Slovensko – USA 5:1 (kon.) | Kanada – Česko 5:1 (kon.)
koniec
Kanada
5:1 (1:0, 3:0, 1:1)
Česko
cz Nedeľa 28.06.2015, 16:10 • Bossard Arena, Zug • Majstrovstvá sveta žien • Finále
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:45.
     
    Poslední červnová neděle je tady a s ní i poslední české utkání na mistrovství světa v hokejbalu. Všechno, nebo nic! Asi tak by se daly shrnout pocity před každým finálovým zápasem, a dnešek není výjimkou. Ve švýcarském Zugu se česká ženská reprezentace vůbec poprvé v historii utká o titul světových šampionek s nesmírně silným výběrem Kanady!
     
    Stejný souboj sledovali fanoušci v malé hale Bossard Areny už včera. Oba soupeři měli postup do finále jistý, a tak si proti sobě střihli generálku, ve které šlo jen o první místo ve skupině. Naše hokejbalistky do něj vstoupily velmi dobře, vůbec začátky prvních dvou třetin měly výborné.

    Po čtyřech minutách totiž poslala náš výběr do vedení Aneta Lédlová, po kanadském vyrovnání strhla v 19. minutě náskok zpět na českou stranu Michaela Rullová. Jenže to bylo bohužel vše, koncovka utkání patřila vcelku jednoznačně javorovým listům. Ty ovládly třetí třetinu poměrem 3:0, celý zápas pak 4:2 a na finále se naladily lépe než český tým. Ale znáte to – první vyhrání z kapsy vyhání...

    Česko – Kanada 2:4 (1:1, 1:0, 0:3)

    Branky a nahrávky: 5. Lédlová (Rejlová), 19. Rullová (Lédlová) – 9. Keanová (Hoffmeyerová), 34. Purcellová (Drakeová, Urbanová), 42. Bloombergová (Traversaová, Dawsonová), 43. Desmiresová (Keanová, Tulková).
    Do boje za zlatým snem! Uslyšíme dneska vítězný český pokřik?

    Vítězný pokřik holek po utkání s Anglií

    Posted by hokejbal on 26. červen 2015
     
    Pojďme si ještě připomenout, jak oba celky kráčely základní skupinou. České hokejbalistky získaly čtyři vítězství, potom se jejich továrna na góly zadrhla proti Itálii a byla z toho jen bezbranková remíza. Následoval již zmiňovaný duel s Kanadou. Už po drtivé výhře nad Velkou Británií jsme ovšem měli finále jisté, a tak se na poslední dva výsledky ze skupiny nikdo ptát nebude.

    Zápasy Česka na turnaji:
    Česko – Švýcarsko 5:2
    Slovenska – Česko 1:2
    Česko – USA 3:2
    Česko – Velká Británie 6:0
    Itálie – Česko 0:0
    Česko – Kanada 2:4

    Kanaďanky vstupují do závěrečné bitvy jako favoritky, a to rozhodně nejen díky dosavadním výsledkům. Prvním třem soupeřům naložily od cesty, až potom sehrály tři duely s těsnějším rozdílem. Ale dokázaly si poradit jak se Slovenskem, tak se Spojenými státy i naší reprezentací.

    Zápasy Kanady na turnaji:
    Kanada – Velká Británie 10:0
    Itálie – Kanada 0:10
    Švýcarsko – Kanada 1:9
    Kanada – Slovensko 2:1
    USA – Kanada 2:3
    Česko – Kanada 2:4
     
    Jestli se před finálovou bitvou potřebovali čeští trenéři se svými svěřenkyněmi na něco zaměřit, pak jsou to jednoznačně koncovky třetin. V nich byla Kanada zkrátka a dobře lepší. „Mám nepříjemný pocit, že holkám docházely síly. Výsledek úplně neřeším, řeším individuální chyby. Kanaďanky nám zakončovaly do prázdné branky, to se nám nesmí stávat,“ upozorňoval český kouč Karel Manhart.

