Česko – Grécko 6:1 (kon.) | Slovensko – USA 4:3 (po pr.)
koniec
Česko
6:1 (3:0, 0:0, 3:1)
Grécko
cz Nedeľa 28.06.2015, 11:45Majstrovstvá sveta mužov
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:45.
     
    Mistrovství světa v hokejbale ve švýcarském Zugu se blíží do svého finále, předzvěstí večerního střetnutí o zlaté medaile bude souboj o bronz, který bude z českého pohledu velmi zajímavý! Proti České republice se totiž postaví celek Řecka!
     
    Češi nestačili v semifinálovém zápase na Slováky, kterým po velké bitvě podlehli v poměru 3:1. Řekové po překvapivém druhém místě ve skupině nedokázali přejít v semifinále přes USA, se kterou prohráli vysoko 6:1 a i v zápase o bronz jsou pasováni do role outsiderů.
     
    Vzájemný zápas v základní skupině

    Česká republika vs. Řecko 4:1 (2:0, 2:1, 0:0)

    Branky a nahrávky:
    12. Příhoda (Kruček), 15. Kruček (Hudeček), 18. Hudeček (Bacovský, Pospíšil), 30. Kruček (Příhoda, Pospíšil) – 23. J. Barbas (Nistas, Pitsikoulis).

    Sestava ČR: Jirotka – Příhoda, Pospíšil, Kudela, Růžička, Slanec, Krejčí, Soukup – Hudeček, Kruček, Bacovský, Wróbel, Štěpáník, Bílý, Průcha, Lux, Špaček, Schnaubelt, Hnízdil, Benedikt.
     
    Úvodní sestavy:

    Česká republika: Šimara (Jirotka) – Pospíšil, Příhoda, Růžička „C“, Kudela, Slanec, Soukup, Krejčí – Bacovský, Špaček, Kruček – Průcha, Bílý, Wróbel – Benedikt, Hudeček, Štěpáník – Schnaubelt, Hnízdil, Lux. Trenér: Drahomír Kadlec.

    Řecko: Ioannis (Fotios) – Joseph Barbas, Adamou, Manos, Paul Barbas, Tzaferis, Novis, Rompotinos, Hionis – Nistas "C", Argiris, Arkalis, Bozinakis, Pitsikoulis, Govas, Alvo, Romano, Michael Barbas, Arkalis, Jessie Barbas, Giannoumis, Joshua Barbas, Karvouniaris. Trenér: George Vouloumanos..
     
    Oba celky se nyní shromáždily u svých branek a dávají si poslední pokyny. Závěrečné střetnutí české mužské reprezentace na šampionátu může začít!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    Úvodní vhazování pro sebe získali Řekové, kteří se ihned nastěhoval do obranné třetiny českého týmu.
     
    00:24
    Nistasova sřela z voleje minula Šimarovu branku, úvodní formace českého týmu se ihned snaží o odpověď.
     
    01:06
    Slancovo nahození od levého mantinelu skončilo v rohu kluziště, následně zkoušel štěstí z otočky Michal Průcha, jenže ani on míček mezi tři tyče nenasměroval.
     
    01:24
    Češi soustavně drží svého soupeře pod zámkem, Řekové raději odpalují míček přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    01:46
    Lux se skvěle vytočil zpoza branky až do brankoviště, jeho bekhendové zakončení, ani následná dorážka Benedikta však za zády řeckého gólmana Ioannise neskončily.
     
    02:24
    Střela Daniela Hnízdila od modré čáry z otočky končí až na zadním mantinelu v obranném pásmu Řeků. Modrý tým se následně osvobozuje vyhozením do střední třetiny.
     
    03:34
    Ojedinělý řecký útočný výpad v poklidu hasil Šimara, který ukryl míček pod svoji lapačku. Nabízí tím Řecku vhazování v útočném pásmu.
     
    03:56
    Joshua Barbas číhal připravený na brankovišti, zda Šimarovi nevypadne míček z výstroje. Český gólman je ale v úvodu utkání jistý a neomylný.
     
    04:05
    Česko právě vstřelilo branku!
    Gól! Máme tu úvodní trefu zápasu o bronzové medaile! Čeští reprezentanti se dostávají do vedení po bleskurychlé útočné akci! Na jejím začátku stál Martin Kruček, který potáhl míček po pravém mantinelu a neomylně ho naservíroval na hokejku TOMÁŠE WRÓBELA, jenž bez potíží poslal český tým do důležitého vedení – 1:0! Asistence: Martin Kruček a Radek Soukup.
     
    04:55
    I po vstřelené brance pokračujeme v silné převaze a nepouštíme Řeky z jejich obranné třetiny.
     
