Shirak – Štokholm 0:2 (kon.) | Alaškert – Almaty 2:1 (kon.) | Minsk – Cherno More 4:0 (kon.)
Debrecín – Skonto FC 9:2 (kon.) | Keşla FK – Hafnarfjördur 2:2 (po pr.) | Jūrmala – Novi Sad 1:1 (kon.)
Omonia Nikózia – Jagiellonia 1:0 (kon.) | Qäbälä – Čukarički Belehrad 2:0 (kon.) | Željezničar Sarajevo – Ferencvároš 2:0 (kon.)
Kalju – Vaduz 0:2 (kon.) | Brøndby – Beroe 0:0 (kon.) | Rosenborg – Reykjavík 3:0 (kon.)
Botoşani – Légia Varšava 0:3 (kon.) | Solún – Lok. Záhreb 6:0 (kon.) | UC Dublin – Slovan Bratislava 1:5 (kon.)
Odd – Shamrock 2:1 (kon.) | Göteborg – Śląsk 2:0 (kon.) | Riteriai – Limassol 0:0 (kon.)
Hajduk Split – Koper 4:1 (kon.) | Strømsgodset – Mladá Boleslav 0:1 (kon.) | Differdange – Trabzonspor 1:2 (kon.)
Beitar Jeruzalém – Charleroi 1:4 (kon.) | Thun – Be'er Sheva 2:1 (kon.) | Žilina – Dacia Kišinev 4:2 (kon.)
Newtown – Kodaň 1:3 (kon.) | Giurgiu – Inverness Caledonian 0:0 (kon.) | FK Rabotnički – Jelgava 2:0 (kon.)
Wolfsberger – Soligorsk 2:0 (kon.) | Podgorica – Kukësi 2:4 (kon.) | Linfield – Trnava 1:3 (kon.)
Aberdeen – Rijeka 2:2 (kon.) | Birkirkara – West Ham 1:0 (3:5 po pen.)
koniec
University College Dublin AFC
1:5 (0:1)
ŠK Slovan Bratislava
Štvrtok 23.07.2015, 19:00 • UCD Bowl, Dublin • Európska liga (predkolá) • 2. predkolo
Predzápasové kurzy
     
    S konštatovaním, že Slovan Bratislava zvíťazil v Dubline vysoko 5:1 a postúpil do 3. predkola Európskej ligy, sa s vami z Írska lúčim a prajem príjemný zvyšok dňa! (21:16:09)
    Tlačová konferencia
     
    Hodnotenie trénera Slovana Dušana Tittela: ,,Sme veľmi radi, že sme zvládli odvetu. Očakávali sme, že tento zápas bude oproti tomu prvému iný priebeh. Som rád, že sme videl veľmi dobrý zápas z oboch strán, šance boli na oboch stranách, boli sme efektívnejší a zaslúžene vyhrali vyšším rozdielom. Potešili ma tri góly Róberta Vitteka, sme radi, že sa mu po návrate v pohárovej Európe podarilo gólovo chytiť. Boli pasáže, kedy sme hrali veľmi dobre, ale za stavu 2:0 sme súpera zbytočnou chybou dostali do hry, potom mali Íri dve šance, kedy nás podržal Ján Mucha. Vtedy som nebol spokojný, ale aj taký je futbal a rešpektujeme aj snahu súpera. Veľmi príjemné bolo, ako na konci diváci zatlieskali obom mužstvám za predvedený výkon."
     
    Štatistiky zo zápasu:

    Strely celkom: 9:24
    Strely na bránu: 6:15
    Rohové kopy: 4:7
    Žlté karty: 1:0
     
    Vy ešte ostaňte s nami, priamo z Dublinu vám totiž ešte prinesieme ohlasy z pozápasovej tlačovej konferencie.
     
    Slovan zvládol svoju úlohu v Dubline s veľkou gráciou, súperovi uštedril krutý debakel, keď zvíťazil vysoko 5:1. Belasí boli počas celého duelu aktívnejší, vypracovali si viac šancí a do tretieho predkola postupujú zaslúžene. Domáci sa zdvihli po góle Swana, ktorý znížil na 1:2 a mohol potom aj vyrovnať. Bratislavský tím podržal Mucha, tretí gól potom pridal Saláta, ktorý predznamenal gólový koncert belasých v nadstavenom čase, keď dva góly pridal Róbert Vittek. Miestne publikum po zápase vstalo a aplaudovalo hre oboch mužstiev, sledovali sme skutočne zaujímavý zápas vo veľkom nasadení, Íri napriek nižšej kvalite nechali na ihrisku všetko a zaslúžia si rešpekt. Slovan takisto nenechal nič na náhodu, predviedol možno najlepší výkon v tejto sezóne a zaslúžene zvíťazil a postúpil.
    Potlesk divákov
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Slovan dal gól!
    Slovan si záver zápasu vychutnáva a uštedruje domácim debakel, ktorý je pre nich po bojovnom výkone možno aj trochu krutý. Bol to však opäť nádherný gól – Štefánik vysunul na ľavej strane Zreľáka, ten takmer z bránkovej čiary našiel krížnym centrom RÓBERTA VITTEKA, lopta medzitým preletela aj ponad Corbeta a tak kanonier Slovana hlavičkoval nezadržateľne do siete!
    Asistencia: Adam Zreľák
     
    90+2
    Na opačnej strane sympatická iniciatíva UCD Dublin, presadiť sa tam snažil Swan, Saláta ho do šance nepustil a odkopol loptu za čiaru.
     
