Norwich – Everton 1:1 (kon.) | Crystal Palace – Southampton 1:0 (kon.) | West Ham – Stoke City 0:0 (kon.)
Manchester City – Swansea 2:1 (kon.) | Sunderland – Watford 0:1 (kon.) | Bournemouth – Manchester United 2:1 (kon.)
koniec
Norwich City
1:1 (0:1)
Everton FC
Sobota 12.12.2015, 13:45 • Carrow Road, Norwich • Anglická Premier League • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:45.
     
    Všetkým futbalovým priaznivcom prajem príjemné sobotné popoludnie. Pozývam vás sledovať online prenos z otváracieho duelu 16. kola anglickej Premier League, v ktorom na seba narazia Norwich City a Everton.

    Futbalisti Norwichu si v minulom ročníku dokázali v play-off ligy Championship vybojovať posun medzi anglickú klubovú elitu, kde sa budú chcieť udržať aj po skončení aktuálnej sezóny. Domáci sa po štrnástich dueloch pohybujú nad pásmom zostupu, aj keď len veľmi tesne. So ziskom trinástich bodov im patrí šestnásta pozícia. Z posledných piatich ligových kôl Norwich vybojoval štyri body. Počas tejto zápasovej série sa zverenci Alexa Neila stretli aj s triom Manchester City, Chelsea a Arsenal. V zápasoch proti favoritom Norwich nepredal svoju kožu lacno, veď Chelsea i Citizens podľahol len o gól a s londýnskymi kladivármi dokonca uhral cennú remízu. V rámci minulého kola Norwich vycestoval do Watfordu, ktorému v súboji nováčikov podľahol 0:2.

    Liverpoolske karamelky sa zatiaľ nachádzajú na deviatom mieste ligového pelotónu, ktorý od druhú po dvanástu pozíciu delí len deväť bodov. Everton má pri zisku dvadsiatich dvoch bodov len minimálne manko na priečky zaručujúce pohárovú Európu. Tím vedený španielskym manažérom Robertom Martínezom ťahá šnúru niekoľkých zápasov bez prehry. Hostia v poslednom období odohrali dva veľmi zaujímavé zápasy. Doma rozstrieľali Sunderland 6:2 a z pôdy Bournemouthu si odniesli bod po divokej remíze 3:3. Everton dohrával zápas predchádzajúceho kola s Crystalom Palace v pondelok. Tímy sa rozišli deľbou bodov po remíze 1:1.

    Norwich sa už s Evertonom v tejto sezóne stretol. Na konci októbra sa medzi dnešnými súpermi zrodila v osemfinále Capital One Cupu v riadnej hracej dobe remíza. O postupujúcom rozhodol až penaltový rozstrel, ktorý lepšie zvládli futbalisti z modrej časti Liverpoolu.
     
    Úvodné zostavy:

    Norwich City: Rudd – Wisdom, Martin (C), Bassong, M. Olsson – O'Neil, Tettey – Redmond, Hoolahan, Brady – Jerome.
    Náhradníci: Ruddy – Grabban, Howson, Mbokani, Dorrans, Mulumbu, R. Bennett.

    Everton FC: Howard – Coleman, Stones, Ra. Funes Mori, Baines – Cleverley, Barry (C) – Deulofeu, Barkley, Koné – R. Lukaku.
    Náhradníci: Robles – D. Gibson, Mirallas, Lennon, Naismith, L. Osman, Galloway.

    Rozhodca: Atkinson – Mullarkey, Child – Oliver.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop obstarali futbalisti Norwichu City, ktorí sa po pár sekundách pokúsili o útok, ale nakopnutej lopte zo stredu poľa chýbala presnosť.
     
    2
    Zo súboja Jerome-Stones vzišiel víťazne talentovaný anglický stopér, ktorý po zisku loptu ukázal, že cudzie mu nie sú ani futbalové riešenia.
     
    3
    Rozhodca Martin Atkinson zastavil ofenzívne snaženie Norwichu odpískaním útočného faulu.
     
    5
    S centrom Wesleyho Hoolahana si poradil Tim Howard, ktorý vzduchom letiacu loptu stiahol do svojej moci.
     
    7
    Postupná akcia Norwichu stroskotala na nepresnej prihrávke Wisdoma, ktorý loptu poslal len jednému z hráčov v drese Evertonu.
     
