Sevilla – Barcelona 2:1 (kon.) | Granada – La Coruña 1:1 (kon.) | Espanyol – Gijón 1:2 (kon.)
Las Palmas – Eibar 0:2 (kon.) | Malaga – Sociedad 3:1 (kon.)
koniec
FC Sevilla
2:1 (0:0)
FC Barcelona
Sobota 03.10.2015, 16:00Španielska LaLiga • 7. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu, ktorí klikli na tento on-line textový prenos a nasledujúce chvíle strávia jeho sledovaním! V ňom sa dozviete všetko podstatné zo zápasu medzi FC Sevilla – FC Barcelona so začiatkom o 16:00!

    Prestížne futbalové súťaže čaká posledný zápas pred reprezentačnou prestávkou. V rámci siedmeho kola najvyššej futbalovej súťaže v Španielsku nás čaká súboj FC Sevilla, ktorá na svojom trávniku privíta mužstvo FC Barcelona.

    Domácemu celku sa zatiaľ nedarí podľa predstáv, nachádza sa až na 16.mieste, keď dokázal vyhrať iba jeden zápas, dva remizoval a tri prehral. V poslednom kole prišlo práve to jedno víťazstvo, keď na svojej pôde zdolala Sevilla Vallecano pomerom 3:2!

    Hostia sú na tom oveľa lepšie, momentálne im patrí druhé miesto za päť výhier a len jednu prehru. V poslednom kole vyhrala Barcelona doma nad nováčikom súťaže Las Palmas tesne 2:1, čím odčinila prehru 4:1 z predchádzajúceho kola s Celta Vigo.

    Okrem ligových povinností hrajú oba tímy aj Ligu Majstrov. FC Sevilla hrala v stredu na pôde Juventusu, ktorému podľahla 2:0. Barcelona sa predstavila doma, kde dokázala poraziť Leverkusen tesne 2:1 a tak sa na ligový zápas naladila v tom správnom svetle.

    Favoritom tohto stretnutia je určite celok Barcelony, avšak Sevilla sa určite bude biť o čo najlepší výsledok. Môžme sa tak tešiť na zaujímavé futbalové predstavenie.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Sevilla: S. Rico – Coke, Andreolli, Kolodziejczak, Trémoulinas – Krychowiak, N'Zonzi – Krohn-Dehli, Iborra, Vitolo – Gameiro.
    Náhradníci: Soria – Cristóforo, Mariano, Immobile, Konopljanka, F. Llorente, J. A. Reyes.

    FC Barcelona: Bravo – Roberto, Piqué, Mathieu, Alba – Rakitić, Busquets, Mascherano – Munir, L. Suárez, Neymar.
    Náhradníci: ter Stegen – Dani Alves, Bartra, Camára, Gumbau, Douglas, Ramírez.

    Rozhodca: Jesús Gil – Nevado, Fernández – Hernández.
     
    Príjemné popoludnie všetkým, ktorí ste klikli na tento on-line textový prenos a nasledujúce chvíle strávite aj jeho sledovaním! Do začiatku zápasu medzi FC Sevilla – FC Barcelona už veľa času neostáva, na štadióne je už všetko pripravené, aby sa zápas mohol začať. Čo sa týka zostáv oboch mužstiev, tak tie sú už známe a zverejnené, môžte si ich prezrieť. Barcelone chýba hlavná hviezda mužstva Lionel Messi, do brány hostí sa vracia Bravo, ktorý tak nahradí ter Stegena, ktorý v predchádzajúcich zápasoch podával nepresvedčivé výkony. Domáci futbalista Konoplyanka začína napokon zápas len na lavičke náhradníkov.
     
    Oba tímy v sprievode hlavného rozhodcu zápasu Jesúsa Gila a jeho asistentov práve prichádzajú na trávnik, zápas sa nám tak po úvodných formalitách môže začať. Prajem všetkým príjemný športový zážitok!

    Domáci sa dnes predstavia v bielych dresoch, hostia si na seba obliekli červeno-modré dresy.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Zápas sa nám už naplno rozbehol, úvodný výkop zápasu patril hosťom z Barcelony.
     
