Šaľa – Žilina B 2:1 (kon.) | B. Bystrica – Pohronie 0:2 (kon.) | Senec – Dunajská Lužná 2:3 (kon.)
L. Mikuláš – Haniska 3:0 (kon.) | Prešov – MFK Zvolen 3:0 (kon.) | R. Sobota – Bardejov 2:0 (kon.)
Nitra – Borčice 2:0 (kon.) | Poprad – Teplička n. Váhom 3:1 (kon.)
koniec
MFK Tatran Liptovský Mikuláš
3:0 (2:0)
FK Haniska
Sobota 22.08.2015, 16:30 • Štadión Okoličné • MONACObet liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:30.
     
    Vážení športoví priatelia, vítam vás pri dnešnom futbalovom zápase, v ktorom domáci Liptovský Mikuláš privíta FK Haniskú.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Práve sa nám začal zápas 4. kola, v ktorom domáci futbalisti začínajú s rozohrávkou. Tatran po výkope neustále pri lopte.
     
    2
    V úvodných sekundách to je z oboch strán veľmi opatrný futbal. Domáci síce sa snažilo nejaké akcie po pravej strane cez Papaja, ale ani jedzna z nich neskončila väčším ohrozením súperovej brány.
     
    3
    Nebezpečná sitácia pred domácou bránou, kde sa do hlavičky dostal hosťujúci Kovács, ktorý síce poslal loptu na súperovú bránu, ale vzápätí hlavný rozhodca Ladislav Prešinský odpískal nedovolenú hru na domáceho brankára.
     
    4
    Stále čakáme na väčšiu šancu na štadíone v Okoličnom. Aktuálne dlhým nákopom rozhodal brankár Fedor, po ktorom sa hra opäť kúskuje. Rozhoda v strede ihriska prerušil hru po faule na Kolbasa.
     
    6
    Kucharčík sa dostal do nepríjemnej situácie na pravej osi ihriska, kde síce loptu poslal mimo ohorzenia, ale už o pár sekúnd Haniská nepríjemným centrom z pravej strany jemnej pohrozila, lenže Matúš Pekár vo výskoku netrafil loptu.
     
    6
    V úvode stretnutia sa javí futbalovejšie hosťujúci tím, ktorý si síce zatiaľ nevyprodukoval výraznú šancu, ale už v týchto sekundách registrujeme tretí strelecký pokus. Z väčšej vzdialenosti to vyskúšal Matúš Pekárl, lenže jeho strela neohrozila bránu súpera.
     
    9
    Opatrný futbal na oboch stranách. Liptáci sú po nejakom čase síce pri lopte, ale z akcie z pravej strany po centri Jasenovského nezahrmelo, keďže na jeho pretiahnutý center nedotiahol žiaden z hráčov a lopta končí v aute.
     
    10
    Hostia trošku zazmetkovali v rozohrávke v strede ihriska a po nepresnej prihrávke končí lopta v aute. Tatran začína s komibnáciou na vlastnej polovici.
     
    10
    Dobrý center na pravú stranu, kde sa o loptu pobili až vaja domáci hráči. Po odrazenej lopte sa síce pred 16-tkou ocitol Miroslav Pastva, ktorý však nedokázal zakončiť a Haniská je opäť pri lopte.
     
    12
    Lišivka sa snažil otočiť hru na pravú stranu, ale jeho dlhý center skončil u súpera. Po pravej strane sa pokúsil o protiútok hosťujúci Leško, avšak hra sa po faule opäť prerušuje.
     
    13
    Prvá vážnejšia šanca v zápase! Haniská sa po faule dostala k zaujímavej štandardnej situácii, ktorú zahrala od domácej tribúny. Centrovaná lopta skončila na hlave Matúša Pekára, ktorý len tesne minul pravú časť mikulášskej brány.
     
    15
    Hra v posledných minútach je naozaj vyrovnaná a viackrát sa po drobných fauloch v strede ihriska prerušuje. Haniská však v úvodných minútach prvého polčasu je o niečo trošku viac aktívnejšia a viackrát sa dostáva pred bránu Brédu.
     
    16
    Aký taký plamienok v tme sa pokúsil vyprodukovať Gerec, ktorý si síce nabehol na dlhý center na pravú os, následne sklepol Pastvovi, ktorého však zradil prvý dotyk z loptov a lopta končí za bránkovou čiarou.
     
    18
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Tichá akcia v podaní domácich hráčov, ktorá začala nevinnou štandardnou situáciou na polovici ihriska. Dlhý center Staša našiel v pokutovom území Kucharčíka, ktorý z prvej hlavou presunul loptu na MARTINA KUBENU, ktorý pred Fedorom nezaváhal a posiela LIptákov do vedenia 1:0.
     