    8
    Domáci sa síce dokázali úspešne ubrániť, ale loptu na svojich kopačkách príliš dlho nepodržali.
     
    9
    Ďalšie útočné snaženie Evertonu sa začína až od brankára Tima Howarda.
     
    11
    Redmon z pravého krídla pekne posunul loptu do druhej vlny Tetteyovi, ktorý vyskúšal šťastie strelou z prvej. Tomuto pokusu chýbala potrebná presnosť.
     
    12
    Romelo Lukaku zakončoval z vnútra pokutového územia po prihrávke z ľavej strane len nepresne. Jeho strela ľavačkou z prvej mohla nechať brankára Norwichu Rudda pokojného.
     
    13
    Rozbehnutý Coleman si pohybom i slovami pýtal prihrávku, ktorú sa mu Barry i snažil adresovať, ale obrana Norwichu stihla priestor včas zaistiť.
     
    14
    Koné na hranici pokutového územia odzbrojený, Everton bude zahrávať rohový kop.
     
    15
    Everton FC dal gól! Na konci úvodnej štvrťhodiny sa favorizovaní hostia z Liverpoolu ujímajú vedenia! Po rohovom kope Bainesa Everton ostal v útoku, na pravej strane sa k centru dostal Gerard Deulofeu, ktorý ideálnym centrom našiel na zadnej žrdi ROMELA LUKAKUHO a ten hlavičkou rozvlnil sieť za Ruddom!
    15. Romelu Lukaku (EVE)
     
    17
    Gólovému centru Deulofeua predchádzalo hraničné ofsajdové postavenie.
     
    19
    Funes Mori zakrižoval Redmonda a bez akýchkoľvek problémov pred ním ukontroloval loptu smerujúcu mimo hraciu plochu.
     
    20
    Po strete s Deulofeum sa k zemi porúčal pravý obranca Norwichu Wisdom, za ktorého pádom na trávnik stálo skôr pošmyknutie, než nedovolené počínanie hosťujúceho záložníka.
     
    22
    Návrat ku doposiaľ jedinej gólovej situácii preukázal, že sa nejednalo o ofsajd, takže Everton sa dostal do vedenia v súlade s pravidlami.
     
    23
    Domáci futbalisti sa snažia niečo vymyslieť na útočnej polovici. Prihrávky po zemi si však zatiaľ vymieňajú len veľmi ďaleko od Howarda.
     
    25
    Norwich vysunul napádanie poriadne vysoko, John Stones sa s loptou v okolí svojej šestnástky takmer dostal do úzkych, ale pomohol si prihrávkou na Tima Howarda.
     
    26
    Loptu budú mať v moci hráči Evertonu, späť do hry ju spoza autovej čiary uvedie Leighton Baines.
     
    27
    Hrotový hráč Norwichu Cameron Jerome bol dvakrát hľadaný prihrávkou vzduchom, v oboch prípadoch však hlavičkový súboj so stopérskou dvojicou Evertonu prehral.
     
    28
    Prenesenie hry na pravú stranu bolo v podaní Norwichu dobre vymyslené, ale už horšie zrealizované, pretože Wisdom loptu pri postrannej čiare nezachytil.
     
    29
    V úvodnej polhodine hry, ktorá sa nám pomaly naplní, sa hral vyrovnaný futbal, o čom najlepšie vypovedá štatistiky držania lopty. Oba tímy ju mali vo svojej moci 50 percent hracieho času.
     
    31
    Everton mohol druhýkrát udrieť po centri z pravej strany. Tentoraz to bol Tom Cleverley, ktorý našiel na zadnej žrdi Romela Lukakuho. Toho si nepostrážil Wisdom, ktorý sa len prizeral ako belgický útočník v obrovskej príležitosti poslal loptu nad brvno domácej svätyne!
     
    33
    Jerome nemal v rýchlostnom súboji so Stonesom šancu na úspech. Mladý stopér Evertonu zatiaľ v tomto zápase potvrdzuje svoju vysokú výkonnosť.
     
