West Ham – Chelsea 2:1 (kon.) | Leicester – Crystal Palace 1:0 (kon.) | Aston Villa – Swansea 1:2 (kon.)
Stoke City – Watford 0:2 (kon.) | Norwich – West Bromwich 0:1 (kon.) | Arsenal – Everton 2:1 (kon.)
koniec
Arsenal FC
2:1 (2:1)
Everton FC
Sobota 24.10.2015, 18:30 • Emirates Stadium, Londýn, Anglicko • Anglická Premier League • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    VZÁJOMNÉ ZÁPASY
    18:07.2015 Everton – Arsenal 1:3 (Príprava)
    01.03.2015 Arsenal – Everton 2:0
    23.08.2014 Everton – Arsenal 2:2
    06.04.2014 Everton – Arsenal 3:0
    08.03.2014 Arsenal – Everton 4:1

    POSTAVENIE TÍMOV V TABUĽKE
    2. Arsenal 6-1-2 16:7 19
    9. Everton 3-4-2 12:11 13

    STÁVKOVÉ KANCELÁRIE
    Na víťazstvo domácich sa kurz pohybuje na hranici 1,40, na remízu okolo 4,50 a na výhru hostí približne 8,00.

    ROZHODCOVIA
    Dnešné stretnutie bude viesť Anglický rozhodca Lee Mason, ktorému na čiarach budú asistovať Simon Beck a Andy Garratt.

    ZHODNOTENIE
    Favoritom je jednoznačne domáce mužstvo, ktoré má skvelú ligovú formu. Tú môže potvrdiť, aj keď nebude to mať jednoduché, pretože na druhej strane stoja nevyspytateľné Karamelky. Môj tip na výsledok dnešného stretnutia je 3:1.
     
    EVERTON FC
    Tím okolo Roberta Martíneza zažíva podobný začiatok sezóny, ako v predchádzajúcom ročníku. Nestabilné výkony, víťazstvá nad papierovo silnejšími súpermi a zaváhania so slabšími. V poslednom ligovom zápase privítali na domácej pôde slávnejší Manchester United, ktorý domácich vôbec nešetril. Skóre zápasu otvoril už v 18.minúte Schneiderlin a o štyri minúty neskôr pridal druhý gól hostí Herrera. Červení diabli kontrolovali celý priebeh stretnutia a podarilo sa im aj streliť tretí gól. O ten sa zaslúžil kapitán Wayne Rooney a upravil na konečných 3:0. Karamelky boli vyrovnaným súperom, no chýbala tomu pohoda v zakončení. Manchester United po troch prehrách v Goodison Parku konečne naplno bodoval a z Liverpoolu si odniesol cenné tri body.

    Posledné zápasy
    17.10.2015 Everton – Mancheter United 0:3
    04.10.2015 Everton – Liverpool 1:1
    28.09.2015 West Brom – Everton 2:3
    22.09.2015 Reading – Everton 1:2 (Pohár)
    19.09.2015 Swansea – Everton 0:0

    Predpokladaná zostava: Howard – Coleman, Stones, Jagielka, Galloway – McCarthy, Barry – Deulofeu, Barkley, Naismith – Lukaku

    Absencie: Baines, Hibbert, Pienaar, Bešić, Cleverley (neisté)

    Najlepší strelec: Romelu Lukaku – 5 gólov
     
    ARSENAL FC
    Zverenci Arsèna Wengera začali túto sezónu Premier League veľmi dobre. Po deviatich kolách im patrí druhé miesto, keď majú na svojom konte 19 bodov za šesť výhier, jednu remízu a dve prehry. Naposledy sa v lige predstavili na pôde Watfordu, ktorý je nováčik najvyššej anglickej súťaže. Prvý polčas domáca obrana ešte dokázala odolať tlaku hostí, no po zmene strán prišli aj góly. O úvodný presný zásah sa v 62.minúte postaral Sánchez, ktorý poslal hostí do vedenia. O šesť minút neskôr zvýšil skóre na rozdiel dvoch gólov Francúzsky útočník Giroud. V 74.minúte upravil na rozdiel triedy Ramsey a bolo vymaľované. Gunners zvíťazili 3:0 a pripísali si do tabuľky zaslúžené tri body.
    V strede týždňa sa Arsenal predstavil aj v Lige majstrov. Na domácom trávniku privítal Bayern Mníchov, nad ktorým trochu prekvapivo zvíťazil 2:0.

