Hirošima – Guangzhou FC 2:1 (kon.) | River Plate – Barcelona 0:3 (kon.)
koniec
River Plate
0:3 (0:1)
FC Barcelona
cz Nedeľa 20.12.2015, 11:30 • Nissan Stadium (Jokohama) • Majstrovstvá sveta klubov • Finále
Predzápasové kurzy
     
    Dnešní online přenos je u konce, já Vám přeji příjemný zbytek víkendu a budu se na Vás těšit u dalších textových přenosů. (13:43:44)
     
    Andrés Iniesta právě převzal trofej pro vítěze Mistrovství světa klubů a oslavy tak mohou propuknout naplno!
     
    Nissan Stadium pokryla tma, v Jokohamě právě probíhá světelná show.
     
    Fotbalisté River Plate jsou pochopitelně zklamaní, v očích některých z nich se dokonce objevují slzy. Dnes však svému soupeři nemohli konkurovat, Barcelona jasně ukázala, na čí straně je kvalita.
     
    Hráči katalánského velkoklubu spolu s realizačním týmem na hrací ploše oslavují své vítězství a připravují se na závěrečný ceremoniál.
     
    Vítězem Mistrovství světa klubů pro rok 2015 se stává FC Barcelona.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Na opačné straně se prezentoval centrem Alario, balon však dolétl pouze do rukavic Brava, který byl následně faulován.
     
    90+2
    Mathieu se vydal na útočnou polovinu podél levé postranní čáry, jeho průnik byl ale zastaven.
     
    90
    Tři. Přesně tolik minut nad rámec řádné hrací doby nastavil íránský arbitr Alireza Faghani.
     
    89
    Třetí třídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Neymar, na poslední minuty vbíhá na trávník Mathieu.
     
    87
    Do šance se řítil Neymar, ale při zpracování si před pokutovým územím míč překopl příliš před sebe a poté upadl na trávník.
     
    86
    Útočná akce River Plate skončila ofsajdem. V postavení mimo hru byl pomezním arbitrem přistižen Martínez.
     
    84
    Bravo vytasil svůj nejlepší zákrok! Proti jeho osobě letěla razantní střela z hranice velkého vápna a gólman Barcelony s notnou dávkou štěstí míč vyrazil do tyče.
     
    83
    Jihoameričané balon po chvíli přeci jen vybojovali a získali výhodu rohového kopu. Po centru z něj míč dolétl na hlavu Alaria, který ale nemířil přesně.
     
    82
    Hráči River Plate se snaží dostat k míči, ale co předvádí Barcelonští je neskutečné. Geniální práce s míčem.
     
    81
    Střídání v týmu FC Barcelona: dnes má odpracováno Mascherano, na závěrečnou desetiminutovku přichází Vermaelen.
     
    80
    Na hřišti to teď vypadá, jako by hráči katalánského klubu hráli populární bago. Svým soupeřům míč vůbec nepůjčují.
     
    78
    Defenziva španělského týmu se ubránila i tentokrát. Barcelona pak podnikla rychlý protiútok, ale ten byl v souladu s pravidly zastaven.
     
    77
    Pozor! Fotbalisté River Plate založili útočnou akci a po centr z levé strany došlo přibližně na penaltovém puntíku k hlavičkovému zakončení. Míč směřující do horní části brány Bravo vyrazil nad břevno.
     
    74
    Ale po zisku míče zaútočili hráči jihoamerického klubu, centr zleva Piqué srazil na roh. Ani ze standardní situace se ovšem River Plate nepodařilo zakončit, obrana španělského týmu je stoprocentní.
     
    73
    Hra se přesunula do středu hřiště, kde momentálně probíhají četné a urputné souboje o míč. Navrch v nich mají hráči v modrofialových dresech.
     
    72
    Žlutou kartu za ostrý faul dostává Sergi Roberto (FC Barcelona).
     