    Finále ale vždy píše úplně jiné příběhy. Nehraje se na to, co bylo. Ale třeba na to, kdo víc chce! Naše holky se nemají čeho bát, proti silným soupeřkám nemají co ztratit. „Byly hodně rychlé a běhavé, ale dalo se s nimi hrát. Na začátku jsme s nimi hodně dobře držely krok, ale bohužel ke konci jsme si je špatně rozebírali a dělali zbytečné chyby,“ litovala obránkyně Lucie Rejlová. Hradecká hokejbalistka právě včera oslavila dvacáté narozeniny, i já se dodatečně připojuji ke gratulacím. Dneska by to slušelo oslavit zlatým úspěchem...

    „Bude záležet, jak jsme na tom se silami,“ doplnil Manhart. „Když budeme hrát bez těch našich výkyvů, tak se můžeme o zlato porvat!“

    O tohoto krasavce svedou české reprezentantky boj s Kanadou! Historicky první finále pro české hokejbalistky začíná v 15:45!

    Posted by hokejbal on 28. červen 2015
     
    Českou výpravu včera pochopitelně zachvátil značný smutek po vyřazení mužské reprezentace v semifinále. Ale nakonec z toho byl alespoň bronz, a ještě větší motivaci dnes mají naše děvčata! Navíc nesmíme zapomenout, že letos nám zlatou radost vyneslo už ženské hokejové mistrovství světa ve Francii a poté i šampionát v inline hokeji v Argentině. Tak by bylo parádní přidat mezi mantinely ještě jeden triumf.
     
    Úvodní sestavy:

    Kanada: Brianová (Girouardová) – Dawsonová, Fongová, McArthurová, Johnstonová, Hoffmeyerová, Pickfordová, Koozeová – Desmierová, Jueová, Tulková, Larocqueová, Urbanová, Purcellová, Blombergová, Traversaová, Drakeová, McCannová, Keanová. Trenérka: Diana Brownová.

    Česká republika: Ramajzlová (Bečevová) – Herzigová, Fričová, Němcová, Rejlová, Volková, Kosinová – Manhartová, Horálková, Křížová – Lédlová, Přibylová, Rullová "C" – Kvasničková, Palová, Hyksová – Hrnečková, Topičová, Kuželová. Trenér: Karel Manhart.

    Rozhodčí: Synková (CZE), Lamontová (CAN).
     
    České hokejbalistky dorazily s bojovnou náladou na stadion asi o půl druhé, teď už se poctivě chystají na zápas. Včera si chvíli zatrénovaly i na hotelu, byť na chodbě šlo o trochu menší verzi hokejbalu.
     
    V Bossard Areně se stále dohrává dramatický souboj mužského turnaje o páté místo, zápas Švýcarska s Kanadou jde za stavu 5:5 do prodloužení. Start ženského finále se tak o něco posune, zatím můžeme počítat zhruba s 16. hodinou.
     
    Tak už máme rozhodnuto, vítězství sebrali přesilovkovým gólem Kanaďané. Za chvíli budou moci hokejbalistky vyběhnout na plochu.
     
    Naše reprezentantky už čekají v tunelu, ale ještě si musejí počkat. Oba týmy, které před chvilkou dohrály, od organizátorů tradičně dostanou památeční medaile.
     
    Ceremoniál po předchozím utkání je konečně za námi. Finále ženského turnaje mezi Kanadou a Českem by mělo vypuknout v 16:10.

    Utkání o páté místo skončilo a holky se mohou chystat na finále, které začne v 16:10!

    Posted by hokejbal on 28. červen 2015
     
    Hokejbalistky obou výběrů už se rozcvičují na ploše. Hodně budeme samozřejmě zvědavi na výkony brankářek. Českou svatyni bude hájit Janna Ramajzlová, jež odchytala i druhou polovinu včerejšího souboje.
     
    Hlasatel představil obě sestavy – nejprve tu českou, následně kanadskou. Naše soupeřky jsou vzhledem k prvenství ve skupině domácím týmem.
     
    Máme za sebou týmové pokřiky a jdeme na věc. Historicky první finále mistrovství světa pro český ženský hokejbal startuje!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:22
    Elitní česká formace vyhrála souboj o míček u hrazení. Lucie Manhartová pak založila útok, přihrávku jí ale soupeřka na červené čáře přečetla.
     
    00:58
    Kanadské zakončení bylo nepřesné, a tak se dopředu vydala dvojice Rullová – Přibylová. Česká kapitánka zkusila štěstí bekhendem, ale Delayne Brianová si situaci pohlídala.
     
