Slovensko – USA 5:1 (kon.) | Kanada – Česko 5:1 (kon.)
koniec
Slovensko
5:1 (0:0, 3:0, 2:1)
USA
Nedeľa 28.06.2015, 12:30 • Eishalle, Zug (Švajčiarsko) • Majstrovstvá sveta žien • O 3. miesto
Predzápasové kurzy
     
    Ďakujeme vám za pozornosť počas celých MS v hokejbale, ktoré večer vyvrcholia finálovým súbojom slovenských reprezentantov. Rozhodne si nenechajte tento duel ujsť. Zatiaľ vám prajem pekný zvyšok nedeľného popoludnia. (14:23:42)
     
    V prvej tretine dnešného zápasu o bronz to síce vyzeralo všelijako a kto vie, ako by to dopadlo, keby v našej bráne nečarovala Zuzana Tomčíková, no zvyšné dve časti už boli v réžii našich hokejbalistiek, ktoré sa tak zo Švajčiarska vrátia domov s krásnym bronzom. Gratulujeme!
     
    Po odznení slovenskej hymny, ktorej spievanie si dievčatá poriadne užili, nasleduje dekorovanie bronzovými medailami.
     
    Najlepšou hráčkou zápasu je vyhlásená pochopiteľne Petra Jurčová.
     
    Obrovská gratulácia slovenským hokejbalistkám, ktoré si po jednej zlatej a troch strieborných medailách vybojovali do zbierky aj tretí najcennejší kov!
     
    45:00
    Koniec zápasu.
     
    44:50
    Na lavičke slovenskej reprezentácie sa začalo tradičné odratávanie a dievčatá sa už chystajú vybehnúť na hraciu plochu!
     
    44:24
    Po závare pred bránkoviskom Tomčíkovej ešte putuje na trestnú lavicu za hákovanie Gabriela Krivjanská.
     
    44:00
    Na slovenskej lavičke sa už pomaličky začína oslavovať.
     
    43:00
    Hlásateľka oznámila posledné dve minúty nielen tretej tretiny, ale aj celého zápasu.
     
    42:00
    Slovensko dalo gól!
    Ak sa za stavu 4:1 ešte našiel niekto, kto pochyboval o slovenskom víťazstve, po piatom góle v americkej sieti je už aj jemu definitívne jasné, že bronz bude putovať do Slovenska! Z prihrávky Ivety Klimášovej ťažila PETRA PAVLOIČOVÁ, ktorá sa tak pridala medzi strelkyne dnešného duelu! Asistencia: Iveta Klimášová.
     
    41:28
    Zakázané uvoľnenie Američaniek. Vhadzuje sa po ľavici brankárky Holdcroftovej.
     
    40:30
    Naše dievčatá nechcú ani len v náznaku podceniť záverečné minúty duely a prípadnému tlaku Američaniek predchádzajú pobytom v útočnej tretine.
     
    39:06
    USA dali gól! O niekoľko momentov neskôr ale bola snaha amerických hokejbalistiek predsa len odmenená. Zuzana Tomčíková po prvý raz v zápase kapitulovala, keď na ňu dokázala nájsť recept JULIA BRONSONOVÁ. Asistencia: Kelly Foleyová.
     
    38:33
    Cornwallová mala dostatok času na to, aby od modrej čiary napriahla k poriadnej delovke. Zuzana Tomčíková sa za loptičkou len obzerala, tá si našťastie cestu medzi jej tri žrde nenašla!
     
    38:00
    Američanky sa snažia aspoň o skorigovanie nepriaznivého stavu a zmazanie nuly, ktorú zatiaľ drží Zuzana Tomčíková.
     
    36:24
    Creatiniová si pripravila pozíciu na strelu forhendom, ktorá bola adresovaná skôr na teč, no keďže ten neprišiel, Tomčíková mala o to zľahčenú prácu.
     
    35:58
    Hre v aktuálnej fáze tretej tretiny chýba tempo. Hra je kúskovaná častým prerušovaním.
     
    35:11
    Vhadzuje sa po ľavici Zuzany Tomčíkovej, ktorá zatiaľ mieri za čistým kontom.
     
    34:00
    Žitňanská zatiahla loptičku za bránu Zuzany Tomčíkovej, spoza ktorej bude zakladať slovenskú útočnú akciu. Ešte predtým si ale počká na čerstvé spoluhráčky.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 19. Jana Kapustová (Petra Jurčová), 21. Petra Jurčová (Iveta Karafiátová, Zuzana Kolcunová), 26. Petra Jurčová (Gabriela Žitňanská), 31. Petra Jurčová (t.s.), 42. Petra Pavlovičová (Iveta Klimášová) – 40. Julia Bronsonová (Kelly Foleyová)


    Slovensko: Tomčíková (Zuziaková) – Krivjanská, Karafiátová, Matejová, Lalíková, Záborská, Pravliková, I. Gajdošová, Žitňanská – Stašová, Jurčová, Ihnaťová, Bednárová, Pavlovičová, Sušienková, Kolcunová, Krajňáková, Klimášová, Vargová, M. Gajdošová, Findová, Kapustová.
    USA: Holdcroftová (Glistaová) – Cornwallová, Buschová, Melsarová, Habinaová, Schneemanová, M. Tetreauová, Bilgerová, Feairhellerová – Pokoraová, Barrettová, Blomdalhová, Levinová, Aidonidisová, S. Tetreauová, Stewartová, Reevesová, Wilsonová, Bronsonová, Creatiniová, Foleyová, Strohmierová.

    Rozhodca: Hamiltonová, Záhora

    Diváci: 88