Real Madrid – Sociedad 3:1 (kon.) | Levante – Malaga 0:1 (kon.) | Sevilla – Espanyol 2:0 (kon.)
Rayo Vallecano – Atlético Madrid 0:2 (kon.) | Eibar – Gijón 2:0 (kon.) | Getafe – La Coruña 0:0 (kon.)
Barcelona – Real Betis 4:0 (kon.) | Vigo – Bilbao 0:1 (kon.) | Las Palmas – Granada 4:1 (kon.)
koniec
FC Barcelona
4:0 (2:0)
Real Betis
Streda 30.12.2015, 20:30 • Camp Nou (Barcelona) • Španielska LaLiga • 17. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované. Zverenci Luisa Enriqueho sa vrátili na čelo La Ligy, keď zdolali Real Betis jasne 4:0. V druhom polčase sa dvakrát presadil Luis Suárez, ktorý je s 15 gólmi najlepším strelcom súťaže. Ja sa s vami lúčim a prajem ešte pekný večer. Zároveň sa vám chcem poďakovať za priazeň v roku 2015 a prajem vám šťastný nový rok 2016. V ňom nebudú chýbať na webe onlajny.eu ďalšie stovky priamych prenosov, pri ktorých sa opäť uvidíme. (22:26:25)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Neymar sa dnes síce nepresadil, no napriek tomu odohral výborný zápas. Teraz sa síce v samostatnej akcii nepresadil, ale na konte má dve gólové prihrávky.
     
    90
    V dnešnom dueli sa budú nadstavovať ešte dve minúty.
     
    89
    Opäť bol v permanencií čílsky brankár Claudio Bravo. Ten si bez problémov poradil s centrom Rafaela van der Vaarta, ktorý zahrával priamy kop Betisu.
     
    88
    Tento raz už musel zasahovať Claudio Bravo. Ten ale pohodlne zneškodnil strelu Juana Manuela Vargasa.
     
    87
    Zápas sa už iba dohráva. Pri lopte je teraz Real Betis. Barcelona sformovaná na vlastnej polovici ihriska čaká čo hostia vymyslia.
     
    86
    Posledné striedanie zápasu. Na záverečné minúty nahradil Sergiho Roberta španielsky mladík Munir El Haddadi.
     
    85
    K streleckému pokusu sa dostal aj Rafael van der Vaart. Skúsený Holanďan ale bránu Claudia Brava netrafil.
     
    84
    Javier Mascherano to teraz prehnal v osobnom súboji s Alfredom N'Diayem, no rozhodca faul prekvapujúco nepíska.
    83. Luis SUÁREZ - 4:0
     
    83
    Barcelona dala gól! Katalánsky veľkoklub pridáva štvrtý gól v dnešnom zápase. LUIS SUÁREZ si pekne narazil loptu s Neymarom a zoči-voči brankárovi Adánovi uspel.
     
    82
    Sergiho Roberta fauloval brazílsky futbalisti Petros. Barcelončania sa ale hnevájú, keďže hlavný arbiter neponechal domácim výhodu.
     
    81
    Sergi Roberto dostal od Messiho peknú loptu za obranu, následne sa snažil prihrať na Luisa Suáreza, no Uruguajčan sa k lopte už nedostal.
     
    80
    Snáď prvá šanca Betisu. Po rohovom kope jeden z hosťujúcich hráčov na prvej žrdi predĺžil loptu na Germána Pezzellu, no ten loptu poslal len nad bránu.
     
    79
    Dani Ceballos sa snažil dostať cez Daniho Alvesa, no ten sa nenechal prekabátiť a loptu odvrátil na rohový kop.
     
    77
    Ricky van Wolfswinkel sa v súboji s Thomasom Vermaelenom dostal do zakončenia, no jeho pokus mieri len vedľa brány Claudia Brava.
     
    76
    Prvá žltá karta na strane Barcelony. Rýchly brejk hostí zastavil Dani Alves, a tak sa nemôže čudovať, že dostáva kartový trest.
     