    2
    Hostia po chybe stratili loptu, ku nej sa dostal domáci celo ka momentálne operuje pred bránou hostí, ku strele sa však Sevilla dostať nemôže.
     
    3
    Domáci celok sa dlho držal pred bránou hostí, po menšom zaváhaní obrany hostí sa po spracovaní lopty dostal ku strele Iborra, avšak loptu poslal len nad bránu.
     
    4
    Na malú chvíľu sa na dostrel domácej brány dostali hostia, avšak prejsť pozornou defenzívou domácich sa im nepodarilo. Barcelona však ešte pri lopte ostáva.
     
    5
    Barcelona sa pomaly dostávala do zakončenia na bránu hostí, avšak odrazenú loptu zobral do svojich rukavíc brankár Rico. Domáci sa snažia založiť útočnú akciu.
     
    6
    Hostia sa po nedovolenom zákroku dostali ku priamemu kopu, avšak brankár domáceho tímu bol na mieste a prezentoval sa úspešným zákrokom. Tempo hry sa nám začína stupňovať.
     
    7
    Pri lopte je momentálne Barcelona, ktorá sa však smerom dopredu neženie, loptu si posúva v zadných radoch medzi sebou. Domáci sa snažia vysokým napádaním kaziť hosťom ich iniciatívu.
     
    9
    Hostia sa postupne prebili až do 16-tky domáceho tímu, tam po skvelom centri do pokutového územia sklepol hlavou Busquets loptu pre Neymara, jeho zakončenie však skončilo nad bránou domácich.
     
    10
    Domáci sa po dlhšej dobre dostali s loptou na dostrel brány hostí, Mascherano odvracia loptu na rohový kop pre domácich.
     
    11
    Rohový kop napokon zahrával Krohn-Dehli, po jeho centri sa do hlavičkového zakončenia dostal Gameiro, jeho pokus však na bránkovej čiare zastavil úspešným zákrokom brankár hostí Bravo!
     
    12
    Po faule na domáceho futbalistu Trémoulinasa zahrávala Sevilla nebezpečný priamy kop, do hlavičkového zakončenia sa následne dostal Andreolli, jeho pokus len tesne minul bránu hostí.
     
    13
    Do rýchleho brejku sa dostali hostia, Suarézovu strelu zblokoval na rohový kop pre hostí Krychowiak.
     
    14
    Exekútorom rohového kopu bol napokon Neymar, domáci celok sa však ubránil bez väčších problémov a loptu už má na svojich kopačkách.
     
    15
    Pri lopte je však už opäť Barcelona, domáci sa tak musia opäť stiahnuť dozadu a vypomôcť tak obrane.
     
    16
    Vo veľkej šanci sa po chybe domácej obrany ocitol Suárez, ktorý sa dostal ku odrazenej lopte, spravil pár pohybov,následne vystrelil, ale jeho strelu zblokoval domáci obranca na rohový kop, domáci tak teraz mali veľké šťastie!
     
    17
    Domáci tím sa napokon ubránil rohovému kopu bez problémov a už má loptu na svojich kopačkách. Hostia sú momentálne aktívnejším tímom.
     
    18
    Barcelona je momentálne pri lopte, avšak zatiaľ len kombinuje v strede ihriska, odkiaľ sa snaží založiť ďalšiu útočnú akciu.
     
    19
    Žltú kartu dostáva Grzegorz Krychowiak (FC Sevilla).
     
    20
    Pri lopte sú aj naďalej hostia, domáci tím sa tak musí len brániť. Barcelona začína čoraz viac nebezpečnejšie kombinovať, domáci sa však zatiaľ bránia úspešne.
     
    21
    Dopredu sa dostali domáci, Krohn-Dehli poslal parádny center na svojho spoluhráča Gameira, ten postupoval následne sám na brankára hostí, Bravo však predviedol úspešný zákrok a loptu vyrazil na rohový kop pre domáci tím!
     
