Kometa Brno – Plzeň 5:2 (kon.) | Sparta Praha – Liberec 5:2 (kon.) | Zlín – Olomouc 4:2 (kon.)
Pardubice – Vítkovice 4:3 (po pr.) | Mladá Boleslav – Litvínov 2:0 (kon.) | Chomutov – K. Vary 3:1 (kon.)
koniec
HC Kometa Brno
5:2 (2:1, 1:1, 2:0)
HC Škoda Plzeň
Nedeľa 03.01.2016, 13:05 • Zimný štadión za Lužánkami • Tipsport extraliga (ČR) • 33. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    S konštatovaním, že Brno zvíťazilo v zápase pod holým nebom pred rekordnou návštevou nad Plzňou 5:2, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok dňa! (15:47:19)
     
    Štatistiky zo zápasu:

    Strely na bránu: 27:29
    Vylúčenia (na 2 min.): 5:8
    Presilové hry: 0:0
    Oslabenia: 0:0
    Úspešnosť brankárov: 93,10 % – 85,18 %
    V Brne oslavovali krásne víťazstvo
     
    Kometa Brno víťazí v zápase pod holým nebom nad Škoda Plzeň 5:2! Sledovali sme krásne hokejové popoludnie s viac než 18-tisícovou kulisou, ktorá vytvorila búrlivú atmosféru. Plzeň v úvode viedla po kombinácii Kratěnu a Leva, domáci kontrovali gólmi Káňu a Hrušku. Druhá tretina priniesla po góle na oboch stranách, na domácej strane potrestal chybu v rozohrávke Hruška a na strane hostí presne dorážal Indrák. V tretej časti zvýšil vedenie domácich po samostatnom úniku Němec, aby skóre uzavrel strelou do prázdnej brány Kováčik, ktorému prihrával Čiliak. Brno víťazí zrejme zaslúžene, vypracovalo si viac šancí a teší sa so svojimi fanúšikmi. Obdiv patrí aj hosťom, ktorí boli mimoriadne hokejoví a až do konca držali bodové nádeje.
     
    Koniec zápasu.
     
    59:44
    Po následnom buly ďalší skvelý zákrok Čiliaka proti nepríjemnej strele v podaní Plzne, Brno sa oslobodilo zakázaným uvoľnením.
     
    59:31
    Marek Čiliak podčiarkuje svoj výborný výkon ďalším krásnym zásahom, keď pokryl prudkú strelu Kadleca od modrej čiary. Viac než 18-tisíc divákov búrlivo aplauduje.
     
    58:58
    Po zakázanom uvoľnení Brna ešte vhadzovanie pred Čiliakom, hostia sa ešte pokúsia skóre skorigovať, tri góly za minútu sú však predsa len príliš veľa.
    58:31 Kováčik (KOM)
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    58:31
    Brno dáva gól!
    Je zrejme definitívne rozhodnuté, tri body z výnimočného zápasu pod holým nebom ostanú v Brne! Plzeň to skúšala v šiestich hráčoch, hostia však prišli o puk v útočnom pásme a Brno trestalo. Svoj výborný výkon korunuje slovenský obranca JOZEF KOVÁČIK, ktorý z vlastného obranného pásma takmer cez celé klzisko trafil do opustenej plzenskej brány!
    Asistencia: Marek Čiliak
     
    58:02
    Hostia vyhrali buly a sú v pásme, Machovský na striedačke a Plzeň v šestici!
     
    57:55
    Hráči teraz pri súboji zasiahli čiarového rozhodcu, muži v pruhovanom preto radšej prerušili hru a uvidíme buly v strednom pásme. Hostia si berú oddychový čas. Odvolajú v dohľadom čase brankára Machovského a skúsia to v šestici?
     
    57:27
    Plzeň síce s pukom na hokejkách, ale len v obrannom, resp. strednom pásme. Brno umne zachytáva akcie hostí už v strednej tretine, tribúny už oslavujú triumf domácich, tí si však ešte musia na definitívu počkať.
     
    56:47
    Napokon Kometa vyhodila, oba tímy striedajú a Plzeň stále v snahe o zníženie straty a následné vyrovnanie. Brno ale bráni veľmi dobre a nepúšťa hostí do vyložených šancí.
     
    56:18
    Kratěna pri pravom mantineli, vyslal strieľanú prihrávku pred Čiliaka, tam si ale Stehlík dobre postrážil Kracíka. Plzeň stále v pásme.
     
    55:28
    Kováčik upokojil Brno, umne vyhodil puk do stredného pásma a dal svojmu tímu priestor na striedanie. Diváci skandujú, čas do konca stretnutia sa nám stále kráti a domáci v dvojgólovom vedení.
     
    55:09
    Po vyhranom buly v útočnom pásme takmer okamžite z ľavej strany strieľal Lev, Čiliakovi nikto neclonil a tak nemal problém zasiahnuť.
     