    01:05
    Hned po buly přišla z české strany tečovaná dalekonosná střela. Brianová musela předvést výborný reflex!
     
    01:40
    Přes deset sekund se o míček bojovalo u hrazení v kanadské třetině. Dobrá práce českého týmu, získáváme další útočné vhazování.
     
    01:50
    Buly vyhrály naše soupeřky a Silvia Traversaová nakopla své motory. Před českou obránkyni se nedostala, tak prověřila Jannu Ramajzlovou bekhendovým pokusem.
     
    02:25
    Druhý český útok výtečně napadal rozehrávku protivnic. Ty navíc potřebovaly vystřídat, vyhození jim vůbec nevyšlo a píská se zakázané uvolnění.
     
    03:05
    Kanaďanky založily kolem české klece poměrně nepřehlednou situaci, ze které bohužel plyne první vyloučení. Pavlína Horálková (CZE) si odpyká menší trest za nedovolené bránění.
     
    03:37
    Amanda Keanová napřáhla na pravém kruhu k tvrdé ráně. Češky ji dokázaly zblokovat mimo svou branku.
     
    04:07
    Tohle bylo ještě nebezpečnější. Z rohu vyběhla Elysia Desmierová až před Ramajzlovou, ale zblízka ji už nedokázala překonat!
     
    04:44
    Ramajzlová musela předvést další zákrok proti dalekonoské střele, předtím jí obětavým blokem pomohla Petra Herzigová.
     
    05:05
    Úvodní kanadská přesilovka neměla špatné parametry, české hokejistky se ale dokázaly ubránit.
     
    05:30
    Kanada právě vstřelila branku!
    Ale to je škoda, chvíli po ubráněném oslabení inkasujeme otevírací branku z rychlého protiútoku. Na přihrávku Blombergové si na levé straně počkala KRISTEN KOOZEOVÁ, nabrala obrovskou rychlost, doběhla až před naši gólmanku a Ramajzlovou prostřelila přesným zakončením – 1:0. Asistence: Alicia Blombergová, Lesley McArthurová.
    Kristen KOOZEOVÁ - 1:0
     
    06:25
    Byla by škoda, kdyby se holky nechaly zatlačit, začátek předvedly velmi solidní. Rullové teď nevyšla přihrávka ve středním pásmu.
     
    07:01
    Před českou gólmankou zůstala nehlídaná Dawn Tulková. Skákavý míček naštěstí nedokázala trefit, Ramajzlová byla pohotovější.
     
    07:32
    Nekompromisní souboj svedly hokejbalistky mezi střídačkami, po chvíli je hra přerušena a vhazuje se na středovém kruhu.
     
    07:53
    Daklší přerušení způsobila přihrávka rukou. Co vymyslí české hokejbalistky jako odpověď?
     
    08:36
    Odpověď zatím nepřišla, naopak přišla další velká šance Kanady. Jedna z našich soupeřek dostala před brankou ideální pas zpoza klece, ale přestřelila břevno!
     
    09:18
    Teď už musela Janna Ramajzlová zasahovat, a rozhodně to nebyl snadný zákrok. Po rychlém přesunutí hry pálila z mezikruží Elysia Desmierová. Naše gólmanka míček chytla a nepustila.
     
    10:08
    Po dlouhé době to vypadalo nadějně pro naše barvy. Denisa Křížová byla v dobré pozici blokována, tak oběhla ještě jeden oblouk a potom hledala Martinu Topičovou. Ale i tuhle přihrávku Kanaďanky přečetly. Bez střely to nepůjde.
     
    10:50
    Chvíli se o míček bojovalo v kanadské třetině, ale teď se hra přesunula na druhou stranu a musíme se bránit.
     
    11:28
    Tři Kanaďanky číhaly před Ramajzlovou, z otočky pálila Alicia Blombergová. Česká brankářka musela vytáhnout skvělý zákrok!
     
    12:11
    Reprezentantky s javorovým listem na hrudi se pokusily překvapit českou sestavu dlouhým nahozením. Skoro jim to i vyšlo, ale míček odpálily ještě před červenou čarou a píská se zakázané uvolnění.
     
    12:53
    Podruhé už Kanaďanky míček doběhly a bylo z toho nebezpečí v podání autorky první trefy Koozeové. U hrazení zmátla Manhartovou, potom pálila a ještě se k ní hrací předmět vrátil. Ale víc už nezvládla.
     