    Posledné zápasy
    20.10.2015 Arsenal – Bayern 2:0 (LM)
    17.10.2015 Watford – Arsenal 0:3
    04.10.2015 Arsenal – Manchester United 3:0
    29.09.2015 Arsenal – Olympiakos 2:3 (LM)
    26.09.2015 Leicester – Arsenal 2:5

    Predpokladaná zostava: Čech – Bellerín, Koscielny, Mertesacker, Monreal – Coquelin, Cazorla – Chamberlain, Özil, Sánchez – Walcott

    Absencie: Wilshere, Rosický, Welbeck, Ramsey, Sánchez (neisté), Ospina (neisté)

    Najlepší strelec: Alexis Sánchez – 6 gólov
     
    Vítam Vás pri sledovaní zápasu 10.kola Premier League medzi Arsenalom FC – Evertonom FC. Z tohto zápasu vám prinesieme v textovej forme akcie, štatistiky, zaujímavosti a v grafickej forme GIF obrázky.
     
    -20
    Úvodné zostavy:

    Arsenal FC: Čech – Bellerín, Gabriel, Koscielny, Monreal – Coquelin, Cazorla (C) – Oxlade-Chamberlain, Özil, Alexis Sánchez – Giroud.
    Náhradníci: Macey – Debuchy, Gibbs, Chambers, Flamini, Campbell, Walcott.

    Everton FC: Howard – Coleman, Jagielka (C), Stones, Galloway – Barry, McCarthy – Lennon, Barkley, Deulofeu – R. Lukaku.
    Náhradníci: Robles – Ra. Funes Mori, Cleverley, L. Osman, Naismith, Mirallas, Koné.

    Rozhodca: Lee Mason – Simon Beck, Andy Garratt.
     
    -5
    Hráči už prichádzajú na hraciu plochu. Domáci sa predstavia v červeno-bielych dresoch, hostia v modrých.
     
    -1
    O výkop sa v prvom polčase sa postarajú hosťujúci hráči. Prajem Vám príjemný športový zážitok.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Od úvodu majú loptu v moci domáci. Tí si ju aktuálne prihrávajú v strede poľa a pomaly sa posúvajú dopredu.
     
    3
    Hosťujúci Deulofeu sa predral dopredu po pravej strane, dostal sa aj k centru, lenže ten nebol veľmi presný. Lopta skončila za bránou Arsenalu.
     
    4
    Zatiaľ je to len také úvodné oťukávanie. Som zvedavý, kto si ako prvý vytvorí gólovú šancu, a či ju aj premení.
     
    5
    Domáci Bellerín urobil v predchádzajúcich minútach pár chýb v rozohrávke, no jeho spoluhráči dokázali loptu vybojovať späť.
     
    6
    Obrana hostí si teraz dovolila dosť, no napokon to zvládla. Galloway prihral svojmu brankárovi Howardovi, ktorý bol pod tlakom a doslova ho "zapálil". Americký gólman s veľkými problémami nakoniec loptu odkopol do bezpečia.
     
    7
    Karamelky sa usadili na útočnej polovici ihriska a skúšajú to teraz znova po pravej strane. Center Lukakua však nenašiel žiadneho zo spoluhráčov. Arsenal sa zmocnil lopty a vyráža do rýchleho protiútoku.
     
    8
    Chamberlain vystihol rozohrávku hostí, následne bol neskoro v súboji, no dostal pod tlak obrancu, ktorý radšej odkopol loptu mimo bránu za bránkovú čiaru. Budeme svedkami prvého rohového kopu v stretnutí.
     
    9
    Roh bol už aj rozohraný. Center našiel dobre nabiehajúceho Oliviera Girouda, ktorého hlavička však nebola presná. Nasledovať bude kop od Howardovej svätyne.
     