    55:01
    Koreis vyhodil cez všetky čiary, nasleduje vhadzovanie pred Čiliakom. Dva góly počas piatich minút nie sú neriešiteľnou úlohou, hostia sa však v prvom rade musia dostať do súvislejšieho tlaku.
     
    54:28
    Brno drží puk v rohu klziska v útočnom pásme, domáci zatiaľ veľmi umne strážia dvojgólový náskok. Naopak, Plzeň sa nemôže dostať do očakávaného záverečného náporu.
     
    54:05
    Na štadióne zavládli obrovské ovácie, dnes je tu totiž rekordná návšteva v histórii samostatnej českej najvyššej súťaže!
     
    Dnešné stretnutie sleduje 18514 divákov.
     
    53:37
    Hosťujúci útočník Kracík manévroval s pukom v útočnom pásme, k strele sa však nedostal a spoluhráčom neprihral, Brno sa s námahou ubránilo a oba tímy striedajú.
     
    52:47
    Slovenský obranca Jozef Kováčik bol blízko k piatemu gólu Brna! Po priťuknutí Káňu totiž vyslal svoj povestný projektil od modrej čiary, Machovský síce zasiahol, puk mu však vypadol a bol za ním tesne pred bránkovou čiarou. Ako prvý sa tam dostal jeden z obrancov Plzne a odpálil puk spred čiary, kam sa už chystali domáci dorážať. Nasleduje komerčná prestávka.
     
    51:56
    Kometa naďalej hrozí, Ostřížek vyzval krátkou prihrávkou na strelu zblízka Mrázeka, jeho pokus na bližšiu žrď bol obrancom zrazený k zadnému mantinelu.
     
    51:16
    Brnu vzniká priestor pre brejky, čo sa potvrdilo aj v tomto prípade. Burian dostal ideálnu prihrávku na ľavú stranu a krížne strieľal, Machovský vykopol svojím ľavým betónom!
     
    50:36
    Brno sa po štvrtom góle mierne stiahlo, vyčkáva na to, s čím príde Plzeň. Dočekal zastavil prihrávku Kudroča v strednom pásme, strieľal okamžite na plzenskú bránu, namieril ale vysoko nad.
     
    49:51
    Čiliak často rozohráva puky a nedopraje tak hosťom výhodu buly v ich útočnom pásme. Podarilo sa mu to aj teraz, vystrelil puk až na svoju útočnú modrú čiaru.
     
    49:05
    Veľká šanca Plzne na kontaktný gól! Kubalík sa perfektne predral do pásma, domáci mu nestíhali a tak plzenský útočník zakončoval sám pred Čiliakom! Kubalík namieril na bližšiu žrď, Čiliak osvedčil dobrý reflex a zasiahol.
     
    48:28
    Nálada na štadióne je ešte lepšia, domáci fanúšikovia cítia, že sú blízko k trom bodom. Plzeň sa samozrejme snaží výsledok skorigovať, strela Kratěnu bola zrazená na ochrannú sieť.
    47:50 Němec (KOM)
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    47:50
    Brno dáva gól!
    Domáci sa dostávajú do dôležitého dvojgólového vedenia v čase, keď do konca tretej tretiny zostáva niečo vyše 12 minút! Akciu založil Richard Stehlík, Káňa potom posunul do samostatného úniku Němcovi, ktorý už sa rútil sám na Machovského. Nemal veľa času, aby pred ním niečo vymyslel, preukázal však výborné technické zručnosti, VOJTĚCH NĚMEC si po krásnej kľučke položil brankára na ľad a zakončil do odkrytej brány!
    Asistencie: Jan Káňa, Richard Stehlík
     
    46:43
    Pekná akcia slovenského útočníka Plzne Preisingera, podržal puk v útočnej tretine a prihrávkou pod seba vyzval na strelu Poletína, ten z pravého kruhu krížnou strelou tesne minul.
     
    46:10
    Aktivita Brna pokračuje, Zohorna si zasekol tesne za modrou čiarou v útočnom pásme a švihom spoza obrancu strieľal, Machovský túto nepríjemnú polovysokú strelu skrotil.
     
    45:56
    Na opačnej strane príležitosť brnianskeho útočníka Vondráčeka, strieľal spomedzi kruhov, pred ním bol ešte spoluhráč Koreis, a práve od toho sa nevydarený strelecký pokus odrazil na ochrannú sieť.
     
    45:22
    Čiliak teraz takmer naservíroval na gól Kratěnovi! Slovenský brankár totiž pokryl nenápadnú strelu od modrej a snažil sa rýchlo rozohrať hokejkou do rohu klziska. Tam však korčuľoval Kratěna, ktorý bol tak prekvapený, že len zľahka poslal puk na bránu, kde opäť zasiahol Čiliak.
     
    44:42
    Náznak príležitosti 2 na 1 v podaní Brna, Němec korčuľoval s pukom po ľavej strane a napravo mal Dočekala, prihrávka cez celé pásmo však neprešla a puk zrazili obrancovia hostí.
     
