Česko – Nemecko 8:1 (kon.)
koniec
Česko
8:1 (1:0, 4:0, 3:1)
Nemecko
cz Piatok 28.08.2015, 17:00 • Zimní stadion Sokolov • Reprezentácia žien
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    No, máme za sebou další chutný hokejový večer. České hokejistky navařily Němkám osm gólových chodů! Se soupeřem, který letos sestoupil z elitní skupiny mistrovství světa, si poradily opravdu velkolepým způsobem.

    Dá se čekat, že zítra to budeme mít těžší. Ale výsledek je zaslouženým ovocem za práci, kterou naše ženská reprezentace předvádí. Odveta se hraje od 11 hodin a já se s vámi znovu budu těšit na počtenou. Věřím, že i napočtvrté tady v Sokolově budeme moci výkonu českého národního týmu zatleskat! (19:08:14)
     
    Výborný zákrok Pauly Bysziové proti střele Anety Lédlové. Němky se radují aspoň z malého vítězství v nájezdech – 0:1.
     
    Andrea Lanzlová netrefila prostor mezi betony Škodové, které naše gólmanka rychle secvakla – 0:1.
     
    Kateřina Bukolská střelou zblízka neuspěla – 0:1.
     
    Zato Kerstin Spielbergerová svou bekhendovou kličku protlačila za záda roztažené Škodové – 0:1.
     
    Ani Petra Herzigová v první sérii neuspěla, Bysziová jí bekhendový blafák přečetla – 0:0.
     
    Kapitánka Julia Zornová po ledě nenašla místo v postoji Blanky Škodové – 0:0.
     
    Začínají naše soupeřky.
     
    Výsledek hovoří za vše, české hokejistky zatím v Sokolově válí a famózně smetly i silné Německo! Ale teď si ještě tradičně střihneme samostatné nájezdy, po třech na každé straně.
     
    Konec zápasu.
     
    59:44
    Útočnou podporu předvedla Ivana Černá, která dojela své nahození a zajistila zřejmě poslední vhazování před Bysziovou.
     
    59:23
    Němky jsou v posledních okamžicích aktivnějším týmem, chtějí se naladit na zítřejší odvetu.
     
    58:35
    Už už se do gólové pozice tlačila Lanzlová, ale v poslední chvíli ji Petra Herzigová klepla do hokejky a střela šla hodně nad.
     
    57:44
    Po souboji u hrazení zůstala na ledě Kateřina Flachsová. Celkem brzy odjela na střídačku, ale má bolestivou grimasu, tak snad to do zítřka bude v pohodě.
     
    57:12
    Právě mladší ze sester Nixových, teprve ročníku 98, je dnes nejlepší německou hráčkou. Teď na její pokus Škodová dobře viděla a schovala ho do lapacího ústrojí.
     
    56:46
    Autorka německé trefy Emily Nixová hledala od pravého hrazení spoluhráčku, ale ta byla o dva kroky zpět, než šla přihrávka.
     
    56:19
    A výsledek je rozhodně víc než uspokojivý – i když už byla naše děvčata na ledě dlouho, dokázala vybojovat útočné vhazování.
     
    55:48
    Čtvrtá formace neústupně doráží na německou rozehrávku.
     
    54:56
    Po vhazování se Kateřina Flachsová vydala za pukem jako žralok za kořistí, až z toho byl samostatný únik. Přece jenom měla hráčku hned za zády, tak zvolila střelu, kterou si Bysziová pohlídala.
     
    54:45
    I nadále se bude hrát v obranném pásmu domácího týmu. Kotouč zůstal pod závarem těl u české střídačky.
     
    54:22
    Chybná rozehrávka české reprezentace nabídla gólovou možnost německé kapitánce Julii Zornové. Na tu si však Škodová počíhala lapačkou!
     
    53:11
    Německo právě vstřelilo branku!
    Sedm minut před koncem zápasu bohužel Blanka Škodová přichází o čisté konto. Němky se po vhazování ve středním pásmu rychle dostaly k nám do třetiny a z pravého kruhu přesně vypálila EMILY NIXOVÁ – 8:1. Asistence: Daria Gleissnerová.
     
    53:02
    Německé kličkování na útočné modré čáře je potrestáno ofsajdem.
     
    52:44
    A mladičká třetí formace českého týmu se dál rvala o puk, až Radka Růžičková musela přerušit hru.
     