    75
    Posledné striedanie hostí. Na záverečnú štvrťhodinu prichádza Rafael van der Vaart, ktorý nahradil Rubéna Castra.
    74. Lionel Messi z priameho kopu triafa iba brvno
     
    74
    To snáď nie je možné! Lionel Messi zahrával ďalší priamy kop, no jeho strela ľavačkou opäť končí len na brvne brány Betisu Sevilla.
     
    73
    Ani teraz sa Kataláncom nepodarilo skórovať. Po prihrávke od Neymara postupoval po ľavej strane sám na bránu Luis Suárez, no jeho strela trafila len brankára Betisu.
    72. Krásny technický pokus v podaní Daniho Alvesa.
     
    72
    Barcelona opäť triafa konštrukciu brány. Na center z ľavej strany si nabehol Dani Alves, pekným oblúčikom sa snažil prekonať Adána, no jeho pokus skončil len na brvne.
     
    71
    Exekútorom priameho kopu bol Juan Manuel Vargas, no peruánsky futbalista trafil len barcelonský múr.
     
    70
    Po faule Ivana Rakitića sa naskytá výhoda štandardnej situácie aj pre hráčov Realu Betis.
    69. Antonio Adán vyráža Messiho strelu na brvno.
     
    69
    Krásny futbalový moment. Lionel Messi zahral priamy kop z hranice 26 metrov, trafil parádne pod brvno, no skvelým zákrokom sa predviedol Antonio Adán.
     
    68
    Inaki Vicandi Garrido vyťahuje ďalšiu žltú kartu. Za hru rukou ju udeľuje Álvarovi Cejudovi.
     
    67
    Druhé striedanie Barcelony. Brazílčan Adriano nahradil v zápase francúzskeho obrancu Jérémyho Mathieua.
     
    66
    Pekná akcia Betisu, keď po centri z pravej strany hlavičkoval Alfred N'Diaye. Bohužiaľ, jeho pokus mieril len do stredu brány.
     
    65
    Álvaro Cejudo sa ocitol v súboji proti trojici futbalistom Barcelony, a napokon ho fauloval Neymar.
     
    64
    Dani Ceballos je najlepším hráčom Betisu v dnešnom zápase. Ako jediný sa snaží v ofenzíve niečo vymyslieť, no teraz jeho akciu zastavil Thomas Vermaelen.
     
    63
    Real Betis kopí v obrane jednu chybu za druhou. Tentokrát ale črtajúce sa nebezpečenstvo odvrátil spätnou prihrávkou na brankára Francisco Molinero.
     
    62
    A ďalšia šanca v podaní Blaugranas. Po peknej kombinácii sa dostal k strele z vnútra pokutového územia Lionel Messi, ale jeho pokus vyráža Adán do bezpečia.
    61. Neymar má v dnešnom zápase smolu. Z penalty trafil brvno, v tejto šanci pre zmenu opečiatkoval pravú žrď.
     
    61
    Obrovská šanca Barcelony. Po krásnej prihrávke od Ivana Rakitića sa v nej ocitol Brazílčan Neymar, no jeho strela trafila len pravú žrď brány Antonia Adána.
     
    60
    Máme za sebou hodinu hry. Barcelona drží loptu na svojich kopačkách a užíva si posledný zápas v tomto roku. Jérémy Mathieu dostával do šestnástky, no v sklze ho jeden z obrancov zastavil.
     
    58
    Veľká škoda pre Kataláncov. Lionel Messi pekne prestrčil loptu na Luisa Suáreza, ktorý však v čase prihrávky stál v tesnom ofsajde.
     
    57
    Prvé striedanie Barcelony. V zápase končí Sergio Busquets, ktorého nahradil Marc Bartra.
     
    56
    V súboji dvoch hráčov s číslom 24 fauloval ten v barcelonskom drese. Jérémy Mathieu si nedovolene počínal v súboji s Rubénom Castrom.
     