    43:30
    Plzeň okamžite po prežití oslabenia vyrazila do pásma, Čiliak vyrazil strelu Kratěnu a spolu s obranou ustál aj ďalšie pokusy hostí, ktorí tam na okamih zavreli Brno pred vlastnou bránou.
     
    42:51
    Rozdielový trest Leva z Plzne sa skončil, Indrák, ktorý si jeho trest odpykával, už na ľade a oba tímy tak hrajú v plnom počte.
     
    42:30
    Plzeň aktívna aj v oslabení, Beran unikol popri ľavom mantineli a strieľal k bližšej žrdi, Čiliak včas zasiahol a stihol aj rozohrať, zabránil tak vhadzovaniu.
     
    42:02
    Kaberlemu pod tlakom ušiel puk na modrej čiare, Brno sa samo vyhnalo z útočného pásma a musí začínať od vlastnej obrannej tretiny.
     
    41:39
    Brno sa snaží využiť ďalšiu početnú výhodu, Kaberle a Kováčik kombinovali na modrej a slovenský obranca Kováčik napokon prudko vystrelil, Machovskému nikto neclonil a tak včas zasiahol.
     
    40:51
    Je tu vylúčenia pre Leva z Plzňa – 2+2 minúty za hrubosť a 2 minúty za krosček. Z domáceho tímu Káňa 2+2 minúty za hrubosť. Brno hrá teda presilovku.
     
    40:51
    Bude sa samozrejme vylučovať, všetkému predchádzal nepríjemný zákrok Leva na domáceho Němca. Rozhodcovia sa ešte radia o výške trestov.
     
    40:51
    Je tu pästný súboj, Káňa išiel mstiť spoluhráča, ktorého tvrdo poslal k zemi hosťujúci Lev. Káňa, i keď vzrastom menší než Lev, poslal plzenského útočníka na ľad a vyslúžil si veľké ovácie!
     
    40:44
    Jozef Kováčik v drese Brna často strieľa od modrej čiary, skúšal to aj teraz, puk cez spleť hráčov neprešiel až k Machovskému.
     
    40:13
    Plzeň opäť raz s rýchlym nástupom do tretiny, prvá formácia vyrazila vpred a Kubalík vyslal svižnú strelu spoza obrancu, Čiliak vyrazil do bezpečia.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Obe mužstvá sa po prestávke vracajú na ľadovú plochu, v Brne už je mierne šero, organizátori preto na ľad svietia s umelým osvetlením. Dá nám tretia časť odpoveď na to, kto vyhrá dnešný duel, alebo uvidíme predĺženie? Nechajme sa prekvapiť, práve začíname!
    Takto to vyzerá na ľadovej ploche
    Pohľad priamo od ľadovej plochy
     
    Štatistiky po 2. tretine:

    Strely na bránu: 20:19
    Vylúčenia (na 2 min.): 3:5
    Presilové hry: 0:0
    Oslabenia: 0:0
    Úspešnosť brankárov: 89,47 % – 85 %
     
    Výborný hokej pokračoval aj v druhej tretine a pod holým nebom v Brne sme videli dva góly a viaceré nepremenené príležitosti. Brno najprv poslal do dvojgólového vedenia Hruška, keď využil obrovskú chybu v rozohrávke hostí. Plzeň sa nevzdala a v závere tretiny zaslúžene znížila, Indrák dorazil strelu Kadleca. Pred treťou časťou je všetko otvorené, pri jej začiatku sa na vás teším približne od 15:02.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:48
    Tak predsa ešte mohlo byť vyrovnané! Plzenský útočník Kracík korčuľoval po pravej strane sám na Čiliaka, snažil sa ho prekonať po krátkej sťahovačke, Čiliak však výborne zasiahol!
     
    39:33
    Slovenský obranca Trška v drese Brna vyslal nádhernú prihrávku cez celé klzisko dopredu na Mrázka, ten si puk nedokázal prebrať a Machovského neohrozil.
     
    39:00
    Do konca druhej tretiny ostáva presne 60 sekúnd, hráme najmä v strednom pásme, domáci už určite nechcú inkasovať, Plzeň je aktívnejšia, tiež sa však teraz nehrnie bezhlavo dopredu.
     
    38:06
    Brno taktiež odpovedá na zmenu skóre, aktívny Hruška skúšal prekvapiť Machovského, ten si dal pozor a s prehľadom puk pokryl.
     