    52:15
    Oba týmy jsou kompletní, kotouč zaváží Veronika Bucifalová.
     
    51:39
    Když se Křížová hnala dopředu, zastavila ji píšťalka rozhodčí – pomohli jsme si totiž vysokou holí.
     
    51:33
    Hra čtyři na čtyři zatím nabízí velkou aktivitu našich děvčat, přichází další německý icing.
     
    51:06
    Místo toho mohla přijít další trefa na druhé straně, ze strany vyjela do brankoviště Tereza Vanišová. Na bekhendovou dorážku do prázdné jí ale kousek scházel.
     
    50:29
    Po zakázaném uvolnění se hra stěhuje před německou brankářku. Náš soupeř by rád dosáhl čestného gólu.
     
    50:02
    A znovu se Němky dostaly až do českého brankoviště, puk naštěstí končí v náručí Blanky Škodové, před kterou vznikla velká mela. Dominika Forejtová (CZE) a Sophie Kratzerová (GER) jsou vyloučeny za hrubost, jde se hrát 4 na 4.
     
    49:46
    Při nahození od modré čáry nemohla česká gólmanka vůbec nic vidět, a tak jen roztáhla betony po brankové čáře. Tečovaný kotouč tak vyrazila.
     
    48:43
    Blanka Škodová by ráda přidala druhé čisté konto v řadě, ale taky si ho bude muset zasloužit. Vyrážečkou rozesmutnila Paulu Nixovou v samostatném nájezdu!
     
    47:40
    Česko právě vstřelilo branku!
    A je tam osmý! Němkám se dneska určitě nebude spát dobře, na hotel si totiž ponesou plný batoh gólů. Martina Zedníková bojovala o puk na modré čáře a nakonec se k němu dostala VENDULA PŘIBYLOVÁ, jež ze střední vzdálenosti krásně trefila růžek nad vyrážečkou Bysziové – 8:0! Asistence: Martina Zedníková.
     
    46:29
    Nejpříjemně dlouho se už hraje v obranném pásmu českého týmu. Pokud se ale naše soupeřky dostanou k puku, nedají si přesnou přihrávku.
     
    45:44
    A nejlépe to zkoušela Emily Nixová. Naštěstí ji v průniku po pravé straně kotouč trochu ujel a rozhodla se nevyjíždět s ním před branku. Potom z úhlu trefila boční síť.
     
    44:48
    Rozhodně nesledujeme soustavný tlak českého týmu, dokázali jsme si naklonit efektivitu. Němky útočí.
     
    43:47
    Česko právě vstřelilo branku!
    Sedm gólů jsme dali Slovenkám napoprvé i napodruhé. Teď je jasné, že i v prvním zápase s Německem tenhle výkon minimálně zopakujeme! Postarala se o to první formace, když Lédlová vybojovala puk pro VENDULU PŘIBYLOVOU, která vyjela z chumlu hráček a pak líbezně postrčila kotouč mezi betony Pauly Bysziové – 7:0! Asistence: Aneta Lédlová.
     
    43:02
    Ale nebezpečí hrozí i na druhé straně. Emily Nixová vybídla ke skórování Andreu Lanzlouvou, její střelu ale nad břevno pravděpodobně vytáhla Škodová svou lapačkou!
     
    42:20
    Určitě to teď chce střílet a testovat pozornost nové německé brankářky. Pokus Hymlárové po ledě neprošel, Bucifalová to potom zkoušela z příliš velkého úhlu a Bysziová zasáhla lapačkou.
     
    41:09
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tohle už je pro německé hokejistky docela kruté, hned po přestávce inkasují šestý gól! Po pravé straně si nechaly prchnout LUCII POVOVOU, kterou parádně rozjela Katka Bukolská. Naše třináctka z pravé strany viděla, že Bysziová jde na led brzo, a kotouč jí poslala nechytatelně pod břevno – 6:0! Asistence: Kateřina Bukolská.
     
    40:45
    Úvod třetiny je hodně vyčkávací, mírné zmatky v české rozehrávce naštěstí nedokázaly Němky potrestat.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Německo střídá brankářky, místo Franzisky Alblové nastupuje Paula Bysziová.
     
