Rayo Vallecano – Malaga 1:2 (kon.) | Eibar – Valencia 1:1 (kon.) | Atlético Madrid – Bilbao 2:1 (kon.)
Villarreal – Real Madrid 1:0 (kon.)
koniec
Rayo Vallecano
1:2 (1:0)
Malaga CF
Nedeľa 13.12.2015, 12:00 • Estadio del Rayo Vallecano (Madrid) • Španielska LaLiga • 15. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:00.
     
    Pekné nedeľné poludnie Vám prajem a vítam Vás pri zápase 15. kola najvyššej španielskej Primera División. V dnešnom súboji si sily zmerajú Rayo Vallecano a Málaga CF.

    Rayo Vallecano

    Dnešnému domácemu tímu momentálne v tabuľke patrí až 16. miesto, po 14tich kolách ma na svojom konte rovnako 14 bodov. Jeden bod stráca na Getafe a Gijón, dvojbodový odstup si drží Real Sociedad. Naopak, tri body naň stráca hneď trojica tímov. Okrem jeho dnešného súpera Malagy sú to aj Granada a Levante. V posledných zápasoch to zo strany Vallecana nebola žiadna sláva, hráči získali iba 4 body za domáce víťazstvo proti Granade a remízu na pôde Getafe. Ostatné tri zápasy proti Eibaru, Bilbau a Villarrealu hráči nezvládli, nezískali ani bod a pripísali si nelichotivé skóre 1:6. V dnešnom zápase navyše nebudú môcť pre zranenia nastúpiť Cobeño, Ebert, Toño ani Raţ, pre trest nenastúpi ani Raúl Baena.

    Málaga CF

    Ako už bolo spomínané, Malaga je na tom ešte horšie ako jeho dnešný súper, momentálne mu patrí až 17. miesto v tabuľke a od zostupových priečok ju drží iba lepšie skóre oproti Granade a Levante. Posledné Las Palmas na Malagu stráca iba jediný bod. V posledných piatich kolách je to pri Malage ešte väčšia bieda ako pri jeho dnešnom súperovi. Hráči totiž z posledných piatich zápasov nedokázali zvíťaziť ani v jednom. Pripísali si iba 2 body za remízy proti Bilbau a Granade. Vo zvyšných zápasoch proti Realu Betis, Espanyolu a Gijónu hráči nestrelili ani len gól a dokopy 4 inkasovali. Za hostí dnes pre zranenia zrejme nenastúpia Flávio Ferreira ani Ignacio Camacho.
     
    História vzájomných duelov:

    Rayo Vallecano 1-0 Malaga
    Malaga 4-0 Rayo Vallecano
    Rayo Vallecano 4-1 Malaga
    Malaga 5-0 Rayo Vallecano
    Rayo Vallecano 1-3 Malaga
     
    Úvodné zostavy:

    Rayo Vallecano: Yoel – Nacho Martínez, Antonio Amaya, Diego Llorente, Tito – Jozabed, Roberto Trashorras – Bebé, Pablo Hernández, Alhassane Bangoura – Javi Guerra
    Náhradníci: Juan Carlos – Chechu Dorado, Cissé, Fedor, Manucho Gonçalves, Adri Embarba, Quini

    Málaga CF: Kameni – Miguel Torres, Weligton, Albentosa, Rosales – Filipenko, Pablo Fornals – Juan Carlos, Amrabat, Duda – Čop
    Náhradníci: Ochoa – Charles, Recio, Boka, Santa Cruz, Añor, Javier Ontiveros

    Rozhodca: Clos Gómez – Javier Aguilar, Luis Marco.
     
    Hráči obidvoch tímov sa už nachádzajú na hracej ploche, domáci tím dnes bude hrať v bielo-červených dresoch, zatiaľ čo hostia nastúpia v tmavomodrom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodnej rozohrávky sa zhostili domáci hráči, ktorí okamžite vystrelili smerom dopredu a po zákroku Rosalesa okamžite získavajú rohový kop.
     
    2
    Nepresný center končí v rukaviciach Kameniho, ten okamžite do kontry vyslal spoluhráčov, ktorý taktiež takmer získali rohový kop. Napokon je z toho vhadzovanie takmer pri rohovej zástavke.
     