    37:42
    Zdá sa, že Plzeň kontaktný gól ešte viac "nakopol," Čiliak sa opäť musel činiť, zasiahol proti nepríjemnej strele Moravčíka od modrej čiary.
    36:53 Indrák (PLZ)
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    36:53
    Plzeň dáva gól!
    Aktivita Plzne je odmenená kontaktným gólom a zápletka sa ešte viac zauzľuje! Káňa stratil hokejku a domáci tak boli v obrannom pásme v malej početnej nevýhode. Kadlec strieľal od modrej čiary, Čiliak prudkú strelu po ľade vyrazil len doľava k voľnému MIROSLAVOVI INDRÁKOVI, ktorý už namieril do odkrytej brány!
    Asistencia: Petr Kadlec, Dominik Kubalík
     
    36:39
    Plzeň sa veľmi sympaticky po treťom góle "nepoložila" a naďalej bojuje o skorigovanie, resp. vyrovnanie. Brno sa v týchto chvíľach najmä bráni, teraz za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    35:53
    Výborný Čiliak, Preisinger strieľal po prihrávke spoza brány, mieril z ľavého kruhu medzi Čiliakove betóny, slovenský brankár ich včas sklepol a vyrazil do bezpečia.
     
    35:36
    Tesný ofsajd v podaní prvej päťky Brna, príliš rýchly bol pri prechode do pásma strelec Hruška, zatiaľ hlavný hrdina dnešného popoludnia s dvomi strelenými gólmi.
     
    35:15
    Ďalšia akcia hostí, Jeřábek zaviezol puk po ľavej strane a dal pod seba Kubalíkovi, ktorý pálil príklepom z vrcholu ľavého kruhu a Čiliak vyrazil hokejkou na ochrannú sieť.
     
    34:52
    V akcii aj domáci brankár Čiliak, Plzeň sa totiž na okamih usadila v útočnom pásme a prišla tam tvrdá strela od modrej čiary, Čiliak veľa nevidel, napokon úspešne zasiahol a podržal svoj tím.
     
    33:31
    Za Machovským zvonila žŕdka! Němec v situácii 2 na 2 krásne nahral medzi obrancov Káňovi, ten už strieľal z ľavého kruhu a trafil to výstavne ponad Machovského lapačku, hostí zachránila bránková konštrukcia, odkiaľ sa puk odrazil späť do hry!
     
    33:17
    Plzeň sa snaží okamžite odpoveď a vyvíja útočnú iniciatívu, akciu ťahal Bližňák, domáci sa napokon ubránili a vyhadzujú až na zakázané uvoľnenie.
    32:32 Hruška (KOM)
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    32:32
    Brno dáva gól!
    Tak to bola veľká chyba obrancov Plzne, ktorá je potrestaná tretím gólom v Machovského sieti! Hostia chybovali pri rozohrávke, jeden z obrancov z rohu vlastného obranného pásma prihral presne na hokejku JANA HRUŠKU, ktorý bol sám na pravom kruhu a strelou po ľade k bližšej žrdi trafil umne popri betónoch Machovského!
    Bez asistencie.
     
    32:04
    Séria neúspešných presiloviek Komety pokračuje, v tejto si už Brno vytvorilo niekoľko príležitostí, ale bez gólového efektu. Plzeň v plnom počte a skóre v druhej tretine sa tak stále nemení.
     
    31:36
    Plzeň aj v oslabení pohrozila, slovenský útočník Miroslav Preisinger sa dostal k strele od pravého mantinelu, jeho príklep Čiliak videl a dokázal puk ukryť vo výstroji.
     
    31:19
    Brnenská prvá formácia už v útočnom pásme pri presilovke, Hruška spoza brány nahral na vrchol ľavého kruhu Trškovi, tvrdá strela slovenského obrancu skončila na chráničoch vykorčuľovaného Machovského!
     
    30:52
    O puk sa bojuje v klbku hráčov v rohu klziska v plzenskom obrannom pásme, hostia veľmi umne získali niekoľko sekúnd k dobru.
     
    30:13
    Brno vyhralo buly v útočnom pásme, Kováčik si potiahol puk na modrej ešte na stred a vyslal poriadnu delovku, ktorá však tesne minula priestor troch žrdí!
     
    30:04
    Zo šance Plzne však rezultuje vylúčenie Hrňu, ktorý príliš intenzívne dorážal na brankára Čiliaka. Erik Hrňa inkasuje dve minúty za napadnutie. Hostia protestujú, nič už im to ale nepomôže, budú hrať v oslabení.
     
    30:03
    Plzeň po chybe Stehlíka zamkla Brno pred Čiliakom, Jeřábek nastreľoval puk od mantinelu a brankár Brna veľa nevidel, puk sa tam nepríjemne odrážal, Čiliak ho napokon udržal pred čiarou!
     
    29:30
    Čermák a Beran už sú na ľadovej ploche, prvé vzájomné vylúčenie končí a tímy hrajú v plnom počte.
     
    28:46
    Domáci s pukom vo vlastnom pásme, snažia sa situáciu upokojiť, v posledných minútach sa totiž viac vylučuje, než hrá hokej. Zatiaľ sa im to darí, postupne rozohrávajú akciu smerom dopredu.
     