    90+1
    Slovan dal gól!
    Tak predsa len, Slovan korunuje svoj výborný výkon ešte štvrtým gólom! A bola to nádherná akcia – Lásik ešte z vlastnej polovice vysunul milimetrovou prihrávkou do behu RÓBERTA VITTEKA, ktorý predviedol rutinérske zakončenie, keď si položil Corbeta na trávnik a sám zasunul loptu do prázdnej brány!
    Asistencia: Richard Lásik
     
    90
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90
    Navyše sú belasí aktívni aj v ofenzíve, z pravej strany centroval Sekulič a na loptu sa snažil vyskočiť Zreľák, v súboji so stopérom Boyleom ale neuspel.
     
    89
    Domáci sa ešte snažia v závere skorigovať skóre, sú usadení na svojej útočnej polovici, obrana Slovana však teraz pracuje spoľahlivo a už ich nepúšťa do väčších šancí.
     
    88
    Striedanie v tíme University College Dublin AFC: z ihriska odchádza Christopher Mulhall, prichádza Samir Belhout.
     
    87
    Žltú kartu dostáva Benson (University College Dublin AFC).
     
    87
    Tak a mohol tu byť štvrtý gól Slovana! Gašparovič peknou prihrávkou falšom vysunul na ľavej strane Zreľáka, ktorý vyslal ideálny krížny center na Hudáka, ten z päťky hlavou minul!
     
    86
    Belasí predviedli rýchly brejk, keď loptu najprv v súboji s Bensonom vybojoval Gašparovič a v akcii pokračovali Zreľák s Podaným, ktorého center zrazil Kouogun na roh.
     
    85
    Domáci ešte pekne zakombinovali a ich kapitán Benson vystrelil spoza pokutového územia, lopta mu nesadla ideálne a mieril vysoko nad bránu!
     
    84
    Kapitánsku pásku po Milinkovičovom odchode prebral Vittek, novic Gašparovič sa zaradil na pôvodný Milinkovičov post v zálohe hosťujúceho tímu.
     
    83
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Marko Milinkovič, prichádza Lukáš Gašparovič.
     
    82
    Predviesť sa musel aj Ján Mucha! Swan vyslal spoza šestnástky z pravej strany nebezpečnú tiahlu strelu, Mucha sa musel poriadne natiahnuť, aby vyboxoval pri ľavej žrdi na roh!
     
    81
    Slovan dal gól!
    Je to znovu o dva góly, Slovan si môže dopriať pokojný záver zápasu! Milinkovič si pripisuje druhú gólovú asistenciu, vyslal presný center z rohového kopu, v strede šestnástky našiel voľného KORNELA SALÁTU, ktorý hlavičkou k pravej žrdi nedal Corbetovi šancu!
    Asistencia: Marko Milinkovič
     
    80
    Parádna akcia belasých! Oršula si narazil na pravej strane so Zreľákom a strieľaným centrom našiel v šestnástke Vitteka, ten z prvej zakončoval a obranca domácich zablokoval gólovú strelu na roh!
     
    79
    Zdalo sa, že Podaný hlavou jemne pohladil loptu, domáci si aj pýtali vhadzovanie vo svoj prospech, lopta napokon v prospech hosťujúceho tímu.
     
    78
    Vittek hrá dnes výborne, je neúnavný a aj teraz ťahal loptu stredom ihriska, pred šestnástkou ešte prihrával Milinkovičovi, prihrávku naňho ale neprepasíroval.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1361 divákov.
     
    77
    Aj majster tesár sa občas utne, potvrdil to teraz Milinkovič, ktorý mal prsty v oboch góloch Slovana. Po Vittekovom priťuknutí strieľal spred päťky z ostrého uhla, mieril ale vysoko nad.
     
    76
    Striedanie v tíme University College Dublin AFC: z ihriska odchádza Jamie Doyle, prichádza Eoin Kirwan.
     
    75
    Dublin mohol z brejku vyrovnať! Cannon ušiel po pravej strane a videl, že v šestnástke mu nabieha Swan. Aj mu adresoval krížny center, už sa zdalo, že domáci útočník zakončí do prázdnej brány, v poslednej chvíli sa však do lopty vrhol Mucha a umne ju vytlačil mimo Swanov dosah!
     
    74
    Milinkovič centroval z rohu a našiel v šestnástke Vitteka, ten si výborne naskočil a ideálne umiestnil loptu k pravej žrdi mimo dosahu Corbeta, ktorého na čiare zastúpil Cannon!
     