    3
    Hostia pokračovali v akcii, Amrabat sa po dobrej prihrávke dostal za obranné línie Vallecana, pred tým ako stihol zakončiť mu loptu odkopol do bezpečia Yoel.
     
    4
    Na opačnej strane sa o prudký center z ľavej strany postaral Nacho Martínez, pred bránou sa takmer podarilo zakončiť jeho spoluhráčovi, no ten ťažkú loptu nezasiahol.
     
    5
    Hrá sa z jednej strany na druhú, útok Malagy teraz zastavil postranný rozhodca, ktorý signalizuje postavenie mimo hry útočiaceho hráča.
     
    6
    Ďalší center do šestnástky Malagy, na letiacu loptu opäť nedokázal zareagovať žiaden z útočiacich hráčov. Ďalšie snahy o dorážku sa skončili signalizovaným ofsajdom.
     
    7
    Rayo Vallecano dalo gól! A máme tu prvý gól stretnutia! Po krásnom kolmom vysunutí za obrannú líniu Malagy sa zoči voči brankárovi ocitol JAVI GUERRA, ktorý v stopercentnej príležitosti nezaváhal.
    7. Javi GUERRA - 1:0
     
    8
    Aj naďalej sa hrá vo vysokom tempe, uvidíme ako dlho to hráčom vydrží, zatiaľ to vôbec nevyzerá na to, že proti sebe nastúpili tímy zo spodnej časti tabuľky.
     
    9
    Vallecano tlačí na súpera aj naďalej, Bebého strela z ťažkého uhla bola zrazená na ďalší rohový kop.
     
    10
    Nacvičený signál domácemu tímu takmer vyšiel, Bebé na krídle vysunul Jozabeda, ten okamžite posielal loptu na opačnú stranu pokutového územia, kde ale obrana nedovolila Bangourovi zakončiť.
     
    11
    Domáci tím zostáva aktívnejším celkom aj naďalej, aj keď už smerom dopredu toľko neriskuje.
     
    12
    Ďalšia prihrávka pred Kameniho bránu, opäť v tom mal prsty Bebé, Javi Guerra v ťažkej pozícii nedokázal zakončiť tak ako by si predstavoval, Kameni teraz nemal problémy.
     
    13
    A práve Bebé sa ocitol v ďalšom tesnom postavení mimo hry. Nebyť pozorného oka postranného rozhodcu, domáci hráč by sa dostal do nebezpečnej situácie.
     
    14
    Hostia majú momentálne veľké problém s ubránením svojho dnešného súpera. Ten sa až príliš ľahko dostáva za obranné rady Malagy.
     
    15
    Bebé zahrával ďalší rohový kop svojho tímu, jeho center tentoraz nebol presný, lopta končí za čiarou, žiaden z hráčov naň nedokázal včas zareagovať.
     
    16
    Javi Guerra si opäť krásne zabehol za obranné rady Malagy, tentoraz nezakončoval sám, ale do lepšej pozície prihrával Bangourovi, ten bol však včas pokrytý.
     
    17
    Hosťom sa podarilo podržať loptu na svojich kopačkách, no bolo to iba v strednej časti ihriska, v útoku sú dnes zatiaľ bezzubí.
     
    18
    Až teraz pokúšal šťastie Filipenko, ktorého strela z veľkej diaľky ešte trafila obrancu a tak bude Malaga zahrávať roh.
     
    19
    Rohový kop si hráči zopakovali, Weligton hlavičkoval do protihráča, od ktorého sa lopta opäť odrazila za čiaru. Druhý rohový kop taktiež nebol nebezpečný, naopak do protiútoku vyštartovali domáci futbalisti, no nepochodili.
     
    20
    Peknou individuálnou akciou sa nám predviedol Amrabat, toho pred šestnástkou faulovali hneď dvaja protihráči, minimálne jeden mohol za svoj zákrok vidieť žltú kartu.
     
    21
    Priamy kop zahrával Duda, jeho strieľaná prihrávka sa odrazila od obranného múru na ďalší rohový kop pre Malagu.
     
    22
    Juan Carlos chcel vystreliť z voleja, no loptu netrafil, tá mu prekĺzla medzi nohami a zmocnil sa jej Bangoura. Ten však v bežeckom súboji proti jednému z obrancov zlyhal.
     