    13:26
    Nahození Přibylové nemohla Aneta Lédlová doběhnout, Kanada si situaci pohlídala.
     
    14:03
    Vynikajícím obranným zákrokem se prezentovala Kateřina Němcová. Na obranné modré čáře zastavila dlouhou přihrávku a málem ještě založila protiútiok.
     
    14:42
    Janna Ramajzlová musela pohlídat ostrou ránu z dálky. Češky následně pod tlakem zašláply míček v rohu pásma a budeme sledovat pravděpodobně poslední buly první části.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní patnáctiminutovka finálové bitvy patřila Kanadě, a to nejen ve výsledku, ale i herně. České hokejbalistky měly aktivní start, ale jakmile šly po třech minutách poprvé na trestnou, favorizované soupeřky přebraly taktovku hry.

    Krátce po přesilovce otevřela Kanada skóre a potom zahrozila ještě několikrát. Na rozdíl od české reprezentace, která si bohužel nevypracovala žádnou příležitost a o gól zaostává. Času ale zbývá pořád dost!
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:15
    Začínáme zakázaným uvolněním Kanady, hra se vrací ke gólmance Brianové.
     
    16:01
    Naše soupeřky dostaly míček pod kontrolu, v útoku jim ale český tým zatím nic nedovolil.
     
    16:36
    Teď číhala před Jannou Ramajzlovou jedna z protivnic. To Kanaďanky moc dobře věděly a vyslaly prudké nahození od červené čáry, s tečovaným míčkem si však brankářka poradila.
     
    17:28
    Denisa Křížová držela se svou protivnicí krok. Nejdřív ji vytlačila k mantinelu, pak jí míček odebrala a Češky mohly rozehrát vlastní akci.
     
    18:03
    Nyní se Křížová dostala k míčku za kanadskou brankou. Před ní měla dvě spoluhráčky, ty však byly dobře pokryté a nedostali jsme se ke střele.
     
    18:52
    Ale tohle už bylo o moc lepší! Michaela Rullová vymyslela přihrávku pro Anetu Lédlovou, která okamžitě pálila, ale v dobré pozici branku minula!
     
    19:30
    Lédlová nevzdá žádný souboj v žádné pozici, to všichni moc dobře víme. Teď však rozhodčí vykazují hru do středního pásma. Ale naše hokejbalistky předvedly vynikající střídání.
     
    19:58
    Po útočném vhazování přiťukla Herzigová Pavlíně Horálkové. Ta se do míčku opřela z první, ale Kanaďanky vytáhly blok hodně vysoko a střelu nenechaly projít.
     
    20:38
    Nyní už musela Delayne Brianová zasahovat proti dobré akci elitní české formace.
     
    21:08
    Kanada právě vstřelila branku!
    Druhá trefa Kanaďanek bohužel přichází po povedené české pasáži, ze které se nám nepodařilo nic vytěžit. Soupeřkám potom stačila krátká chvilka, od hrazení se do střelecké pozice dostala ALICIA BLOMBERGOVÁ a Ramajzlovou prostřelila u bližší tyčky. Naše ztráta je už dvojnásobná – 2:0. Asistence: Silvia Traversaová, Chantal Larocqueová.
    Alicia BLOMBERGOVÁ - 2:0
     
    22:25
    Kanadská gólmanka nemusela při naší zteči zasahovat, stejně jako Ramajlzlová, které pomohly dobíhající spoluhráčky.
     
    23:30
    Kanada právě vstřelila branku!
    Neúnavné napadání se našim protivnicím vyplatilo a vedou už o tři branky, to je velká škoda. Po vyražené střele se k míčku za brankou dostala Larocqueová a nabila Blombergové. Na její zakončení ještě Ramajzlová stačila, ale JESSIE MCCANNOVÁ před sebou měla už prázdnou branku, kteru dokázala ze vzduchu trefit – 3:0. Asistence: Alicia Blombergová, Chantal Larocqueová.
    MCCANNOVÁ - 3:0
     
    23:42
    Navíc nás vzápětí čeká druhé oslabení, na trestnou lavici míří Veronika Volková (CZE) za hrubost.
     