    28:23
    Emócie pokračujú, uvidíme ďalšie vylúčenia. Petr Kuboš z Brna dostáva dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou, Kristián Kudroč z Brna dve minúty za hrubosť. Pokračujeme v hre 4 na 4.
     
    28:04
    Viac priestoru na ľade praje rýchlym hráčom, hostia takto vyrazili dopredu v trojici a po rýchlej akcii zakončoval z ľavého kruhu osamotený Bližňák, mieril to niekde na priestor pod ramenom Čiliaka, na tzv. "teplomer," Čiliak ale výborne zakročil a podržal Brno!
     
    27:30
    Tak napokon sú tu tresty, rozhodcovia snáď boli teraz trochu príliš prísni. Čermák i Beran inkasujú menšie tresty za hrubosť. Hráme 4 na 4.
     
    27:30
    Na ľade aj prvé emócie, v rohu klziska sa do seba pustili Čermák a Beran, rozhodcovia ich ale rýchlo oddelili a zrejme nebudú nasledovať ani konzekvencie v podobe trestov.
     
    26:45
    Mário Bližňák dobre zapracoval pri prechode do útočného pásma Plzne, doviezol tam puk, potom prihrával späť na modrú čiaru, kde ale chyboval Moravčík a Plzeň prišla o útočnú tretinu.
     
    25:37
    Dnes zatiaľ padajú góly len v plnom počte hráčov na oboch stranách, ani táto presilovka presný zásah nepriniesla a Brno v plnom počte.
     
    25:13
    Početná prevaha Plzne stále bez ohrozenia Čiliaka, Kracík to teraz urobil dobre a cez dvoch hráčov domácich prešiel do pásma, jeden z jeho spoluhráčov však bol netrpezlivý a do pásma prešiel skôr, než Kracík. Pískal sa ofsajd.
     
    24:44
    Veľmi nevydarená presilová hra v podaní Plzne, Hrňa stratil puk na útočnej modrej a keby bol Čermák v protiútoku rýchlejší, mohli mať hostia veľký problém. Takto sa Hrňa stihol vrátiť a vytlačil Čermáka k mantinelu.
     
    24:12
    Ani tento pokus dostať sa pred Čiliaka Plzni nevyšiel, na čo nasledoval brejk Brna. Burian strieľal z ľavej strany, Machovský si jeho pokus postrážil a ukryl puk vo výstroji.
     
    23:52
    Brno sa v úvode oslabenia bráni dobre, dokázalo puk vyhodiť cez všetky čiary. Plzeň sa však už postupne vracia do pásma.
     
    23:37
    Presilová hra aj na opačnej strane, Plzeň môže vyrovnať! Domáci útočník Adam Raška si sadá na trestnú lavicu, je to menší trest za podrazenie.
     
    23:02
    Lukáš Pulpán späť na ľadovej ploche, Plzeň prežila aj druhé dnešné oslabenie a hrá v plnom počte.
     
    22:45
    Obranca Jozef Kováčik napriahol od modrej čiary, jeho príklepu nechýbal dôraz, schádzala však presnosť, puk mieril vedľa pravej žrde.
     
    21:55
    Neprehľadná situácia pred bránkou Plzne, Koreis nastreľoval puk z ľavej strany a Čermák tečoval pred bránou, puk zrejme zazvonil o žŕdku a odrazil sa späť do klziska!
     
    21:23
    Ani túto početnú prevahu nezačali domáci dobre, Plzeň sa dokonca dostala do náznaku protiútoku. Po ofsajde Brna nasleduje buly v strednom pásme.
     
    21:02
    Aktivita Komety môže pokračovať v presilovej hre! Pulpán inkasuje menší trest za narazenie na mantinel, uvidíme druhú dnešnú presilovku Brna.
     
    20:54
    Brno odpovedalo, traja domáci kombinovali v útočnom pásme, Káňa už zblízka mohol strieľať, ešte ale nahrával na stred, odkiaľ puk odpálil obranca.
     
    20:32
    Obrovská príležitosť Plzne, Kracík si zasekol obrancu na vrchole pravého kruhu a ideálnou prihrávkou do jazdy našiel pred bránou voľného Indráka, ktorý zblízka Čiliaka neprekonal! Rozhodca však píska postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku a prípadný gól by zrejme neplatil.
     