    23
    Malaga začína byť aktívnejšia, tlačí sa viac dopredu, naopak domáci hráči sa viac venujú obrannej činnosti a spoliehajú sa najmä na protiútoky.
     
    24
    Hostia sa čoraz viac tlačia pred šestnástku Vallecana, všetky pokusy o strelu sú však včas blokované.
     
    25
    Čop to teraz s bojovnosťou v útoku trošku prehnal, v súboji poslal súpera k zemi poriadne nešetrne, hlavný rozhodca signalizuje útočný faul.
     
    26
    Po dlhšej dobe sme videli útočnú snahu na strane domáceho celku, Bebé si nabehol na dlhú nakopávanú loptu, kľučka mu ale nevyšla, loptu stratil.
     
    27
    Ďalší signalizovaný ofsajd, ocitol sa v ňom Amrabat, tomu sa rozhodnutie postranného arbitra príliš nepozdáva.
     
    28
    Na opačnej strane si do podobnej pozície zbiehal Javi Guerra, prihrávka bola príliš prudká a lopta končí mimo. Nasledovať bude odkop od brány.
     
    29
    Domáci tím sa opäť stiahol a takmer všetci hráči sa zapájajú do obrannej činnosti. Malaga dnes zatiaľ recept na svojho súpera nenašla.
     
    30
    Pekná kombinácia na hranici pokutového územia, hráči Vallecana to však trošku prehnal, riešili to príliš komplikovane a to ich napokon stálo loptu.
     
    31
    Albentosa v strede ihriska fauloval protihráča a taktiež môže byť rád, že nebude nasledovať kartový trest.
     
    31
    Čop si pýta pokutový kop, nabehol si totiž za domácu obranu a pod nohy sa mu hodil brankár Yoel. Rozhodca však faul nesignalizuje, Yoel mal už loptu vo svojej moci keď došlo k pádu útočníka.
     
    31
    Čop navyše vidí žltú kartu za filmovanie.
     
    33
    Na opačnej strane preveril pozornosť Kameniho Javi Guerra, jeho prízemná strela spoza hranice šestnástky mu nemohla narobiť problémy.
     
    34
    Amrabat postupoval po pravom krídle, bol pri tom faulovaný, hostia budú zahrávať ďalší priamy kop.
     
    35
    Ten bol neúspešný, nedôrazný center preletel ponad šestnástku a skončil mimo hracej plochy. Nasledovať bude rozohrávka Yoela od brány.
     
    36
    Ďalšia štandardtka pre Malagu, tentoraz priamy kop zahrával Duda, lopta ale našla iba hlavu obrancu Vallecana, ktorý s prehľadom hlavičkoval do náručia Yoela.
     
    37
    Domáci tím okamžite štartoval do protiútoku, Bangouru za cenu žltej karty zastavil Albentosa.
    37. Žltá karta
     
    38
    Bebé dobre napádal rozohrávku súpera, ten mal veľké problémy dostať sa spred vlastnej šestnástky, napokon sa to hráčom vo fialovom podarilo.
     
    39
    Domáci celok opäť prebral iniciatívu, Malaga sa teraz takmer výhradne bráni.
     
    40
    Duda šiel v útoku k zemi až príliš ochotne, hlavný rozhodca mu na to neskočil, Duda sa hnevá, adresuje slová k hlavnému rozhodcovi, no určite mu to nepomôže.
     
    41
    Duda sa pomstil Bangourovi, tentoraz to faul bol, opäť rozhodnutie rozhodcu komentuje, takto si akurát koleduje o žltú kartu.
     
    42
    Veľmi pekná kombinácia Vallecana, hráčom sa akciou na jeden dotyk podarilo dostať až do pokutového územia, kde pred zakončujúcim hráčom na roh odvrátil Weligton.
     
    43
    Veľká chyba domáceho obrancu, Diego Llorente trestuhodne stratil loptu po napádaní Čopom, ten si však loptu hodil príliš ďaleko pred seba a Yoel stihol zasiahnuť.
     