    73
    Oršula sa uviedol dobre, na pravej strane si pred šestnástkou zasekol obrancu a strieľal, Langtry v páde napokon odvrátil na roh.
     
    72
    Na opačnej strane odpovedal na aktivitu Dublinu Róbert Vittek, napriahol spoza šestnástky a myslel to pekne, Corbet bol dobre postavený a zasiahol.
     
    71
    Ďalšia možnosť UCD Dublin! Bolo to veľmi krkolomné, ale Cannon napokon našiel v šestnástke Swana, ktorý sa už otáčal a chcel nebezpečne strieľať! Napokon ho zastavil Saláta, lopta sa však dostala znovu na šestnástku ku Cannonovi, ktorého tvrdú strelu belasí zablokovali!
     
    70
    Milinkovič našiel dlhým centrom na pravej strane Zreľáka, ten si tam loptu dobre prebral a okamžite hľadal v šestnástke Vitteka, pred ním odvrátil Kouogun.
     
    69
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Martin Dobrotka, prichádza Dávid Hudák.
     
    69
    Po prechádzajúcom tvrdom súboji je ošetrovaný Martin Dobrotka, tento obľúbenec fanúšikov Slovana ale teraz len sedí pri striedačke a bohužiaľ to vyzerá na striedanie.
     
    68
    Domáci sa po rozohrávke okamžite znovu tlačili dopredu a skúsili to strelou zo strednej vzdialenosti, ktorá ale pomerne výrazne minula pravú žrď Muchovej svätyne!
     
    67
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza František Kubík, prichádza Filip Oršula.
     
    67
    Milinkovič bol vo vyloženej gólovej pozícii! Zreľák mu z pravej strany adresoval výborný center na vzdialenejšiu stranu šestnástky, Milinkovič tam bol sám pred brankárom, dlho však váhal a tak Kouogun doslova vlastným telom zastavil loptu pred čiarou!
     
    66
    Lieta to tam pred Muchom, čoraz nepríjemnejšie a nadšenie domácich ,,Študentov" stúpa. Z 30 metrov to skúšal Boyle, Mucha jeho tečovanú strelu kryl.
     
    65
    Swan teraz opäť sám na hrote útoku, a opäť získal loptu, Sekulič pred ním radšej odkopol do outu. Takmer všetci hráči na trávniku sa sťahujú do šestnástky belasých.
     
    64
    ,,Môžete si nechať Róberta Vitteka, my máme Ryana Swana," skandujú teraz priaznivci domácich. Treba dodať, že veľmi dobrý výkon podáva aj Vittek, hviezdou týchto minút je však aj Swan, ktorý na hrote odovzdáva obrovské penzum práce.
     
    63
    Domáci celok však ostal pri lopte a priamo do šestnástky si to namieril kapitán Benson, spočiatku mu to aj vychádzalo, potom však príliš okato padol na trávnik v súboji s Podaným, z tohto penalta určite byť nemohla.
     
    62
    Dublin je teraz v ofenzíve iniciatívny, po dlhom vhadzovaní sa na bližšej žrdi snažil presadiť Kouogun, proti bol dobre postavený Podaný.
     
    61
    Podanému ušiel na ľavej strane Mulhall a okamžite to hrozilo problémami pred bránou slovenského tímu, situáciu napokon vyriešil Mucha, ktorý odkopol až do outu.
     
    60
    Kapitán hostí to skúsil centrom do stredu šestnástky, kde ale kraľovali domáci stopéri a odvrátili loptu. Publikum aj írski hráči okamžite ožili, túžia po vyrovnaní a belasí majú čo robiť!
     
    59
    Slovan môže upokojiť situáciu, na opačnej strane bol faulovaný Kubík a Milinkovič môže zahrávať štandardnú situáciu.
     
    58
    Mohlo byť vyrovnané, to sú neuveriteľné okamihy! Obrana Slovana znovu chybovala a po kolmici Bensona zakončoval sám pred Muchom Swan, Mucha sa do strely doslova vrhol a obetavo vyrazil, teraz podržal belasých!
     
    57
    Tím UC Dublin práve strelil gól!
    Obrovská radosť v Dubline, domáci znižujú stratu a po prakticky prvej akcii v druhom polčase rozradostnili UCD Bowl! Hostia chybovali v strede obrany, kde im prepadol dlhý nákop z obrannej polovice domáceho tímu. K lopte sa dostal RYAN SWAN, Saláta ho už nedostihol a domáci útočník sa trafil pomedzi nohy Muchu až do siete!
     
    57
    Ďalšia pekná akcia Slovana! Podaný si narazil s Vittekom a vyslal nadýchaný oblúčik cez celú šestnástku, až lopta pristála na jej protiľahlom kraji u Milinkoviča, ktorý krížnym volejom tesne minul!
     