    10
    Kanonieri už opäť držia loptu na svojich kopačkách a vymýšľajú ďalšiu útočnú akciu. Stále čakáme na úvodný strelecký pokus.
     
    11
    Héctor Bellerín chcel odcentrovať do ohňa na svojich spoluhráčov, lenže trafil iba Brendana Galloway, od ktorého sa lopta odrazila na roh.
     
    12
    Rohový kop rozohral Santi Cazorla. Center opäť našiel svojho príjemcu. Tentoraz to bol stopér Gabriel Paulista, lenže bol tiesnení, a tak jeho hlavička nebola vôbec presná. Kop od brány.
     
    13
    Everton sa zatiaľ viac-menej bráni a behá bez lopty. Domáci neustále otáčajú hru z pravej strany na ľavú a naopak.
     
    14
    19-ročný ľavý obranca hostí Brendan Galloway si teraz dal pozor na Alexa Oxladea-Chamberlaina a dokonca z toho nebude ani rohový kop.
     
    15
    Héctor Bellerín opäť centroval do pokutového územia Karameliek a opäť našiel iba obrancu hostí, ktorý odvrátil na rohový kop.
     
    16
    Tradičný exekútor Santi Cazorla poslal loptu do ohňa, kde sa najlepšie zorientoval stopér John Stones, ktorý hlavičkou poslal loptu do bezpečnej vzdialenosti od vlastnej brány.
     
    18
    DRŽANIE LOPTY: 62%-38%

    Obrovská územná prevaha domácich vyjadrená v číslach.
     
    19
    STRELY CELKOM: 2-0
    STRELY NA BRÁNU: 0-0

    Strelecky sú na tom lepšie Kanonieri, no chýba tomu patričná presnosť.
     
    20
    Máme za sebou úvodných 20 minút. Lepšie si zatiaľ vedú domáci hráči, ktorí sú aktívnejší, no ešte sa nedostali do vyloženej gólovej šance. Hostia čakajú, čo im súper dovolí a doteraz to na ich nešťastie nebolo nič.
     
    21
    Pekná kombinácia Arsenalu pred pokutovým územím hostí. Akcia na jeden dotyk nebola zakončená, pretože Olivier Giroud poslednou prihrávkou nenašiel nikoho.
     
    22
    Alexis Sánchez dostal prihrávku do vápna, tak si chcel ešte seknúť Phila Jagielku, no ten svojim úspešných sklzom odvrátil na ďalší rohový kop.
     
    23
    K hlavičke sa dostal opäť stopér Gabriel Paulista, no znova mu to nesadlo. Bol tiesnení a jeho pokus bol veľmi nepresný. Howard pošle loptu od brány.
     
    24
    Gerard Deulofeu hľadal kolmicou spoluhráča Romelua Lukakua, no toho výborne pokryl stopér Laurent Koscielny, ktorý výborne čítal hru a loptu k nemu nepustil.
     
    25
    Francis Coquelin (Arsenal) teraz dostal trochu prísnu žltú kartu, no hlavný rozhodca Lee Mason bol neoblomný.
     
    26
    Na Emirates Stadium sa hrá v typických anglických podmienkach. Hustý dážď to šťažuje hráčom oboch tímov, ktorý sa dosť často šmýkajú a lopta dostáva sklz. To môže byť nepríjemné aj pre brankárov, ktorý si na to budú musieť dať pozor.
     
    27
    Héctor Bellerín chcel urýchliť spomalenú akciu svojho tímu, lenže bol o loptu odzbrojený čistým spôsobom. Protiútok hosťom nevyšiel, a tak sa musia vrátiť späť do svojho obranného bloku.
     
    28
    Brendan Galloway sa dostal k odrazenej lopte za pokutovým územím domácich. Hosťujúci hráč sa odhodlal k strele, ktorá bola zblokovaná. Karamelky budú zahrávať prvý rohový kop.
     