    20
    Uvidíme ako na gól zareagujú hostia z Hanuskej. Po góle to však vyzerá, že aktívnejší sú domáci hráči. DIváci na štadióne v Okoličnom mali možnosť vidieť domácu akciu, ktorá však končí faulom Pastvu. Haniská opäť rozohráva z vlastnej polovice.
     
    21
    Ďalšia dobrá akcia v podaní domácich hráčov. Všetko to začalo u Kucharčíka, ktorý založil útok po ľavej strane. Jasenovský sa síce chcel predať do pokutového územia, ale dobrý obranný zákrok Cicmana zachránil Haniskú od inkasovania ďalšieho gólu.
     
    23
    Dlhý center z pravej strany skončil zakončením Gereca, ktorý nie najlepšie trafil loptu, ale nakoniec po jemnom teči sa Liptáci dostávajú k rohu.
     
    24
    Po dlhšej kombinácii domácich prišlo po viacerých prihrávkach zakončenie domáceho Mizeráka, ktorý z väčšej vzdialenosti preveril pozornosť Fedora, ktorý však včas zasiahol.
     
    28
    Hra sa na pár sekúnd trošku spomalila a dlhšie čakáme na akúsi akciu či už na domácej strane, alebo na strane hostí. Po krátkej kombinácii prišiel faul domácich a hosťom sa teda ponúka štandardná situácia z polovice ihriska.
     
    30
    Dlhý center do pokutového územia, kde už bol pripravený Šimún. Jeho hlavička sa síce dostala k súperovi, ale zakončenie Pekára končí vysoko nad.
     
    32
    Rohový kop pre hostí. Z pravej trany Samuel Beck našiel v pokutovom území Matúša Pekára, ktorý síce trafil loptu, ale tú si už postrážil domáci brankár Bréda.
     
    35
    Haniská rozohrala akciu až od vlastného brankára Fedora, ale po jeho nákope sa k lopte dostali domáci hráči. Komibnácia v priestore stopérov zatiaľ žiadnou hrozbou pre súpera.
     
    38
    Pekná súhra v podaní Liptovského Mikuláša. Všetko to začalo u Staša, ktorý sa dostal k odrazenej lopte, síce to skúsil s narážačkou cez Pastvu, ale finálna kolmica na Jasenovského končí za bránkovou čiarou.
     
    39
    Pokutový kop pre Liptovský Mikuláš!
     
    39
    Po faule v pokutovom území dostáva žltú kartu Cicman.
     
    40
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Po avizovanom pokutovom kope domácich hráčov si loptu na biely bod postavil jeden z najmladších hráčov v domácom kádri – Tomaš Staš, ktorý presnou strelou k pravej tyči zvyšuje na 2:0.
     
    42
    Pomaly sa blížime k záveru prvému polčasu a pri lopte aktuálne domáci hráči. Staš sa skoro dostal do zakončenia, keď mal loptu na svojej lepšej ľavej nohe, ale obranca Cicman bol pozorný a včas odvrátil loptu do bezpečia.
     
    43
    V krátkom časovom slede sme svedkami ďalšej žltej karty a opäť na strane hostí. Pekár tak trošku možno aj z vypätej situácie zatiahol za dres Pastvu za čo rozhoda musel ťahať do vrecka, keďže šlo o sľubne rozvíjajúcu sa šancu.
     
    44
    Posledná minúta prvého polčasu. Liptáci s loptou na kopačkách na vlastnej polovici. Vyzerá to tak, že stav sa nám do polčasu už asi nezmení.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil. Hlavný rozhodca Prešinský nenastavil ani jednu minút a hvizdom posiela hráčov do kabín. Pokračuje o 15-násť minút.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    V úvode druhého polčasu aktívnejší domáci hráči, ktorý sa dostali do dobrej šance, ale Gerec trošku zazmetkoval a ponuknutú šancu nevyužil.
     
    47
    Dobrá akcia v podaní Liptovského Mikuláša. Kombinácia zhruba cez tri prihrávky zavŕšená prízemným centrom Jasenovského z ľavej strany. Lopta síce preletela cez malé vápno, ale nabiehajúci pastva na ňu nedotiahol.
     
    53
    Center z ľavej poslal do bezpečia Kucharčík, avšak vzápätí sa domaći v strede ihriska previnili zakázanou hrou a hlavný rozhodca Prešinský nariadil priamy kop z cca 25 metrov.
     
    53
    Prvé striedanie v tíme Liptovského Mikuláša. Hraciu plochu opúšťa Peter Jasenovský, na hraciu plochu prichádza Patrik Laco.
     