    56
    Cannon sa uviedol pozitívne, z ľavej strany šikovne odcentroval a takmer našiel v pokutovom území Swana, pred ním v poslednej chvíli upratal loptu Saláta.
     
    55
    Striedanie v tíme University College Dublin AFC: z ihriska odchádza Dylan Watts, prichádza Conor Cannon.
     
    54
    Krajní obrancovia Slovana sa predháňajú v aktivite, teraz ňou hýri Sekulič! Prešiel cez pravú stranu a priťukol ešte na šestnástku Vittekovi, ktorý vrátil na stred Lásikovi a ten okamžite strieľal, Corbet v páde kryl!
     
    53
    Sekulič síce vyviezol loptu dopredu cez takmer polovicu ihriska, Kubíkovi však vyslal o niečo dlhšiu prihrávku, než by sa bolo pýtalo. Kubík tak potom centroval spoza bránkovej čiary, čo si všimol aj rozhodca.
     
    52
    Milinkovič centroval do šestnástky, kde sa tentoraz nepresadili vysokí Saláta či Vittek, domáci sa dokázali ubrániť, potom však o loptu prišli. Slovan zatiaľ v druhom polčase jednoznačne dominuje.
     
    51
    Podaný je na ľavom kraji skutočne aktívny, teraz tam predviedol ďalší pekný prienik a po zákroku Leahyho je z toho rohový kop pre belasých.
     
    50
    Slovan sa dostal do skvelej hernej pohody, po ďalšom centri sa presadil v pokutovom území Saláta a mieril k pravej žrdi, Corbet bol pozorný a loptu stiahol do svojho náručia.
     
    49
    Slovan dal gól!
    Belasí zvyšujú svoj náskok a už by sa musel stať futbalový zázrak, aby prišli o postup do ďalšieho predkola! Milinkovič prešiel stredom ihriska, kde domáci zaspali a ponechali mu dostatok priestoru. Narazil si loptu so Zreľákom, ktorý mu ju ideálne priťukol do šestnástky a MARKO MILINKOVIČ už potom s prehľadom obstrelil Corbeta k ľavej žrdi!
    Asistencia: Adam Zreľák
     
    48
    Teraz to Štefánik trafil oveľa lepšie a Corbet mal čo robiť! Záložník Slovana si prebral loptu pred šestnástkou a pravačkou tvrdo vystrelil, Corbet v páde vyboxoval!
     
    47
    Následne po centri Salátu hlavičkoval v pokutovom území Milinkovič, vyskočil si síce dobre, loptu ale netrafil dostatočne razantne a jeho pokus k pravej žrdi kryl Corbet.
     
    46
    A okamžite vyložená šanca na druhý gól v írskej sieti! Podaný prešiel po ľavej strane a v páde ideálne prihral do šestnástky Štefánikovi, ten mal v jej strede skvelú pozíciu, svoju delovku nasmeroval tesne vedľa pravej žrde!
     
    46
    Cez prestávku nestriedalo ani jedno z mužstiev, úvodný výkop mali k dispozícii Slovanisti.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
    Takto to vyzerá v Dubline
     
    Štatistiky po 1.polčase:

    Strely celkom: 3:10
    Strely na bránu: 2:5
    Rohové kopy: 3:2
    Žlté karty: 0:0
     
    Slovan v prvom polčase splnil cieľ, ktorý pred zápasom deklaroval ako kľúčový – skóroval na ihrisku súpera a vytvoril si tak ešte výhodnejšiu pozíciu, domáci musia teraz skórovať minimálne trikrát. Belasí sú aktívnejším mužstvom, nevyužili ešte niekoľko dobrých šancí, svoje možnosti však mali aj domáci, ktorí raz nebezpečne vystrelili a predviedli zopár dobrých brejkov. Slovan je momentálne jednoznačným favoritom na postup, uvidíme, či domáci ešte dokážu duel v druhom dejstve zdramatizovať. Z Dublinu sa vám znovu prihlásim o 20:00.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Milinkovič našiel peknou kolmicou na pravej strane Sekuliča, ktorý okamžite vracal pod seba do šestnástky, s námahou tam odkopol Boyle.
     
    45
    Nadstavuje sa jedna minúta.
     
    43
    Milinkovič bol s loptou na šestnástkovom oblúku, snažil sa tam prepasírovať loptu na spoluhráčov v pokutovom území, proti bol O´Neill.
     
    42
    Milinkovič vysúval v šestnástke Zreľáka, Leahy to riešil nepríliš dôraznou malou domov, ktorú ešte dobiehal práve Zreľák, Corbet napokon dokázal loptu odkopnúť.
     
    41
    Veľká radosť v tábore Slovana, ten konečne zúročil prvopolčasovú aktivitu a môže hrať oveľa pokojnejšie, zaznamenal potrebný gól na pôde súpera. Aj teraz belasí ostávajú pri lopte.
     