    22
    Rohový kop hostia ubránili, navyše sa dostávajú do rýchleho brejku.
     
    23
    Žltú kartu dostáva Marco Andreolli (FC Sevilla).
     
    24
    Neuveriteľné! Hostia zahrávali po faule priamy kop, jeho exekútorom bol Neymar, ktorý loptu napálil do pravej tyčky, lopta sa však odrazila na bránkovú čiaru za domáceho brankára, Kolodziejczak bol rýchlejší ako dobiehajúci Piqué a loptu dokázal poslať do bezpečia! Obrovská smola na strane hostí!
     
    25
    Hostia zahrávali následne rohový kop, ktorý však domácim futbalistom žiadne problémy nenarobil. Barcelona však pri lopte ostáva.
     
    26
    Barcelona je čoraz viac aktívnejšia a domáci tím je pod tlakom. Sevilla bude opäť čeliť rohovému kopu.
     
    27
    Opäť veľká príležitosť pre hostí na otvorenie skóre tohto zápasu! Po rohovom kope sa lopta dostala späť do pokutového územia domácich, tam sa ocitol Suarez vo výbornej príležitosti, loptu však nedokázal ideálne zasiahnuť a tak si domáci mohli vydýchnuť!
     
    28
    Žltú kartu dostáva Sergio Busquets (FC Barcelona).
     
    29
    Po dlhej dobe sa ku lopte dostali aj domáci, získali priamy kop, ktorý napokon zahrával Krohn-Dehli, loptu však do bezpečia odvrátil brankár hostí Bravo.
     
    30
    Barcelona sa však rýchlo dostala späť ku lopte, dostala sa aj na dostrel domácej brány, avšak po chybe loptu stráca. Domáci si tak môžu po veľkom tlaku hostí vydýchnuť.
     
    31
    Sevilla teraz dokázala na menší čas pritlačiť na hostí, avšak Barcelona sa dokázala ubrániť a domácich do žiadnej veľkej šance nepustila. Momentálne tak sledujeme rýchly futbal hore-dole.
     
    32
    Opäť boli v akcii domáci futbalisti, ale nebezpečný center do pokutového územia hostí dokázal brankár Bravo poslať do bezpečia.
     
    33
    Žltú kartu dostáva Timothée Kolodziejczak (FC Sevilla).
     
    34
    Sledovali sme rýchlu akciu domáceho celku, do zakončenia sa napokon dostal Coke, jeho pokus však minul bránu hostí.
     
    35
    Dopredu sa teraz skúsili prebiť hostia, avšak ďalej ako za polovičku ihriska sa nedostali. Domáci sa teraz snažia postupnými prihrávkami prebiť pred bránu Barcelony.
     
    36
    Lopta momentálne lieta zo strany na stranu, sledujeme veľmi útočný a bojovný futbal, na prvý gól zápasu však stále čakáme.
     
    37
    Ku lopte sa pred pokutovým územím domácich dostal Suárez, jeho strela či center opečiatkovala spojenicu domácej brány! V atraktívnom futbale tak pokračujeme ďalej!
     
    38
    Pri lopte je domáci celok, avšak prejsť pozornou defenzívou hostí sa mu nedarí. Pomaly sa blíži záver prvého polčasu, prvý gól zápasu diváci ešte stále nevideli.
     
    39
    V pokutovom území hostí došlo ku niekoľkým stretom, hlavný rozhodca zápasu napokon odpískal faul domáceho hráča na brankára hostí a tak lopta ide na stranu Barcelony.
     
    40
    Napokon sa neujal ani center domáceho futbalistu Trémoulinasa, lopta je späť na kopačkách futbalistov Barcelony.
     
    41
    Momentálne sa striedajú útoky z jednej strany na druhú, avšak buď končí lopta u jedného z brankárov, alebo útok včas zastaví obrana jedného z aktérov tohto dnešného zápasu.
     
    43
    Hostia s po chybe domácich dostali ku lopte, center do pokutového územia domácich smeroval na Suáreza, ten sa však previnil faulom a tak sa do zakončenia dostať nemohol.
     