    55
    Dani Alves z pravej strany opäť poslal center do šestnástky. Ten smeroval na Lionela Messiho, no pred ním dobre zasiahol jeden z obrancov Betisu.
     
    54
    Po brazílskej spolupráci Neymar- Dani Alves končí lopta v náručí brankára Antonia Adána. Prihrávka Neymara bola trocha prudšia, a tak center Daniho Alvesa nebol tak kvalitný ako by mal byť.
     
    53
    Sergia Busquetsa fauloval jeden z futbalistov Betisu. Tiki-Taka tak môže pokračovať.
     
    52
    Barcelona kontroluje zápas. V nasledujúcich minútach zrejme budeme veľmi často vidieť, že Barcelona kontroluje loptu v strede ihriska.
     
    51
    Luis Suárez sa po Messiho prihrávke opäť ocitol v dobrej šanci. V obkľúčení obrancov Betisu sa snažil zaseknúť si loptu, no tento manéver mu príliš nevyšiel.
     
    50
    Ricky van Wolfswinkel vo vzdušnom súboji trafil Jérémyho Mathieua, a tak v akcii Betisu nemohol pokračovať.
     
    49
    Prvý strelecký pokus Betisu v dnešnom zápase. Claudio Bravo na dvakrát zlikvidoval strelu v podaní Francisca Molinera.
     
    48
    Zrejme je definitívne rozhodnuté. Katalánci vedú už o tri góly a len veľký futbalový zázrak by ich mohol pripraviť o dnešné víťazstvo.
    46. Luis SUÁREZ - 3:0
     
    46
    Barcelona dala gól! Fantastický úvod domácich do druhého polčasu. Betis zbytočne stratil loptu pred vlastnou šestnástkou, Sergio Busquets posunul loptu na LUISA SUÁREZA, ktorý strelou k bližšej žrdi prekonáva Antonia Adána.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Máme za sebou prvý polčas. V ňom sa prakticky do 25. minúty nič nedialo, no v druhej časti polčasu sa teda diali veci. Hlavný arbiter Inaki Vicandi Garrido odpískal pre Barcelonu kontroverznú penaltu, po ktorej si streli vlastný gól Heiko Westermann. O štyri minúty neskôr skóroval aj "otrasený" Lionel Messi, a tak Katalánci vedú pohodlne 2:0. Betis hral sympaticky, no v dnešnom zápase sa to na neho sype zo všetkých strán. V zápase musel už dvakrát nútene striedať a zápas dohráva bez trénera Pepeho Mela, ktorý bol vykázaný na tribúnu.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Ricky van Wolfswinkel sa previnil voči pravidlám v súboji s Javierom Mascheranom.
     
    45+1
    Barcelona sa už nikam neponáhľa. Loptu kontroluje a prihráva si na vlastnej polovici ihriska. Vedenie 2:0 jej očividne stačí.
     
    45
    V poslednej minúte prvého dejstva sa v ofsajde ocitol Luis Suárez. Nadstavovať sa budú ešte dve minúty.
     
    44
    Hostia sa dostali na dostrel pokutového územia Barcelony, no ich útočnú akciu prekazil s prehľadom hrajúci Javier Mascherano.
     
    43
    Na trávniku sa opäť nehrá, pretože ďalší hráč Betisu leží s bolestivou grimasou na zemi. Je to Francisco Molinero, ktorý sa hlavou zrazil so Sergim Robertom.
     
    41
    Brazílčan Neymar sa v dnešnom zápase príliš nepresadzuje. V zápase nepremenil penaltu a ani teraz neuspel v súboji s hosťujúcim krajným obrancom.
     
    40
    Prvý ofsajd zápasu. V postavení mimo hry sa ocitol Luis Suárez, ktorý len pred niekoľkými sekundami odmietol gólovú príležitosť.
     
    39
    Barcelona dominuje v dnešnom zápase. Real Betis má síce dobré čísla v zápasoch vonku, no zrejme bude jeho cieľom len to, aby nedostal nejaký veľký debakel.
     
