Kometa Brno – Plzeň 5:2 (kon.) | Sparta Praha – Liberec 5:2 (kon.) | Zlín – Olomouc 4:2 (kon.)
Pardubice – Vítkovice 4:3 (po pr.) | Mladá Boleslav – Litvínov 2:0 (kon.) | Chomutov – K. Vary 3:1 (kon.)
koniec
HC Kometa Brno
5:2 (2:1, 1:1, 2:0)
HC Škoda Plzeň
Nedeľa 03.01.2016, 13:05 • Zimný štadión za Lužánkami • Tipsport extraliga (ČR) • 33. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    S konštatovaním, že Brno zvíťazilo v zápase pod holým nebom pred rekordnou návštevou nad Plzňou 5:2, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok dňa! (15:47:19)
     
    Štatistiky zo zápasu:

    Strely na bránu: 27:29
    Vylúčenia (na 2 min.): 5:8
    Presilové hry: 0:0
    Oslabenia: 0:0
    Úspešnosť brankárov: 93,10 % – 85,18 %
    V Brne oslavovali krásne víťazstvo
     
    Kometa Brno víťazí v zápase pod holým nebom nad Škoda Plzeň 5:2! Sledovali sme krásne hokejové popoludnie s viac než 18-tisícovou kulisou, ktorá vytvorila búrlivú atmosféru. Plzeň v úvode viedla po kombinácii Kratěnu a Leva, domáci kontrovali gólmi Káňu a Hrušku. Druhá tretina priniesla po góle na oboch stranách, na domácej strane potrestal chybu v rozohrávke Hruška a na strane hostí presne dorážal Indrák. V tretej časti zvýšil vedenie domácich po samostatnom úniku Němec, aby skóre uzavrel strelou do prázdnej brány Kováčik, ktorému prihrával Čiliak. Brno víťazí zrejme zaslúžene, vypracovalo si viac šancí a teší sa so svojimi fanúšikmi. Obdiv patrí aj hosťom, ktorí boli mimoriadne hokejoví a až do konca držali bodové nádeje.
     
    Koniec zápasu.
     
    59:44
    Po následnom buly ďalší skvelý zákrok Čiliaka proti nepríjemnej strele v podaní Plzne, Brno sa oslobodilo zakázaným uvoľnením.
     
    59:31
    Marek Čiliak podčiarkuje svoj výborný výkon ďalším krásnym zásahom, keď pokryl prudkú strelu Kadleca od modrej čiary. Viac než 18-tisíc divákov búrlivo aplauduje.
     
    58:58
    Po zakázanom uvoľnení Brna ešte vhadzovanie pred Čiliakom, hostia sa ešte pokúsia skóre skorigovať, tri góly za minútu sú však predsa len príliš veľa.
    58:31 Kováčik (KOM)
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    58:31
    Brno dáva gól!
    Je zrejme definitívne rozhodnuté, tri body z výnimočného zápasu pod holým nebom ostanú v Brne! Plzeň to skúšala v šiestich hráčoch, hostia však prišli o puk v útočnom pásme a Brno trestalo. Svoj výborný výkon korunuje slovenský obranca JOZEF KOVÁČIK, ktorý z vlastného obranného pásma takmer cez celé klzisko trafil do opustenej plzenskej brány!
    Asistencia: Marek Čiliak
     
    58:02
    Hostia vyhrali buly a sú v pásme, Machovský na striedačke a Plzeň v šestici!
     
    57:55
    Hráči teraz pri súboji zasiahli čiarového rozhodcu, muži v pruhovanom preto radšej prerušili hru a uvidíme buly v strednom pásme. Hostia si berú oddychový čas. Odvolajú v dohľadom čase brankára Machovského a skúsia to v šestici?
     
    57:27
    Plzeň síce s pukom na hokejkách, ale len v obrannom, resp. strednom pásme. Brno umne zachytáva akcie hostí už v strednej tretine, tribúny už oslavujú triumf domácich, tí si však ešte musia na definitívu počkať.
     
    56:47
    Napokon Kometa vyhodila, oba tímy striedajú a Plzeň stále v snahe o zníženie straty a následné vyrovnanie. Brno ale bráni veľmi dobre a nepúšťa hostí do vyložených šancí.
     
    56:18
    Kratěna pri pravom mantineli, vyslal strieľanú prihrávku pred Čiliaka, tam si ale Stehlík dobre postrážil Kracíka. Plzeň stále v pásme.
     
    55:28
    Kováčik upokojil Brno, umne vyhodil puk do stredného pásma a dal svojmu tímu priestor na striedanie. Diváci skandujú, čas do konca stretnutia sa nám stále kráti a domáci v dvojgólovom vedení.
     
    55:09
    Po vyhranom buly v útočnom pásme takmer okamžite z ľavej strany strieľal Lev, Čiliakovi nikto neclonil a tak nemal problém zasiahnuť.
     
    55:01
    Koreis vyhodil cez všetky čiary, nasleduje vhadzovanie pred Čiliakom. Dva góly počas piatich minút nie sú neriešiteľnou úlohou, hostia sa však v prvom rade musia dostať do súvislejšieho tlaku.
     
    54:28
    Brno drží puk v rohu klziska v útočnom pásme, domáci zatiaľ veľmi umne strážia dvojgólový náskok. Naopak, Plzeň sa nemôže dostať do očakávaného záverečného náporu.

    Góly a asistencie: 17. Káňa, 20. Hruška (Mrázek, Kováčik), 33. Hruška, 48. Němec (Káňa, Stehlík), 59. Kováčik (Čiliak) – 11. Lev (Kratěna, Kudroč), 37. Indrák (Kadlec, Kubalík)


    HC Kometa Brno: Čiliak (Falter) – Kaberle, Kuboš, Malec, Kováčik, Stehlík, Trška, Dujsík, Štindl – Ostřížek, Hruška, Zohorna – Káňa, Němec, Mrázek – Raška, Čermák, Dočekal – Burian, Koreis, Vondráček
    HC Škoda Plzeň: Machovský (Kukin) – Kadlec, Jeřábek, Kudroč, Pulpán, Kubka, Moravčík – Indrák, Kracík, Kubalík – Kratěna, Bližňák, Lev – Hrňa, Preisinger, Suchý – Beran, Poletín

    Rozhodca: Hradil, Polák – Barvíř, Blümel

    Diváci: 18514