    70
    Do konce řádné hrací doby zbývá závěrečná dvacetiminutovka, naděje River Plate na zisk poháru se třetím inkasovaným gólem výrazně rozplynula.
    68. Luis SUÁREZ - 0:3
     
    68
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Rozdíl ve skóre je už třígólový! Jak snadné to je ukázal Neymar, který z místa odcentroval míč do prostoru před bránou a na nadýchaný centr svého spoluhráče si naskočil LUIS SUÁREZ, jehož hlavičkový pokus směřoval do protipohybu brankáře k levé tyči. Autor gólu tak má zaděláno na hattrick.
     
    67
    Aktivní hráči katalánského velkoklubu napadají rozehrávku River Plate, míč se jim však zatím nedaří vybojovat.
     
    67
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Ivan Rakitić, přichází Sergi Roberto.
     
    65
    Trenér Barcelony připravuje střídání, Luis Enrique udílí poslední pokyny Sergimu Robertovi, který by se měl za chvíli podívat do hry.
     
    63
    Argentinský klub založil další útok a získal výhodu rohového kopu. Bezprostředně po uvedení míče do hry se však hráči jihoamerického celku provinili faulem.
     
    61
    V blízkosti postranní čáry se Neymar (FC Barcelona) dopustil šlapáku vůči soupeři, sudí Faghani na nic nečeká a ze své kapsičky tahá žlutou kartu.
     
    60
    River Plate dostalo ofenzivní choutky a tak zaútočilo po levé straně, kde byl průnik jeho hráčů zastaven nedovoleně. Standardní situace však nevyšla podle představ, obrana Barcelony totiž byla zkonsolidovaná a žádné nebezpečí nepřipustila.
     
    58
    Ke střele ze střední vzdálenosti napřáhl Neymar a jeho pumelice prolétla těsně vedle levého horního rohu brány.
     
    56
    Poslední střídání v týmu River Plate: trávník opouští Viudez, opačným směrem míří Driussi.
     
    55
    Individuální tažení podnikl Neymar, který vnikl do šestnáctky. Jeden z vracejích se obránců mu ale míč odkopl. Neymar se sice dožaduje odpískání penalty, ale píšťalka hlavního arbitra zůstává němá. Nařízen je pouze rohový kop.
     
    54
    A znovu ten lišák Messi! Útočník Barcelony po krkolomné akci svých spoluhráčů opět zakončoval v předbrankovém prostoru, avšak jeho rána se k Baroverovi nedostala, zblokoval ji totiž jeden z obětavých obránců.
     
    52
    K vidění byl další střelecký pokus, který měl tentokrát na svědomí Messi. Lionel se dostal do zakončení uvnitř šestnáctky, ale míč nasměroval jen doprostřed brány, kde stál pozorný Barovero.
    49. Luis SUÁREZ - 0:2
     
    49
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Náskok španělského mužstva je v úvodu druhého dějství dvoubrankový! Výborný pas Busquetse, který měl oči, obdržel LUIS SUÁREZ. Ten si míč potáhl až do pokutového území a zvolil razantní zakončení. Balon prolétl mezi nohama brankáře argentinského týmu a zastavil se až o síť.
     
    47
    Hráči Barcelony drží míč na svých kopačkách, zatím ovšem kombinují výhradně na své polovině.
     
    46
    Střídání v týmu River Plate: druhý poločas neodehraje ani Mora, kterého nahradil Martínez.
     
    46
    Střídání v týmu River Plate: Marcelo Gallardo do druhé půle nepustil Ponzia, místo něhož přišel na trávník González.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Fotbalisté obou celků se vrací zpět na hrací plochu, druhý poločas tak bude co nevidět zahájen.
     
    Barcelona po prvním poločase zcela zaslouženě vede. Španělský velkoklub si v úvodní pětačtyřicetiminutovce vytvořil několik nebezpečných příležitostí, disponoval výraznou územní převahou a svého soka přehrával takřka ve všech směrech. Už ve 12. minutě mohl skóre otevřít Messi, ale proti jeho pumelici Barovero vytáhl brilantní zákrok. Hvězdný kanonýr měl další šanci krátce po půlhodině hry, ale jeho střelu z přímého volného kopu opět vyrazil skvělý Barovero. Lionel se dočkal až ve 36. minutě, kdy pohotovou střelou uvnitř šestnáctky rozradostněl španělské publikum. V samotném závěru úvodní půle mohl náskok Barcelony zdvojnásobit Suárez, ale v ideální střelecké pozici prostor mezi třetmi tyčemi trestuhodně minul. Po změně stran se tak výběr trenéra Gallarda pokusí dotáhnout jednogólové manko.
    Claudio Bravo zatím chytá bez chybičky.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Adresátem vynikající přihrávky za obranu byl Suárez, jenže v obrovské šanci si počínal nedobře. V ideální palebné pozici totiž trestuhodně zamířil mimo tři tyče.
     
