Ventspils – Helsinki 1:3 (kon.) | APOEL – Vardar 0:0 (kon.) | Midtjylland – Lincoln 1:0 (kon.)
Razgrad – Milsami 0:1 (kon.) | Skenderbeu – Crusaders 4:1 (kon.) | New Saints – Fehérvár 0:1 (kon.)
Molde – Pjunik 5:0 (kon.) | Hibernians FC – Tel Aviv 2:1 (kon.) | Maribor – Astana 1:0 (kon.)
Trenčín – FCSB 0:2 (kon.) | Partizan – Dila Gori 1:0 (kon.) | FK Sarajevo – Lech Poznań 0:2 (kon.)
koniec
AS Trenčín
0:2 (0:0)
Steaua Bukurešť
Utorok 14.07.2015, 20:30 • Štadión MŠK Žilina (kapacita 11 313 miest) • Liga majstrov (predkolá) • 2. predkolo
Predzápasové kurzy
     
    S konštatovaním, že AS Trenčín v prvom zápase 2.predkola Ligy majstrov podľahol doma Steaue Bukurešť 0:2, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok večera! (22:24:18)
    Ďakovačka po zápase
     
    Štatistiky zo zápasu:

    Strely celkom: 14:10
    Strely na bránu: 4:3
    Rohové kopy: 5:5
    Žlté karty: 3:3
     
    Steaua Bukurešť sa v prvom zápase 2.predkola Ligy majstrov raduje z víťazstva 2:0 nad AS Trenčín, ktoré Rumunov mimoriadne favorizuje smerom do odvety. Trenčania mohli v prvom polčase otvoriť skóre, nevyužili tam dve veľké šance, za čo pykali v druhom dejstve. To bolo dlho vyrovnané, hostia napokon nečakane udreli po priamom kope, kedy Stanciu zaskočil Šemrinca. Druhý gól pridal o 7 minút neskôr do rozhodenej obrany Hamroun, AS sa potom už na nič nezmohol a do odvety pocestuje vo veľmi náročnej pozícii. Trenčania boli favoritovi vyrovnaným súperom, Steaua však využila viac skúseností a dovolím si povedať, že najmä pri prvom góle mala aj trochu šťastie. Na to sa však AS vyhovárať nemôže, výsledok je daný a slovenský tím sa musí v odvete o týždeň pokúsiť o futbalový zázrak.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    V poslednej akcii zápasu ešte Jairo z pravej strany pekne hľadal v strede šestnástky Wesleyho, pred ním tam ale loptu odvrátil dobre postavený Varela.
     
    90+2
    AS ešte v závere zápasu na polovici súpera, je to však len pri postrannej čiare, odkiaľ sa góly dávajú veľmi ťažko. Treba športovo uznať, že Steaua po vstrelených góloch jednoznačne dominuje.
     
    90+1
    Hamroun teraz v súboji s Čögleyom zajačal tak, že to bolo počuť na celý štadión, hostia z toho však získali len outové vhadzovanie, po ktorom sa do šestnástky nepredral Stanciu.
     
    90
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90
    Jairo da Silva bojoval pri pravej postrannej čiare, bol tam sám proti trojici protivníkov, napokon sa dostal s loptou až za čiaru, po nepresnom vhadzovaní hostí pri lopte znovu AS.
     
    89
    Teraz si navyše hostia pýtali penaltu, po narážačke Popu a Hamrouna tam prvý menovaný ostal ležať v šestnástke po strete s Rundićom, Hernandez pokutový kop hosťom neprisúdil.
     
    88
    AS nemožno uprieť snahu, už je však veľmi ťažké vrátiť sa späť do zápasu po dvoch inkasovaných góloch v krátkom slede. Zápas sa dohráva v strede ihriska.
     
    87
    Striedanie v tíme Steaua Bukurešť: z ihriska odchádza Grégory Tadé, prichádza Alexandru Tudorie.
     
    86
    Náznak vydarenej akcie Trenčína, Koolwijk tam vyviezol loptu vpred a Wesley nahrával k čiare Van Kesselovi, ten sa v súboji jeden na jedného presadiť nedokázal.
     
    85
    Wesley sa na hrote trenčianskeho útoku prakticky vôbec nedostal do hry, ani teraz mu akcia nevyšla, keď si na pravej strane šestnástky chrbtom k bráne nedokázal spracovať loptu.
     
    84
    Koolwijk sa snažil rozhýbať ofenzívu AS, keď nahrával do behu na hrot Berovi, ktorý tam napriek veľkej snahe na loptu nedosiahol a vykopávať môže Cojocaru.
     
    83
    Rumuni sa dostali do výbornej hernej pohody a ovládli dianie na trávniku. Aj teraz šli dopredu pri postupnej akcii, ktorá ale skončila pri nepresnom centri Sulleyho, AS teda pri lopte.
     
    82
    Parádna akcia hostí, Stanciu našiel milimetrovým pasom na ľavej strane unikajúceho Popu, ktorý prakticky z prvej centroval do šestnástky na Tadého, ktorého hlavičku kryl Šemrinec.
     
    81
    Striedanie v tíme Steaua Bukurešť: z ihriska odchádza Nicando Breeveld, prichádza Aymen Tahar.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 6936 divákov.

    Tomáš Schügerl

    Góly: 63. Stanciu, 70. Hamroun (Popa)

    Karty:   53. Madu (TRE), 63. Wesley (TRE), 75. Rabiu (TRE) – 64. Hamroun (STB), 75. Breeveld (STB)


    AS Trenčín: Šemrinec (C) – Čögley, Ramón, Rundić, Madu – Ibrahim Rabiu (79. Koolwijk), Lobotka, Bero – Guba (59. Wesley), Jairo da Silva, Van Kessel
    Náhradníci: Chovan (NB), Skovajsa, Kleščík, Koolwijk, Opatovský, Jančo, Wesley Tréner: Martin Ševela (SVK)

    Steaua Bukurešť: Cojocaru – Papp, Tamaş, Varela (C), Guilherme – Sulley, Breeveld (81. Tahar) – Popa, Stanciu, Chipciu (59. Hamroun) – Tadé (87. Tudorie)
    Náhradníci: Niță (NB), Râpă, Toşca, Hamroun, Tahar, Tudorie, Iancu Tréner: Massimo Pedrazzini (ITA)

    Rozhodca: Hernandez – Sobrino, Garcia Fernandez (všetci Španielsko)

    Diváci: 6936
    Streda 22.07.2015
    Bukurešť - Trenčín 2:3

    Góly: 57. Muniru, 60. Tadé (pen.) – 13. Wesley (Jairo), 21. Bero (Jairo), 83. Wesley (Jairo)

    Karty:   63. Sulley (STB) – 34. Bero (TRE), 61. Lobotka (TRE), 67. Rundić (TRE)   75. Rundić (TRE)