    Je to dobré, ba dokonce výborné. Jestli se německým hokejistkám v první třetině něco dařilo, po přestávce se jim hra prakticky rozpadla. Češky byly jednoznačně lepším týmem, často dorážely na německé brankoviště a čtyřmi góly navýšily své vedení už na 5:0. Budeme zvědavi, zda Němky dokáží v poslední části zmírnit náš uragán.

    Třetí třetina začne přibližně v 18:29.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:20
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je tam, je tam! Chvíli před odchodem do kabin završují české hokejistky pověstné bůro, když využívají první – a skvělou – početní výhodu. Z pravé strany znovu pálila Přibylová a dorážely Lédlová s TEREZOU VANIŠOVOU. Poslední jmenovaná poslala puk pod břevno a zvyšuje už na 5:0! Asistence: Aneta Lédlová, Vendula Přibylová.
     
    39:06
    Němky nestihly dostřídat a další střelu ze stejné pozice měla Vendula Přibylová. Hrajeme výbornou přesilovku.
     
    38:23
    Černá nabila Křížové, ta se do puku opřela z první. Alblová musela vytáhnout puk z růžku a pak měla ještě štěstí, že ho Povová nedorazila do odkryté brány.
     
    37:52
    Chvíli před koncem druhé části je na světě vůbec první přesilovka zápasu! Dostává ji český výběr, Carina Strobelová (GER) je vyloučena za nedovolené bránění.
     
    37:20
    Výborné střídání čtvrté lajny. Nejdřív nabízela Patočková prudký puk před branku, potom si do gólové pozice najela Martina Vonková. První tyčku těsně míjí!
     
    36:52
    V naprosto ojedinělé akci německých hokejistek si naše děvčata zase dávala přednost, ale naštěstí jsme nebezpečí uhasili. Blanka Škodová má puk pod lapačkou.
     
    36:26
    Klára Hymlárová s Noemi Neubauerovou mohou hrát ještě dvě mistrovství osmnáctek, nyní srdnatě bojovaly v rohu útočné třetiny.
     
    35:49
    Určitým zbržděním našich snah je odpískané postavení mimo hru.
     
    35:30
    Křížová s Povovou znovu v akci, německá brankářka nechala svůj beton přilepený u tyčky. Obraz hry nyní zcela ovládáme.
     
    34:41
    Myslím, že Němky jsou teď psychicky hodně dole. Alblová musela hasit horký brambor z hokejky Hymlárové, následuje zakázané uvolnění.
     
    33:16
    Česko právě vstřelilo branku!
    Dámy a pánové, teď si DENISA KŘÍŽOVÁ podala přihlášku do Zlaté helmy a Němky musí jenom koukat, co se to kolem nich prohnalo. Naše desítka založila akci ve středním pásmu, přiťukla si s Lucií Povovou, která ji v útoku kotouč nádherně vrátila do volné pozice. A ne aby Křížová vystřelila, ona naznačila střelu, ale potom si přehodila puk na bekhend a jemně ho dopravila za čáru u druhé tyčky – 4:0! Asistence: Lucie Povová.
     
    32:21
    Hra se rychle stěhuje z jednoho konce ledu na druhý, také Škodová musela zasahovat vyrážečkou. Ale na kotouč dobře viděla.
     
    31:39
    Panečku! Velké sebevědomí prokázala Katka Flachsová, která se nádhernou kličkou zbavila soupeřky, jež proti ní vyjela. Následný projektil na druhou tyč musela hasit Alblová.
     
    31:02
    Vonková s Forejtovou se zase cpaly do německého půlkruhu, kde ale vládla jistá ruka Franzisky Alblové.
     
    30:46
    Dalším technickým prohřeškem je český ofsajd. Petra Herzigová udělala na modré čáře kličku a spoluhráčky ji mezitim přejely.
     
    30:34
    Zakázané uvolnění národního týmu. Němky jsou teď v útočném pásmu asi nejnebezpečnější za dosavadní průběh zápasu.
     
    30:12
    Monika Bittnerová zvolila místo přihrávky střelu, která Blance Škodové trochu odskočila. Naše gólmanka ale skočila po puku rychlou rybičku a hru přerušila.
     
    29:58
    Dlouho se o kotouč přetahovaly hráčky před českou lavičkou, potom jsme ho dokázali odpálit do bezpečí a vystřídat.
     