    45
    Hlavní arbitr v úvodním poločase nastavil jednu minutu.
     
    43
    Viudez byl u postranní čáry podražen Rakitićem (FC Barcelona), který za svůj nebezpečný skluz ze strany uviděl žlutý kartónek.
     
    42
    Noha Jordiho Alby vylétla při souboji o míč příliš vysoko, standardka pro River Plate nedopadla dobře, protože Barcelona centrovaný míč odvrátila do bezpečí.
     
    40
    Hráči evropského klubu založili další útočnou akci, praporek asistenta rozhodčího však vylétl vzhůru. Byl odmáván ofsajd.
     
    38
    Barcelona stále drží míč a vytrvale zaměstnává defenzivu svého soupeře.
    36. Lionel MESSI - 0:1
     
    36
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Favorizovaný celek otevírá skóre a ujímá se tak vedení! Na centr Daniho Alvese z pravé strany si na zadní tyči naskočil Neymar. Míč odhlavičkoval do předbrankového prostoru, kam si naběhl LIONEL MESSI. Argentinskému ostrostřelci se při zpracování balon mírně otřel o ruku, následné zakončení bylo umístěno do pravé části brány. Přestože se Barovero natahoval po míči jak mohl, zabránit v cestě za brankovou čáru mu nedokázal.
     
    34
    Po uvedení míče do hry se barcelonský celek provinil nedovoleným zákrokem, s míčem tak budou moci kombinovat hráči River Plate.
    33. Messiho přímý kop
     
    33
    Exekutorem nařízeného přímého volného kopu se stal Messi. Ten poslal balon nad obrannou zdí k pravé tyči a Barovero musel k zemi, aby ho vytěsnil na rohový kop.
     
    32
    Ponzio (River Plate) zezadu zasáhl Daniho Alvese, podrazil mu nohy a je z toho žlutý trest.
     
    30
    Střelecký pokus byl ovšem k vidění na opačné straně, Bravo si však proti ráně Mory připsal úspěšný zákrok, po němž míč rozdal svým spoluhráčům v poli.
    O tuto krásnou trofej se dnes hraje.

     
    29
    Tohle se španělskému týmu nepovedlo. Barcelona chtěla po odpískání faulu rychle rozehrát, ale dlouhý nákop nebyl tím správným řešením. Balon totiž dolétl pouze k nohám brankáře Barovera.
     
    28
    Bíle oděni fotbalisté založili útočný výpad podél pravé postranní čáry, kde byla jejich ofenzivní akce ukončena faulem. Po centru z přímého volného kopu došlo uvnitř velkého vápna ke střele hlavou, jenže míč zamířil vysoko nad břevno.
     
    27
    Hráčům River Plate se podařilo vybojovat míč a nakonec z toho bylo zakončení ze střední vzdálenosti. Střelecký pokus vyprodukoval Mora, jenže Bravo na balon celou dobu velmi dobře viděl a neměl tak sebemenší problém zakročit.
     
    26
    U půlící čáry byl faulován Busquets, u míče tak stále zůstávají fotbalisté Barcelony.
     
    24
    Po centru z levé strany došlo na zadní tyči k zakončení, avšak míč se odrazil od země, čímž ztratil rychlost, a pro Barovera byl zákrok doslova lahůdkou.
     
    23
    Míč byl kopnut někam k penaltovému puntíku, avšak obránci argentinského klubu spolehlivě zakročili a svým protivníkům nedovolili zakončit.
     
    22
    Španělský velkoklub založil ofenzivní výpad na levé straně, kde byl nedovoleným způsobem atakován Jordi Alba. Následovat tak bude standardní situace.
     