    38
    Didier Digard hneď v prvej obrannej situácii zaváhal. Po prihrávke od Messiho sa dostal do veľkej šance Luis Suárez, ten obišiel brankára Antonia Adána, no v čistej šanci trafil len bočnú sieť.
     
    36
    Je tomu tak. Druhé vynútené striedanie Realu Betis. Heiko Westermann v zápase končí a na jeho miesto prichádza Didier Digard.
     
    35
    Tak toto je zlý sen pre Betis. Zdravotné problémy má aj druhý stopér Heiko Westermann a vyzerá to tak, že bude musieť opustiť dnešný zápas.
     
    34
    Barcelona potvrdzuje úlohu favorita dnešného zápasu a všetko nasvedčuje tomu, že sa vráti na lídersku pozíciu La Ligy.
    33. Lionel MESSI - 2:0
     
    33
    Barcelona dala gól! Katalánci v krátkom časovom úseku pridávajú ďalší gól. LIONEL MESSI pekne vysunul Neymar, ten sa neulakomil, vrátil loptu Argentínčanovi, ktorý v jubilejnom 500. zápase v drese Barcelony do odkrytej brány skóruje.
     
    32
    Lionel Messi je po tvrdom zákroku späť na hracej ploche. Jeho akciu ale hostia zastavili a Argentínčana výborne vytlačili od svojej brány.
     
    31
    Dramatický záver prvej polhodiny hry. Hráči Betisu sa poriadne hnevajú na hlavného rozhodcu, ktorý nielenže odpískal spornú penaltu, ale tiež si nevšimol skoršie vybehnutie hráčov Barcelony spred šestnástky.
    29. Faul brankára Adána, z ktorého pramenil pokutový kop pre Barcelonu. Lionel Messi síce dostal tvrdý úder, no táto penalta je veľmi sporná.
    29. Heiko WESTERMANN - 1:0
     
    29
    Barcelona dala gól! Neymar síce pokutový kop nepremenil, no obranca Betisu HEIKO WESTERMANN si dáva vlastný gól. Ten sa snažil odvrátiť loptu pred Ivanom Rakitićom, no nešťastne ju posiela do vlastnej brány.
     
    29
    Najlepší strelec La Ligy Neymar sa v rozhodujúcej chvíli pošmykol a pokutový kop nepremenil.
     
    28
    Za protesty, ktorým sa osobne vôbec nečudujem, dostáva žltú kartu Juan Manuel Vargas.
     
    27
    Pokutový kop pre Barcelonu! Tak to je nepríjemný zákrok na Lionela Messiho. Brankár Antonio Adán síce po centri Sergia Busquetsa vletel do súboja s Messim, no táto penalta je viac ako diskutabilná.
     
    25
    Prvé zakončenie Barcelony. Po centri Luisa Suáreza zakončoval Neymar, no jeho hlavička nebola príliš dôrazná, čím sa stala ľahkou korisťou pre Antonia Adána.
     
    24
    Luis Suárez si splnil aj svoje obranné povinnosti a svojmu tímu pomohol ubrániť rohový kop Realu Betis. Pri lopte je už katalánsky veľkoklub.
     
    23
    Prvá šanca zápasu. Dani Ceballos sa dostal do šestnástky domácich a z ľavej strany postupoval na Claudia Brava. V poslednej chvíli ho ale dokázal zastaviť Dani Alves, a tak nasleduje len rohový kop.
     
    22
    Exekútorom priameho kopu bol Lionel Messi. Argentínčan pekne obstrelil múr, no jeho pokus tesne minul pravú žrď brány Antonia Adána.
     
    21
    Nemecký obranca Heiko Westermann fauloval Luisa Suáreza, a tak má Barcelona približne z 25 metrov výhodu priameho kopu.
     
    20
    Po neúspešnom rohovom kope Betisu sa Katalánci dostali do rýchleho brejku. Lopty sa zmocnil Lionel Messi, no pri snahe o strelu ho obrancovia hostí zastavili.
     
