Česko – Nemecko 8:1 (kon.)
koniec
Česko
8:1 (1:0, 4:0, 3:1)
Nemecko
cz Piatok 28.08.2015, 17:00 • Zimní stadion Sokolov • Reprezentácia žien
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    No, máme za sebou další chutný hokejový večer. České hokejistky navařily Němkám osm gólových chodů! Se soupeřem, který letos sestoupil z elitní skupiny mistrovství světa, si poradily opravdu velkolepým způsobem.

    Dá se čekat, že zítra to budeme mít těžší. Ale výsledek je zaslouženým ovocem za práci, kterou naše ženská reprezentace předvádí. Odveta se hraje od 11 hodin a já se s vámi znovu budu těšit na počtenou. Věřím, že i napočtvrté tady v Sokolově budeme moci výkonu českého národního týmu zatleskat! (19:08:14)
     
    Výborný zákrok Pauly Bysziové proti střele Anety Lédlové. Němky se radují aspoň z malého vítězství v nájezdech – 0:1.
     
    Andrea Lanzlová netrefila prostor mezi betony Škodové, které naše gólmanka rychle secvakla – 0:1.
     
    Kateřina Bukolská střelou zblízka neuspěla – 0:1.
     
    Zato Kerstin Spielbergerová svou bekhendovou kličku protlačila za záda roztažené Škodové – 0:1.
     
    Ani Petra Herzigová v první sérii neuspěla, Bysziová jí bekhendový blafák přečetla – 0:0.
     
    Kapitánka Julia Zornová po ledě nenašla místo v postoji Blanky Škodové – 0:0.
     
    Začínají naše soupeřky.
     
    Výsledek hovoří za vše, české hokejistky zatím v Sokolově válí a famózně smetly i silné Německo! Ale teď si ještě tradičně střihneme samostatné nájezdy, po třech na každé straně.
     
    Konec zápasu.
     
    59:44
    Útočnou podporu předvedla Ivana Černá, která dojela své nahození a zajistila zřejmě poslední vhazování před Bysziovou.
     
    59:23
    Němky jsou v posledních okamžicích aktivnějším týmem, chtějí se naladit na zítřejší odvetu.
     
    58:35
    Už už se do gólové pozice tlačila Lanzlová, ale v poslední chvíli ji Petra Herzigová klepla do hokejky a střela šla hodně nad.
     
    57:44
    Po souboji u hrazení zůstala na ledě Kateřina Flachsová. Celkem brzy odjela na střídačku, ale má bolestivou grimasu, tak snad to do zítřka bude v pohodě.
     
    57:12
    Právě mladší ze sester Nixových, teprve ročníku 98, je dnes nejlepší německou hráčkou. Teď na její pokus Škodová dobře viděla a schovala ho do lapacího ústrojí.
     
    56:46
    Autorka německé trefy Emily Nixová hledala od pravého hrazení spoluhráčku, ale ta byla o dva kroky zpět, než šla přihrávka.
     
    56:19
    A výsledek je rozhodně víc než uspokojivý – i když už byla naše děvčata na ledě dlouho, dokázala vybojovat útočné vhazování.
     
    55:48
    Čtvrtá formace neústupně doráží na německou rozehrávku.

    Martin Voltr

    Góly a asistencie: 5. Zíková (Křížová), 24. Patočková (Forejtová), 26. Povová (Lédlová), 34. Křížová (Povová), 40. Vanišová (Lédlová, Přibylová), 42. Povová (Bukolská), 44. Přibylová (Lédlová), 48. Přibylová (Zedníková) – 54. E. Nixová (Gleissnerová)


    Česko: Škodová (Peslarová) – Herzigová, Horálková "C", Zedníková, Zíková, Černá, Flachsová, Brotánková – Vanišová, Přibylová, Lédlová – Povová, Bukolská, Křížová – Bucifalová, Hymlárová, Neubauerová – Patočková, Forejtová, Vonková. Trenér: Jiří Vozák.
    Nemecko: Alblová (41. P. Bysziová) – Brendelová, Gleissnerová, Ujciková, Richterová, Strobelová, Rothemundová, Botthofová, Sabusová – Zornová "C", Bittnerová, Spielbergerová – Schmidová, Kratzerová, E. Bysziová – Seitzová, Karpfová, P. Nixová – E. Nixová, Lanzlová, Feldmeierová. Trenér: Benjamin Hinterstocker.

    Rozhodca: Růžičková – Novotná, Štreitová.