    24:13
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tuhle přesilovku dokázaly Kanaďanky využít a v rychlém sledu se už přibližují na dosah zlatým medailím. Po ráně Johnstonové zůstala před brankářkou nehlídaná DAWN TULKOVÁ, jež dorazila míček za záda Ramajzlové – 4:0. Asistence: Mallory Johnstonová, Lexi Hoffmeyerová.
    TULKOVÁ - 4:0
     
    24:46
    Aktuálně se nic nevyvíjí českým směrem a přichází další menší trest. U mantinelu tentokrát přibrousila Kateřina Němcová (CZE), to budou další dvě horké minuty.
     
    25:28
    V obrovském chumlu hráček na hraně brankoviště naštěstí míček zůstal a Kanaďanky ho nedokázaly dorazit do branky.
     
    25:42
    Mezitím zůstala v rohu ležet Petra Herzigová, ke které se seběhly spoluhráčky. Ale vypadá to, že naše obránkyně bude v pořádku.
     
    26:15
    Tohle oslabení chtějí naše děvčata ubránit, nyní se jim podařilo zblokovat tvrdou ránu od červené čáry.
     
    26:59
    Zvlášť druhá polovina trestu nabídla v českém podání hodně aktivní hru a Němcová je zpátky na ploše. Kanaďanky se zároveň dopustily zakázaného uvolnění.
     
    27:11
    Hra se rychle přesunula před Jannu Ramajzlovou. Jestli předchozí nepovedená pasáž náš tým zasáhla, pak to pro gólmanku zřejmě bude platit dvojnásob.
     
    27:32
    Další vhazování je nařízeno v neutrální zóně. Kanada bez větších potíží kontroluje průběh hry.
     
    28:05
    Blombergová s McCannovou utekly do přečíslení. Druhá jmenovaná ale už byla příliš blízko a nestihla zakončit.
     
    28:28
    Chvíle oddechu po dalším souboji a buly ve středním pásmu.
     
    29:08
    Kanaďanky se pokusily o dlouhou rozehrávku na rozběhnutou April Drakeovou. Ta však míček nedoběhla, česká obránkyně navíc situaci kontrolovala a píská se zakázané uvolnění.
     
    29:24
    O chvíli později přichází totožný prohřešek kanadského výběru. Dokážeme z toho ještě něco vytěžit?
     
    29:44
    Přibylová nahodila míček za branku, ale tam čekala soupeřka a dobíhající Lédlovou k ničemu nepustila.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také tentokrát předvedly české holky velmi dobrý vstup do třetiny. Mezi 22. a 25. minutou ale přišla nepovedená pasáž, ve které Kanada skórovala hned třikrát, z toho jednou v přesilovce. Na straně našich soupeřek je znát velká síla a bohužel musíme sportovně přiznat, že nás k ničemu nepouštějí.

    Do konce utkání ale chybí ještě (minimálně) patnáct minut. Tak věřme, že se české hokejbalistky zvednou a proti favoritkám zabojují o co nejlepší výsledek.
     
    Čeští trenéři sáhli před třetí třetinou ke změně v brance. Jannu Ramajzlovou nahrazuje Kateřina Bečevová.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:25
    Do českého pásma se míček podíval jako první, ale náš tým měl dost času a nebyl pod tlakem.
     
    31:12
    Nepřesnou rozehrávkou jsme sice naše soupeřky pustili do krátkého náporu, ale poté se český útok vydal dopředu. Prudké nahození Lucie Manhartové musela Brianová podržet.
     
    31:17
    Česko právě vstřelilo branku!
    No tak přece jenom to jde! A ještě není konec! České hokejbalistky vyhrály buly a hned poslaly míček do ohně, kde se nejlépe zorientovala MICHAELA RULLOVÁ. Jako správná kapitánka zařizuje první trefu naší reprezentace, která nám může dodat potřebné sebevědomí – 4:1! Asistence: Linda Hyksová, Lucie Rejlová.
    RULLOVÁ - 4:1
     
    32:28
    Další nebezpečí ale kanadská obrana prozatím nedovoluje, nyní se hra přesunula před Bečevovou.
     
    33:03
    Přihrávka z české obrany byla bohuže nepřesná, míček jsme víceméně nabídli soupeřkám. Ale naše sestava alespoň stihla dostřídat.
     
    33:36
    Delayne Brianová musela zkontrolovat jen pozdrav z velké dálky, naše děvčata nestihla situaci doběhnout.
     