    20:09
    Plzeň začala druhú časť bez okolkov, traja "Indiáni" vkorčuľovali do útočného pásma a Indrák pálil z pravého kruhu, zrazená strela končí mimo ľadovej plochy.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Na ľad už postupne prichádzajú oba celky i rozhodcovia, druhá tretina sa už o niekoľko chvíľ začne.
    Pohľad z najvyššieho radu tribúny
    Fantastická kulisa v hľadisku
     
    Štatistiky po 1. tretine:

    Strely na bránu: 10:4
    Vylúčenia (na 2 min.): 0:1
    Presilové hry: 0:0
    Oslabenia: 0:0
    Úspešnosť brankárov: 75 % – 80 %
     
    Tak to bol hokej! Prvá tretina zápasu pod holým nebom priniesla pútavý priebeh, keď sa do vedenia dostali po rýchlej akcii hostia z Plzne. Zdalo sa, že si náskok postrážia, Brno však vyrovnalo po góle Káňu, ktorý z uhla zaskočil Machovského. 44 sekúnd pred koncom tretiny sme videli vedúci gól domácich, keď spomedzi kruhov presne vypálil Hruška. Bodovo sa zatiaľ presadili dvaja Slováci – asistovali obrancovia Kristián Kudroč a Jozef Kováčik. Uvidíme, čo prinesie druhá časť, Plzeň sa určite pokúsi na inkasované góly odpovedať. Pri začiatku druhej tretiny sa na vás teším približne od 13:56.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
    19:16 Hruška (KOM)
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    19:16
    Brno dáva gól!
    Tak to je poriadny obrat v podaní domácich, tí v priebehu troch minút otáčajú skóre a do kabín zrejme pôjdu s tesným náskokom! Kometa kombinovala v útočnom pásme, Petr Mrázek prihral spoza brány do ideálnej streleckej pozície medzi kruhy JANOVI HRUŠKOVI, ktorý z prvej prestrelil Machovského!
    Asistencie: Petr Mrázek, Jozef Kováčik
     
    18:21
    Marek Čiliak veľmi dobre čítal hru, po vhadzovaní v obrannom pásme totiž puk smeroval k jeho bráne, Čiliak rýchlo vyštartoval a ukryl kus čiernej gumy ešte pred protihráčmi.
     
    17:34
    Nálada na tribúnach okamžite o niečo lepšia, niektorí priaznivci začali aj skákať, čo sa však na prenosných tribúnach neodporúča. Na ľade sledujeme hru prebiehajúcu teraz v strednom pásme.
    16:43 Káňa (KOM)
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    16:43
    Brno dáva gól!
    Teraz však už domáci uspeli a z nasledujúcej akcie dokázali vyrovnať! A že to bol poriadne kuriózny zásah! JAN KÁŇA, ktorý pred malou chvíľou neuspel v samostatnom úniku, ostal na ľade a vyštartoval dopredu po ľavej strane. Už takmer z úrovne bránkovej čiary z veľmi ostrého uhla doslova z posledných síl vystrelil na bližšiu žrď, Machovský tento pokus zrejme podcenil a puk mu prepadol do siete! Veľká chyba hosťujúceho brankára, obrovská radosť na tribúnach.
    Bez asistencie.
     
    16:26
    Káňa v samostatnom nájazde na Machovského, ten fantasticky vyrazil pravým betónom!
     
    15:45
    Výborná šanca Brna, Hruška prihral spoza brány pred bránkovisko Ostřížkovi, ten sa dôrazne presadil a zakončoval smerom na bránu, nenamieril však dostatočne razantne a tak Machovský stihol zasiahnuť ešte pred bránkovou čiarou!
     
    15:23
    Pokračujeme s buly v útočnom pásme Brna, Trška strieľal od modrej čiary, mieril pekne zápästím, puk však napokon skončil tesne nad brvnom.
     
    14:55
    Skôr propagačná strela domáceho útočníka Buriana, strieľal z ostrého uhla bez potrebného dôrazu, Machovský s prehľadom zasiahol lapačkou.
     
    14:37
    Oba tímy striedajú, obraz hry by sa dal zhrnúť takto – Brno sa neúspešne snaží útočiť, Plzeň umne čaká na svoju príležitosť a dobre bráni.
     
    13:58
    Brnianska tretia formácia v útočnom pásme, hralo sa však hlavne v rohoch klziska, s pukom tam bol Raška, spoluhráčovi však neprihral presne a dopredu ide Plzeň.
     
    12:49
    Strelecký pokus obrancu Plzne Kadleca, pálil od modrej čiary, mieril len tesne nad bránu, Čiliak teda zasahovať nemusel.
     
    12:24
    Domáci len ťažko prechádzajú cez strednú tretinu, nevyšlo to ani v tomto prípade Ostřížkovi. Vhadzovať sa bude v strednom pásme, Plzeň má momentálne miernu hernú prevahu.
     
    11:39
    Domáci sa zmohli na odpoveď, Vondráček nastreľoval puk pred bránku, Machovský ale nemal ťažkú prácu, puk videl a pokryl. Nasleduje reklamná prestávka.
     
    11:08
    Brno sa zdá byť otrasené po úvodnom inkasovanom góle, Plzeň veľmi šikovne využila zaváhanie domácej defenzívy a vďaka tomu vedie. Momentálne puk na hokejkách hosťujúcich hráčov.
    10:04 Lev (PLZ)
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    10:04
    Plzeň dáva gól!
    Máme tú úvodný presný zásah, Plzeň sa ujíma dôležitého vedenia! Brno prepadlo v strednom pásme a dvaja hráči Plzne sa dostali do prečíslenia proti jedinému obrancovi. Kratěna z pravej strany nádherne krížne prihrával JAKUBOVI LEVOVI, ktorý už presne trafil popri presúvajúcom sa Čiliakovi!
    Asistencie: Ondřej Kratěna, Kristián Kudroč
     
    09:31
    V prvej päťke Brna hýri aktivitou Ostřížek, uvoľnil sa pri ľavom mantineli a pred bránou hľadal krížnou prihrávkou Němca, ten v páde proti obrancovi nezakončil.
     