    44
    Alhassane Bangoura sa stal obeťou ďalšieho faulu, previnil sa Rosales. Domáci hráči tak zahrávali priamy kop, no ten im absolútne nevyšiel a bránu Kameniho vôbec neohrozili.
     
    45
    Prvý polčas sa v podstate len dohráva, zdá sa, že sa v prvom polčase už niečoho vzrušujúceho nedočkáme.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Polovica zápasu je za nami, domáci tím po ňom vedie 1:0, keďže a už v 6. minúte presadil Javi Guerra. Rayo Vallecano malo v prvom polčase takmer celý čas prevahu, no hráčom sa skóre navýšiť nepodarilo. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhruba o 13:01.
     
    Hráči po druhý raz opúšťajú svoje šatne, o malú chvíľu pokračujeme.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Počas prestávky neregistrujeme zmenu v jednej či druhej zostave, obaja tréneri tak majú k dispozícii všetky tri striedania.
     
    47
    Hneď na úvod druhej polovice zápasu sme mali možnosť sledovať priamy kop v podaní Vallecana, sľubný center do šestnástky skončil iba na hlave obrancu Malagy.
     
    48
    Juan Carlos bojoval o loptu v rohu šestnástky ako to len šlo, hlavný rozhodca to napokon posúdil ako nedovolený útočný zákrok.
     
    49
    Ďalší útočný faul Malagy, rozohrávať tak bude Yoel, ktorý sa tentoraz nikam neponáhľa, počká si, kým sa hráči správne rozostavia.
     
    50
    Filipenko v útoku predlžoval vzdušnú prihrávku na spoluhráča, kým však k nemu lopta dorazila zobrala si ho na starosť hneď dvojica obrancov.
     
    51
    Hostia do druhého polčasu očividne nastúpili s tým, že sa budú pokúšať o vyrovnanie v čo najkratšom čase. Zatiaľ sa im však Yoelovu bránu ohroziť nedarí.
     
    52
    Pablo Hernández sa snažil udržať loptu na súperovej polovici čo najdlhšie, pri rohovej zástavke si však nedal pozor a súpera fauloval.
     
    53
    V druhom polčase tak už nesledujeme hru v takom vysokom tempe ako tomu bolo na začiatku prvej polovice zápasu, skôr je to opatrnejšie.
     
    54
    Navyše sa nám hromadia nedovolené zákroky na jednej aj druhej strane, hra je kúskovaná, čo tempu taktiež nepomáha.
     
    55
    Amrabat sa nepríjemne s protihráčom nakopol, zo zeme sa zdvíha len ťažko, no nevyzerá to byť vážne, v hre bude môcť pokračovať.
    55.
     
    56
    Obrovská šanca pre Rayo Vallecano! Bangoura si potiahol loptu po pravom krídle, naviazal na seba brankára, do lepšej pozície prihral Hernándezovi, no tomu v poslednej chvíli nohu do strely vopchal obrana a strelu odklonil tesne vedľa.
     
    57
    Rohový kop sa domácemu celku nevydaril, naopak do protiútoku vyštartovali hráči Malagy, ktorí taktiež získali roh. No ani neboli po tejto štandradnej situácii úspešní.
     
    58
    Prichádza prvé striedanie na strane Malagy, ihrisko opúšťa Duda, jeho miesto zaujme Recio.
     
    58
    Ide o dvojité striedanie, zápas predčasne končí aj pre Filipenka, toho vystrieda Charles.
     
    59
    Rosales si na krídle trúfol sám proti trojici brániacich hráčov, samozrejme šancu na úspech nemal takmer žiadnu.
     
    59
    Málaga dala gól! Po peknej akcii na hranici pokutového územia do dobrej pozície vysunul Juan Carlos striedajúceho CHARLESA DIAZA, ktorý v páde z otočky dokázal vystreliť a tým dokonale prekvapiť Yoela.
    59. CHARLES - 1:1
     
    61
    Tak dúfajme, že tento gól dnešnému zápasu pomôže, pretože tempo v posledných minútach bolo naozaj biedne.
     
    62
    Na inkasovaný gól okamžite reaguje domáci tréner striedaním, ihrisko opustil Bébé, ktorý bol od záveru prvého polčasu takmer neviditeľný, jeho miesto zaujme Adri Embarba.
     