    41
    Slovan dal gól!
    Slovan strieľa mimoriadne dôležitý gól na konci prvého polčasu, dostáva sa do vedenia a domáci by museli teraz skórovať trikrát, aby postúpili! Akcia odštartovala na ľavej strane, odkiaľ centroval Kubík a ideálne našiel na zadnej žrdi Milinkoviča. Ten okamžite hlavičkou vrátil na stred šestnástky RÓBERTOVI VITTEKOVI, ktorý peknou hlavičkou umiestnil loptu k ľavej žrdi až do siete!
    Asistencia: Marko Milinkovič
     
    40
    Po centri Mulhalla kraľoval v šestnástke Saláta, ktorý si vyskočil zo všetkých najvyššie a odhlavičkoval loptu preč z nebezpečného priestoru, lopta momentálne v strede ihriska.
     
    39
    Milinkovič tvrdo a nedovolene zastavil na obrannej polovici Slovana Langtryho, diváci ocenili rozhodcov verdikt búrlivým potleskom, uvidíme štandardku UCD.
     
    38
    Šikovná akcia belasých, Sekulič nahrával na stred Vittekovi, ten umne posunul za seba Lásikovi, ktorý by už strieľal z ideálnej pozície v šestnástke, v poslednej chvíli mu ale loptu odkopol všadeprítomný Boyle!
     
    37
    Domáci bránia naozaj dôsledne, Boyle teraz po zlom spracovaní Milinkoviča zakopol loptu až na strechu nízkej tribúny, Slovan ostane na súperovej polovici.
     
    36
    Ďalšia vydarená akcia Slovana, i keď teraz hralo rolu aj šťastie. Milinkovič nahrával stredom Štefánikovi, ten loptu netrafil dobre, predsa ale vysunul na hranici šestnástky Vitteka, ktorý pálil z otočky volejom. Corbet bol dobre postavený a zasiahol.
     
    35
    Veru nie, Milinkovič centroval až do päťky, kde kraľoval Corbet a aj si sťahoval loptu zo vzduchu, pri čom ho fauloval Saláta, domáci brankár tak bude vykopávať.
     
    34
    Krušné chvíle domácej defenzívy budú pokračovať, Milinkovič bol faulovaný pri pravej postrannej čiare a sám pošle loptu do šestnástky. Príde vedúci gól Slovana teraz?
     
    33
    Po odkope Boylea nasledoval roh, po ktorom hlavičkoval Vittek a lopta sa dostala k Sekuličovi, ktorý číhal pri pravej žrdi. Z bezprostrednej blízkosti zakončil tiesnený mimo!
     
    32
    Obrovská šanca Slovana a skvelý reflexívny zákrok Corbeta! Vittek odcentroval z pravej strany šestnástky presne do stredu na Zreľáka, ktorý ideálne trafil loptu do protipohybu Corbeta. Už-už sa zdalo, že lopta zapadne do siete, Corbet ale vymrštil pravú ruku a podržal svoj tím!
     
    31
    Podaný vyslal parádny dlhý pas popri ľavej postrannej čiare Kubíkovi, ktorý videl, že má v šestnástke na bližšej žrdi voľného Vitteka. Pokus o center však zablokoval Leahy.
     
    30
    Swan predskočil na hrote Salátu a okamžite odštartoval útočnú akciu Dublinu. Na jej konci bol Doyle, ktorý si prebral Swanovu prihrávku a strieľal spoza šestnástky, nedôrazný pokus s prehľadom chytil Mucha.
     
    29
    Lásik už je po ošetrovaní späť na trávniku, po krátkej prestávke môžeme pokračovať v hre, blížime sa ku koncu prvej polhodiny a stav je stále bezgólový, viac z hry má Slovan.
     
    28
    Domáci si následne pýtali ruku, keď O´Neill nastrelil pred šestnástkou Lásika, ak to aj ruka bola, tak Lásik si skutočne chránil tvár pred tvrdým volejom v odaní Íra. Teraz aj odchádza za čiaru, bude potrebovať krátke ošetrenie.
     
    27
    Sympatická akcia Dublinu po ľavej strane, Langtry tam vysunul Wattsa a ten si parádne obhodil Sekuliča, Wattsov center musel odvracať na päťke v sklze Saláta.
     
    26
    Slovanu zatiaľ nevychádza finálna fáza, vie sa dostať pred šestnástku či do streleckých pozícii, potom však často príde strata lopty. Bolo tomu tak aj teraz, Milinkovič nenašiel Štefánika, ktorý bol voľný na hranici šestnástky.
     
    25
    Slovan zaútočil v menšom počte hráčov, Vittek sa však dokázal presadiť aj proti početnej presile, prešiel cez dvoch protihráčov a už bol s loptou v šestnástke, obetavým sklzom ho zastavil až O´Neill.
     
    24
    Podaný prejavil svoje ofenzívne pohnútky a prešiel cez celú ľavú stranu, nahrával späť už z hranice bránkovej čiary, na šestnástke však namieril presne medzi Zreľáka s Milinkovičom, zo šance tak zišlo.
     