    08:47
    Pre obe mužstvá je ľadová plocha určitým spôsobom špecifická, je to iný hokej, než v hale. Momentálne sledujeme opatrnú fázu hry, čakáme na väčšiu gólovú šancu.
     
    07:53
    Presilovka Brna bez väčších príležitostí, Moravčík už späť na ľade a Plzeň si môže vydýchnuť, hrá v plnom počte.
     
    07:18
    Až teraz sa Brno ako-tak usadilo v útočnej tretine a predviedlo tam pár presných prihrávok, na konci bola strela Káňa z pravého kruhu, puk bol však zrazený až na ochrannú sieť.
     
    06:39
    Presilová hra zatiaľ Brnu príliš nevychádza, ba naopak, Preisinger vyviezol puk až na útočnú modrú, kde priťukol Poletínovi, ktorého krížna strela minula ľavú žrď.
     
    05:53
    Brno bude hrať presilovku! Obranca Plzne Moravčík sa proti Ostřížkovi previnil držaním a inkasuje za to menší trest.
     
    05:42
    Hráme v dobrom tempe, David Ostřížek potiahol akciu Brna a natlačil sa cez pravý kruh, skúšal to bekhendom na bližšiu žrď, jeho pokus bol zablokovaný.
     
    04:54
    Obrovská šanca aj pre Plzeň, traja hráči vyrazili dopredu, Brno prepadlo v strednom pásme a Beran zakončoval z ľavého kruhu, mieril k bližšej žrdi a trafil do vonkajšej siete!
     
    03:58
    Prvá dobrá šanca v prospech Brna, Raška sa v spletitej situácii dostal k dorážke z bezprostrednej blízkosti, Machovského však nedokázal prekonať!
     
    03:48
    Kratěna sa snažil ohroziť Čiliaka, nakorčuľoval si popri pravom mantineli a strieľal do horných partií brány, tú však minul a Čiliak zasiahnuť nemusel.
     
    03:06
    Kudroč sa dlhou prihrávkou z obranného pásma snažil založiť akciu Plzne, najprv to vyzeralo, že pôjde o hybridné zakázané uvoľnenie a hra bude pokračovať, napokon je z toho buly pred Machovským.
     
    02:24
    Brno v akcii, Vondráček bol voľný v rohu klziska a prihrával na bližšiu žrď Koreisovi, ten by zakončoval z dobrej parkety, dostatočne včas ho však zastavil obranca.
     
    01:58
    Marek Čiliak v bránke Brna s prvým zásahom, jeho krajan Kudroč nahadzoval zo stredného pásma, Čiliak rutinne ukryl puk v lapačke.
     
    01:18
    Na opačnej strane úvodná aktivita Plzne, hráči hostí sa tam chvíľu držali v pásme, bolo to však len v rohoch a tak dokázal zasiahnuť slovenský obranca Jozef Kováčik, ktorý vyhodil do stredného pásma.
     
    00:22
    V prvej ofenzívnej akcii okamžite Kometa, prvý útok vyrazil dopredu a Ostřížek manévroval s pukom za bránou, Hruškovi na bližšiu žrď neprihral a o puk prišiel.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Domáci fanklub si na dnešný duel pripravil špeciálnu choreografiu, v preklade s heslom "Ideme domov." Na ľade už všetko pripravené na úvodné vhadzovanie!
     
    Nasleduje hymna Českej republiky, po nej už nebude začiatku zápasu nič brániť.
     
    Začiatok sa nám trochu oneskorí, na ľade sledujeme čestné kolo vojnových veteránov, ktorých si takto Kometa uctila. Veteráni si vyslúžili búrlivý potlesk.
     
    Oba tímy už na ľadovej ploche! Domáce Brno v bielo-modrej farebnej kombinácii, hostia celí v tmavomodrom.
     
