Kometa Brno – Plzeň 5:2 (kon.) | Sparta Praha – Liberec 5:2 (kon.) | Zlín – Olomouc 4:2 (kon.)
Pardubice – Vítkovice 4:3 (po pr.) | Mladá Boleslav – Litvínov 2:0 (kon.) | Chomutov – K. Vary 3:1 (kon.)
koniec
HC Kometa Brno
5:2 (2:1, 1:1, 2:0)
HC Škoda Plzeň
Nedeľa 03.01.2016, 13:05 • Zimný štadión za Lužánkami • Tipsport extraliga (ČR) • 33. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
    58:31 Kováčik (KOM)
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    58:31
    Brno dáva gól!
    Je zrejme definitívne rozhodnuté, tri body z výnimočného zápasu pod holým nebom ostanú v Brne! Plzeň to skúšala v šiestich hráčoch, hostia však prišli o puk v útočnom pásme a Brno trestalo. Svoj výborný výkon korunuje slovenský obranca JOZEF KOVÁČIK, ktorý z vlastného obranného pásma takmer cez celé klzisko trafil do opustenej plzenskej brány!
    Asistencia: Marek Čiliak
     
    58:02
    Hostia vyhrali buly a sú v pásme, Machovský na striedačke a Plzeň v šestici!
     
    52:47
    Slovenský obranca Jozef Kováčik bol blízko k piatemu gólu Brna! Po priťuknutí Káňu totiž vyslal svoj povestný projektil od modrej čiary, Machovský síce zasiahol, puk mu však vypadol a bol za ním tesne pred bránkovou čiarou. Ako prvý sa tam dostal jeden z obrancov Plzne a odpálil puk spred čiary, kam sa už chystali domáci dorážať. Nasleduje komerčná prestávka.
     
    51:16
    Brnu vzniká priestor pre brejky, čo sa potvrdilo aj v tomto prípade. Burian dostal ideálnu prihrávku na ľavú stranu a krížne strieľal, Machovský vykopol svojím ľavým betónom!
     
    49:05
    Veľká šanca Plzne na kontaktný gól! Kubalík sa perfektne predral do pásma, domáci mu nestíhali a tak plzenský útočník zakončoval sám pred Čiliakom! Kubalík namieril na bližšiu žrď, Čiliak osvedčil dobrý reflex a zasiahol.
    47:50 Němec (KOM)
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    47:50
    Brno dáva gól!
    Domáci sa dostávajú do dôležitého dvojgólového vedenia v čase, keď do konca tretej tretiny zostáva niečo vyše 12 minút! Akciu založil Richard Stehlík, Káňa potom posunul do samostatného úniku Němcovi, ktorý už sa rútil sám na Machovského. Nemal veľa času, aby pred ním niečo vymyslel, preukázal však výborné technické zručnosti, VOJTĚCH NĚMEC si po krásnej kľučke položil brankára na ľad a zakončil do odkrytej brány!
    Asistencie: Jan Káňa, Richard Stehlík
     
    45:22
    Čiliak teraz takmer naservíroval na gól Kratěnovi! Slovenský brankár totiž pokryl nenápadnú strelu od modrej a snažil sa rýchlo rozohrať hokejkou do rohu klziska. Tam však korčuľoval Kratěna, ktorý bol tak prekvapený, že len zľahka poslal puk na bránu, kde opäť zasiahol Čiliak.
     
    40:51
    Je tu vylúčenia pre Leva z Plzňa – 2+2 minúty za hrubosť a 2 minúty za krosček. Z domáceho tímu Káňa 2+2 minúty za hrubosť. Brno hrá teda presilovku.
     
    40:51
    Je tu pästný súboj, Káňa išiel mstiť spoluhráča, ktorého tvrdo poslal k zemi hosťujúci Lev. Káňa, i keď vzrastom menší než Lev, poslal plzenského útočníka na ľad a vyslúžil si veľké ovácie!
     