    29:13
    Sledujeme trochu otevřenější pasáž, než bychom si přáli. Po pravém hrazení ujela Emily Nixová, pak už byla před Škodovou sama, jenže ani ona netrefila branku.
     
    28:33
    Už se ale zase hraje na druhé straně. Lédlová z rohu vytěžila puk pro Přibylovou, té však bohužel rána z první nesedla.
     
    27:56
    Pozor. České obránkyně si trochu dávaly přednost a z první střílela Karpfová, naštěstí českou svatyni minula.
     
    27:13
    Němky občas odehrají velmi dobré střídání, aby se následně zatáhly do pasivity a jen koukaly, co se nám povede. Teď se bohužel čtvrtému útoku nepovedlo zakončit.
     
    26:39
    Pokus Cariny Strobelové od modré čáry byl pro Blanku Škodovou spíš vítaným osvěžením, i když je pravda, že puk trochu skákal.
     
    26:15
    I další útok cílil na německou klec, ale nezadařilo se a nyní se hraje v české třetině.
     
    25:04
    Česko právě vstřelilo branku!
    Výborně, stačila krátká chvilka a česká reprezentace vede už o tři branky! Znovu se nám přitom vyplatil obrovský nápor na brankoviště. Z levé strany si vybruslila Aneta Lédlová a i když se mohlo zdát, že Alblová má kotouč ve své moci, nebylo tomu tak. LUCIE POVOVÁ ho dotlačila do branky a dočkala se za svou hru zaslouženého gólu – 3:0! Asistence: Aneta Lédlová.
     
    23:55
    Česko právě vstřelilo branku!
    Výborná minutová pasáž vede ke druhému gólu v německé síti! Parádní a příkladnou bojovnost předvedla Dominika Forejtová, která zvládla puk gólmance vypíchnout. Z její práce následně těžila juniorka BARBORA PATOČKOVÁ, jež z úhlu přehodila Alblovou a pak už se mohla radovat – 2:0! Asistence: Dominika Forejtová.
     
    23:42
    Oba týmy hrají v plném počtu, Češky teď pořádně šláply do pedálů. Dvakrát otestovaly Alblovou štiplavým pokusem z dálky, následuje německý icing.
     
    22:57
    Křížová projela po levé straně a vybídla Vendulu Přibylovou. Ta ještě chtěla akci vyšperkovat a spoluhráče přihrávku vrátila, jenže Křížová už byla v opravdu velkém úhlu a kotouč příliš nečekala.
     
    22:38
    Pro změnu přichází zakázané uvolnění na české straně. Řekl bych, že dnes první.
     
    22:23
    Na druhé straně to zkusila od modré čáry Daria Gleissnerová. Její pokus měl jít na druhý růžek, ale mezi tři tyče se nevešel a Škodová kontrolovala situaci.
     
    21:54
    Hlasitě si Pavlína Horálková křikla o přihrávku Tereze Vanišové, která kroužila útočným pásmem jako rogalo. Střela naší kapitánky byla zblokována do ochranné sítě.
     
    21:29
    O chvíli později se Němky provinily zakázaným uvolněním a dostáváme další buly.
     
    21:12
    Lucie Povová se znovu neúprosně tlačila do brankoviště, německá gólmanka musela předvést pohotový zákrok.
     
    20:49
    A byla to velká třenice, která vede k prvním trestům utkání. Vendula Přibylová (CZE) i Kerstin Spielbergerová (GER) jsou vyloučeny na dvě minuty za hrubost, bude se hrát čtyři na čtyři.
     
    20:39
    Chvíli se po nástupu na led hrálo v německém pásmu, teď se o puk bojuje pro změnu za českou brankou.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Dobrá první třetina! Rozdělil bych ji na tři fáze. Češky byly velmi aktivní na startu a Anna Zíková otevřela po čtyřech minutách skóre. Němky však výborně forčekovaly, což nám začalo v rozehrávce činit velké potíže. Ale české hokejistky nepřestaly, nezalekly se a v posledních pěti minutách dokázaly Německo výrazně přehrát. Jen škoda, že to nestačilo ke druhému gólu. Hlavně druhý útok byl několikrát opravdu hodně blízko. Jsme lepší.

    Druhá třetina začne přibližně v 17:43.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:56
    A další nápor Křížové s Povovou. Němky ovšem brání prostor kolem brankoviště hodně srdnatě.
     
