Udinese – AC Miláno 2:3 (kon.)
koniec
Udinese Calcio
2:3 (0:3)
AC Miláno
cz Utorok 22.09.2015, 20:45 • Stadio Communale Friuli, Udine • Talianska Seria A • 5. kolo
     
    Dnešní utkání je u konce! Udinese Calcio předvedlo ve druhém poločase zlepšený výkon, avšak s AC Milán prohrálo 2:3, a připsalo si třetí prohru na domácím hřišti v řadě!

    První poločas nabídl velmi povedený výkon milánského AC! Již v páté minutě šlo AC do vedení po krásném volném přímém kopu Maria Balotelliho. O šest minut později dostal Giacoma Bonaventura krásný centr za obranu, a poslal Milán do dvoubrankového vedení! Další branku jsme viděli až v závěru poločasu, když se hlavičkou prosadil Cristian Zapata!

    Druhý poločas zahájilo Udine velmi aktivně, a hned v 51. minutě snížil Emmanuel Badu! Domácí celek pokračoval v aktivní hře, a o sedm minut později byl rozdíl pouze jednobrankový. Před branku poslal centr Di Natale, a na správném místě byl Dúvan Zapata. Udine však v aktivní hře po druhé brance nepokračovalo, nicméně své šance mělo! V 70. minutě poslal do vápna centr Di Natale, který málem našel Théréaua. V závěru utkání ještě nebezpečně střílel Bruno Fernandes, nicméně López střelu vyrazil!

    To je z mého utkání vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (22:52:23)
    Velká radost fotbalistů AC po závěrečném hvizdu, na druhé straně velké zklamání na straně Udine
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Závěr utkání vůbec nezvládl domácí Bruno Fernandes, který si neodpustil nějakou slovní připomínku k výkonu hlavního rozhodčí, a dostává druhou žlutou kartu!
    90+1. Povedenou ránu Bruna Fernandese vyrazil brankář Diego López
     
    90+1
    Domácí celek v samotném závěru vybojoval rohový kop, který rozehrál Di Natale. Obrana AC centr odvrátila, nicméně za vápnem vystřelil Bruno Fernandes, jehož ránu López vyrazil!
     
    90
    Centr Antonia Di Nataleho letěl do levé části vápna, nicméně Cristian Zapata míč chytře pustil, a ten skončil v zámezí!
     
    89
    Tentokrát se však nedovoleným zákrokem provinil Romagnoli, který poslal k zemi střídajícího Zapatu. Udine tak bude mít k dispozici zajímavou standardní situaci!
     
    88
    Skvěle to udělal také Mario Balotelli, který byl faulován na levé straně, a AC může ušetřil další cenné vteřinky. Autor úvodní branky následně rozehrál standardní sitauci, avšak jeho centr neznamenal pro branku Karnezise žádné nebezpečí.
     
    86
    Výbornou práci odvedl Andrea Poli, který získal míč ve středu hřiště, a postupoval vpřed. Následně se nachal faulovat Marquinhem, který dvě minuty pod svém přichodu dostává žlutou kartu!
     
    85
    Udinese si vybojovalo další standardní situaci! Rozehrávky se ujal klasicky Antonio Di Natale, který poslal do vápna ostrý centr. Ven z branky šel brankář Diego López, který míč chytil do rukavic.
     
    84
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Manuel Iturra, přichází Marquinho.
     
    83
    Milánský celek však následně velmi dobře napadal, a k míči se dostal Poli, který jej okamžitě odkopl. Udine se tak velmi rychle na útočnou polovinu vrátilo.
     
    82
    Udine momentálně kombinuje na útočné polovině, a pomalu se dostává na dostřel branky AC! Milánský celek se již pomalu zatahuje a je vidět, že se snaží hlavně udržet tento výsledek!
     
    81
    Udine mělo k dispozici další standardní situaci, kterou opět rozehrál Antonio Di Natale. Jeho centr letěl zajímavě do vápna, avšak hra byla přerušena, neboť fauloval Wagué Zapatu.
     
    80
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Carlos Bacca, přichází Luiz Adriano.
     
    79
    Do útočení se zapojil také Giacomo Bonaventura, který si naběhl na levou stranu, kam dostal přihrávku od Poliho. Jeho postup však zastavil obránce Domizzi. Po tomto souboji skončil míč v zámezí, a následuje odkop od branky Karnezise.
     
    78
    Na pravé straně svedl sprinterský souboj Antionio Di Natale a Cristian Zapata. Úspěšnější byl kolumbijský stoper, který pohlídal, aby míč došel do zámezí.
     
    77
    Následnou standardní sitauci rozehrál Antonio Di Natale, jehož nadýchaný centr se snášel před branku AC. Diego López však šel ven z branky, a míč vyboxoval.

    Jan Havlovic

    Góly: 51. Badu (Di Natale), 58. A. Zapata – 5. Balotelli, 11. Bonaventura (Montolivo), 45+1. C. Zapata (Bonaventura)

    Karty:   31. Piris (UDI), 39. Iturra (UDI), 53. Wague (UDI), 59. Fernandes (UDI), 86. Marquinho (UDI) – 15. Balotelli (ACM), 18. Calabria (ACM), 71. C. Zapata (ACM)   90+2. Fernandes (UDI)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 7:4. Rohy: 7:1. Fauly: 24:21.
    Udinese Calcio: Karnezis – Wague, Domizzi, Piris (46. A. Zapata) – Edenilson, Badu, Iturra (84. Marquinho), Fernandes, Adnan (73. Pasquale) – Théréau, Di Natale.
    Náhradníci: Meret – Romo, Felipe, Danilo, Heurtaux, Emanuel Insúa, Pasquale, Widmer, Marquinho, R. Aguirre, Perica, A. Zapata.

    AC Miláno: Diego López – Calabria (49. Alex), C. Zapata, A. Romagnoli, De Sciglio – N. de Jong, Montolivo, Bonaventura – Honda (64. A. Poli) – Balotelli, Bacca (80. Adriano).
    Náhradníci: Abbiati, G. Donnarumma – Alex, Ely, J. Mauri, Nocerino, A. Poli, Suso, Cerci, Adriano.

    Rozhodca: Doveri – Barbirati, Marzaloni (vš. Itálie)