Norwich – Everton 1:1 (kon.) | Crystal Palace – Southampton 1:0 (kon.) | West Ham – Stoke City 0:0 (kon.)
Manchester City – Swansea 2:1 (kon.) | Sunderland – Watford 0:1 (kon.) | Bournemouth – Manchester United 2:1 (kon.)
koniec
Norwich City
1:1 (0:1)
Everton FC
Sobota 12.12.2015, 13:45 • Carrow Road, Norwich • Anglická Premier League • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Russell Martin (Norwich City).
     
    84
    Striedanie v tíme Norwich City: z ihriska odchádza Wes Hoolahan, prichádza Jonathan Howson.
     
    79
    Everton mal sľubnú príležitosť na prinavrátenie vedenia na svoju stranu! Barry si nabehol do šestnástky, ponúkol sa na prihrávku, ktorú mu adresoval Koné, a ľavačkou vystrelil. Ochranca domácej svätyne Rudd dokázal úspešne zakončiť napriek tomu, že v doterajšom priebehu zápasu veľa úspešných zásahov na konte nemal.
     
    76
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Ross Barkley, prichádza Darron Gibson.
     
    69
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Gerard Deulofeu, prichádza Kevin Mirallas.
     
    65
    Nádherná kombinácia Evertonu sa neskončila gólom! Leighton Baines si s niekoľkými svojimi spoluhráčmi narazil loptu, vnikol až do pokutového územia, kde sa z ľavej strany snažil predložiť pred bránu gólovú prihrávku. Pred svätyňou Rudda však nebol nikto v modrom, kto by dostal loptu do siete!
    47. Wes Hoolahan (NRW)
     
    47
    Norwich City dalo gól! Lepší vstup do druhého polčasu si futbalisti Norwichu City ani nemohli priať, je vyrovnané! Po centri od rohovej zástavky hlavičkoval striedajúci Ryan Bennett, ktorého zakončenie ešte Tim Howarda dokázal za pomoci Rossa Barkleyho udržať pred bránkovou čiarou, avšak dôrazný WES HOOLAHAN dotlačil loptou do brány Evertonu!
     
    46
    Striedanie v tíme Norwich City: z ihriska odchádza Andre Wisdom, prichádza Ryan Bennett.
     
    45+2
    V samom závere nadstaveného času sa mohol strelecky presadiť Romelo Lukaku, ale ten nepresnou strelou nedal svojmu manažérovi Robertovi Martínezovi ďalší dôvod na radosť!
     
    39
    Deulofeu na pravej strane rozbehol svoje motory, stihol loptu ešte v hre, odcentroval ju do pokutového územia, kde si Romelo Lukaku pekne odstúpil do druhej vlny, no v momente, keď sa už hotovil na zakončenie mu loptu uchmatol Tettey! Ten predviedol kľúčový obranný zákrok.
     
    31
    Everton mohol druhýkrát udrieť po centri z pravej strany. Tentoraz to bol Tom Cleverley, ktorý našiel na zadnej žrdi Romela Lukakuho. Toho si nepostrážil Wisdom, ktorý sa len prizeral ako belgický útočník v obrovskej príležitosti poslal loptu nad brvno domácej svätyne!
    15. Romelu Lukaku (EVE)
     
    15
    Everton FC dal gól! Na konci úvodnej štvrťhodiny sa favorizovaní hostia z Liverpoolu ujímajú vedenia! Po rohovom kope Bainesa Everton ostal v útoku, na pravej strane sa k centru dostal Gerard Deulofeu, ktorý ideálnym centrom našiel na zadnej žrdi ROMELA LUKAKUHO a ten hlavičkou rozvlnil sieť za Ruddom!

    Michal Bakoš

    Góly: 47. Hoolahan – 15. R. Lukaku

    Karty:   90+2. Martin (NRW)


    Norwich City: Rudd – Wisdom (46. R. Bennett), Martin (C), Bassong, M. Olsson – O'Neil, Tettey – Redmond, Hoolahan (84. Howson), Brady – Jerome.
    Náhradníci: Ruddy – Grabban, Howson, Mbokani, Dorrans, Mulumbu, R. Bennett.

    Everton FC: Howard – Coleman, Stones, Ra. Funes Mori, Baines – Cleverley, Barry (C) – Deulofeu (69. Mirallas), Barkley (76. D. Gibson), Koné – R. Lukaku.
    Náhradníci: Robles – D. Gibson, Mirallas, Lennon, Naismith, L. Osman, Galloway.

    Rozhodca: Atkinson – Mullarkey, Child – Oliver