    20
    Svěřenci Luise Enriqueho stále obléhají pokutové území soupře, ale defenziva River Plate se zdá být zkonsolidovaná.
     
    19
    Neymar po levé straně pronikl do pokutového území a adresoval míč Suárezovi. Ten byl však otočen zády k bráně a při provedení obratu byl o míč obrán.
    Fanoušci si dnešní finále užívají plnými doušky!

     
    17
    Evropský celek disponuje výraznou územní převahou, River Plate je v pozici bránícího se mužstva.
     
    16
    Jordi Alba (FC Barcelona) si uprostřed hřiště dopustil jasného podražení a udělené žluté kartě se nemůžu vůbec divit.
     
    14
    Barcelona se pokusila zaútočit dlouhým nákopem směřujícím za obranu, ale situaci včasným vyběhnuvím a následným razantním odkopem uhasil Barovero.
    12. Úžasný zákrok Barvovera proti Messimu
     
    12
    První obrovskou šanci utkání si vytvořili fotbalisté Barcelony! Messi si uvnitř pokutového území elegantně zpracoval míč a druhou nohou jej vyslal směrem na bránu. Jedovatou přízemní ránu argentinského kanonýra Barovero vyrazil konečky prstů. Tohle byl nesmírně důležitý zákrok jednatřicetiletého gólmana.
     
    10
    Kranevitter (River Plate) v blízkosti středového kruhu podrazil Messiho a stal se prvním hráčem utkání potrestaným žlutou kartou.
     
    8
    Messi znovu pokazil ofenzivní akci svého celku, když jeho záměr přihrávky za obranu jeden z jeho spoluhráčů nepochopil. Míč byl tak pouze odevzdán na kopačky soupeřů.
     
    7
    Fotbalisté v bílých dresech se prezentovali přetaženým centrem, gólman Bravo tak pro tuto chvíli mohl zůstat v klidu.
     
    6
    Po zisku míče argentinský klub znovu zaútočil na pravé straně a v předbrankovém prostoru míč na roh odhlavičkoval Dani Alves.
     
    5
    Velice tvrdě byl u postranní čáry atakován Iniesta. Hlavní arbitr uviděl nedovolený zákrok a okamžitě přerušil hru. Míč pro hráče Barcelony, kteří se útočnou akci pokusí založit z vlastní poloviny.
     
    4
    Na opačné straně zaútočil Sánchez a jeho centr zprava srazil na roh Mascherano. Centrovaný míč nebyl pro Barcu nebezpečný, evropský klub ho totiž odvrátil do bezpečného prostoru.
     
    3
    Barcelona se dokázala prokombinovat až k šestnáctce, ovšem na její hranici se Messi prezentoval nepřesnou přihrávkou, po které míč zachytil jeden z obránců.
     
    2
    Fotbalisté River Plate tak dlouho napadali rozehrávku soupeře, až jim byl nakonec odpískán útočný faul.
     
    1
    Alireza Faghani zahájil finálový duel. Úvodní výkop provedli hráči argentinského klubu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Fotbalisté River Plate do utkání nastoupí v dresech, na nichž převládá bílá barva. Hráči Barcelony zápas odehrají v modrofialovém provedení dresů.
     
    Rozhodčí právě přivádí hlavní aktéry na hrací plochu.
    Pohled na zaplněné tribuny Nissan Stadium v Jokohamě

     
    Stadion už je zcela zaplněn, publikum je na finále natěšené a nemůže se dočkat úvodního hvizdu Alirezy Faghaniho.
    Předzápasová rozcvička fotbalistů Barcelony

     
    Úvodní sestavy:

    River Plate: Barovero (C) – Mercado, Maidana, Álvarez, Vangioni – Kranevitter – Sánchez, Viudez, Ponzio – Mora, Alario
    Náhradníci: Batalla, Chiarrini – Martínez, Pisculichi, Saviola, Mayada, Casco, Bertolo, Mammana, Vega, González, Driussi.
    Trenér: Marcelo Gallardo.