    29
    Roh bol rozohraný nakrátko. Bol tam nebezpečný center pred Petra Čecha, ktorý loptu vyrazil na hranicu bieleho bodu. Tam stál stopér hostí John Stones, lenže ten vystrelil z prvej a loptu netrafil tak ako si predstavoval. Kop od brány.
     
    30
    Máme za sebou polhodinu hry, no zatiaľ sme sa žiadneho výraznejšieho vzruchu nedočkali. Domáci mali pár hlavičiek po rohovom kope, hostia jednu nepresnú strelu pred minútou. Klzký terén to hráčom poriadne sťažuje a kvalita predvedenej hry tomu odpovedá.
     
    32
    Ross Barkley sa dopustil útočného faulu v súperovom pokutovom území. Loptu do hry pošle brankár Petr Čech.
     
    33
    Alexis Sánchez sa predieral dopredu, lenže do cesty sa mu úmyselne postavil Aaron Lennon. Domáci budú kopať priamy voľný kop zo zaujímavej pozície.
     
    34
    Exekútorom bol Nemecký záložník Mesut Özil, ktorého center bol veľmi dobre zatočený do pokutového územia. Lopta však nakoniec preletela ponad všetkých hráčov a skončila mimo brány. Tim Howard pošle loptu do hry.
     
    35
    Arsenal vymyslel celkom dobrú útočnú akciu, no znova to nebolo presné. Olivier Giroud potiahol útočnú akciu po ľavej strane, spätnou prihrávkou však našiel iba Stonesa, ktorého nevyšiel odkop. Do lopta sa spoza vápna oprel Alexis Sánchez, lenže strela mu vôbec nesadla a lopta skončila na tribúne.
     
    36
    Arsenal FC dal gól!
    Tak predsa to tam domácim padlo. Mesut Özil poslal z pravej strany nádherný center na nabiehajúceho spoluhráča OLIVIERA GIROUDA. Francúzsky útočník sa dostal k hlavičke a lopta sa dostala do siete. Kanonieri sa dostávajú do jednogólového vedenia.
    36. Olivier GIROUD - 1:0
     
    38
    Arsenal FC dal gól!
    Takmer identická situácia ako spred dvoch minút, no s rovnakým koncom. Tentoraz bol centrujúcim hráčom Santi Cazorla, ktorý našiel hlavu spoluhráča LAURENTA KOSCIELNEHO. Ten sa nebál ísť do súboja s brankárom Timom Howardom a bol úspešný! Lopta sa od neho odrazila do odkrytej časti brány a rozvlnila sieť! Kanonieri sa dostávajú už do dvojgólového vedenia.
    38. Laurent KOSCIELNY - 2:0
     
    40
    Tak v priebehu dvoch minút boli diváci na Emirates Stadium svedkami hneď dvoch presných zásahom a o oba sa postarali domáci hráči. Diváci sú vo vytržení a ženú svojich miláčikov k ďalšiemu gólu.
     
    41
    Do konca prvého polčasu ostáva ešte päť minút. Podarí sa niektorému z tímov ešte skórovať?
     
    42
    Arsenal drží loptu na svojich kopačkách a nikam sa neponáhľa. Domáci hráči si ju prihrávajú v strede poľa a nechávajú svojho súpera behať bez lopty.
     
    43
    Prvý polčas sa už iba dohráva. Som zvedavý koľko minút, a či vôbec nadstaví hlavný rozhodca
     
    44
    Everton FC dal gól!
    Tak toto bol presný zásah doslova z ničoho. Všetci hráči hostí ostali na vlastnej polovici ihriska, iba ROSS BARKLEY ťahal ich útočnú akciu. Už sa stáčal k vlastnej bráne, no nakoniec si to rozmyslel, ešte kúsok išiel dopredu a vystrelil. Jeho pokus tečoval stopér Laurent Koscielny a brankár Petr Čech už nestihol zareagovať na zmenu smeru lopty! Tá skončila v sieti a Karamelky sa tešia zo zníženia!
    44. Ross BARKLEY - 2:1
     