    19:35
    Aneta Lédlová zůstala na ledě o trochu déle a pomohla vybojovat útok. Na střelu už neměla dost místa.
     
    19:04
    Spielbergerová těžila z německého napadání, ale kotouč posílala do brankoviště jen nazdařbůh a Škodová byla pozorná.
     
    18:31
    Po souboji u české střídačky vyletěl kotouč mezi diváky, hra je přerušena a vhazuje se ve střetním pásmu.
     
    18:07
    V posledních minutách hrajeme velice dobře. Hlavně hrajeme na útočné polovině, což je první klíč k tomu, abyste byli úspěšní.
     
    17:11
    Škoda, naše druhá formace by si dneska už gól zasloužila! Alblová se dezorientovaně otáčela ve svém brankovišti a puk jí opravdu vypadl. Dorážka Lucky Povové se bohužel zastavila na brankové čáře.
     
    16:51
    Denisa Křížová s Lucií Povovou si na ledě moc dobře rozumí. Teď z toho byla gólovka pro Křížovou, Povová dorážela, ale marně!
     
    16:06
    Hodně dlouho se hraje bez přerušení. Teď vybojovala Lédlová kotouč pro Přibylovou, která to zkoušela na druhou tyč, ovšem nepřesně.
     
    15:12
    Čtvrtý útok hýřil v německém pásmu aktivitou. Na začátku kombinace byla Dominika Forejtová, která o chvíli později mohla i zakončovat, nicméně soupeřka ji dobře stínovala.
     
    14:22
    Kotouč zpátky v české třetině, a to na českých hokejkách. Jednoznačně se snažíme tvořit hru.
     
    13:35
    Do střeleckých pozic se ale soupeřky nedostávají. Naopak až ze středního pásma pálila Katka Flachsová, Alblová musela podržet puk před dojíždějící Bucifalovou.
     
    12:43
    Bohužel se nám už několikrát stalo, že napadající Němky zastavily naši rozehrávku ještě před modrou čarou. Máme minimum času, což je po bitvách se Slovenskem pochopitelně velká změna.
     
    12:03
    Teď operovala obránkyně Herzigová za německou klecí, nicméně přihrávku do brankoviště soupeřky zblokovaly a situaci uklidnily.
     
    11:33
    Velmi dobře zasáhla hokejou Petra Herzigová, její vypíchnutí zastavilo německou akci a můžeme do útoku.
     
    11:18
    Aktivita našich protivnic pokračuje. Tabea Botthofová posílala kotouč do ohně, kde ho tečovala Andrea Lanzlová, jenže místo české sítě trefila jen tu ochrannou za brankou.
     
    10:31
    Od brankové čáry hledala Julia Seitzová svou spoluhráčku. Přihrávka nebyla úplně přesná a Škodová nemusela zasahovat, na rychlé německé akce si však musíme dávat pozor.
     
    09:51
    Křížová s Bukolskou a Povovou výborně kombinovaly u zadního hrazení. Škoda, že následnou střelu zblokovaly Pavlíně Horálkové hned dvě soupeřky.
     
    09:13
    Už se zdálo, že Tereza Vanišová dokáže založit útočnou akci, nicméně puk se jí trochu zamotal pod nohama a následná křižná přihrávka na Anetu Lédlovou byla ofsajdová.
     
    08:28
    Nyní je to česká reprezentace, komu se nedaří slušně rozehrát. Němky dobře napadají.
     
    07:55
    Paula Nixová se sama probíjela do české třetiny. Martina Zedníková ji však trochu zpomalila a pak dojely akci další Češky.
     
    07:17
    A u bližší tyčky neuspěla ani útočná dvojka Povová – Křížová. Gólmanka si místečko pohlídala, nicméně právě tak usilovně jako nyní musíme na brankoviště dorážet pořád. Byla z toho slušná tahanice.
     
    06:50
    Jakmile dostane Tereza Vanišová kousek místa, nebojí se vyjet před branku. Nicméně teď měla úhel už opravdu hodně ostrý.
     
    06:28
    A tak jsme zase vyzkoušeli průnikovou přihrávku. Pro Martinu Vonkovou však byla dlouhá, puk doklouzal až k Franzisce Alblové.
     
    05:29
    V dalších desítkách sekund sledujeme vyrovnaný boj o kotouč, Němky se marně pokoušejí dostat s pukem do našeho pásma.
     