    FC Barcelona: Bravo – Dani Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba – Rakitić, Busquets, Iniesta (C) – Messi, Suárez, Neymar
    Náhradníci: ter Stegen, Jordi Masip – Sandro Ramírez, Bartra, Munir, Sergi Roberto, Adriano Correia, Mathieu, Vermaelen, Sergi Samper, Gerard Gumbau.
    Trenér: Luis Enrique.

    Rozhodčí: Faghani – Sokhandan, Mansouri (všichni Írán).
     
    Delegace rozhodčích

    Finálový duel bude z pozice hlavního arbitra řídit sedmatřicetiletý Íránec Alireza Faghani. Asistovat mu budou jeho krajané Ebrahim Sokhandan a Mohammed Mansouri. Čtvrtým delegovaným rozhodčím bude Néant Alioum z Kamerunu.
    O obrovském zájmu finálového duelu hovoří více než tisícovka akreditovaných novinářů

     
    FC Barcelona

    Také FC Barcelona vstoupil do Mistrovství světa klubů semifinálovým kláním, svěřenci kouče Luise Enriqueho se v něm utkali s Guangzhou FC. Pětinásobný čínský mistr byl v utkání považován za výrazného outsidera a tyto předpoklady se mu nepodařilo vyvrátit. Fotbalisté Barcelony nad svými asijskými soupeři jednoznačně dominovali, disponovali výraznou územní převahou a vytvořili si množství nebezpečných střeleckých příležitostí. O postupu španělského velkoklubu do finále hattrickem rozhodl Suárez, jenž dvakrát skóroval přímo ze hry a svůj třetí gól vstřelil z nařízeného pokutového kopu.
     
    River Plate

    River Plate se v semifinálovém souboji utkalo se Sanfrecce Hirošima a postoupit přes tento japonský klub nebyla snadná úloha. V předchozích dvou turnajových duelech totiž fotbalisté domácího celku neinkasovali ani gól a věřili si i tentokrát. Sanfrecce se po celý průběh zápasu prezentovalo výbornou obranou taktikou, a ačkoliv hrálo s míčem méně než soupeř, dokázalo hrozit rychlými protiútoky. River Plate dokázalo prolomit japonskou hráz až v 72. minutě, kdy po chybě brankáře rozvlnil síť Lucas Alario. A právě branka třiadvacetiletého útočníka poslala argentinské mužstvo do finále.
    Pavouk turnaje

     
    Příjemné nedělní dopoledne a zároveň dobrou chuť, pokud právě obědváte, přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům fotbalu. 12. ročník Mistrovství světa klubů vrcholí, ve finálovém souboji se o prvenství utkají River Plate a FC Barcelona. Úvodní výkop finále, které se odehraje v Nissan Stadium v Jokohamě, je na programu od 11:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:30.

    Lukáš Jasoněk

    Góly: 36. Messi (Neymar), 49. Suárez (Busquets), 68. Suárez (Neymar)

    Karty:   10. Kranevitter (RIV), 32. Ponzio (RIV) – 16. Jordi Alba (BAR), 43. Rakitić (BAR), 61. Neymar (BAR), 72. Sergi Roberto (BAR)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 2:3. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 20:12.
    River Plate: Barovero (C) – Mercado, Maidana, Álvarez, Vangioni – Kranevitter – Sánchez, Viudez (56. Driussi), Ponzio (46. González) – Mora (46. Martínez), Alario
    Náhradníci: Batalla, Chiarrini – Martínez, Pisculichi, Saviola, Mayada, Casco, Bertolo, Mammana, Vega, González, Driussi.
    Trenér: Marcelo Gallardo.

    FC Barcelona: Bravo – Dani Alves, Piqué, Mascherano (81. Vermaelen), Jordi Alba – Rakitić (67. Sergi Roberto), Busquets, Iniesta (C) – Messi, Suárez, Neymar (89. Mathieu)
    Náhradníci: ter Stegen, Jordi Masip – Sandro Ramírez, Bartra, Munir, Sergi Roberto, Adriano Correia, Mathieu, Vermaelen, Sergi Samper, Gerard Gumbau.
    Trenér: Luis Enrique.

    Rozhodca: Faghani – Sokhandan, Mansouri (všichni Írán)