    45
    Nadstavený čas v 1.polčase sú 2 minúty!
     
    45+1
    Petr Čech teraz vyrazil center na rohový kop. Jedna z posledných šancí na skórovanie v prvom dejstve.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Máme za sebou prvý polčas. V ňom si lepšie viedli hráči Arsenalu, ktorí vedú 2:1. O úvodný presný zásah sa postaral v 36.minúte Olivier Giroud, ktorý sa presadil po hlavičke, no a o dve minúty neskôr zvýšil nádskok domácich stopér Laurent Koscielny, ktorý sa presadil po súboji s brankárom. V 44.minúte znížil hosťujúci Stones, ktorý využil slabšiu chvíľku domácej obrany. Klzký terén to hráčom poriadne sťažuje a kvalita predvedenej hry nie je práve najlepšia.

    2.polčas sa začne približne o 19:32.
     
    ŠTATISTIKY PRVÉHO POLČASU

    Držanie lopty: 56% – 44%
    Strely (celkom): 7-3
    Strely (na bránu): 2-1
    Rohové kopy: 4-3
    Fauly: 5-6
    Žlté karty: 1-0
    Červené karty: 0-0
     
    46
    Začal sa druhý polčas.

     
    47
    Kanonieri sa už opäť obuli do súpera a videli sme veľkú šancu! Olivier Giroud našiel nezištnou prihrávkou spoluhráča Alexisa Sáncheza, ktorý v sklze namieril na prednú žrď. Brankár Tim Howard stihol zareagovať a jeho pravá ruka bol pri tyči včas!
     
    48
    Everton teraz robí v defenzíve jednu chybu za druhou. Jednoduché prihrávky posiela presne na nohu súpera, ktorý sa to snaží využiť.
     
    49
    Na zemi leží zranený Phil Jagielka, ktorému dal klasický "šľapák" domáci Chamberlain. Hra je prerušená.
     
    50
    Kapitán hostí sa už vrátil na hraciu plochu a zapája sa do rozohrávky svojho tímu.
     
    51
    Séamus Coleman napriahol z približne 20 metrov. Jeho jedovka však išla iba do stredu brány, kde stál brankár Petr Čech, ktorý nemal žiaden problém.
     
    52
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Phil Jagielka, prichádza Ramiro Funes Mori.
     
    53
    Tak napokon to Jagielka nevydržal. Jeho zranenie bolo vážnejšie ako sa zdalo. Navyše ten "šľapák" bol už v prerušenej hre, a tak sa dá toto zranenie označiť za úplne zbytočné.
     
    54
    Alexis Sánchez dostal loptu do behu do pokutového územia. Pustil si ju pred seba, lenže tam sa ocitol brankár Tim Howard, ktorý ju vykopol mimo brány. Nasledovať bude rohový kop pre domácich.
     
    55
    Roh už bol rozohraný Santim Cazorlom, lenže trafil iba obrancov hostí, ktorý loptu odvrátili do bezpečia. Tam sa jej zmocnili domáci hráči, ktorý rozbiehajú kolotoč pred pokutovým územím Karameliek.
     
    56
    Šanca Arsenalu! Lopta sa po zmätkoch v pokutovom území hostí dostala k Olivierovi Giroudovi. Francúz sa odhodlal k aktobatickému zakončeniu, ktoré bolo prevedené veľmi dobre, lenže vytiahol sa Americký brankár hostí, ktorý loptu vyrazil na rohový kop.
     
    57
    Mesut Özil sa dostal k centru spoza pokutového územia, lenže vôbec mu nevyšiel a lopta skončila mimo brány za bránkovou čiarou. Nasledovať bude kop od Howardovej brány.
     
    58
    Hosťujúcemu Romelovi Lukakovi to vôbec nejde. Nevyhráva súboje, nepodrží loptu a neverí sa jeden na jeden. Dnes to jednoducho nie je jeho deň.
     
    59
    Pekná akcia Arsenalu! Héctor Bellerín našiel kolmicou na pravej strane spoluhráča Alexa Oxladea-Chamberlaina, ktorý z prvej hľadal pred bránou spoluhráča Oliviera Girouda. Tomu chýbal možno krok, aby loptu dostal do prázdnej brány!
     
