Slovensko – USA 5:1 (kon.) | Kanada – Česko 5:1 (kon.)
koniec
Slovensko
5:1 (0:0, 3:0, 2:1)
USA
Nedeľa 28.06.2015, 12:30 • Eishalle, Zug (Švajčiarsko) • Majstrovstvá sveta žien • O 3. miesto
Predzápasové kurzy
     
    Obrovská gratulácia slovenským hokejbalistkám, ktoré si po jednej zlatej a troch strieborných medailách vybojovali do zbierky aj tretí najcennejší kov!
     
    44:24
    Po závare pred bránkoviskom Tomčíkovej ešte putuje na trestnú lavicu za hákovanie Gabriela Krivjanská.
     
    42:00
    Slovensko dalo gól!
    Ak sa za stavu 4:1 ešte našiel niekto, kto pochyboval o slovenskom víťazstve, po piatom góle v americkej sieti je už aj jemu definitívne jasné, že bronz bude putovať do Slovenska! Z prihrávky Ivety Klimášovej ťažila PETRA PAVLOIČOVÁ, ktorá sa tak pridala medzi strelkyne dnešného duelu! Asistencia: Iveta Klimášová.
     
    39:06
    USA dali gól! O niekoľko momentov neskôr ale bola snaha amerických hokejbalistiek predsa len odmenená. Zuzana Tomčíková po prvý raz v zápase kapitulovala, keď na ňu dokázala nájsť recept JULIA BRONSONOVÁ. Asistencia: Kelly Foleyová.
     
    38:33
    Cornwallová mala dostatok času na to, aby od modrej čiary napriahla k poriadnej delovke. Zuzana Tomčíková sa za loptičkou len obzerala, tá si našťastie cestu medzi jej tri žrde nenašla!
     
    30:24
    Slovenská hráčska lavica dostala trest, ktorý si odchádza odsedieť Diana Vargová.
     
    30:24
    Slovensko dalo gól!
    Pred striedačkou Slovenska pristálo niekoľko šiltoviek, čo je neklamným znakom toho, že sa PETRE JURČOVEJ podarilo dosiahnuť hetrik. V úvode záverečnej tretiny bolo nariadené trestné strieľanie, ktoré Jurčová realizovala s ohromnou bravúrou, ked najskôr loptičku zatiahla na ľavý kruh, aby si neskôr otvorila priestor medzi betónmi americkej brankárky, kadiaľ následne poslala loptičku do siete!
     
    25:21
    Slovensko dalo gól!
    Prvý vzájomný zápas Sloveniek s Američankami sa skončil 3:0 a presne také isté skóre svieti na výsledkovej tabuli aj teraz! Ďalší gól pridala PETRA JURČOVÁ, pre ktorú to je dnes už druhá trefa do čierneho! Asistencia: Gabriela Žitňanská.
     
    22:45
    Kapustová sa vskutku nádherným spôsobom dokázala uvoľniť. Možno už mohla zoči-voči Holdcroftovej zakončovať sama, no ešte chcela akciu prikrášliť prihrávkou na Jurčovú. Tá ale už nemala ani dostatok priestoru, ani toľko času, aby mohla predviesť zakončenie s prívlastkom gólové.
     
    20:46
    Slovensko dalo gól!
    Lenivá si na lavici hanby príliš dlho neposedela, veľmi rýchlo ju z nej totiž vyhnala pekná kombinácia našich dievčat, na konci ktorej bola gólová bodka PETRY JURČOVEJ! Asistencie: Iveta Karafiátová, Zuzana Kolcunová.
     
    20:22
    Slovenky majú príležitosť navýšiť svoje vedenie v presilovej hre, ktorú budú hrať pri vylúčení Karen Levinovej.
     
    18:12
    Slovensko dalo gól!
    Slovenky sa nadýchli k menšiemu náporu, z ktorého pramení otvárací gól zápasu! Holdcroftová síce robila čo mohla, dve šance ešte stačila zlikvidovať, no proti zakončeniu JANY KAPUSTOVEJ už nemala šancu zasiahnuť! Asistencia: Petra Jurčová.
     
    17:30
    Lalíková sa v strednom pásme fantastickým spôsobom vložila do prihrávky, čím zabránila tomu, aby sa jedna z Američaniek sama rútila na Tomčíková.
     
    14:40
    Ako blesk z jasného neba prišla v záverečnej minúte prvej tretiny dosiaľ najvýraznejšia šanca nášho výberu. Americká brankára Holdcroftová nemala počas úvodnej časti hry takmer žiadnu prácu, no v jej závere dokázala zlikvidovať samostatný nájazd!
     
    13:45
    Niečo neskutočné, čo predvádza Zuzana Tomčíková v slovenskej svätyni. Američankám zatiaľ poriadne znechucuje život, pretože v záverečných sekundách slovenského oslabenia predviedla nevídaný zákrok!
     
    13:00
    Wilsonová vymyslela spoza brány vynikajúcu prihrávku na Foleyová, ktorá zakončovala zoči-voči Tomčíkovej. Zuzana predviedla fantastický zákrok a počas celého priebehu prvej tretiny potvrdzuje svoje nesporné kvality!
     
    11:36
    Lenka Krajňáková je prvou vylúčenou hráčkou súboja o tretie miesto. Slovenky musia čeliť americkej početnej prevahe.
     
    10:15
    Z ľavej strany sa do zakončenia doslova prebila Foleyová, ktorá dokázala Tomčíková nebezpečne ohroziť aj napriek tomu, že bola natesno bránená a vytláčaná z ideálneho streleckého uhlu. Strážkyňa slovenskej svätyne mala plné ruky práce, ale na dva krát dokázala loptičku prikryť!
     
    01:28
    Reprezentantky USA pekne zakombinovali v našom obrannom pásme a po niekoľkých rýchlych prihrávkach prišlo nebezpečné zakončenie zo zaujímavej streleckej parkety, proti ktorému ale predviedla svoje kvality výborným zákrokom Zuzana Tomčíková!

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 19. Jana Kapustová (Petra Jurčová), 21. Petra Jurčová (Iveta Karafiátová, Zuzana Kolcunová), 26. Petra Jurčová (Gabriela Žitňanská), 31. Petra Jurčová (t.s.), 42. Petra Pavlovičová (Iveta Klimášová) – 40. Julia Bronsonová (Kelly Foleyová)


    Slovensko: Tomčíková (Zuziaková) – Krivjanská, Karafiátová, Matejová, Lalíková, Záborská, Pravliková, I. Gajdošová, Žitňanská – Stašová, Jurčová, Ihnaťová, Bednárová, Pavlovičová, Sušienková, Kolcunová, Krajňáková, Klimášová, Vargová, M. Gajdošová, Findová, Kapustová.
    USA: Holdcroftová (Glistaová) – Cornwallová, Buschová, Melsarová, Habinaová, Schneemanová, M. Tetreauová, Bilgerová, Feairhellerová – Pokoraová, Barrettová, Blomdalhová, Levinová, Aidonidisová, S. Tetreauová, Stewartová, Reevesová, Wilsonová, Bronsonová, Creatiniová, Foleyová, Strohmierová.

    Rozhodca: Hamiltonová, Záhora

    Diváci: 88