    33:52
    Ou. Tohle muselo Kateřinu Němcovou pořádně bolet, Elysia Desmierová (CAN) ji zostra poslala na hrazení. Naše obránkyně by ale měla být v pořádku a navíc si zahrajeme první přesilovou hru!
     
    34:38
    Zatím se nám ale nepodařilo usadit v útočné třetině, už třikrát se stihly Kanaďanky osvobodit.
     
    35:33
    Manhartová s Rejlovou bojovaly v rohu pásma a nakonec se nám podařilo míček udržet na hokejkách.
     
    36:04
    První střelecký pokus přišel až z hokejky Denisy Křížové. Možná ho zastavila ještě dvojička před gólmankou, k dorážce jsme se pak nedostali a Kanada je kompletní.
     
    36:41
    Zakázané uvolnění vrací hru před gólmanku Brianovou. Čas ale utíká už příliš rychle a na dramatizaci nám ho moc nezbývá.
     
    37:38
    Kanaďanky dokázaly hru uklidnit a nedovolily další české útoky. Vzápětí se ovšem dopustily těsného zakázaného uvolnění.
     
    38:07
    Možná první vážnější situace pro střídající Kateřinu Bečevovou. Její obránkyně rychle přispěchaly k Tulkové, Karolína Kosinová potom posunula míček do náručí pohotové české gólmanky.
     
    38:29
    Několik hráček se ocitlo na zemi poblíž české střídačky, rozhodčí hned přerušily hru a nařizují buly po levici Bečevové.
     
    38:53
    Naši fanoušci se pokoučejí rozproudit atmosféru v Bossard Areně tradičním "Kdo neskáče, není Čech!" Je jasné, že stejně jako před dvěma lety si z mistrovství světa odvezeme dvě medaile.
     
    39:45
    Na ploše to ale bohužel nevypadá, že by jeden z cenných kovů měl být zlatý. Byť nyní Aneta Lédlová parádně rozběhla českou ofenzivu po levé straně.
     
    40:16
    Projektil od červené čáry dokázaly obětavé Kanaďanky zablokovat a přesunuly hru na druhou stranu hřiště.
     
    41:02
    Na přihrávku zpoza branky si počíhala Lucie Manhartová. Byla však sama proti třem soupeřkám a její střela byla zblokována.
     
    41:07
    A hned potom bohužel Lucie Manhartová (CZE) předvedla v klidné situaci zbytečný faul, který přináší Kanaďankám přesilovku. Dvě minuty za hákování.
     
    41:55
    Kanada právě vstřelila branku!
    Druhá využitá početní výhoda Kanaďanek definitivně rozhoduje o tom, jak dopadne ženský turnaj hokejbalového mistrovství světa. Po dalekonosné ráně Keanové zůstaly dvě hráčky před brankovištěm volné, Tulková ještě mířila do tyče, ale ELYSIA DESMIEROVÁ už prázdnou brankou nepohrdla – 5:1. Asistence: Dawn Tulková, Amanda Keanová.
    DESMIEROVÁ - 5:1
     
    42:27
    Ještě před gólem zůstala ležet na ploše Kateřina Němcová, která tak nemohla zasáhnout do hry. Chvíli jí poté trvalo, než se za pomoci spoluhráček vydala na střídačku, tak snad bude v pořádku.
     
    43:34
    Češky se snaží dohrát finále aktivně, za to jim patří pochvala. Ale na hře Kanady je jasně znát, že už je hotovo.
     
    44:04
    Ženské finále sleduje v Zugu 2153 diváků.
     
    44:35
    Ještě se snažíme o druhý čestný gól. Teď pálila z mezikruží Pavlína Horálková, jenže do rány jí lehla soupeřka.
     
    44:56
    A vypadá to na poslední vhazování po pravé ruce Delayne Brianové.
     
    45:00
    Konec zápasu.
     
    Tak bohužel. Hokejbalistky Kanady potvrdily ve finále mistrovství světa roli favoritek a zcela po zásluze berou zlaté medaile. Naše reprezentace je může porazit, ale dneska zkrátka nebyl ten den. A být druhý na světě? To není žádná ostuda, naopak!
     
