe rozhodli v druhom polčase, kedy boli jednoznačne lepším tímom a vďaka zásahom Wernera a Gentnera si v tabuľke opäť o niečo prilepšia.

    Kolín po dnešnom kole zotrvá na 9. mieste tabuľky, naopak Stuttgart poskočí o jedno miesto nahor.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok dňa. (17:23:57)

    Andrej Marienka

    Góly: 19. Modeste (pen.) – 36. Didavi, 51. Werner, 83. Gentner

    Karty:   18. Niedermeier (STU)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 11:8. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 9:13.
    1. FC Kolín nad Rýnom: Horn – Hector, Heintz, Maroh, Olkowski (53. Zoller) – Vogt (72. Jojić), Lehmann (C) – Bittencourt (66. Mladenović), Osako, Risse – Modeste.
    Náhradníci: Kessler – Gerhardt, Hosiner, Jojić, F. Sørensen, Zoller, Mladenović.

    VfB Stuttgart: Tytoń – Großkreutz, Schwaab, Niedermeier, Emiliano Insúa – Gentner (C), Die – Kostić (90+2. Baumgartl), Didavi, Rupp (88. Klein) – Werner (77. Kravec).
    Náhradníci: Langerak – Baumgartl, Klein, Kravec, R. Kruse, Maxim, Tašči.

    Rozhodca: Gräfe – Borsch, Fischer