    39:48
    Tak predsa ešte mohlo byť vyrovnané! Plzenský útočník Kracík korčuľoval po pravej strane sám na Čiliaka, snažil sa ho prekonať po krátkej sťahovačke, Čiliak však výborne zasiahol!
    36:53 Indrák (PLZ)
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    36:53
    Plzeň dáva gól!
    Aktivita Plzne je odmenená kontaktným gólom a zápletka sa ešte viac zauzľuje! Káňa stratil hokejku a domáci tak boli v obrannom pásme v malej početnej nevýhode. Kadlec strieľal od modrej čiary, Čiliak prudkú strelu po ľade vyrazil len doľava k voľnému MIROSLAVOVI INDRÁKOVI, ktorý už namieril do odkrytej brány!
    Asistencia: Petr Kadlec, Dominik Kubalík
     
    33:31
    Za Machovským zvonila žŕdka! Němec v situácii 2 na 2 krásne nahral medzi obrancov Káňovi, ten už strieľal z ľavého kruhu a trafil to výstavne ponad Machovského lapačku, hostí zachránila bránková konštrukcia, odkiaľ sa puk odrazil späť do hry!
    32:32 Hruška (KOM)
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    32:32
    Brno dáva gól!
    Tak to bola veľká chyba obrancov Plzne, ktorá je potrestaná tretím gólom v Machovského sieti! Hostia chybovali pri rozohrávke, jeden z obrancov z rohu vlastného obranného pásma prihral presne na hokejku JANA HRUŠKU, ktorý bol sám na pravom kruhu a strelou po ľade k bližšej žrdi trafil umne popri betónoch Machovského!
    Bez asistencie.
     
    31:19
    Brnenská prvá formácia už v útočnom pásme pri presilovke, Hruška spoza brány nahral na vrchol ľavého kruhu Trškovi, tvrdá strela slovenského obrancu skončila na chráničoch vykorčuľovaného Machovského!
     
    30:04
    Zo šance Plzne však rezultuje vylúčenie Hrňu, ktorý príliš intenzívne dorážal na brankára Čiliaka. Erik Hrňa inkasuje dve minúty za napadnutie. Hostia protestujú, nič už im to ale nepomôže, budú hrať v oslabení.
     
    30:03
    Plzeň po chybe Stehlíka zamkla Brno pred Čiliakom, Jeřábek nastreľoval puk od mantinelu a brankár Brna veľa nevidel, puk sa tam nepríjemne odrážal, Čiliak ho napokon udržal pred čiarou!
     
    28:23
    Emócie pokračujú, uvidíme ďalšie vylúčenia. Petr Kuboš z Brna dostáva dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou, Kristián Kudroč z Brna dve minúty za hrubosť. Pokračujeme v hre 4 na 4.
     
    28:04
    Viac priestoru na ľade praje rýchlym hráčom, hostia takto vyrazili dopredu v trojici a po rýchlej akcii zakončoval z ľavého kruhu osamotený Bližňák, mieril to niekde na priestor pod ramenom Čiliaka, na tzv. "teplomer," Čiliak ale výborne zakročil a podržal Brno!
     
    27:30
    Tak napokon sú tu tresty, rozhodcovia snáď boli teraz trochu príliš prísni. Čermák i Beran inkasujú menšie tresty za hrubosť. Hráme 4 na 4.
     
    23:37
    Presilová hra aj na opačnej strane, Plzeň môže vyrovnať! Domáci útočník Adam Raška si sadá na trestnú lavicu, je to menší trest za podrazenie.
     
    21:55
    Neprehľadná situácia pred bránkou Plzne, Koreis nastreľoval puk z ľavej strany a Čermák tečoval pred bránou, puk zrejme zazvonil o žŕdku a odrazil sa späť do klziska!
     
    21:02
    Aktivita Komety môže pokračovať v presilovej hre! Pulpán inkasuje menší trest za narazenie na mantinel, uvidíme druhú dnešnú presilovku Brna.
     
