Shirak – Štokholm 0:2 (kon.) | Alaškert – Almaty 2:1 (kon.) | Minsk – Cherno More 4:0 (kon.)
Debrecín – Skonto FC 9:2 (kon.) | Keşla FK – Hafnarfjördur 2:2 (po pr.) | Jūrmala – Novi Sad 1:1 (kon.)
Omonia Nikózia – Jagiellonia 1:0 (kon.) | Qäbälä – Čukarički Belehrad 2:0 (kon.) | Željezničar Sarajevo – Ferencvároš 2:0 (kon.)
Kalju – Vaduz 0:2 (kon.) | Brøndby – Beroe 0:0 (kon.) | Rosenborg – Reykjavík 3:0 (kon.)
Botoşani – Légia Varšava 0:3 (kon.) | Solún – Lok. Záhreb 6:0 (kon.) | UC Dublin – Slovan Bratislava 1:5 (kon.)
Odd – Shamrock 2:1 (kon.) | Göteborg – Śląsk 2:0 (kon.) | Riteriai – Limassol 0:0 (kon.)
Hajduk Split – Koper 4:1 (kon.) | Strømsgodset – Mladá Boleslav 0:1 (kon.) | Differdange – Trabzonspor 1:2 (kon.)
Beitar Jeruzalém – Charleroi 1:4 (kon.) | Thun – Be'er Sheva 2:1 (kon.) | Žilina – Dacia Kišinev 4:2 (kon.)
Newtown – Kodaň 1:3 (kon.) | Giurgiu – Inverness Caledonian 0:0 (kon.) | FK Rabotnički – Jelgava 2:0 (kon.)
Wolfsberger – Soligorsk 2:0 (kon.) | Podgorica – Kukësi 2:4 (kon.) | Linfield – Trnava 1:3 (kon.)
Aberdeen – Rijeka 2:2 (kon.) | Birkirkara – West Ham 1:0 (3:5 po pen.)
koniec
University College Dublin AFC
1:5 (0:1)
ŠK Slovan Bratislava
Štvrtok 23.07.2015, 19:00 • UCD Bowl, Dublin • Európska liga (predkolá) • 2. predkolo
Predzápasové kurzy
     
    S konštatovaním, že Slovan Bratislava zvíťazil v Dubline vysoko 5:1 a postúpil do 3. predkola Európskej ligy, sa s vami z Írska lúčim a prajem príjemný zvyšok dňa! (21:16:09)
    Tlačová konferencia
     
    Hodnotenie trénera Slovana Dušana Tittela: ,,Sme veľmi radi, že sme zvládli odvetu. Očakávali sme, že tento zápas bude oproti tomu prvému iný priebeh. Som rád, že sme videl veľmi dobrý zápas z oboch strán, šance boli na oboch stranách, boli sme efektívnejší a zaslúžene vyhrali vyšším rozdielom. Potešili ma tri góly Róberta Vitteka, sme radi, že sa mu po návrate v pohárovej Európe podarilo gólovo chytiť. Boli pasáže, kedy sme hrali veľmi dobre, ale za stavu 2:0 sme súpera zbytočnou chybou dostali do hry, potom mali Íri dve šance, kedy nás podržal Ján Mucha. Vtedy som nebol spokojný, ale aj taký je futbal a rešpektujeme aj snahu súpera. Veľmi príjemné bolo, ako na konci diváci zatlieskali obom mužstvám za predvedený výkon."
     
    Štatistiky zo zápasu:

    Strely celkom: 9:24
    Strely na bránu: 6:15
    Rohové kopy: 4:7
    Žlté karty: 1:0
     
    Vy ešte ostaňte s nami, priamo z Dublinu vám totiž ešte prinesieme ohlasy z pozápasovej tlačovej konferencie.
     