    04:06
    Česko právě vstřelilo branku!
    Solidní nástup české reprezentace je odměněn vedoucí trefou! A ukázalo se, že kromě dobré kombinace umíme taky parádně střílet. Denisa Křížová nabila od levého hrazení obránkyni ANNĚ ZÍKOVÉ, která se do puku položila z první a krásně se trefila do vzdálenějšího růžku – 1:0! Asistence: Denisa Křížová.
     
    03:53
    A jak to mohlo dopadnout jinak než dlouhým kotoučem na rozjetou Vendulu Přibylovou. Neměla moc místa něco vymýšlet, tak zkusila dloubnout puk mezi betony, ale zakončení bekhendem postrádalo větší rychlost.
     
    03:32
    Emily Nixová střílela nepřesně, na ledovou plochu se vrací elitní formace.
     
    02:59
    Na hrotu českého forčekingu pracuje Martina Vonková, hlavně její zásluhou nemohou Němky jen tak snadno rozehrát.
     
    02:29
    První přerušení zápasu přichází po aktivitě německé šestnáctky Pauly Nixové. Poslala puk dopředu, ale naše defenzíva ji zastavila a Škodová mezitím kotouč zalehla.
     
    01:48
    Za brankou vybojovala puk Křížová a hned vybídla Bukolskou, tu v posledním momentu zblokovala soupeřka. Češky se toho nebojí.
     
    01:05
    Do útoku se dostaly také Němky, ale bekhend Kratzerové šel mimo. Na druhé straně vytáhla Alblová vyrážečkou pokus Povové přes obránkyni.
     
    00:24
    Bleskový nástup českého týmu! Mezi německou obranou se proháčkovala Vendula Přibylová, ale byla zezadu tísněna, proto ji zakončení vystihla Alblová.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Škodová (Peslarová) – Herzigová, Horálková "C", Zedníková, Zíková, Černá, Flachsová, Brotánková – Vanišová, Přibylová, Lédlová – Povová, Bukolská, Křížová – Bucifalová, Hymlárová, Neubauerová – Patočková, Forejtová, Vonková. Trenér: Jiří Vozák.

    Německo: Alblová (P. Bysziová) – Brendelová, Gleissnerová, Ujciková, Richterová, Strobelová, Rothemundová, Botthofová, Sabusová – Zornová "C", Bittnerová, Spielbergerová – Schmidová, Kratzerová, E. Bysziová – Seitzová, Karpfová, P. Nixová – E. Nixová, Lanzlová, Feldmeierová. Trenér: Benjamin Hinterstocker.

    Rozhodčí: Růžičková – Novotná, Štreitová.
     
    Německé hokejistky přijely do Sokolova včera. Odpoledne absolvovaly trénink, dnes měly předzápasové rozbruslení hned po českém týmu. V jejich 21členném kádru je 11 hráček, které se v březnu zúčastnily mistrovství světa.

    Sedm německých hokejistek pamatuje poslední vzájemný souboj v olympijské kvalifikaci, na české straně je to šest hráček. Pro naše soupeřky dnes půjde o první duel nové sezóny. Za sebou mají zatím jen kemp ve Füssenu, který absolvovaly na konci července.

    Do branky jsou připraveny naskočit Franziska Alblová a Paula Bysziová. Obě dvě mají zkušenosti s rolí reprezentační jedničky na MS juniorek, do dění na seniorských šampionátech ale zatím nezasáhly. Alblová byla letos v Malmö pouze týmovou trojkou.

    Nominace Německa na dva zápasy v Sokolově:

    Brankářky:
    Franziska Alblová (Erding), Paula Bysziová (Ingolstadt).

    Obránkyně:
    Tabea Botthofová, Sorsha Sabusová (obě Erding), Daria Gleissnerová, Carina Strobelová (obě Memmingen), Ronja Richterová, Yvonne Rothemundová (obě Planegg-Würmtal), Andrea Lanzlová (Ingolstadt), Jessica Ujciková (HTI Stars Kanada).

    Útočnice:
    Monika Bittnerová, Sophie Kratzerová, Kerstin Spielbergerová, Julia Zornová (všechny Planegg-Würmtal), Eva Bysziová, Marie-Kristin Schmidová (obě Ingolstadt), Franziska Feldmeierová, Bernadette Karpfová (obě Erding), Emily Nixová, Paula Nixová (obě Hamburg), Julia Seitzová (Memmingen).
     