    20:32
    Obrovská príležitosť Plzne, Kracík si zasekol obrancu na vrchole pravého kruhu a ideálnou prihrávkou do jazdy našiel pred bránou voľného Indráka, ktorý zblízka Čiliaka neprekonal! Rozhodca však píska postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku a prípadný gól by zrejme neplatil.
    19:16 Hruška (KOM)
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    19:16
    Brno dáva gól!
    Tak to je poriadny obrat v podaní domácich, tí v priebehu troch minút otáčajú skóre a do kabín zrejme pôjdu s tesným náskokom! Kometa kombinovala v útočnom pásme, Petr Mrázek prihral spoza brány do ideálnej streleckej pozície medzi kruhy JANOVI HRUŠKOVI, ktorý z prvej prestrelil Machovského!
    Asistencie: Petr Mrázek, Jozef Kováčik
    16:43 Káňa (KOM)
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    16:43
    Brno dáva gól!
    Teraz však už domáci uspeli a z nasledujúcej akcie dokázali vyrovnať! A že to bol poriadne kuriózny zásah! JAN KÁŇA, ktorý pred malou chvíľou neuspel v samostatnom úniku, ostal na ľade a vyštartoval dopredu po ľavej strane. Už takmer z úrovne bránkovej čiary z veľmi ostrého uhla doslova z posledných síl vystrelil na bližšiu žrď, Machovský tento pokus zrejme podcenil a puk mu prepadol do siete! Veľká chyba hosťujúceho brankára, obrovská radosť na tribúnach.
    Bez asistencie.
     
    16:26
    Káňa v samostatnom nájazde na Machovského, ten fantasticky vyrazil pravým betónom!
     
    15:45
    Výborná šanca Brna, Hruška prihral spoza brány pred bránkovisko Ostřížkovi, ten sa dôrazne presadil a zakončoval smerom na bránu, nenamieril však dostatočne razantne a tak Machovský stihol zasiahnuť ešte pred bránkovou čiarou!
    10:04 Lev (PLZ)
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    10:04
    Plzeň dáva gól!
    Máme tú úvodný presný zásah, Plzeň sa ujíma dôležitého vedenia! Brno prepadlo v strednom pásme a dvaja hráči Plzne sa dostali do prečíslenia proti jedinému obrancovi. Kratěna z pravej strany nádherne krížne prihrával JAKUBOVI LEVOVI, ktorý už presne trafil popri presúvajúcom sa Čiliakovi!
    Asistencie: Ondřej Kratěna, Kristián Kudroč
     
    05:53
    Brno bude hrať presilovku! Obranca Plzne Moravčík sa proti Ostřížkovi previnil držaním a inkasuje za to menší trest.
     
    04:54
    Obrovská šanca aj pre Plzeň, traja hráči vyrazili dopredu, Brno prepadlo v strednom pásme a Beran zakončoval z ľavého kruhu, mieril k bližšej žrdi a trafil do vonkajšej siete!
     
    03:58
    Prvá dobrá šanca v prospech Brna, Raška sa v spletitej situácii dostal k dorážke z bezprostrednej blízkosti, Machovského však nedokázal prekonať!

    Góly a asistencie: 17. Káňa, 20. Hruška (Mrázek, Kováčik), 33. Hruška, 48. Němec (Káňa, Stehlík), 59. Kováčik (Čiliak) – 11. Lev (Kratěna, Kudroč), 37. Indrák (Kadlec, Kubalík)


    HC Kometa Brno: Čiliak (Falter) – Kaberle, Kuboš, Malec, Kováčik, Stehlík, Trška, Dujsík, Štindl – Ostřížek, Hruška, Zohorna – Káňa, Němec, Mrázek – Raška, Čermák, Dočekal – Burian, Koreis, Vondráček
    HC Škoda Plzeň: Machovský (Kukin) – Kadlec, Jeřábek, Kudroč, Pulpán, Kubka, Moravčík – Indrák, Kracík, Kubalík – Kratěna, Bližňák, Lev – Hrňa, Preisinger, Suchý – Beran, Poletín

    Rozhodca: Hradil, Polák – Barvíř, Blümel

    Diváci: 18514