    34
    Norwich sa do týchto momentov nedostal do žiadnej vážnejšej šance. V posledných minútach má navyše väčšiu územnú prevahu Everton.
     
    35
    Romelo Lukaku obdržal peknú prihrávku od Toma Cleverleyho, na hranici pokutového územia Norwichu ho ale zradil prvý dotyk, po ktorom mu lopta odskočila až ku brankárovi Ruddovi.
     
    36
    Stopér Funes Mori vyviezol po ľavej strane loptu takmer až k poliacej čiare, kde ju však len odohral do autu.
     
    37
    Romelo Lukaku bol v šestnástke Norwichu pripravený na hlavičkové zakončenie, loptu smerujúcu na urasteného Belgičana však dokázala domáca defenzíva odhlavičkovať do bezpečia.
     
    39
    Deulofeu na pravej strane rozbehol svoje motory, stihol loptu ešte v hre, odcentroval ju do pokutového územia, kde si Romelo Lukaku pekne odstúpil do druhej vlny, no v momente, keď sa už hotovil na zakončenie mu loptu uchmatol Tettey! Ten predviedol kľúčový obranný zákrok.
     
    40
    Na druhej strane si pod tlakom skúsene poradil Leighton Baines. Ľavý obranca a dlhoročná opora Evertonu si pri postrannej čiare dobre zakryla loptu a počkala na nedovolený zákrok protihráča.
     
    42
    Barryho pas nehľadal v pokutovom území nikoho iného ako Romela Lukakuho, pred ktorým výborne odvrátil na rohový kop Bassong.
     
    43
    Bainesov center od rohovej zástavky na prvej tyčke síce Stones nedokázal zasiahnuť, lopta ale prepadla až k žrdi, odkiaľ ju odkopol jeden z brániacich hráčov.
     
    44
    Zdá sa, že John Stones práve v snahe o zakončenie utrpel po páde na trávnik nejaké zranenie ľavého kolena.
     
    45
    K riadnemu hraciemu času prvého polčasu boli pridané dve minúty.
     
    45+1
    Stones sa po ošetrovaní a rozhýbaní kolena za postrannou čiarou vrátil späť na hraciu plochu. V zápase tak zatiaľ pokračuje, uvidíme, či tomu tak bude i po polčasovej prestávke.
     
    45+2
    V samom závere nadstaveného času sa mohol strelecky presadiť Romelo Lukaku, ale ten nepresnou strelou nedal svojmu manažérovi Robertovi Martínezovi ďalší dôvod na radosť!
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Po prvom polčase vedie favorizovaný Everton na pôde Norwichu 1:0. Romelo Lukaku sa dostal do viacerých šancí, ale využiť sa mu podarilo len hneď tú prvú, keď na zadnej žrdi presnou hlavičkou zúžitkoval center Deulofeua. Vďaka tomuto zásahu vstúpi Everton do druhého dejstva v lepšej východiskovej pozícii ako Norwich, ktorý sa doposiaľ cez kvalitne organizovanú obranu súpera nedostal takmer k ničomu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Norwich City: z ihriska odchádza Andre Wisdom, prichádza Ryan Bennett.
     
    47
    Norwich City dalo gól! Lepší vstup do druhého polčasu si futbalisti Norwichu City ani nemohli priať, je vyrovnané! Po centri od rohovej zástavky hlavičkoval striedajúci Ryan Bennett, ktorého zakončenie ešte Tim Howarda dokázal za pomoci Rossa Barkleyho udržať pred bránkovou čiarou, avšak dôrazný WES HOOLAHAN dotlačil loptou do brány Evertonu!
    47. Wes Hoolahan (NRW)
     
    48
    Na začiatku druhého polčasu tak začíname prakticky odznova.
     
    49
    Deulofeu sa chcel pri postrannej čiare zbaviť Martina Olssona, ktorý sa po krídelníkovi Evertonu ohnal rukou a zasiahol ho do tváre.
    49.