    44
    Začala sa nám posledná minúta prvého polčasu, štvrtý náhradný rozhodca zatiaľ neavizoval žiaden nadstavený čas.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Skončil sa nám prvý polčas, kde sme gól napokon nevideli a tak ideme do šatní za stavu 0:0! Od úvodu zápasu boli aktívnejší hostia, ktorí mali aj veľké príležitosti na otvorenie skóre tohto zápasu, avšak gól sme napokon nevideli. Potom sa prebrali aj domáci futbalisti a hra sa začala vyrovnávať, do nebezpečných šancí sa začala dostávať aj Sevilla, ale ani po týchto akciách sme gól nevideli.

    Uvidíme čo nám napokon prinesie druhý polčas, ktorý sa začne približne o 17:01! Snáď už uvidíme aj nejaký ten gólik na jeden či druhej strane.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na trávniku, druhý polčas sa nám tak čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas a nám už naplno rozbehol, výkop patril tentokrát domácim futbalistom, ktorí sa už rýchlo ženú na útočnú polovičku.
     
    47
    Následne sa do rýchleho brejku dostali hostia a Neymar vybojoval pre svoj tím rohový kop.
     
    48
    Po rohovom kope sa do hlavičkového zakončenia dostal Piqué, jeho slabší pokus však končí priamo v náručí domáceho brankára Rica.
     
    48
    Žltú kartu dostáva Jérémy Mathieu (FC Barcelona).
     
    49
    Pri lopte je momentálne Barcelona, avšak smerom dopredu sa jej prebiť nedarí. Druhý polčas sa začal v mierne opatrnom tempe.
     
    50
    Domáci tím sa dostal ku lopte a drží hostí pod tlakom. Barcelone sa teraz podarilo domácim zahnať ich do stredu ihriska.
     
    52
    Sevilla dala gól!
    Krásny prechod do útoku v podaní domácich futbalistov, ktorý znamená prvý gól tohto zápasu a vedenie domáceho tíme 1:0! Gameiro dostal loptu na pravej strane, krásne prenikol cez obrancov hostí až do pokutového územia, odtiaľ poslal prízemný center pred bránu hostí, lopta sa odrazila ku úplne voľnému MICHAEL KROHN-DEHLI a ten nemal problém umiestniť loptu do siete!
    52. Michael KROHN-DEHLI - 1:0
     
    53
    Domáci tím sa tak dostáva do vedenia a na rade sú teraz hostia, ktorí musia prepnúť na ešte vyššie obrátky. Sevilla sa bude zrejme sústreďovať viac menej na defenzívnu činnosť.
     
    54
    Hostia sa dostávajú ku lopte a ihneď sa snažia nebezpečne zaútočiť, nič iné im napokon ani neostáva. Domáci tím sa však bráni úspešne.
     
    55
    Domáci tím však útočí aj naďalej, po zisku lopty zakladá nebezpečné protiútoky a tak sa hostia musia mať na pozore.
     
    57
    Sevilla dala gól!
    Netrvalo dlho a domáci tím pridáva svoj druhý gól v tomto zápase a prekvapivo ide do vedenia o dva góly! Opäť skvelý prechod domácich futbalistov do útoku, Krohn-Dehli sa zbavil obrancov hostí, poslal pred bránu Barcelony centrovanú loptu, VICENTE IBORRA sa vyhol ofsajdu a krásnou hlavičkou prekonal Brava v bráne hostí – 2:0!
    57. Vicente IBORRA - 2:0
     
    58
    Barcelona je v šoku, v 58.minúte prehráva 2:0 a navyše sa jej nedarí v prechode do útoku. Domáci teraz budú hrať to čo potrebujú, nemajú sa kam ponáhľať.
     
    59
    Domáci tím však útočí aj naďalej, nestiahol sa do obrany ako by sme všetci čakali. Hostia sa tak nemôžu sústrediť výlučne len na útoku, musia sa aj brániť.
     
