Slovensko – USA 5:1 (kon.) | Kanada – Česko 5:1 (kon.)
koniec
Kanada
5:1 (1:0, 3:0, 1:1)
Česko
cz Nedeľa 28.06.2015, 16:10 • Bossard Arena, Zug • Majstrovstvá sveta žien • Finále
Predzápasové kurzy
     
    Ten největší pohár samozřejmě připadl Kanaďankám, které si zaslouží gratulaci i od nás. A to už je čas, abych se s vámi rozloučil. V Bossard Areně ještě proběhne finále mužského turnaje mezi Spojenými státy a Slovenskem, ale ze strany naší reprezentace je to už úplně všechno.

    České hokejbalistky si v klubku naposledy zařvaly týmový pokřik, který sice pro dnešek není vítězný, ale v celkovém měřítku rozhodně ano! Celá výprava už za chvíli zamíří na společnou večeři a potom se vydá autobusem zpátky domů. Pokud jste nesledovali průběh turnaje mužů, pak vám připomenu, že naši hokejbalisté povezou bronz po dnešním jednoznačném vítězství 6:1 nad Řeckem. Medaile asi nebudou to jediné, co bude po cestě do České republiky cinkat.

    Děkujeme za pozornost, kterou jste během mistrovství světa ve švýcarském Zugu věnovali oběma našim reprezentacím. Krásný zbytek neděle a někdy příště se s vámi zase těším u českého sportu, který nám v poslední době přinesl na světové scéně spoustu radosti, na shledanou! (18:00:32)
     
    Česká kapitánka Michaela Rullová právě převzala pohár pro druhý tým mistrovství světa v hokejbale. Pro naši ženskou reprezentaci to představuje největší úspěch v historii!
     
    Samozřejmě nesmí chybět děkovačka českým fanouškům, kteří ve švýcarském Zugu našim holkám i klukům neúnavně fandili.
     
    Zlato patří po zásluze na hruď kanadského výběru. Hráčky si teď podávají ruce a vzájemně blahopřejí k parádnímu úspěchu, kterého oba týmy dosáhly.

    České reprezentantky při své premiérové účasti ve finále MS prohrály s Kanadou 1:5, přesto je stříbro obrovským úspěchem.

    Posted by hokejbal on 28. červen 2015
     
    Teď už dostávají české hokejbalistky na krk stříbrné medaile. Předloni v Kanadě braly počtvrté v řadě bronz, letos je to o jednu příčku lepší umístění. Že by znamení před dalším šampionátem v roce 2017, který hostíme ve východočeských Pardubicích? No, to by byla krása!
     
    A nejlepší útočnicí mistrovství světa v hokejbale je vyhlášena naše Aneta Lédlová. Gratulujeme!
     
    Individuální ceny nejsou to hlavní, ale rozhodně moc potěší. Do all-star výběru světového šampionátu se dostaly dvě české hokejbalistky. Jsou to obránkyně Kateřina Němcová a útočnice Michaela Rullová!
     
    Bossard Arenou právě zní kanadská hymna, hymna mistryň světa pro rok 2015.
     
    Nejlepšími hráčkami finálového zápasu jsou vyhlášeny Alicia Blombergová a česká kapitánka Michaela Rullová, autorka jediné naší trefy.
     
    Kanaďanky rozhodly o svém vítězství v krátké pasáži během druhé třetiny. Na šampionátu ve švýcarském Zugu byly bez debat nejlepším týmem, potvrdily to i dneska. A to i přesto, že česká reprezentace znovu předvedla velmi dobré začátky třetin, také závěr dohrávala velmi aktivně.
     
    Tak bohužel. Hokejbalistky Kanady potvrdily ve finále mistrovství světa roli favoritek a zcela po zásluze berou zlaté medaile. Naše reprezentace je může porazit, ale dneska zkrátka nebyl ten den. A být druhý na světě? To není žádná ostuda, naopak!
     
    45:00
    Konec zápasu.
     
    44:56
    A vypadá to na poslední vhazování po pravé ruce Delayne Brianové.
     
    44:35
    Ještě se snažíme o druhý čestný gól. Teď pálila z mezikruží Pavlína Horálková, jenže do rány jí lehla soupeřka.
     
    44:04
    Ženské finále sleduje v Zugu 2153 diváků.
     
    43:34
    Češky se snaží dohrát finále aktivně, za to jim patří pochvala. Ale na hře Kanady je jasně znát, že už je hotovo.
     
    42:27
    Ještě před gólem zůstala ležet na ploše Kateřina Němcová, která tak nemohla zasáhnout do hry. Chvíli jí poté trvalo, než se za pomoci spoluhráček vydala na střídačku, tak snad bude v pořádku.
    DESMIEROVÁ - 5:1
     
    41:55
    Kanada právě vstřelila branku!
    Druhá využitá početní výhoda Kanaďanek definitivně rozhoduje o tom, jak dopadne ženský turnaj hokejbalového mistrovství světa. Po dalekonosné ráně Keanové zůstaly dvě hráčky před brankovištěm volné, Tulková ještě mířila do tyče, ale ELYSIA DESMIEROVÁ už prázdnou brankou nepohrdla – 5:1. Asistence: Dawn Tulková, Amanda Keanová.

    Martin Voltr

    Góly a asistencie: 6. Koozeová (Blombergová, McArthurová), 22. Blombergová (Traversaová, Larocqueová), 24. McCannová (Blombergová, Larocqueová), 25. Tulková (Johnstonová, Hoffmeyerová), 42. Desmierová (Tulková, Keanová) – 32. Rullová (Hyksová, Rejlová)


    Kanada: Brianová (Girouardová) – Dawsonová, Fongová, McArthurová, Johnstonová, Hoffmeyerová, Pickfordová, Koozeová – Desmierová, Jueová, Tulková, Larocqueová, Urbanová, Purcellová, Blombergová, Traversaová, Drakeová, McCannová, Keanová. Trenérka: Diana Brownová.
    Česko: Ramajzlová (31. Bečevová) – Herzigová, Fričová, Němcová, Rejlová, Volková, Kosinová – Manhartová, Horálková, Křížová – Lédlová, Přibylová, Rullová "C" – Kvasničková, Palová, Hyksová – Hrnečková, Topičová, Kuželová. Trenér: Karel Manhart.

    Rozhodca: Synková (CZE), Lamontová (CAN).

    Diváci: 2153