    05:57
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak takhle se nám to líbí! Za necelé dvě minuty následuje druhá česká radost, která znamená navýšení našeho vedení! Do střelecké listiny se zapisuje po přihrávce Bílého MILAN SCHNAUBELT – 2:0! Asistence: Jan Bílý.
     
    05:57
    Řekové zažili odstrašující začátek zápasu a z toho důvodu si vybírají oddechový čas!
     
    06:47
    Nadějný řecký útok končí sraženou střelou do rohu hřiště, na tahu jsou znovu čeští hokejbalisté. Nejprve je ale na řadě střídání.
     
    07:23
    Ondřej Lux dostal spoustu času na zakončení na středu hřiště, nakonec se ještě snažil vylepšit střeleckou pozici pro Bílého, avšak to nebylo v daný moment úplně to nejlepší řešení.
     
    07:53
    Dnes poprvé se musel pořádně předvést Jan Šimara! Na hranici brankoviště dostal až příliš mnoho času na dorážky Giannoumis, český brankář však udržel beton na zemi a výborným zákrokem zabránil snížení!
     
    08:28
    Řecký tlak přinesl další skvělou šanci, střelec Romano ale poloprázdnou českou svatyni trestuhodně minul!
     
    09:19
    Na začátku desáté minuty zápasu nás čeká úvodní přesilová hra. Za hru tělem totiž usedá na trestnou lavici Peter Karvouniaris (GRE).
     
    09:49
    Češi se ihned usadili v pásmu a snaží se vytvořit si kvalitní střeleckou příležitost. Využijí přesilovou hru?
     
    10:16
    Příhoda ani Průcha obranný řecký val propálit nedokázali, celek z jižní Evropy se následně osvobozuje.
     
    10:49
    Následný přechod přes střední pásmo našim reprezentantům nevyšel, za brankou hraje znovu Šimara.
     
    11:19
    Řecko úvodní oslabení zápasu přežilo, na kontě má však stále dvoubrankovou ztrátu.
     
    11:27
    Česko právě vstřelilo branku!
    A z ní se rázem stává rozdíl tří branek! Čeští hokejbalisté hodně rázně kráčí za ziskem bronzových medailí! Náskok Češi navýšili poté, co střelu od modré čáry v podání Jana Pospíšila ještě tečoval před brankou ONDŘEJ LUX, který tím opět o krůček přiblížil svůj tým k bronzu – 3:0! Asistence: Jan Pospíšil a Radek Soukup.
     
    12:03
    I nadále se hraje především na řecké polovině. Na to, že jde o zápas o bronzové medaile sledujeme zatím až příliš jednoznačný průběh.
     
    12:39
    Nahození Jana Příhody bylo znovu několikrát tečováno, tentokrát však naštěstí pro Řeky skončil míček mimo.
     
    13:19
    Hra je přerušena pro vysokou hůl jednoho z českých hráčů, vhazovat se bude v neutrální zóně.
     
    13:43
    Svoji šikovnost ukázal obránce Joseph Barbas, který se lišácky mezi českými obránci prodral až před Šimaru. Nakonec byl ale příliš tísněn na to, aby dokázal kloudně zakončit.
     
    14:21
    Řekové se oklepali z českého náskoku a také se již zapojují do útočných akcí. Zatím se ale většího úspěchu nedočkali.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    Po nevydařeném zápase se Slovenskem si čeští hokejbalisté v úvodní periodě proti Řecku výrazně spravili chuť a jednoznačně kráčí k zisku bronzových medailí. Po gólech Wróbela, Schnaubelta a Luxe vedou v Zugu nad Řeckem již 3:0!
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:22
    Druhé dějství začíná ofsajdovým postavením českého týmu.
     
    15:46
    Hudeček dostal zásah, zřejmě do obličeje hokejkou, na půlící čáře a hodně těžko se zvedal ze země. Nakonec v poklidu odchází na střídačku a bude moci pokračovat v dnešním utkání.
     
    16:05
    Řekové se snaží snížit tříbrankové manko, rána Nistase ale byla přizvednuta až do ochranné sítě.
     
    16:31
    A znovu v akci kapitán Řeků George Nistas, jehož střela z mezikruží nadělala Šimarovi velké potíže. I přesto však na kontě inkasovaných branek favorita svítí stále nula.
     
    17:06
    Český protiútok byl zhacen nedovoleným zákrokem Nicholase Pitsikoulise (GRE), jenž si za sekání odpočine na trestné lavici.
     
    17:34
    Tomáš Wróbel se šikovně vytočil až do střelecké pozice, nakonec ale branku Ioannise jen těsně přestřelil. Řekové následně vyhazují.
     