    63
    Domáci tím zostal inkasovaným gólom očividne prekvapený, hráči robia zbytočné chyby, čo iba pomáha rozbehnutej Malage.
     
    64
    Hostia to skúsili niekoľkými nakopávanými loptami na hrotového útočníka, Yoel bol tentoraz pozorný.
     
    65
    Bangoura zachytil katastrofálnu rozohrávku Kameniho, centrom hľadal celkom voľného spoluhráča, no Bangourova prihrávka bola katastrofálna a trestuhodne poslal loptu za čiaru.
     
    66
    Vallecano malo k dispozícii rohový kop, zahrával ho striedajúci Embarba, pred Kamenim úradovali iba hráči vo fialovom.
    65.
     
    67
    Charles sa pustil do rýchleho útoku, na hranici šestnástky sa pokúšal o prelobovanie Yoela, čo b sa mu zrejme aj podarilo, no Llorente jeho strelu spomalil a Yoel sa stihol vrátiť na pozíciu.
     
    68
    Veľká šanca pre Vallecano, Bangoura si spracoval dlhočiznú prihrávku, zbavil sa protihráčov a trošku zbrklo a zbytočne zakončoval príliš skoro. Z väčšej vzdialenosti bránu netrafil.

     
    69
    Juan Carlos sa po súboji ocitol na zemi, nevyzerá to dobre, hráč hostí napokon musel opustiť hraciu plochu v opatere lekárov.
     
    70
    Druhé striedanie na strane Vallecana, ihrisko tentoraz opustil Pablo Hernández, opačným smerom vybieha Manucho Gonçalves.
     
    71
    Charles sa tentoraz ocitol v pozícii prihrávajúceho hráča, jeho prudký pass pred bránou našiel iba pripraveného Yoela.
     
    72
    Ďalší pokus o vysunutie Bangouru, tomu sa podarilo spracovať si ťažkú loptu, no na zakončenie už nemal ani čas ani miesto.
     
    73
    Striedajúci Manucho Gonçalves si naskakoval na center Bangouru, tesne pred ním stihol loptu vyboxovať Kameni.
     
    74
    Čoskoro sa nám začne posledná štvrťhodina dnešného duelu, zásluhou Charlesa je stav vyrovnaný, uvidíme, či sa jednému z tímov podarí strhnúť vedenie na svoju stranu.
     
    75
    Pokúšal sa o to Javi Guerra, jeho zakončenie hlavou po centri z ľavej strany sa do priestoru troch žrdí nevmestilo.
     
    76
    Amrabat skúšal šťastie z väčšej vzdialenosti, jeho strela ale nemohla narobiť Yoelovi väčšie problémy.
     
    77
    Čo teraz zahodil Recio! Ten sa v útoku výborne vyhol protihráčovi, prihral Charlesovi, ten mu loptu krásnou pätičkou vrátil a Reciovu strelu Yoel vyrazil tesne vedľa brány!
    77.
     
    78
    Hostia teda zahrávali rohový kop, no ten nebezpečenstvo pre Yoelovu svätyňu nepriniesol. Nebezpečná situácia nevznikla ani po následnej kontre Vallecana.
     
    79
    Amrabat sa zbytočne púšťal do osamoteného súboja proti trojici hráčov, pritom mal vôkol seba voľných spoluhráčov. Súboj dopadol podľa predpokladov, útočiaci hráč nemal šancu.
     
    80
    Hra sa presťahovala do strednej časti ihriska, kde momentálne vyslovene nemá navrch ani jeden z tímov.
     
    81
    Manucho Gonçalves držal loptu pri súperovej rohovej zástavke, odcentrovať sa mu nepodarilo, do útoku tak môže štartovať Malaga.
     
    82
    Ani tá sa ďaleko nedostala, domáci tím súpera zastavil ďaleko od svojej brány, čas na prípadné skórovanie sa obom tímom rýchlo míňa.
     
    83
    Prichádza posledné striedanie na strane Malagy, ihrisko opustil Pablo Fornals, na zhruba desať minút nastúpi Añor.
     
