Carpi FC – Juventus 2:3 (kon.) | Bergamo – Neapol 1:3 (kon.) | Fiorentina – Chievo 2:0 (kon.)
Hellas Verona – Sassuolo 1:1 (kon.) | AS Rím – CFC Janov 2:0 (kon.) | Frosinone – AC Miláno 2:4 (kon.)
Sampdoria – Palermo 2:0 (kon.) | Turín – Udinese 0:1 (kon.) | Inter – Lazio 1:2 (kon.)
koniec
Atalanta Bergamo
1:3 (0:0)
SSC Neapol
cz Nedeľa 20.12.2015, 15:00 • Stadio Atleti Azzurri d'Italia (kapacita: 26 562), Bergamo • Talianska Seria A • 17. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše! Děkuji za pozornost, přeji Vám úspěšný vstup do nového týdne a u dalších online přenosů se budu těšit na počtenou! (17:29:20)
     
    Je konec, Neapol zvládá dnešní bláznivé utkání na půdě Atalanty a odváží si cenné tři body za výhru 3:1! První poločas ještě tak akční a atraktivní nebyl, oba celky se koncentrovaly především na spolehlivou defenzivu a jedinou vážnější šanci si vypracoval domácí Moralez, který se ocitl sám před Reinou, ale neuspěl. Ovšem druhá půle, to byla jiná podívaná! Její úvod lépe vyšel hostům, kteří se v dvaapadesáté minutě dostali díky proměněné penaltě v podání Marka Hamšíka do vedení. To jim však příliš dlouho nevydrželo, už za dvě minuty po Denisově přihrávce vyrovnal Alejandro Gómez.

    Poté se hrálo nahoru dolů, hra měla spád a vysoké tempo, nakonec si Neapol zásluhou přesné hlavičky Gonzala Higuaína vzala ztracené vedení zpět! V třiasedmdesáté minutě ale druhou žlutou, a následně pochopitelně červenou, kartu viděl Jorginho. Atalanta však početní převahu nezvládla dobře, navíc znovu inkasovala, když samostatný únik ve svou druhou branku v utkání přetavil nezastavitelný Gonzalo Higuaín! Tento gól domácí tým naprosto zlomil, v nastavení navíc červenou kartu za faul v šestnáctce viděl stoper Paletta, ovšem Marek Hamšík z penaltového puntíku tentokráte branku přestřelil! Azzurri se tedy na rozdíl jediného bodu dokázali dotáhnout na vedoucí Inter, ten však ještě večer čeká zápas s Laziem.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Fotbalisté z Bergama jsou značně frustrováni a zřejmě i zaskočeni cestou, jakou se zápas nakonec vyvíjel, Neapol si s nimi i v deseti dělá co chce. Callejón povedeným dloubáčkem našel Maggia, ten se však do šestnáctky přes Brivia nedostal.
     
    90+2
    Hosté po faulu od Cigariniho ještě měli k dispozici volný přímý kop, Mertens ale místo střely volil přihrávku na Maggia, který v rohu hřiště získává cenné vteřinky k dobru.
     
    90+1
    I k druhé penaltě Neapole se postavil kapitán Marek Hamšík, ovšem tentokráte úspěšný nebyl, poněvadž po jeho ráně míč zamířil zhruba metr nad Bassiho svatyni!
     
    90
    Neskutečné! Hamšík další ze svých parádních přihrávek uvolnil Mertense, kterého ve vápně fauloval Paletta a sudí tasí již druhou červenou kartu v tomto utkání!
     
    89
    Gonzalo Higuaín, hrdina dnešního klání, opouští travnatou plochu. Hostující lodivod Sarri si už nechce připouštět jakékoliv komplikace, proto do hry posílá obranáře Christiana Maggia.
     
    88
    Atalanta ovšem opět zaspala s návratem, Mertens si pohrál s D'Alessandrem a vyslal kupředu Higuaína, který ale celou akci zbrzdil a následně zakončoval jen do před sebou stojícího Paletty.
     
    87
    Domácí se ale ještě nevzdávají! Nalevo využil Hysajova zaváhání Brivio, přenesl hru na Cigariniho, který opět ukázal, že dnes má opravdu chuť na střelbu, ovšem tentokráte trefil jen clonícího Albiola.
    85. Gonzalo HIGUAÍN - 1:3
     
    85
    Neapol právě vstřelila branku!
    Neskutečné, Neapol i v deseti zvyšuje své vedení! Hamšík povedeným bochánkem vyslal na zteč GONZALA HIGUAÍNA, který utekl svému strážci a přesnou ranou na vzdálenější tyč překonal Bassiho, čímž hostující tým hodně přiblížil k vítězství!
     
    84
    Neapol se po delší odmlce opět dostalo na útočnou polovinu, Higuaín toho ale proti dvojnásobné přesile příliš nevymyslel a následně míč získal zpět jen za pomoci nedovoleného zákroku.
     
    83
    Svěřenci kouče Rejy ale přeci jen začínají tlačit svého soka! Nalevo se hezky uvolnil Moralez, který ještě nahrál dnes aktivnímu Cigarinimu. Ten ještě hledal ve vápně bojujícího Denise, ovšem centr se mu nevydařil podle představ.
     
    82
    Masiello si nyní na pravé straně chtěl narazit s Gómezem, ovšem vůbec si nerozuměli a Ghoulam celou situaci řeší rezolutním odkopem do bezpečí.
     
    81
    Do konce utkání zbývá deset minutek plus nějaké to nastavení, ovšem domácí tým si zatím s převahou jednoho hráče neví rady. Dokáže Atalanta najít recept na pevnou obranu svého soupeře a vyrovnat?
     
    80
    Na hřišti se začíná jiskřit, Hamšík se mohl řítit do další slibně vypadající šance, ovšem byl zcela jasně přidržen Cigarinim a sudí je znovu nekompromisní.
     
    79
    Tak ne, Raimondi dnes na hřišti pobyl všehovšudy patnáct minutek a nyní je kvůli zranění způsobenému tvrdým zákrokem Jorginha nucen opustit hřiště. Na jeho místo nastoupí Andrea Masiello.

    Vojtěch Tůma

    Góly: 54. A. Gómez (Denis) – 52. Hamšík (pen.), 62. Higuaín (Jorginho), 85. Higuaín (Hamšík)

    Karty:   80. Cigarini (ABC) – 41. Koulibaly (NEA), 71. Jorginho (NEA)   73. Jorginho (NEA)   90. Paletta (ABC)

    Nepremenená penalta: 90+1. Hamšík (NEA), mimo


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 10:9. Střely mimo: 7:8. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 15:13.
    Atalanta Bergamo: Bassi – Bellini (63. Raimondi, 79. A. Masiello), Stendardo, Paletta, Brivio – Grassi, de Roon (78. D'Alessandro), Cigarini – Moralez, Denis (C), A. Gómez.
    Náhradníci: Radunović, Sportiello – Tolói, A. Masiello, Suagher, D'Alessandro, Migliaccio, Estigarribia, Raimondi, Monachello.

    SSC Neapol: Reina – Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam – Allan (66. David López), Jorginho, Hamšík (C) – Callejón, Higuaín (89. Ch. Maggio), L. Insigne (72. D. Mertens).
    Náhradníci: Gabriel, Rafael Cabral – Strinić, Henrique, Valdifiori, Ch. Maggio, D. Mertens, David López, Chiricheş, Gabbiadini, El Kaddouri, Chalobah.

    Rozhodca: Gianluca Rocchi – Alfonso Marrazzo, Andrea Crispo