     
    51
    Martin Atkinson odpískal proti bráne Norwichu, Everton bude zahrávať štandardnú situáciu. Olsson sa kartovému trestu vyhol.
     
    53
    Redmon dokázal z ľavého krídla poslať loptu pred bránu Evertonu, kde zlyhala komunikácia medzi Howardom a Cleverleym. Brankár Evertonu chcel loptu ukryť do svojej moci, Cleverley ju ale pred ním odkopol.
     
    54
    Brady vybojoval na Colemanovi rohový kop.
     
    56
    S odvracaním nebezpečenstva po rohovom kope pomáhal spoluhráčom v defenzíve i Koné, ktorý loptu vyviezol z okolia šestnástky Evertonu.
     
    57
    Druhý polčas sa zatiaľ nesie v réžii domácich futbalistov, ktorí po polčasovej prestávke vybehli na trávnik ako pokropení živou vodou.
     
    58
    Wes Hoolahan sériou kľučiek pripravil streleckú parketu pre Bradyho, ktorý sa spoza šestnástky oprel do lopty, ale trafil len niektorého z obrancov Evertonu.
     
    59
    Bradyho center doplachtil pred bránu Evertonu, kde sa pri snahe upratať loptu do siete zrazili Hoolahan s Jeromeom. Vzrušenie na tribúnach bolo ale zbytočne, pretože sa pískal ofsajd.
     
    60
    Futbalisti Evertonu sa snažia upokojiť hru sériou krátkych prihrávok.
     
    61
    Namiesto upokojenia hry však museli hostia rýchlo trieliť dozadu, pretože Norwich podnikol veľmi nebezpečne vyzerajúcu kontru, ktorá sa nakoniec skončila pri Timovi Howardovi.
     
    62
    Po peknej kombinácie Lukakuho s Koném sa na pravej strane otvoril priestor pre Colemana, ktorého nadýchaný center nenašiel hlavu Lukakuho.
     
    63
    Futbalisti v modro-bielej kombinácii dresov ostali v útoku, na ľavej strane bol pripravený centrovať Leighton Baines, ale Deulofeu svojho spoluhráča poriadne zahnal a lopta skončila mimo hry.
     
    65
    Nádherná kombinácia Evertonu sa neskončila gólom! Leighton Baines si s niekoľkými svojimi spoluhráčmi narazil loptu, vnikol až do pokutového územia, kde sa z ľavej strany snažil predložiť pred bránu gólovú prihrávku. Pred svätyňou Rudda však nebol nikto v modrom, kto by dostal loptu do siete!
     
    66
    Norwich okamžite otočil hru na druhú stranu. Ak bude druhý polčas pokračovať v podobnom tempe ako doposiaľ, ešte sa máme na čo tešiť.
     
    67
    Norwich napádaním vytlačil rozohrávku Evertonu až na ich polovicu ihriska.
     
    68
    Koného strela z hranice pokutového územia bola zblokovaná k Barrymu, ktorý si loptu prehodil na ľavačku, taktiež zakončil, ale netrafil bránu.
     
    69
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Gerard Deulofeu, prichádza Kevin Mirallas.
     
    71
    Kevin Mirallas bol v zápase privítaný dvojicou domácich hráčov, ktorí ho pri postrannej čiare pripravili o loptu a ešte pre svoj tím vybojovali aj vhadzovanie.
     
    72
    Redmond výborne zapracoval pri bránení Bainesa, posunul loptu Tetteyovi, ktorý Redmondovi loptu vracal, ale ten nemal šancu dlhú prihrávku došprintovať.
     
    73
    Na lavičke Evertonu registrujeme pohyb. Everton bude po druhý raz v zápase striedať.
     
    74
    Norwich dokázal veľmi pekne prekonať stredovú líniu, Hoolahan však príliš prudkou prihrávkou sľubne sa rozíjajúcu akciu domácich ukončil.
     
    76
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Ross Barkley, prichádza Darron Gibson.
     
    76
    Darron Gibson sa okamžite po príchode na trávnik ujal lopty, ktorú dlhým pasom posielal na Lukakuho. Ten sa jej nedočkal, obrana Norwichu ju k nemu nenechala preniknúť.
     