    Slovan zvládol svoju úlohu v Dubline s veľkou gráciou, súperovi uštedril krutý debakel, keď zvíťazil vysoko 5:1. Belasí boli počas celého duelu aktívnejší, vypracovali si viac šancí a do tretieho predkola postupujú zaslúžene. Domáci sa zdvihli po góle Swana, ktorý znížil na 1:2 a mohol potom aj vyrovnať. Bratislavský tím podržal Mucha, tretí gól potom pridal Saláta, ktorý predznamenal gólový koncert belasých v nadstavenom čase, keď dva góly pridal Róbert Vittek. Miestne publikum po zápase vstalo a aplaudovalo hre oboch mužstiev, sledovali sme skutočne zaujímavý zápas vo veľkom nasadení, Íri napriek nižšej kvalite nechali na ihrisku všetko a zaslúžia si rešpekt. Slovan takisto nenechal nič na náhodu, predviedol možno najlepší výkon v tejto sezóne a zaslúžene zvíťazil a postúpil.
    Potlesk divákov
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Slovan dal gól!
    Slovan si záver zápasu vychutnáva a uštedruje domácim debakel, ktorý je pre nich po bojovnom výkone možno aj trochu krutý. Bol to však opäť nádherný gól – Štefánik vysunul na ľavej strane Zreľáka, ten takmer z bránkovej čiary našiel krížnym centrom RÓBERTA VITTEKA, lopta medzitým preletela aj ponad Corbeta a tak kanonier Slovana hlavičkoval nezadržateľne do siete!
    Asistencia: Adam Zreľák
     
    90+2
    Na opačnej strane sympatická iniciatíva UCD Dublin, presadiť sa tam snažil Swan, Saláta ho do šance nepustil a odkopol loptu za čiaru.
     
    90+1
    Slovan dal gól!
    Tak predsa len, Slovan korunuje svoj výborný výkon ešte štvrtým gólom! A bola to nádherná akcia – Lásik ešte z vlastnej polovice vysunul milimetrovou prihrávkou do behu RÓBERTA VITTEKA, ktorý predviedol rutinérske zakončenie, keď si položil Corbeta na trávnik a sám zasunul loptu do prázdnej brány!
    Asistencia: Richard Lásik
     
    90
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90
    Navyše sú belasí aktívni aj v ofenzíve, z pravej strany centroval Sekulič a na loptu sa snažil vyskočiť Zreľák, v súboji so stopérom Boyleom ale neuspel.
     
    89
    Domáci sa ešte snažia v závere skorigovať skóre, sú usadení na svojej útočnej polovici, obrana Slovana však teraz pracuje spoľahlivo a už ich nepúšťa do väčších šancí.
     
    88
    Striedanie v tíme University College Dublin AFC: z ihriska odchádza Christopher Mulhall, prichádza Samir Belhout.
     
    87
    Žltú kartu dostáva Benson (University College Dublin AFC).
     
    87
    Tak a mohol tu byť štvrtý gól Slovana! Gašparovič peknou prihrávkou falšom vysunul na ľavej strane Zreľáka, ktorý vyslal ideálny krížny center na Hudáka, ten z päťky hlavou minul!
     
    86
    Belasí predviedli rýchly brejk, keď loptu najprv v súboji s Bensonom vybojoval Gašparovič a v akcii pokračovali Zreľák s Podaným, ktorého center zrazil Kouogun na roh.
     
    85
    Domáci ešte pekne zakombinovali a ich kapitán Benson vystrelil spoza pokutového územia, lopta mu nesadla ideálne a mieril vysoko nad bránu!

    Tomáš Schügerl

    Góly: 57. Swan – 41. Vittek (Milinkovič), 49. Milinkovič (Zreľák), 81. Saláta (Milinkovič), 90+1. Vittek (Lásik), 90+3. Vittek (Zreľák)

    Karty:   87. Benson (UCD)


    University College Dublin AFC: Corbet – Leahy, Kouogun, Boyle, Langtry – Watts (55.Cannon), O´Neill, Benson (C) – Mulhall (88. Belhout), Swan, Doyle (76. Kirwan)
    Náhradníci: Mackey (NB), McLaughlin, Harney, Kirwan, Watson, Belhout, Cannon Tréner: Colin O´Neill

    ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Sekulič, Dobrotka (69. Hudák), Saláta, Podaný – Lásik, Štefánik – Milinkovič (C) (83. Gašparovič), Zreľák, Kubík (67. Oršula) – Vittek
    Náhradníci: Krnáč (NB), Hudák, Záhumenský, Kotula, Gašparovič, Oršula, Priskin Tréner: Ján Švehlík

    Rozhodca: O. Valjić – D. Drašković, G. Dujak (všetci Bosna a Hercegovina)

    Diváci: 1361
    16.07.2015
    Slovan Bratislava - UC Dublin 1:0

    Góly: 84. Zreľák

    Karty:   21. Štefánik (SBA), 59. Saláta (SBA), 82. Priskin (SBA) – 61. Langtry (UCD), 82. Mulhall (UCD), 89. Leahy (UCD), 90+1. Boyle (UCD)   28. Gorosito (SBA)