    Príjemné dobré nedeľné popoludnie vám prajem pri sledovaní výnimočného hokejového stretnutia medzi Kometou Brno a Škoda Plzeň. Dnešný zápas sa hrá pod holým nebom na štadióne Za Lužánkami v Brne, v hľadisku by mohlo sedieť cez 20 000 divákov. My už poznáme základné zostavy, nachádza sa v nich aj viacero slovenských hokejistov. Momentálne čakáme na príchod oboch tímov, tie by mali na ľadovú plochu vykorčuľovať v najbližších sekundách. Prajem vám príjemný športový zážitok!
    Rozcvička mužstiev v Brne
     
    Úvodné zostavy:

    HC Kometa Brno: Čiliak (Falter) – Kaberle, Kuboš, Malec, Kováčik, Stehlík, Trška, Dujsík, Štindl – Ostřížek, Hruška, Zohorna – Káňa, Němec, Mrázek – Raška, Čermák, Dočekal – Burian, Koreis, Vondráček

    HC Škoda Plzeň: Machovský (Kukin) – Kadlec, Jeřábek, Kudroč, Pulpán, Kubka, Moravčík – Indrák, Kracík, Kubalík – Kratěna, Bližňák, Lev – Hrňa, Preisinger, Suchý – Beran, Poletín

    Rozhodca: Hradil, Polák – Barvíř, Blümel.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, vítam vás pri sledovaní hokejového sviatku u našich západných susedov! Neďaleko slovenských hraníc, v Brne, sa dnes uskutoční historicky druhý duel v štýle "Winter Classic" v Českej republike. Hokejky si skrížia dve silné mužstvá českej najvyššej súťaže – Brno a Plzeň.

    Zápas sa uskutoční na známej lokalite Za Lužánkami, kde sa okrem iného nachádza aj bývalý futbalový štadión Zbrojovky Brno. Kapacita areálu na tento duel je 21 500 divákov, s pravdepodobnosťou hraničiacou s istotou bude vypredané.

    Sledovať by sme mali výkony viacerých slovenských hokejistov. Brankárskou jednotkou Komety je Marek Čiliak, v obrane nastupujú až štyria Slováci, konkrétne skúsení Jozef Kováčik, Richard Stehlík a Tomáš Malec, dopĺňa ich mladík Peter Trška. V útoku strieľa góly kanonier Rastislav Špirko, ten sa však pre zdravotné komplikácie dnes pravdepodobne nepredstaví. Trénera domácich Aloisa Hadamczika teší návrat českého kanoniera Petra Tona, ten by už dnes mal nastúpiť.

    V tíme Plzne nájdeme troch slovenských hokejistov. V obrane pôsobí skúsený Kristián Kudroč, v útoku bývalí hráči bratislavského Slovana Mário Bližňák a Miroslav Preisinger.

    Z hľadiska tabuľkového postavenia je favoritom duelu Plzeň. Tím z mesta presláveného slávnym pivom sa aktuálne nachádza na 2. priečke ligovej tabuľky so ziskom 59 bodov. Treba podotknúť, že prvý Liberec má na konte už 73 bodov, pre Plzeň teda pôjde vo zvyšku základnej časti najmä o udržanie druhej priečky. Kometa to má v tabuľke komplikovanejšie, po sérii neúspešných výsledkov klesla na 8. priečku. Pripomíname, že české play-off sa hrá odlišným spôsobom, než u nás. Do play-off postupuje prvých šesť tímov, mužstvá na 7. – 10. mieste si to medzi sebou rozdajú o zvyšné dve miestenky. Kometa má na konte 46 bodov a na šiesty Olomouc stráca 6 bodov, imperatív bodovať je teda veľmi silný. Na jedenáste Vítkovice, ktoré už sú mimo play-off, má Brno náskok 8 bodov.

    My vám zo stretnutia prinesieme priamy textový prenos s videami akcií a fotografiami zo štadióna. Začíname o 13:00, prajeme vám príjemný športový zážitok.
    Matěj Machovský počas rozhovoru po tréningu
    Tréning hráčov Komety na štadióne za Lužánkami

     
    Sportu zdar a hokeji zvlášť. Vítáme vás při oslavách hokeje, které se v novém roce 2016 konají v Brně za Lužánkami. Nacházíme se v místech, kde Kometa získala všech jedenáct mistrovských titulů a tento desetidenní program bude také sloužit jako vzpomínky na doby minulé, ale i současné. Všichni v Brně věří, že v brzké době se dočkají nového stadiónu.

    Góly a asistencie: 17. Káňa, 20. Hruška (Mrázek, Kováčik), 33. Hruška, 48. Němec (Káňa, Stehlík), 59. Kováčik (Čiliak) – 11. Lev (Kratěna, Kudroč), 37. Indrák (Kadlec, Kubalík)


    HC Kometa Brno: Čiliak (Falter) – Kaberle, Kuboš, Malec, Kováčik, Stehlík, Trška, Dujsík, Štindl – Ostřížek, Hruška, Zohorna – Káňa, Němec, Mrázek – Raška, Čermák, Dočekal – Burian, Koreis, Vondráček
    HC Škoda Plzeň: Machovský (Kukin) – Kadlec, Jeřábek, Kudroč, Pulpán, Kubka, Moravčík – Indrák, Kracík, Kubalík – Kratěna, Bližňák, Lev – Hrňa, Preisinger, Suchý – Beran, Poletín

    Rozhodca: Hradil, Polák – Barvíř, Blümel

    Diváci: 18514