    18:03
    A znovu se outsider zápasu o bronz vymanil z českého sevření hodně rychle.
     
    19:06
    Ani druhá početní výhoda gólem v řecké síti neskončila, náskok tří gólů trvá i nadále.
     
    19:43
    Alvo se už už tlačil do bekhendového zakončení, pozorná česká obrana ho ale čistým způsobem o míček a snahu o zakončení připravila.
     
    20:15
    Mnohem nebezpečněji již vypadala střela Romana, která naštěstí mezi tři tyče nezamířila. Češi následně odpálili míček na icing.
     
    20:15
    Ve stejném čase však přichází úvodní trest i na české straně, na lavici hanby si dvouminutový pobyt odbude Radim Štěpáník (CZE).
     
    21:28
    Řekové se minutu a půl drželi v pásmu, jejich ostřelování ale postrádá dávku potřebné přesnosti.
     
    22:15
    Ani početní výhoda Řecka gólovou radostí nekončí, Štěpáník již znovu běhá po hrací ploše.
     
    22:49
    Adamou na červené čáře vyslal prudkou dělovku, Šimara se však za kotoučem pouze ohlédl.
     
    23:16
    Na druhé straně předvedl mnohem větší přesnost Jan Příhoda, jehož dělovka z hranice pravého kruhu zaduněla o hruď Ioannise.
     
    24:15
    Celou minutu se Češi drželi v obranné třetině soupeře, následně je však vyhnala nepřesná přihrávka podél červené čáry.
     
    24:53
    Jan Bacovský dostal křižnou přihrávku brankovištěm, z voleje ale nedokázal míček ideálně trefit.
     
    25:43
    A znovu se směrem dopředu projevil dnes hodně aktivní Příhoda, jehož prudké zakončení minulo vzdálenější tyč Ioannisovy svatyně.
     
    26:28
    Již dlouhou dobu se hraje bez jediného přerušení, delší čas taktéž čekáme na výraznější brankovou příležitost na jedné či druhé straně.
     
    26:59
    Jiří Benedikt nasměroval svoji střelu z levého kruhu pouze do lapačky řeckého gólmana, následuje vhazování po pravici Ioannise.
     
    27:33
    Chvíli na to byla Hnízdilova rána přizvednuta vysoko nad. I nadále však zůstanou svěřenci Drahomíra Kadlece nastěhováni před brankou soupeře.
     
    27:59
    Ojedinělá řecká akce směrem dopředu přinesla hodně zajímavou příležitost a také další vyloučení na české straně. Potrestán je znovu Radim Štěpáník (CZE).
     
    28:23
    Řekové musí svoji útočnou akci začít znovu až od vlastního brankáře Ioannise.
     
    29:59
    V oslabení byl Šimara bez práce, ve druhém dějství se vstřelené branky nedočkáme.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhé dějství nám v Zugu vstřelenou branku nepřineslo, patnáct minut před koncem tak tedy stále česká hokejbalová reprezentace vede nad Řeckem v poměru 3:0, tudíž má hodně směle nakročeno k zisku bronzových medailí. K úspěchu tedy schází již jen jediný krůček.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:53
    Úvodní minutu třetí třetiny jsme strávili v řeckém obranném pásmu, Ioannis však zasahovat nemusel.
     
    31:25
    Řecký icing vrací hru zpět do obranného pásmu celku z jižní Evropy.
     
    32:05
    Náš reprezentační výběr se bude muset bránit, dvouminutový trest si bude muset odpykat Jan Pospíšil (CZE).
     
    32:46
    Řecko právě vstřelilo branku!
    Tak Řekové v početní převaze díky tlaku na brankovišti vykřesali úvodní trefu dnešního střetnutí a jistou jiskřičku v boji o bronzové medaile Na brankovišti se nejlépe zorientoval DANIEL NOVIS, který poprvé prostřelil gólmana Šimaru – 3:1! Asistence: Nicholas Pitsikoulis a John Adamou.
     
    33:39
    Rázem Řecko směrem dopředu hodně ožili, čeští reprezentanti budou mít v závěru zápasu ještě plné ruce práce.
     
    34:23
    Lukáš Hudeček napřáhl na levé straně k ostrému pokusu, který však postrádal potřebný index nebezpečnosti. Míček končí zhruba metr a půl mimo.
     
    34:39
    Tak to je nepříjemné pro český výběr, přichází zbytečný faul v útočném pásmu, jenž nabízí Řecku další početní převahu. Konkrétně se krosčekem provinil Jiří Benedikt (CZE).
     
    35:09
    Češi se osvobodili a mají čas znovu zformovat svůj obranný čtverec.
     
    35:55
    Tato početní výhoda již řeckému týmu nevychází tak dobře, jako ta předchozí. Češi se brání s velkým přehledem.
     