    23
    Corbetovi dnes vôbec nevychádzajú výkopy, pokazil už asi tretí odkop od brány a doslova tak daroval loptu Slovanu. Ten však začína až na vlastnej obrannej polovici.
     
    22
    Kubíkovi to teraz pri pravej postrannej čiare nevyšlo, jeho prihrávku pätou si neprebral žiaden z jeho spoluhráčov. Po dlhšej dobe tak môže pokojne rozohrávať írsky tím.
     
    21
    Na štadióne panuje výborná atmosféra, domáci vstávajú pri každom náznaku šance svojho tímu a oceňujú každú peknú akciu UCD Dublin. Počuť aj priaznivcov belasých, tí čakajú na prvý gól svojho celku.
     
    20
    Hra sa rýchlo prelieva zo strany na stranu, evidujeme aj strelecký pokus belasých! Spoza šestnástky vypálil Milinkovič, jeho štipľavú prízemnú strelu kryl Corbet pri pravej žrdi len s veľkou námahou!
     
    19
    Dublin je v brejkoch tiež nebezpečný a znovu pohrozil! Swan si spracoval dlhý pas na ľavej strane, zasekol si Sekuliča a strieľal z hranice šestnástky, Mucha s prehľadom kryl.
     
    18
    Slovan predviedol dlhú kombináciu na pravej strane, kde sa presunul Kubík, Milinkovič šiel na pravú stranu. Na konci bol center Zreľáka, Corbet si vybehol z brány a stiahol loptu pred číhajúcim Vittekom.
     
    17
    Belasí sú zatiaľ v ofenzíve nebezpeční! Milinkovič centroval z rohu a na bližšej strane šestnástky našiel Salátu, jeho hlavička z výbornej pozície letela tesne vedľa pravej žrde!
     
    16
    Milinkovič posielal loptu na bližšiu žrď, kde sa však Íri ubránili. Lopta ale ostala v hre, Vittek v šestnástke získal aspoň rohový kop.
     
    15
    Kubík robí domácim problémy pri ľavej postrannej čiare, teraz sa snažil prejsť cez Leahyho a ten ho zastavil nedovolene, Slovan môže zahrávať ďalšiu zaujímavú štandardku.
     
    14
    Milinkovič takmer prekvapil Corbeta! Pripomínalo to pokus Rumuna Stanciua, ak si pamätáte na prvý gól Bukurešti v prvom zápase s Trenčínom. Marko to skúsil spoza šestnástky z ostrého uhla, lopta padala pod brvno, napokon skončila na hornej sieti!
     
    13
    Okamžite nasledoval brejk belasých, Milinkovič vyviezol loptu po pravej strane a pred šestnástkou si chcel ešte zaseknúť loptu. skosil ho Watts a Milinkovič môže zahrávať štandardku z výhodnej pozície.
     
    12
    Center z rohového kopu letel len na bližšiu žrď, kde boli belasí dobre sformovaní a odvrátili loptu do bezpečného priestoru.
     
    11
    Íri šikovne rozťahujú hru do šírky, urobili to tak aj v tomto prípade a O´Neill blízko rohovej zástavky nastrelil loptu do Podaného, je tu tretí roh pre Dublin.
     
    10
    A to bola ešte väčšia príležitosť hosťujúceho tímu! Milinkovič krásne vysunul na pravej strane Sekuliča, jeho center bol zablokovaný a lopta sa dostala späť ku kapitánovi Slovana. Ten načechral pred šestnástku Lásikovi, ktorý sa krásne oprel do lopty a jeho strela len tak zvonku minula pravú žrď!
     
    9
    Svoju prvú šancu duelu už mali aj belasí! Kubík sa pohral s Leahym pri postrannej čiare, uvoľnil sa a aj dobre odcentroval na vzdialenejší roh šestnástke, kde v páde hlavičkoval Milinkovič a mieril tesne vedľa pravej žrde!
     
    8
    Mucha mal po Muhallovom centri plné ruky práce, v spleti hráčov pred vlastnou päťkou si však vyskočil najvyššie a s námahou loptu vyboxoval, v následných hlavičkových súbojoch získal loptu pre hostí Saláta.
     
    7
    Dublin predviedol peknú postupnú kombináciu popri ľavej postrannej čiare, Doyle vysunul Leahyho a po zásahu Sekuliča uvidíme druhý rohový kop ,,Študentov."
     
    6
    Na opačnej strane pohrozili aj belasí, v šestnástke sa snažili presadiť Zreľák i Kubík, akciu napokon zastavil útočný faul belasých, hrať môžu Íri.
     
    5
    Íri mohli z ničoho nič otvoriť skóre! Slovan stratil loptu v strede poľa, prepadli tam obaja defenzívni záložníci a Mulhall bežal s loptou cez pravú stranu. Zdiaľky to skúsil tiahlou strelou k pravej žrdi, vyzeralo to nebezpečne, lopta napokon mierila tesne vedľa!
     