    Pojďme si krátce připomenout obě federální bitvy. Tu první značně poznamenal pozdní příjezd Slovenek, v úvodní třetině se absolutně nechytaly a čtyřikrát inkasovaly. Druhou část sice zásluhou přesilovkové branky Nikoly Gápové vyhrály, ale to byla jejich jediná radost. České hokejistky přidaly ještě tři góly.

    Česko – Slovensko 7:1 (4:0, 0:1, 3:0)

    Branky a nahrávky: 10. Lédlová (Přibylová), 14. Hymlárová (Neubauerová, Zedníková), 17. Vanišová (Přibylová, Lédlová), 19. Patočková (Povová), 48. Vanišová (Přibylová), 58. Křížová (Neubauerová), 60. Křížová – 35. Gápová.

    Zkraje druhé bitvy se zdálo, že slovenská defenzíva našla na českou hru ideální recept. První třetina přinesla solidní výkon našich soupeřek, ale co je zarážející – od druhé části až do konce zápasu nevystřelily na českou branku jeden jediný kotouč! Jejich obrana se rozpadla ve třetí třetině, kdy Češky skórovaly pětkrát během deseti minut a jejich střelecký výkon se znovu zastavil na čísle sedm.

    Česko – Slovensko 7:0 (1:0, 1:0, 5:0)

    Branky a nahrávky: 17. Bucifalová (Hymlárová, Horálková), 29. Forejtová (Hymlárová, Bucifalová), 44. Křížová (Vonková), 47. Hymlárová (Bucifalová), 48. Křížová (Povová), 49. Horálková, 53. Lédlová (Přibylová).

    Zatímco Klára Peslarová v prvním zápase předvedla šest zákroků, Blance Škodové stačily k prvnímu čistému kontu za seniorskou reprezentaci pouhé čtyři zásahy během první třetiny. Oba týmy daly šanci řadě mladých hráček. Pravda je ta, že slovenská reprezentace pro nás aktuálně není rovnocenným soupeřem a s výhledem na mistrovství světa v Kanadě potřebujeme měřit síly s kvalitnějšími protivníky.

    Denisa Křížová dala za dva dny čtyři góly, ale vedle zkušených hráček se ukazuje i naše mládí! Třeba na souhru Veroniky Bucifalové s Klárou Hymlárovou je radost pohledět (y)

    Posted by Reprezentace žen ČR A – lední hokej on 26. srpen 2015
     
    Po dvou dnech vás opět zdravím ze západočeského Sokolova, kde v tomto týdnu tráví svůj kemp česká ženská reprezentace. V prvních dvou zápasech neměla příliš práce se Slovenkami, které zdolala 7:1 a 7:0, teď nás ale čeká o kus silnější soupeř. Je jím Německo, které v březnu sestoupilo z elitní skupiny mistrovství světa a nahradil ho právě český tým. Role favorita je stále na naší straně.

    První utkání se hraje dnes od 17 hodin, druhé je na programu hned zítra od 11 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Martin Voltr

    Góly a asistencie: 5. Zíková (Křížová), 24. Patočková (Forejtová), 26. Povová (Lédlová), 34. Křížová (Povová), 40. Vanišová (Lédlová, Přibylová), 42. Povová (Bukolská), 44. Přibylová (Lédlová), 48. Přibylová (Zedníková) – 54. E. Nixová (Gleissnerová)


    Česko: Škodová (Peslarová) – Herzigová, Horálková "C", Zedníková, Zíková, Černá, Flachsová, Brotánková – Vanišová, Přibylová, Lédlová – Povová, Bukolská, Křížová – Bucifalová, Hymlárová, Neubauerová – Patočková, Forejtová, Vonková. Trenér: Jiří Vozák.
    Nemecko: Alblová (41. P. Bysziová) – Brendelová, Gleissnerová, Ujciková, Richterová, Strobelová, Rothemundová, Botthofová, Sabusová – Zornová "C", Bittnerová, Spielbergerová – Schmidová, Kratzerová, E. Bysziová – Seitzová, Karpfová, P. Nixová – E. Nixová, Lanzlová, Feldmeierová. Trenér: Benjamin Hinterstocker.

    Rozhodca: Růžičková – Novotná, Štreitová.