    60
    Máme za sebou hodinu hry a o tom, kto je dominantnejší niet pochýb. Kanonieri sú aktívnejší, majú lepšie akcie a aj medzihru, dokonca aj strelecké pokusy nie sú najhoršie. Everton má miestami náznaky protiútokov, no obrana domácich je zatiaľ veľmi pozorná.
     
    62
    Romelu Lukaku v priebehu dvoch minút viditeľne zlepšil svoj výkon. Sklepol hneď tri lopty a ďalšími dvoma očividne zrýchlil akciu svojho tímu. Belgický útočník strieda lepšie chvíľky s tými zlými.
     
    63
    Santi Cazorla vyvážal loptu zo svojho pokutového územia, lenže bol nedovolene poslaný k zemi. Voľný kop pre domácich.
     
    64
    Dlhý center našiel Oliviera Girouda pred pokutovým územím hostí. Ten loptu sklepol pre spoluhráča Alexisa Sáncheza, ktorého volej do stredu brány kryl brankár Tim Howard.
     
    65
    Arsenal oblieha pokutové územie svojho súpera. Čaká sa na finálnu prihrávku, tá však zatiaľ neprichádza.
     
    66
    Domáci Francis Coquelin bol v strede poľa poslaný k zemi. Voľný kop pre Kanonierov.
     
    67
    Hosťujúci Gareth Barry (Everton) zastavil prenikajúceho Mesut Özila a zaslúžene videl kartu žltej farby.
     
    68
    Hosťujúci Ross Barkley sa odhodlal k strele spoza pokutového územia. Jeho pokus však mieril iba do stredu brány, kde stál pripravený brankár Petr Čech, ktorý nemal žiaden problém.
     
    69
    Brvno! Olivier Giroud dostal prihrávku na hranicu pokutového územia. Videl, že brankár mierne vybehol, a tak sa ho snažil odstreliť. Lopta však skončila na brvne! Už to mohlo byť o dva góly!
     
    70
    Olivier Giroud (Arsenal) nedovolene zastavil rozvíjajúcu sa akciu hostí. Žltá karta.
     
    71
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Aaron Lennon, prichádza Kevin Mirallas.
     
    73
    Karamelky vybojovali rohový kop. Ten rozohral Ross Barkley, ale našiel iba rukavice brankára Petra Čecha, ktorý si pre loptu vyskočil.
     
    74
    Everton začína tlačiť svojho súpera, ktorý sa v posledných minútach nikam nedostal. Teraz prišiel nebezpečný center do ohňa, ktorý našiel Brendana Gallowaya. Ten išiel do lopty "rybičkou", lenže jeho pokus nebol presný.
     
    75
    Arsenal sa na chvíľu vymanil z tlaku, lenže už stratil loptu a musí sa brániť. Karamelky sú motivované túžbou po jednom bode a dávajú to patrične najavo.
     
    76
    Hosťujúci Kevin Mirallas sa teraz ocitol v jasnom ofsajde. Lopta pre Arsenal.
     
    77
    Gerard Deulofeu sa predieral dopredu cez pravú stranu, no bol faulovaný. Hostia budú mať k dispozícii priamy kop zo zaujímavej pozície.
     
    78
    Brvno! Tak aj na druhej strane bola trafená konštrukcia brány! Pekný center našiel v pokutovom území Belgického útočníka Romelua Lukakua, ktorý vyhral hlavičkový súboj a lopta sa od jeho hlavy odrazila do brvna! Tak to bolo veru veľmi tesné, mohlo byť vyrovnané!
     
    80
    Do konca stretnutia ostáva už iba 10 minút. Podarí sa Evertonu vyrovnať alebo si Arsenal postráži priaznivý výsledok?
     
    81
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Alex Oxlade-Chamberlain, prichádza Mathieu Flamini.
     
