Sparta Praha – Storhamar 1:2 (kon.) | Třinec – Stavanger 4:3 (po pr.) | Mníchov – Košice 1:0 (kon.)
Davos – Färjestad 0:1 (po pr.) | Bern – IFK Helsinky 3:2 (2:0 po s.n.) | Frölunda – Jyväskylä 3:2 (kon.)
koniec
EHC Red Bull Mníchov
1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
HC Košice
Piatok 28.08.2015, 19:30 • Olympia-Eisstadion, Mníchov • Liga majstrov • Skupina 8
Partner:
     
    Košickí hokejisti napokon v Mníchove prehrali veľmi smolne rozdielom jediného gólu a na prvý bodík v tabuľke stále iba čakajú. Naopak, domáci Mníchov potvrdil výbornú formu a právom si vylepšil pozíciu na prvej priečke tabuľky. (22:14:31)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:45
    Košičania sa síce snažia, ale Mníchov puk vytlačil z pásma. Ostáva už iba 15 sekúnd hry.
     
    59:23
    Košický tréner Oremus si vyžiadal oddychový čas, Melicherčík po ňom ostane na striedačke!
     
    59:23
    Košice si napokon ešte zahrajú presilovku a majú skvelú šancu na vyrovnanie! Na trestnú lavicu smeruje domáci Wolf, ktorý si na vylúčenie skutočne nevybral vhodnú dobu.
     
    59:07
    Prebieha posledná minúta tretiny a Košičania sús tále vo vlastnom obrannom pásme. Mníchov hrá aj v závere výborne a súpera k ničomu nepúšťa.
     
    58:46
    Košičania chceli puk rýchlo rozohrať spred svojej bránky, ale dopustili sa iba nešťastného zakázaného uvoľnenia. Hra sa teda opúť presunie pred Melicherčíka, ktorý nemôže vykorčuľovať na striedačku.
     
    58:15
    Košičania dostali puk po buly pred svojou bránkou na opačnú stranu, ale tam im ho nemecká obrana vzala. Pred nai sú necelé dve minúty tretej tretiny.
     
    57:48
    Mníchov sa na opačnej polovici klziska pokúsil upokojiť hru. Puk iba nahodil na Melicherčíka, ktorý nemohol riskovať a hru radšej prerušil.
     
    57:35
    Košičania sa natlačili do pásma a skutočne odhodlane sa pokúšali dostať puk do bránky. Po nahodení spoza obrany ho najskôr tečoval Suja a potom sa ho snažil dorážať Bicek, ale Birken sa zvalil na zem a hru prerušil.
     
    56:16
    Na opačnej polovici ľadovej plochy sa o prechod pokúsil aj Mníchov, ale dopustil sa iba ofsajdu. Hra sa upokojí, čo by malo vyhovovať obom celkom.
     
    56:01
    Košičania predviedli obrovskú snahu. Na pravesj strane si puk v kruhu v útočnom pásme prevzal Jenčík a prudko pálil, ale jeden z mníchovských obrancov sa mu do strely obetavo hodil a zblokoval ju.
     
    55:19
    Čas sa kráti a Mníchov sa stále lepšie a lepšie bráni. Oceliari síce puk nahodili do pásma, ale tam sa vôbec nedokážu presadiť.
     
    54:55
    Mníchov hrá dobre, ale Košice sú mu vyrovnaným súperom. Oceliarov mrzí smolný inkasovaný gól, a preto sa to pokúšajú napraviť vyrovaním.
     
    54:48
    Na opačnej polovici ľadovej plochy teraz zaujímavo zakončoval Bicek, ale ani jemu pokus nevyšiel. Biken predvádza stále výborný výkon.
     
    53:32
    Mníchov stále pokračuje v aktivite. Kohun to skúsil nahodením na Meliherčíka, pretože domáci sa skutočne nemusia nikam ponáhľať.
     
    52:54
    KKošickí priaznivci ale neprestávajú povzbudzovať svoj tím a aj to by malo Košičanom v Nemecku pomôcť. Do konca tretej tretiny ostáva približne šesť minút.
     
    52:13
    Mníchov je po svojom presnom zásahu psychicky povzbudený a pokračuje v útočnej snahe. Nemci sú vo veľmi dobrej pozícii.
     
    51:49
    Košičania napokon doplatili na malinkú nepozornosť a ich súper sa ujíma vedenia vo veľmi dôležitom čase.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 52. Christensen (Jaffray, Kettemer)


    EHC Red Bull Mníchov: Aus den Birken (Lang) – Boyle, Soderholm, Dehner, Regehr, Smaby, St. Denis, Kettemer, Herpich – Christensen, Wolf, Jaffray – Aucoin, Pinizzotto, Sparre – Kahun, Mauer, Maurer, Eder
    HC Košice: Melicherčík (Riečický) – Štrbák (C), Slovák, Šedivý, Philipp, Pavúk, Cebák, Macejko – Jenčík, Lelkeš, Lapšanský – Bartánus, Suja, Bicek (A) – Hričina, Bartoš (A), Hrnka – Sojčík, Češík, Chovan, Bortňák

    Rozhodca: Daniel Gamper (AUT), Martin Rohatsch (GER) – Thorsten Lajoie (GER), Markku Büse (GER)

    Diváci: 3173