    84
    Ani jeden z tímov sa nedostáva do nebezpečnej situácie, hráči totiž neriskujú, nechcú z dnešného zápasu vyjsť bodovo naprázdno.
     
    85
    Posledné striedanie v zápase znamená, že zápas nedohrá Bangoura, svojmu tímu prichádza pomôcť Quini.
     
    86
    Quini sa okamžite zapojil do akcie svojho tímu, po ktorom sa z ničoho nič pred brankárom zjavil Javi Guerra, no v momente prihrávky bol v metrovom ofsajde.
     
    87
    Málaga dala gól! Dokonalý obrat je skutočnosťou! Domáca obrana opäť poľavila, z ľavej strany bez problémov odcentroval Juan Carlos, na loptu si pred bielym bodom počkal nikým nebránený DUJE ČOP, ktorý nedal Yoelovi najmenšiu šancu.
    87. Duje ČOP - 1:2
     
    88
    Tak toto je veľká rana pre Rayo Vallecano, no je to iba logické vyústenie zlého výkonu hráčov v druhom polčase, ktorí doňho nastúpili ako vymenení.
     
    89
    Domáci tím sa samozrejme okamžite pokúša o vyrovnanie, no Malaga zavrela svoje brány a hráči dobre prehusťujú priestor pred svojou šestnástkou.
     
    90
    Naopak hostia pohrozili protiútokom, Amrabatova prihrávka nenašla Charlesa v dobrej pozícii, ten ešte prihrával na stred ihriska, odkiaľ nedôrazne do rukavíc Yoela pálil Juan Carlos.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby sa budú nadstavovať 3 minúty naviac.
     
    90+2
    Na zemi sa ocitol Kameni, nieje isté či ide o zranenie po zlom dostúpení, zdržiavanie hry, alebo kombinácie týchto možností.
     
    90+3
    Každopádne pri jeho ošetrovaní ubehla dobrá minúta a pol, Kameniho spoluhráči udržujú loptu ďaleko od svojej brány.
     
    90+4
    Gonçalves pekne vysunul Guerru až do pokutového územia, ten zakončoval z veľmi ťažkej pozície, preto lopta letí mimo brány.
     
    90+5
    Javi Guerra si nabiehal na letiacu loptu, v šestnástke súpera sa teatrálne hodil k zemi, namiesto pokutového kopu jeho pád hlavný rozhodca odmenil žltou kartou za filmovanie.
     
    90+5
    Koniec zápasu.

     
    Je dobojované, Malage sa v druhom polčase podarilo otočiť skóre a z ihriska súpera si tak vezie veľmi potrebné tri body. V druhej polovici zápasu si tímy vymenili úlohy, domáci celok hral nepresne, chýbal tomu pohyb, naopak Malaga svoj výkon oproti prvému polčasu výrazne zlepšila.

    Po dnešnom zápase Malaga v tabuľke poskočí na 16. miesto pred Granadu, Rayo Vallecano naopk klesne na zostupovú 18. priečku.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok dňa. (13:52:43)

    Andrej Marienka

    Góly: 7. Guerra – 59. Charles, 87. Čop

    Karty:   90+5. Guerra (VLL) – 31. Čop (MLG), 37. Albentosa (MLG)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 10:10. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 7:4. Fauly: 12:17.
    Rayo Vallecano: Y. Rodríguez – Tito, D. Llorente, Amaya, N. Martínez – Trashorras (C), Jo. Sánchez – Bangoura (85. Quini), P. Hernández (70. Manucho), Bébé (62. Embarba) – Guerra.
    Náhradníci: Carlos – Dorado, Quini, O. Cissé, Embarba, Miku, Manucho.

    Malaga CF: Kameni – Rosales, Albentosa, Weligton, Miguel Torres – Fornals (83. Añor), Filipenka (58. Charles) – Duda (C) (58. Recio), N. Amrabat, J. P. Carlos – Čop.
    Náhradníci: Ochoa – Boka, Recio, Añor, Ontiveros, Charles, Santa Cruz.

    Rozhodca: Clos Gómez – Javier Aguilar, Luis Marco