    Kanaďanky rozhodly o svém vítězství v krátké pasáži během druhé třetiny. Na šampionátu ve švýcarském Zugu byly bez debat nejlepším týmem, potvrdily to i dneska. A to i přesto, že česká reprezentace znovu předvedla velmi dobré začátky třetin, také závěr dohrávala velmi aktivně.
     
    Nejlepšími hráčkami finálového zápasu jsou vyhlášeny Alicia Blombergová a česká kapitánka Michaela Rullová, autorka jediné naší trefy.
     
    Bossard Arenou právě zní kanadská hymna, hymna mistryň světa pro rok 2015.
     
    Individuální ceny nejsou to hlavní, ale rozhodně moc potěší. Do all-star výběru světového šampionátu se dostaly dvě české hokejbalistky. Jsou to obránkyně Kateřina Němcová a útočnice Michaela Rullová!
     
    A nejlepší útočnicí mistrovství světa v hokejbale je vyhlášena naše Aneta Lédlová. Gratulujeme!
     
    Teď už dostávají české hokejbalistky na krk stříbrné medaile. Předloni v Kanadě braly počtvrté v řadě bronz, letos je to o jednu příčku lepší umístění. Že by znamení před dalším šampionátem v roce 2017, který hostíme ve východočeských Pardubicích? No, to by byla krása!

    České reprezentantky při své premiérové účasti ve finále MS prohrály s Kanadou 1:5, přesto je stříbro obrovským úspěchem.

    Posted by hokejbal on 28. červen 2015
     
    Zlato patří po zásluze na hruď kanadského výběru. Hráčky si teď podávají ruce a vzájemně blahopřejí k parádnímu úspěchu, kterého oba týmy dosáhly.
     
    Samozřejmě nesmí chybět děkovačka českým fanouškům, kteří ve švýcarském Zugu našim holkám i klukům neúnavně fandili.
     
    Česká kapitánka Michaela Rullová právě převzala pohár pro druhý tým mistrovství světa v hokejbale. Pro naši ženskou reprezentaci to představuje největší úspěch v historii!
     
    Ten největší pohár samozřejmě připadl Kanaďankám, které si zaslouží gratulaci i od nás. A to už je čas, abych se s vámi rozloučil. V Bossard Areně ještě proběhne finále mužského turnaje mezi Spojenými státy a Slovenskem, ale ze strany naší reprezentace je to už úplně všechno.

    České hokejbalistky si v klubku naposledy zařvaly týmový pokřik, který sice pro dnešek není vítězný, ale v celkovém měřítku rozhodně ano! Celá výprava už za chvíli zamíří na společnou večeři a potom se vydá autobusem zpátky domů. Pokud jste nesledovali průběh turnaje mužů, pak vám připomenu, že naši hokejbalisté povezou bronz po dnešním jednoznačném vítězství 6:1 nad Řeckem. Medaile asi nebudou to jediné, co bude po cestě do České republiky cinkat.

    Děkujeme za pozornost, kterou jste během mistrovství světa ve švýcarském Zugu věnovali oběma našim reprezentacím. Krásný zbytek neděle a někdy příště se s vámi zase těším u českého sportu, který nám v poslední době přinesl na světové scéně spoustu radosti, na shledanou! (18:00:32)

    Martin Voltr

    Góly a asistencie: 6. Koozeová (Blombergová, McArthurová), 22. Blombergová (Traversaová, Larocqueová), 24. McCannová (Blombergová, Larocqueová), 25. Tulková (Johnstonová, Hoffmeyerová), 42. Desmierová (Tulková, Keanová) – 32. Rullová (Hyksová, Rejlová)


    Kanada: Brianová (Girouardová) – Dawsonová, Fongová, McArthurová, Johnstonová, Hoffmeyerová, Pickfordová, Koozeová – Desmierová, Jueová, Tulková, Larocqueová, Urbanová, Purcellová, Blombergová, Traversaová, Drakeová, McCannová, Keanová. Trenérka: Diana Brownová.
    Česko: Ramajzlová (31. Bečevová) – Herzigová, Fričová, Němcová, Rejlová, Volková, Kosinová – Manhartová, Horálková, Křížová – Lédlová, Přibylová, Rullová "C" – Kvasničková, Palová, Hyksová – Hrnečková, Topičová, Kuželová. Trenér: Karel Manhart.

    Rozhodca: Synková (CZE), Lamontová (CAN).

    Diváci: 2153