    60
    Žltú kartu dostáva Jordi Alba (FC Barcelona).
     
    60
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Jérémy Mathieu, prichádza Dani Alves.
     
    61
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Munir, prichádza Sandro Ramírez.
     
    62
    Ku lopte sa teraz dostal Neymar, jeho krásna strela však gól hosťom nepriniesla, výborným zákrokom sa prezentoval domáci brankár Rico!
     
    63
    Aj ďalší súboj Neymara s Ricom končí v prospech domáceho brankára, ktorý tak vyráža loptu na ďalší rohový kop! Barcelona začína poriadne tlačiť, gól sa jej však vsietiť nedarí.
     
    65
    Domáci tím sa bráni veľmi úspešne, hostí do žiadnej situácie momentálne nepúšťa a pohodlne bráni svoje vedenie o dva góly.
     
    66
    Teraz sa však hosťom podarilo založiť nebezpečný útok, domáci tím však odvracia loptu na rohový kop.
     
    67
    Rohový kop hostí rozohral Neymar, avšak lopta nenašla nikoho z jeho spoluhráčov, odkopávať loptu od svojej brány teraz bude domáci brankár Rico.
     
    68
    Domáci tím sa po zisku lopty snaží čo najdlhšie ju podržať na svojej strane a nazbierať tak veľmi cenné sekundy. Hostia tak musia domácich futbalistov vysoko napádať.
     
    69
    Barcelona teraz získala loptu a dostáva domácich pod tlak, Sevilla sa však bráni zatiaľ úspešne.
     
    70
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Vicente Iborra, prichádza José Antonio Reyes.
     
    72
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Kévin Gameiro, prichádza Fernando Llorente.
     
    73
    Bola nariadená penalta pre Barcelonu!
     
    73
    Trémoulinas zahral v pokutovom území rukou a tak vidí žltú kartu, hostia budú kopať penaltu!
     
    74
    Barcelona dala gól!
    Ku veľkej zodpovednosti sa napokon postavil NEYMAR, loptu umiestnil presne ku ľavej tyči, brankár Rico síce smer streli uhádol, ale aby zasiahol loptu mu chýbali centimetre – 2:1!
    74. NEYMAR - 2:1
     
    75
    Žltú kartu dostáva Fernando Llorente (FC Sevilla).
     
    76
    Hostí kontaktný gól poriadne nakopol a pochopiteľne sa ženú za ďalším presným zásahom. Domáci tím sa však bráni čo mu sily stačia.
     
    77
    Do pokutového územia domácich smeroval ďalší nebezpečný center, avšak autor kontaktného gólu Neymar sa však ocitol v ofsajde.
     
    78
    Barcelona sa však ku lopte dostáva späť a opäť nebezpečne útočí. Snaží sa prekonať domácu defenzívu aj druhýkrát, obrana domácich si však dáva pozor.
     
    79
    Mohlo byť vyrovnané! Veľká chyba domácej obrany, Suaréz sa dostal s loptou za domácu obranu, poslal presnú prihrávku pred bránu domácich na ktorú si nabehol nový muž na ihrisku Ramírez, ten však šokujúcu napálil loptu len do brvna domácej brány, obrovské šťastie na domácej strane!
     
    81
    Hostia sa však nevzdávajú a naďalej útočia ako sa len dá, druhýkrát sa im však bránu domácich stále dobiť nedarí. Pomaly sa blíži už samotný záver zápasu, hosťom tak už veľa času na vyrovnanie neostáva.
     
    82
    Ku lopte sa teraz dostali domáci futbalisti, avšak ďaleko sa s ňou nedostali, napokon stroskotali na obrane hostí. Barcelona začína opäť útočiť.
     
    83
    Napokon si hostia vybojovali po útočnej aktivite rohový kop, domáci futbalisti sa tak musia mať na pozore.
     
    84
    Hostia rozohrali rohový kop nakrátko, následne sa dostal ku lopte Suaréz, jeho strela z uhla však skončila len v náručí domáceho brankára Rica, ktorý sa s rozohrávkou nikam neponáhľa.
     