    5
    Kubík sa uvoľnil na ľavom krídle a v šestnástke hľadal centrovanou loptou Zreľáka, obrane Dublinu vypomohol útočník Doyle a odhlavičkoval do bezpečia.
     
    4
    Mulhall to skúsil centrom na bližšiu žrď, kde ale v obrane dobre vypomohol Vittek a odhlavičkoval loptu do bezpečia, Slovan môže ísť dopredu. Ozývajú sa aj fanúšikovia belasých a povzbudzujú svoj tím.
     
    3
    Sekulič zahral trochu zbrklo v šestnástke na rohový kop, publikum okamžite nadšene búri a Íri budú chcieť udrieť zo štandardnej situácie.
     
    2
    Po outovom vhadzovaní zakombinoval Slovan pred šestnástkou súpera a k strele spoza šestnástky sa dostal Sekulič, jeho nedôrazný pokus k žrdi kryl Corbet.
     
    1
    Výkop mali k dispozícii domáci, potom ale získal loptu Dobrotka a okamžite vysúval stredom Lásika, ten si pekne potiahol loptu a prihrával dopredu Zreľákovi, pred ním odkopol do outu Leahy.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
    Príchod hráčov na trávnik
     
    Na trávnik práve prišli oba tímy! Slovan nastúpi v bielych dresoch, domáci zase v svetlomodrej farebnej kombinácii. Všetko je pripravené na začiatok zápasu!
     
    -5
    Na svoje miesta prichádzajú náhradníci a realizačné tímy, už títo aktéri si vyslúžili od miestnych fanúšikov búrlivý potlesk. Domáci sa na zápas naozaj veľmi tešia, berú ho ako svoju veľkú futbalovú slávnosť.
     
    -10
    Na trávniku skončila rozcvička a oba tímy sa odobrali do šatní na posledné taktické porady. Pod našim komentátorským stanovišťom sedí 97-ročný Joe Veselský, najstarší Slovák žijúci v Írsku a výkonný viceprezident UCD Dublin. Radosť zo života, aktivita a optimizmus, to všetko doslova sála z tohto mimoriadne sympatického pána. Tak verme, že aj jemu sa dnešný zápas bude páčiť bez ohľadu na konečný výsledok.
     
    -15
    Prajem vám príjemný dobrý večer priamo z dublinského UCD Bowl, odkiaľ vám dnes prinášame priamy prenos odvetného zápasu ŠK Slovan Bratislava s írskym UCD Dublin v 2.predkole Európskej ligy. Belasí v prvom zápase zvíťazili tesne 1:0 a v najbližších 90 minútach ich zrejme nečaká nič jednoduché.

    V Dubline dnes panuje príjemné počasie, ktoré u nás pasuje približne na obdobie konca marca či začiatku októbra. Čiže niečo pod 20 stupňov a pomerne silný vietor, na oblohe sa preháňajú aj mraky, dážď ale zatiaľ nehrozí. Maličký UCD Bowl s kapacitou 1 500 divákov by dnes mal byť zaplnený do posledného miesta, Slovan podporí aj približne stovka fanúšikov, z ktorých časť cestovala v lietadle s celou výpravou a časť v Írsku dlhodobo pracuje a žije. Zo zápasu nevysiela prenos žiadna televízia, vy však neprídete o nič podstatné vďaka nášmu priamemu prenosu, v ktorom nájdete aj exkluzívne fotografie priamo z Írska. Zatiaľ si môžete preštudovať základné zostavy, v súpiske belasých nastalo menšie prekvapenie, keď na lavičke začne v dobrej forme hrajúci Priskin a na jeho mieste nastúpi Vittek. Dámy a páni, prajem vám príjemný športový zážitok!
    Rozcvička
     
    Úvodné zostavy:

    University College Dublin AFC: Corbet – Leahy, Kouogun, Boyle, Langtry – Watts, O´Neill, Benson (C) – Mulhall, Swan, Doyle
    Náhradníci: Mackey (NB), McLaughlin, Harney, Kirwan, Watson, Belhout, Cannon Tréner: Colin O´Neill

    ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Sekulič, Dobrotka, Saláta, Podaný – Lásik, Štefánik – Milinkovič (C), Zreľák, Kubík – Vittek
    Náhradníci: Krnáč (NB), Hudák, Záhumenský, Kotula, Gašparovič, Oršula, Priskin Tréner: Ján Švehlík

    Rozhodca: O. Valjić – D. Drašković, G. Dujak (všetci Bosna a Hercegovina).
    UCD Bowl
     
    Keby mala aspoň jedna univerzita na Slovensku taký športový areál, ako má University College v Dubline, boli by sme veru veľmi šťastní. Rozsiahly areál s futbalovým štadiónom, štadiónom na pozemný hokej, rugby, miestny galský futbal, tenis, to všetko ponúkajú tieto priestory. Štadión UCD je síce maličký, hlavná tribúna je však zrekonštruovaná a trávnik je vo veľmi dobrom stave. Íri berú zápas vážne, starajú sa o každý detail a ich snaha je rozhodne sympatická.