    19
    Real Betis zahrával v zápase prvý rohový kop. Ten si však obrana Barcelony na čele s brankárom Claudiom Bravom postrážila.
     
    18
    Ivan Rakitić zasiahol loptu rukou, a tak je akcia hostí prerušená. Chorvát z toho nakoniec vyviazol bez kartového trestu.
     
    17
    Už v prvom polčase sme svedkami prvého striedania. Bruno González nemôže pokračovať v hre, a tak na jeho miesto prichádza German Pezzella.
     
    16
    Na ihrisku sa teraz približne minútu nehrá, keďže na trávniku leží obranca hostí Bruno González. Ten má zrejme svalové problémy.
     
    15
    Francúzsky obranca Jérémy Mathieu sa po ľavej strane dostal k centru. Ten bol však mierne tečovaný, a tak skončil len v rukaviciach brankára Antonia Adána.
     
    14
    Dani Ceballos sa snažil predrať do šestnástky Barcelony, no s jeho akciou si spoločne poradili Javier Macherano a Dani Alves.
     
    13
    Antonio Adán si nebojácne išiel pre loptu a pred Luisom Suárezom vyboxoval loptu do bezpečia. Následne však Barcelona pokračuje vo svojej útočnej akcii.
     
    12
    Hviezdy Argentínčan bol faulovaný Petrosom, a tak sám bude rozohrávať aj priamy kop vo vzdialenosti približne 25 metrov od brány.
     
    11
    Prvá pekná akcia Barcelony. Tá vyrazila do rýchlej kontry, loptu vyviezol za polovicu ihriska Sergi Roberto, no následne na prihrávku Lionela Messiho nedosiahol.
     
    10
    Jérémy Mathieu si teraz nerozumel s Neymarom, a tak bude nasledovať len odkop od brány Antonia Adána.
     
    9
    Barcelona vyčkáva na polovici ihriska. Zatiaľ to z jej strany nie je príliš okulahodiaci výkon. Real Betis výborne bráni a domácich ešte k ničomu nepustil.
     
    8
    Dva fauly Barcelony v krátkom časovom období. Najskôr fauloval Sergio Busquets a následne sa voči pravidlám previnil aj Neymar.
     
    7
    Po aktivite Messiho sa dostal k lopte Ivan Rakitić, no strela chorvátskeho záložníka bola zblokovaná. Následne v súboji s Petrosom spadol v šestnástke Neymar, no pokutový kop sa nepíska.
     
    6
    Po faule na Neymara zahrávali Katalánci priamy kop, no na prvé zakončenie v podaní domácich si budeme musieť ešte počkať.
     
    5
    Po prihrávke od Lionela Messiho sa dostal do šestnástky Luis Suárez. Uruguajčan ale proti presile hráčom v zeleno-bielych dresoch neuspel.
     
    4
    Hosťujúci futbalista Rubén Castro si dobre podržal loptu v súboji so Sergiom Busquetsom, ktorý ho napokon aj fauloval.
     
    3
    Barcelona od začiatku zápasu drží loptu na svojich kopačkách, no zatiaľ sa do vážnejšej útočnej akcie nedostala.
     
    2
    V prvej útočnej akcii neuspel ani Lionel Mesii. Nasleduje tak vhadzovanie pre Real Betis, ktoré obstará Juan Manuel Vargas.
     
    1
    Úvodné zaváhanie v podaní Brazílčana Neymara. Najlepší strelec La Ligy si nepotykal so spracovaním, a tak Barcelona prichádza o loptu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Tak toto je skutočne krásny pohľad pre fanúšikov Barcelony. Tá pred zápasom predstavuje svojim priaznivcom všetkých päť trofejí, ktoré počas tejto sezóny získala. Ušiel jej len triumf v španielskom Superpohári, kde nestačila na Athletic Bilbao.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Barcelona: Bravo – Dani Alves, Mascherano, Vermaelen, Mathieu – Busquets, Rakitić, Roberto – Messi (C), L. Suárez, Neymar.
    Náhradníci: ter Stegen – Piqué, Iniesta, Bartra, Munir, Alba, Adriano.