    57
    V posledných minútach hry sa na štadíone v Okoličnom nič vážne neudialo. Liptáci si zatiaľ kontrolujú výsledok a súpera v priebehu druhého polčasu ešte k ničomu vážnemu nepustili.
     
    59
    Liptovský Mikuláš v obrovskej šanci! Dlhý center po pravej strane si dokázal spracovať do pokutového územia Patrik Laco, ktorý následne kolmicou našiel Štefana Gereca, ktorý z prvej pred malým vápnom prestrelil bránu.
     
    59
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Ďalší gól na domácej stran. Perfektná prihrávka opäť z kopačky Tomáša Staša, ktorý v dnešnom zápase najskôr premenil pokutový kop a tentokrát našiel ŠTEFANA GERECA, ktorý po predošlej nepremenenej šanci teraz presne namieril k pravej tyči.
     
    70
    Dnešné stretnutie sleduje 340 divákov.
     
    72
    Druhé striedanie v domácom tíme. Ihrisko opúšťa Staš, nastupuje Hirka.
     
    75
    Laco si prebra loptu na pravej strane a následne si ju prebral až do jadra ihriska, kde sa už snažil zakončiť, ale Cicman včas zakročil.
     
    79
    Azda najväčšia šanca v zápase, z ktorej napadol gól! Perfektnú loptu za obranu si spracoval Patrik Laco, ktorý prišiel pred pár minútami do zápasu. Mladý útočník sa valil sám na Fedoro, ale v súboji 1 na 1 trafil iba haniského brankára.
     
    79
    Po nejakom čase opäť dobrý pokus na domácej strane. Papaj videl, že brankár Fedor je trošku von z brány, tak to vyskúšal lobom z väčšej vzdialenosti. Lopta len tesne minula pravú tyč.
     
    83
    Laco sa opäť dostal do obrovskej šance, ale odrazenú loptu nedostal do prázdnej brány a prestrelil vysokon nad!
     
    83
    Striedania na oboch stranách. Z ihriska odchádza Lišivka a Kovács. Na domácej strane nastupuje Čurma u súpera Borovský.
     
    85
    Do konca zápasu nám ešte ostáva pár minút. Laco tentokrát opäť napádal center do pokutového územia, ale po pár sekundách rozhodca prerušil hru po ťahaniciach od spomínaného mikulášskeho hráča.
     
    87
    Laco v ďalšej obrovskej šanci, ale ani do tretice z toho nie je gól. Odrazená lopta pred brankárom a následné zakončenie končí u brankára. Liptáci pár minút pred koncom stále vedú 3:0.
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    Vážení športoví priatelia pred pár sekundami sa nám skončil zápas 4. kola, v ktorom Liptovský Mikuláš zdolal súpra z Haniskej 3:0.

    V prvom sa síce Liptáci dostali do vedenia 2:0, ale samotný herný prejav bol na oboch stranách opatrný. Domáci sa do vedenia dostali zo štandardnej situácie po hlavičke Kubenu. Liptáci išli do vedenia v 40. minúte, keď po faule na Jasenovského zvýšil z bieleho bodu Staš.

    V drhuom polčase sa domáci hráči mohli dostať do väčšieho vedenia, ako 3:0, avšak v ystriedaní Laco, ktorý prišiel do hry v 53. minúte nevyužil tri gólové situácie. V posledných minútach zápasu si domáci hráči ustrážili vedenie 3:0 a pripísali si ďalšie tri body čím sa posunuli medzi vedúce celky v súťaži.
     
    Dnešný prenos je na konci. My Vám samozrejme ďakujeme za pozornosť a uvidíme si pri najbližšom domácom zápase Liptovského Mikuláša. Pekný zvyšok sobotňajšieho večera. (18:20:50)

    Tomáš Batiz


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Haniska. Viac informácií tu.

    Góly: 18. Kubena, 40. Staš (pen.), 59. Gerec

    Karty:   39. Cicman (HNS), 43. Pekár (HNS)


    MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Bréda – Šimún, KUbena, Kucharčík, Papaj, Gerec, Mizerák, Staš, Jasenovský, Lišivka (K), Pastva.
    Náhradníci: Korytko, Čurma, Vandraško, Laco, Kreva, Hirka.

    FK Haniska: Fedor – Klimek, Gorej, Cicman, Leško, Majerník (K), Kolbas, Beck, Pekár, Maťaš, Kovács.
    Náhradníci: Seman, Hrubovčák, Borovský, Suchý, Majoroš, Novotný.

    Rozhodca: Prešinský – Hancko, Vorel

    Diváci: 340