    36:39
    Druhou přesilovou hru v řadě Řekové využít nedokázali, Benedikt se znovu zapojil do hry.
     
    37:00
    Česko právě vstřelilo branku!
    Navíc přichází důležitá branka do řecké sítě, která znovu navyšuje české vedení na rozdíl tří branek! Přečíslení dva na jednoho skvěle vymyslel Jan Příhoda, který naservíroval míček na úplně volného ONDŘEJE LUXE, který vrátil Čechům tříbrankové vedení – 4:1! Asistence: Jan Příhoda a Jiří Benedikt.
     
    37:53
    Češi jsou znovu plní sil a elánu, čas Řeků na vyrovnání se po inkasované brance hodně pokrátil.
     
    38:21
    Navíc dostává český tým výhodu, budeme hrát přesilovku!
     
    38:45
    Výhoda končí po nepřesném pasu na Bacovského, to nás ale zase tak moc mrzet nemusí. Dvěma minutami je za sekání potrestán George Nistas (GRE).
     
    39:42
    Češi ostřelují branku řeckého soupeře ze všech stran a ze všech možných úhlů, zatím bohužel bez úspěchu.
     
    39:59
    Navíc se Řekům podařilo utéct, čímž si outsider vykoledoval vyloučení. Dnes potřetí poputuje na lavici hanby Radim Štěpáník (CZE), pokračovat se bude ve čtyřech hráčích na obou stranách.
     
    40:23
    S vyloučeními se v současné době opravdu roztrhl pytel. John Adamou (GRE) vrací českému týmu možnost hrát přesilovou hru.
     
    40:45
    Krátká početní výhoda čtyři na tři je u konce, opět se bude hrát ve stejnoměrném počtu hráčů.
     
    41:28
    Řeckou útočnou akci přerušil ofsajd.
     
    41:45
    A Češi již jsou v pěti.
     
    42:23
    Také Řekové jsou po delší době v pěti.
     
    42:49
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to je definitivní bronzová tečka na náš výkon! V závěru třetí patnáctiminutovky se čeští hokejbalisté znovu usadili v útočném pásmu, do míčku se opřel MILAN SCHNAUBELT a neomylně prostřelil gólmana Ioannise – 5:1! Asistence: Jan Bacovský a Jan Bílý.
     
    42:59
    Česko právě vstřelilo branku!
    Šestý zářez do řecké branky přináší další českou radost, k dvougólovému Milanu Schanubeltovi se v tuto chvíli připojil po přesné trefě i TOMÁŠ WRÓBEL – 6:1! Asistence: Daniel Hnízdil a Radek Soukup.
     
    43:33
    Utkání se dohrává před řeckou brankou, Češi očekávají bronzové oslavy!
     
    45:00
    Konec zápasu.
     
    Češi se radují, ve švýcarském Zugu získali bronzové medaile!
     
    Je hotovo! Čeští hokejbalisté ve švýcarském Zugu získávají po kvalitním výkonu v boji o třetí místo bronzové medaile, které znamenají pro Českou republiku další úspěch! Po skvělé první a třetí třetině porazili naši mužští reprezentanti Řecko 6:1 a v tuto chvíli jsou korunováni bronzovými medaile! Vy si rozhodně nenechte ujít finálový zápas mezi Slovenskem a Spojenými státy, který startuje přesně v 18 hodin! Prozatím přeji příjemný zbytek nedělního odpoledne. (13:15:47)

    Petr Dejnožka

    Góly a asistencie: 5. Wróbel (Kruček, Soukup), 6. Schnaubelt (Bílý), 12. Lux (Pospíšil, Soukup), 37. Lux (Příhoda, Benedikt), 43. Schnaubelt (Bacovský, Bílý), 43. Wróbel (Hnízdil, Soukup) – 33. Novis (Pitsikoulis, Adamou)


    Česko: Šimara (Jirotka) – Pospíšil, Příhoda, Růžička „C“, Kudela, Slanec, Soukup, Krejčí – Bacovský, Špaček, Kruček – Průcha, Bílý, Wróbel – Benedikt, Hudeček, Štěpáník – Schnaubelt, Hnízdil, Lux. Trenér: Drahomír Kadlec.
    Grécko: Ioannis (Fotios) – Joseph Barbas, Adamou, Manos, Paul Barbas, Tzaferis, Novis, Rompotinos, Hionis – Nistas "C", Argiris, Arkalis, Bozinakis, Pitsikoulis, Govas, Alvo, Romano, Michael Barbas, Arkalis, Jessie Barbas, Giannoumis, Joshua Barbas, Karvouniaris. Trenér: George Vouloumanos.