    77
    Baines sa po ľavom krídle snažil rozbehnúť Mirallasa, ktorý však nemal nárok dostať sa k lopte.
     
    79
    Everton mal sľubnú príležitosť na prinavrátenie vedenia na svoju stranu! Barry si nabehol do šestnástky, ponúkol sa na prihrávku, ktorú mu adresoval Koné, a ľavačkou vystrelil. Ochranca domácej svätyne Rudd dokázal úspešne zakončiť napriek tomu, že v doterajšom priebehu zápasu veľa úspešných zásahov na konte nemal.
     
    80
    Do konca zápasu ostáva s nadstavením niečo viac ako desať minút. Do záverečnej fázy tohto stretnutia vstúpime rohovým kopom Evertonu.
     
    81
    Po zásahu Camerona Jeromea si môže Leighton Baines rohový kop z ľavej strany zopakovať.
     
    82
    Po Bainesovom centri dokázal loptu hlavou zasiahnuť Gareth Barry, Rudd mal s likvidáciou tohto pokusu jednoduchú prácu.
     
    84
    Striedanie v tíme Norwich City: z ihriska odchádza Wes Hoolahan, prichádza Jonathan Howson.
     
    85
    Romelo Lukaku sa snažil v súboji presadiť individuálnym spôsobom do šestnástky. Z prieniku Belgičana nakoniec nebolo nič.
     
    86
    Cameron Jerome dorážal na Funesa Moriho až príliš a pri snahe získať loptu v pokutovom území súpera sa dopustil útočného faulu.
     
    87
    Martin Olsson dostal od svojho spoluhráča prihrávku takpovediac do úzkych, atakoval ho Koné, ktorému bol ale odpískaný nedovolený zákrok.
     
    88
    Darron Gibson dokázal v strede poľa dobre zapracovať, po vybojovaní lopty sa snažil o kolmicu. Tou však našiel len rukavice brankára Rudda.
     
    89
    Koné sa na pravej strane dostal do obkľúčenia troch protihráčov. Hosťujúci hráč si proti presile trúfol na individuálny prienik, ale neuspel.
     
    90
    Nadstavujú sa tri minúty.
     
    90+1
    Darron Gibson sa ešte počas svojho pôsobenia v Manchestri United niekoľkokrát výstavne trafil zo strednej vzdialenosti. O niečo podobné sa pokúšal aj v tomto momente, ale loptu pravačkou poslal len na tribúnu.
     
    90+2
    Už to tak vyzerá, že otvárací súboj pätnásteho kola anglickej Premier League sa skončí deľbou bodov.
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Russell Martin (Norwich City).
     
    90+3
    Zrejme poslednú príležitosť na zmenu skóre mal Kevin Mirallas, ktorý sa dostal k lopte v pokutovom území Norwichu, no nepodarilo sa mu prepáliť blokujúceho Bassonga.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Norwich City v druhom polčase zlepšil svoj výkon a už v jeho druhej minúte sa mu podarilo vyrovnať stav zápasu na konečných 1:1.

    Ďakujem vám za pozornosť pri sledovaní online prenosu z tohto zápasu a pozývam vás ešte zvyšok soboty stráviť v spoločnosti bohatej ponuky onlajny.eu. (15:39:58)

    Michal Bakoš

    Góly: 47. Hoolahan – 15. R. Lukaku

    Karty:   90+2. Martin (NRW)


    Norwich City: Rudd – Wisdom (46. R. Bennett), Martin (C), Bassong, M. Olsson – O'Neil, Tettey – Redmond, Hoolahan (84. Howson), Brady – Jerome.
    Náhradníci: Ruddy – Grabban, Howson, Mbokani, Dorrans, Mulumbu, R. Bennett.

    Everton FC: Howard – Coleman, Stones, Ra. Funes Mori, Baines – Cleverley, Barry (C) – Deulofeu (69. Mirallas), Barkley (76. D. Gibson), Koné – R. Lukaku.
    Náhradníci: Robles – D. Gibson, Mirallas, Lennon, Naismith, L. Osman, Galloway.

    Rozhodca: Atkinson – Mullarkey, Child – Oliver