    Real Betis: Adán – Molinero, Bruno González, Westermann, J. Vargas – Cejudo, Petros, N'Diaye, D. Ceballos – van Wolfswinkel, Rubén Castro (C).
    Náhradníci: D. Giménez – Pezzella, Digard, Portillo, Piccini, van der Vaart, Joaquín.
     
    Ešte predtým ako začne tá pravá silvestrovská zábava sme si pre vás pripravili jeden z posledných priamych prenosov tohto roka. Najúspešnejší klub roka 2015 sa dnes predstaví na domácom štadióne Nou Camp, kde privíta tím Real Betis.

    FC BARCELONA

    FC Barcelona je lídrom tabuľky Primery Division, no iba o skóre pred druhým Atléticom Madrid. V posledných dvoch kolách stratila všetok svoj náskok, keď gólmi z posledných minút prišla o víťazstvo vo Valencii i v domácom stretnutí s Deportivom La Coruña. Chuť si napravila aspoň na nedávnych MS klubov, ktoré hostila japonská Jokohama. Vo finále Katalánci zdolali argentínsky River Plate 3:0, keď sa okrem dvojgólového Luisa Suáreza strelecky presadil aj uzdravený Lionel Messi. Nou Camp je pre španielskych konkurentov neprekonateľnou pevnosťou. Blaugranas doma naposledy prehrali ešte vo februári, keď nestačili na Málagu (0:1). Mimoriadnu streleckú formu má opäť trio MSN, ktoré zaznamenalo spolu 32 z 36 gólov Barcelony v tejto sezóne La Ligy. Zranený je iba obranca Rafinha. Kvôli trestu od FIFA pre porušenie pravidiel pri transferoch mladých hráčov však musia ešte jeden zápas vynechať Arda Turan a Aleix Vidal.

    REAL BETIS

    Real Betis sa drží v pokojnom strede tabuľky. So ziskom 20 bodov a s bilanciou 5-5-6 mu v La Lige patrí solídne 11. miesto. Klub z Andalúzie sa trápi najmä v útočnej fáze. Zatiaľ sa radoval z gólu len 13-krát, čo je štvrtý najnižší počet zo všetkých tímov La Ligy. V posledných troch zápasoch skóroval len raz a získal len jediný bod za remízu so Celtou Vigo. Zaujímavosťou je, že Betisu sa viacej darí na ihriskách súperov, kde získal až 14 bodov a vyhral štyri zápasy. Jednoznačne najväčšou hrozbou pre Kataláncov bude Ruben Castro, ktorý strelil už 8 gólov. Vďaka tomu je deviatym najlepším strelcom súťaže. Hlavný tréner Pep Mel sa v dnešnom zápase bude môcť spoľahnúť aj na Vincenzo Rennella, ktorý si doliečil zranené koleno. Kvôli žltým kartám je suspendovaný len stredopoliar Javier Matilla.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:30.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 29. Westermann (vla.), 33. Messi, 46. L. Suárez, 83. L. Suárez

    Karty:   76. Dani Alves (BAR) – 28. J. Vargas (RBE), 68. Cejudo (RBE)

    Nepremenená penalta: 29. Neymar (BAR), mimo


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 6:6. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 16:20.
    FC Barcelona: Bravo – Dani Alves, Mascherano, Vermaelen, Mathieu (67. Adriano) – Busquets (57. Bartra), Rakitić, Roberto (86. Munir) – Messi (C), L. Suárez, Neymar.
    Náhradníci: ter Stegen – Piqué, Iniesta, Bartra, Munir, Alba, Adriano.

    Real Betis: Adán – Molinero, Bruno González (17. Pezzella), Westermann (36. Digard), J. Vargas – Cejudo, Petros, N'Diaye, D. Ceballos – van Wolfswinkel, Rubén Castro (C) (75. van der Vaart).
    Náhradníci: D. Giménez – Pezzella, Digard, Portillo, Piccini, van der Vaart, Joaquín.