    85
    V pokutovom území domácich to teraz opäť vrelo, hosťom sa však druhý gól v tomto zápase streliť nepodarilo! Ku odrazenej lopte sa dostal Neymar, avšak lopta sa po dobrom bloku ocitla v náručí brankára domácich!
     
    86
    Barcelona už sústredila všetky svoje sily do útoku a tak sa pre domácich otvárajú zadné okienka. Sevilla však hrá na istotu a všetky lopty odkopáva do bezpečia.
     
    87
    Momentálne hrá smerom dopredu len jedno mužstvo a to Barcelona, ktorej sa však nedarí nájsť recept ako prekonať defenzívu domácich aj druhýkrát.
     
    88
    Sevilla sa teraz dostala ku lopte, snažila sa ju vyviesť ďaleko od svojej brány, hostia sa však dopustili nedovoleného zákroku a tak lopta ostáva na kopačkách domácich futbalistov.
     
    89
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Benoît Trémoulinas, prichádza Mariano.
     
    90
    Pri lopte sú teraz domáci futbalisti a to pre hostí nie je dobré. Domáci zbierajú cenné sekundy a hostia ich tak musia vysoko napádať. Už sme v samom závere zápasu, čakáme na údaj o nadstavenom čase.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca zápasu nadstavuje ešte 4 minúty!
     
    90+2
    Je tu už záverečný tlak futbalistov Barcelony, tréner Luis Enrique ženie svojich zverencov dopredu. Domáca defenzíva je však momentálne pevná ako skala a hostí do ničoho nepúšťa.
     
    90+3
    Z pravej strany smeroval do pokutového územia domácich center od Alvesa, domáci futbalisti odvracajú loptu do bezpečia.
     
    90+4
    Lopty teraz majú na kopačkách futbalisti Sevilly a nachádzajú sa na útočnej polovičke, zrejme je už o osude zápasu rozhodnuté!
     
    90+4
    Z veľkej diaľky ešte skúsil vystreliť Neymar, Rico si však s týmto pokusom bez problémov poradil, to je už z tohto zápasu všetko!
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase sme napokon videli až tri góly! V 52.minúte išli prekvapivo do vedenia domáci futbalisti po góle Krohn-Dehliho. Krátko na to pridal v 57.minúte druhý gól domácich Iborra a už sa zdalo, že domáci si pohodlne svoje víťazstvo ustrážia. Prišla však 74.minúta, hostia získali pokutový kop, ktorý Neymar dokázal využiť a znížiť tak na 2:1! Barcelona si potom dokázala vyvinúť veľký tlak, ale druhého gólu sa už nedočkala a tak domáci tím vyhráva tento zápas pomerom 2:1!

    Ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok sobotného večera! (17:56:04)

    Miroslav Revaj

    Góly: 52. Krohn-Dehli, 57. Iborra – 74. Neymar (pen.)

    Karty:   19. Krychowiak (SEV), 23. Andreolli (SEV), 33. Kolodziejczak (SEV), 73. Trémoulinas (SEV), 75. F. Llorente (SEV) – 28. Busquets (BAR), 48. Mathieu (BAR), 60. Alba (BAR)


    FC Sevilla: S. Rico – Coke, Andreolli, Kolodziejczak, Trémoulinas (89. Mariano) – Krychowiak, N'Zonzi – Krohn-Dehli, Iborra (70. J. A. Reyes), Vitolo – Gameiro (72. F. Llorente).
    Náhradníci: Soria – Cristóforo, Mariano, Immobile, Konopljanka, F. Llorente, J. A. Reyes.

    FC Barcelona: Bravo – Roberto, Piqué, Mathieu (60. Dani Alves), Alba – Rakitić, Busquets, Mascherano – Munir (61. Ramírez), L. Suárez, Neymar.
    Náhradníci: ter Stegen – Dani Alves, Bartra, Camára, Gumbau, Douglas, Ramírez.

    Rozhodca: Jesús Gil – Nevado, Fernández – Hernández