    Pred zápasom sa konali tlačové konferencie, my sme na nich samozrejme nechýbali. Tréner Slovana Dušan Tittel hovoril o jednoznačnom cieli Slovana, ktorým je postup. ,,Musíme sa vyvarovať takým chybám, ako bolo zbytočné vylúčenie v prvom zápase, ktoré nás potom stálo veľa síl. Budeme vychádzať zo zabezpečenej obrany s tým, že chceme vpredu streliť gól. Veľmi nás mrzí absencia Simoviča, naopak, do zostavy by sa mal vrátiť Dobrotka. Potešilo nás chladnejšie počasie, oproti horúčavám doma je to príjemná zmena," povedal lodivod Slovana.

    Po ňom si slovo vzal aj kouč domácich Colin O´Neill, ktorý hovoril o tom, že ,,Študenti" (anglická prezývka klubu) zbrane neskladajú.,,Vieme, že Slovan je favoritom, je to väčší klub, než my. Dáme však do zápasu všetko, budeme hrať trpezlivo, aby sme neinkasovali a pokúsime sa vpredu udrieť. Tešíme sa na zápas, mal by nás povzbudzovať vypredaný štadión."
    Tréning Slovana
     
    Vážení športoví športoví fanúšikovia, vítame vás pri odvetnom zápase 2. predkola Európskej ligy, v ktorom sa bratislavský Slovan predstaví na pôde UCD Dublin. Prvý zápas skončil víťazstvom Slovana 1:0, je preto jasné, že v odvete nečaká belasých nič jednoduché.

    UCD Bowl – maličký štadiónik v krásnom univerzitnom areáli dublinskej University College. Sympatický domáci klub sa teší na stretnutie s belasými, internetová stránka klubu označila tento duel ako ,,big match," teda veľký zápas. UCD Dublin hrá druhú írsku ligu, do Európy sa dostal zásluhou postavenia v tabuľke fair-play ešte v minulej sezóne, v ktorej hral v najvyššej súťaži. Mužstvo je tvorené prevažne študentmi miestnej University College, najviac sa očakáva od útočníka Ryana Swana, ktorý vsietil všetky tri góly UC Dublin v tomto ročníku Európskej ligy, šance mal aj v Bratislave. Od Írov môžeme očakávať bojovný, agresívny a typický britský futbal.

    Slovan vyštartoval v stredul o 10:00 z bratislavského letiska, po trojhodinovom lete čakalo výpravu a novinárov príjemné prekvapenie – teplota vzduchu cca 19 stupňov celzia, čiže takmer o 20 stupňov menej, než aktuálne na Slovensku. Belasí mali v stredu podvečer na programe predzápasový tréning, chýbali na ňom zranení Simovič, Mészáros a Soumah, do Dublinu necestoval ani potrestaný Gorosito. Naopak, s tímom už naplno zaberali rekonvalescenti Dobrotka a Oršula. Belasí sú naladení pozitívne, kľúč k postupu by mohol viesť cez gól na ihrisku súpera.

    Predpokladaná zostava Slovana: Mucha – Sekulič, Saláta, Dobrotka, Podaný – Lásik, Štefánik – Milinkovič, Zreľák, Kubík – Priskin

    Zápas sa začína vo štvrtok od 19:00, priamo z Dublinu vám priamy textový prenos prinesie Tomáš Schügerl.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    Tomáš Schügerl

    Góly: 57. Swan – 41. Vittek (Milinkovič), 49. Milinkovič (Zreľák), 81. Saláta (Milinkovič), 90+1. Vittek (Lásik), 90+3. Vittek (Zreľák)

    Karty:   87. Benson (UCD)


    University College Dublin AFC: Corbet – Leahy, Kouogun, Boyle, Langtry – Watts (55.Cannon), O´Neill, Benson (C) – Mulhall (88. Belhout), Swan, Doyle (76. Kirwan)
    Náhradníci: Mackey (NB), McLaughlin, Harney, Kirwan, Watson, Belhout, Cannon Tréner: Colin O´Neill

    ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Sekulič, Dobrotka (69. Hudák), Saláta, Podaný – Lásik, Štefánik – Milinkovič (C) (83. Gašparovič), Zreľák, Kubík (67. Oršula) – Vittek
    Náhradníci: Krnáč (NB), Hudák, Záhumenský, Kotula, Gašparovič, Oršula, Priskin Tréner: Ján Švehlík

    Rozhodca: O. Valjić – D. Drašković, G. Dujak (všetci Bosna a Hercegovina)

    Diváci: 1361
    16.07.2015
    Slovan Bratislava - UC Dublin 1:0

    Góly: 84. Zreľák

    Karty:   21. Štefánik (SBA), 59. Saláta (SBA), 82. Priskin (SBA) – 61. Langtry (UCD), 82. Mulhall (UCD), 89. Leahy (UCD), 90+1. Boyle (UCD)   28. Gorosito (SBA)