Real Madrid – Rayo Vallecano 10:2 (kon.) | Sociedad – Villarreal 0:2 (kon.) | Granada – Vigo 0:2 (kon.)
Bilbao – Levante 2:0 (kon.) | Malaga – Atlético Madrid 1:0 (kon.)
koniec
Real Sociedad San Sebastian
0:2 (0:1)
Villarreal CF
Nedeľa 20.12.2015, 18:15Španielska LaLiga • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Dnešný zápas je minulosťou. Oveľa lepšie ho zvládli futbalisti žltej ponorky, ktorí si zo San Sebastianu odnášajú tri body. Dvojgólovým hrdinom zápasu sa stal Denis Suárez, ktorý v 27. minúte otvoril skóre a v 88. minúte ho aj po chybe brankára Gerónima Rulliho uzavrel. Villarreal tak naďalej ostáva na piatom mieste, Realu Sociedad patrí až trinásta priečka. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok víkendu. (20:13:26)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Obrovská smola na strane domáceho tímu. Po rohovom kope Xabiho Prieta sa dostal do zakončenia Diego Reyes, no strelou z otočky trafil iba brvno.
     
    90+2
    Už to zrejme domáci nestihnú. Loptu síce držia na svojich kopačkách, no na strelenie dvoch gólov majú veľmi málo času.
     
    90+1
    Dobrý zákrok domáceho brankára. Ten zlikvidoval strelu Samua Castilleja, ktorý pálil half-volejom z vnútra šestnástky.
     
    90
    V dnešnom zápase sa budú nadstavovať ešte štyri minúty. Pri lopte je brankár Alphonsea Areola, ktorý bude odkopávať od svojej brány.
     
    89
    Real Sociedad sa márne snaží dobyť bránu hostí. Tí už vedia, že ak sa nič vážneho nestane, do tabuľky La Ligy si pripíšu cenné tri body.
    88. Denis Suárez (VLR)
     
    88
    Villarreal dal gól! Je rozhodnuté. Futbalisti žltej ponorky sa dostali do rýchleho brejku, brankár Rulli bol ďaleko od brány, čo využil DENIS SUÁREZ. Ten domáceho brankára blízko poliacej čiary obišiel a poľahky poslal loptu prakticky do prázdnej brány.
     
    87
    Ďalší rohový kop pre domáci tím. Tí ale nevyužili ani ôsmy rohový kop.
     
    86
    Po tom, ako sa lopta odrazila mimo pokutového územia sa dostal k lopte Carlos Vela. Mexičan okamžite pálil, no bránu hostí netrafil.
     
    85
    Real Sociedad sa zúfalo snaží vyrovnať. Ďalšia strela zo strednej vzdialenosti ale bola zblokovaná. Nasledovať bude rohový kop.
     
    84
    Rýchly brejk Villarrealu bol zastavený. Výborne sa totiž vrátil, ak sa nemýlim, Diego Reyes a v rýchlostnom súboji mal navrch.
     
    83
    Svoje defenzívne povinnosti si splnil argentínsky obranca Mateo Musacchico, ktorý nechal loptu prejsť mimo hraciu plochu pred Xabim Prietom.
     
    81
    Do pokutového územia hostí neohrozene vnikol krajný obranca Aritz Elustondo, no pred ním dobre zasiahol francúzsky brankár v službách Villarrealu.
     
    80
    Striedanie na oboch stranách. V drese hostí prichádza na trávnik Samu Castillejo, ktorý vymenil Roberta Soldada. Na druhej strane prichádza posilniť ofenzívu Litri, ktorý nahradzuje obrancu Yuriho Berchicheho.
     
    79
    Tak teraz mal hosťujúci brankár veľké šťastie. Z pravej strany centroval Aritz Elustondo, no tak ho"pokazil", že ho takmer nasmeroval priamo do brány. Lopta len tesne minula bránu hostí.
     
    78
    Real Sociedad zahrával svoj piaty rohový kop. Na prvej žrdi ale loptu odvrátil do bezpečia Jaume Costa. Následne Villarreal ostane pri lopte, pretože bol faulovaný Soldado.
     
    77
    Španielsky futbalista svoj center nasmeroval len priamo do miest, v ktorým dominoval gólman Villarealu. Ten okamžite nakopáva loptu dopredu.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 27. Denis Suárez, 88. Denis Suárez

    Karty:   39. Canales (RSC), 56. I. Martínez (RSC) – 73. Trigueros (VLR)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 12:2. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 3:5. Fauly: 12:21.
    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – A. Elustondo, D. Reyes, I. Martínez, Yuri (80. Litri) – Granero (57. Prieto), Illarramendi, Canales – Vela (C), Agirretxe, Bruma (70. Jonathas).
    Náhradníci: Olazábal – Jonathas, Bergara, Litri, Carlos Martínez, Prieto, Pardo.

    Villarreal CF: Aréola – Antonio Rukavina, Musacchio, V. Ruiz, J. Costa – J. dos Santos (72. Leiva), Pina (67. Trigueros), B. Soriano (C), Denis Suárez – Soldado (80. Castillejo), Bakambu.
    Náhradníci: Barbosa – Castillejo, Samuel, P. Iñiguez, Leiva, Trigueros, Marín.