    82
    Marhieu Flamini si už pripísal na svoje konto nedovolený zákrok. Voľný kop pre Everton v strede poľa.
     
    83
    Domáci Hector Bellerín sa predral do pokutového územia a padol po súboji s Brendanom Gallowayom. Hlavný arbiter Lee Mason však mlčí. Následne Mathieu Flamini vybojoval rohový kop, no rozhodca prekvapivo nariadil kop od brány.
     
    84
    Tim Howard teraz vybehol na centrovanú loptu, lenže Olivier Giroud vyskočil vyššie. Lopta však padla presne na nohu Stonesa, ktorý ju odkopol čo najďalej od vlastnej brány.
     
    85
    Mathieu Flamini poriadne oživil hru domácich. Teraz sa dostal aj k streleckému pokusu z hranice pokutového územia, lenže jeho pokus minul ľavú žrď hosťujúcej brány približne o jeden meter.
     
    86
    Francúz Mathieu Flamini je k nezastaveniu! Dostal pekný center približne 7 metrov od brány. Bol úplne sám, no radšej zvolil hlavičku, ale tá smerovala iba do stredu brány. Brankár Howard bez problémov chytá! Toto bola veľká šanca!
     
    87
    Obrovská šanca Evertonu! Romelu Lukaku potiahol útočnú akciu hostí po ľavej strane a spätnou prihrávkou našiel Gerarda Geulofeua. Ten sa ocitol zoči-voči Petrovi Čechovi. Český gólman svojim vybehnutím zmenšil strelecký uhol a vytiahol fantastický zákrok! Gól visí na vlásku!
     
    88
    Kevin Mirallas teraz vystrelil z otočky, jeho pokus však opäť chytil brankár Petr Čech. Posledné minúty tohto stretnutia sú veľmi napínavé, hocikto môže streliť gól!
     
    89
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Alexis Sánchez, prichádza Kieran Gibbs.
     
    89
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Séamus Coleman, prichádza Arouna Koné.
     
    90
    Opäť zvonila tyčka! Mesut Özil trafil ľavú žrď hosťujúcej brány po strele spoza pokutového územia. Nasledovať bude kop od Howardovej brány.
     
    90+1
    Nadstavený čas v 2.polčase sú 4 minúty!
     
    90+2
    Tieto minúty sú doslova hektické! Everton vyvíja záverečný tlak, lopta smeruje z jednej strany na stranu. Diváci sú vo vytržení!
     
    90+3
    Arsenal sa dostal k lopte a snaží sa ju podržať na kopačkách. Teraz prichádza však červená karta! Garreth Barry (Everton) prebrúsil protihráča tesne pred pokutovým územím. Následne videl druhú žltú kartu a aj červenú kartu!
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Tak a je dobojované. Z víťazstva sa tešia hráči Arsenalu, ktorí v dnešnom stretnutí víťazia 2:1. Za hostí sa presadil Ross Barkley a za domácich skórovali Olivier Giroud a Laurent Koscielny. Kanonieri sa po zápase nachádzajú na 1.mieste, Karamelky na 10.priečke.

    To je odo mňa všetko. Prajem Vám ešte príjemný večer. (20:23:11)

    Marek Farkaš

    Góly: 36. Giroud, 38. Koscielny – 44. Barkley

    Karty:   25. Coquelin (ARS), 70. Giroud (ARS) – 67. Barry (EVE)   90+3. Barry (EVE)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 9:3. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 11:13.
    Arsenal FC: Čech – Bellerín, Gabriel, Koscielny, Monreal – Coquelin, Cazorla (C) – Oxlade-Chamberlain (81. Flamini), Özil, Alexis Sánchez (89. Gibbs) – Giroud.
    Náhradníci: Macey – Debuchy, Gibbs, Chambers, Flamini, Campbell, Walcott.

    Everton FC: Howard – Coleman (89. Koné), Jagielka (C) (52. Ra. Funes Mori), Stones, Galloway – Barry, McCarthy – Lennon (71. Mirallas), Barkley, Deulofeu – R. Lukaku.
    Náhradníci: Robles – Ra. Funes Mori, Cleverley, L. Osman, Naismith, Mirallas, Koné.

    Rozhodca: Lee Mason – Simon Beck, Andy Garratt