Slovensko – Slovinsko 3:1 (kon.) | Rusko – Dánsko 5:2 (kon.) | Švajčiarsko – Lotyšsko 1:2 (po pr.)
Slovensko – Nórsko 2:3 (kon.) | Švédsko – Kanada 4:6 (kon.)
koniec
Rusko
5:2 (2:0, 1:1, 2:1)
Dánsko
Streda 06.05.2015, 16:15 • ČEZ Aréna, Ostrava (kapacita 8812 divákov) • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
    Vladimir TARASENKO - 5:2

     
    57:51
    Rusko dalo gól!
    Rusi nemajú dosť a v závere ešte prikrášľujú skóre! VLADIMIR TARASENKO si prebral puk na ľavom kruhu, počkal si a spoza obrancu trafil krásne do bližšieho horného rohu, Dahm naťahoval lapačku márne!
    Asistencie: Viktor Antipin, Sergej Plotnikov
    Sergej MOZYAKIN - 4:2

     
    57:03
    Rusko dalo gól!
    Je zrejme rozhodnuté, ruský nápor logicky končí štvrtým gólom a zborná znovu vedie o dva góly! Čo dodať, bol to ďalší krásny ruský gól. Malkin si nakorčuľoval do pásma a posunul na pravú stranu Kuljominovi. Ten videl na opačnej strane Mozyakina, presne mu prihral, SERGEJ MOZYAKIN si položil brankára na ľad a bekhendom zavesil pod brvno!
    Asistencie: Nikolaj Kuljomin, Sergej Mozyakin
    Thomas SPELLING - 3:2

     
    49:36
    Dánsko dalo gól! Tak a je to tu, je znížené a v závere to zrejme bude poriadna dráma! V ČEZ Aréne sa netešia len Dáni, ale aj viacerí slovenskí fanúšikovia, ktorí fandia outsiderovi. THOMAS SPELLING si prebral puk na modrej čiare po nepresnej rozohrávke Rusov, mal pred sebou voľný priestor a nádherne vystrelil do ľavého vinkla, Bobrovskij naprázdno zasahoval lapačkou!
    Bez asistencie
    Jevgenij DADONOV - 3:1

     
    38:45
    Rusko dalo gól!
    Keď dnes Rusi potrebujú, tak vždy zaberajú a strieľajú dôležité góly! Aj teraz využívajú presilovku a dávajú Dánom nepríjemný gól do šatne. A bola to ďalšia nádherná kombinácia, tak typická pre zbornú. Medvedev na modrej čiare vyslal strieľanú prihrávku na stred, kde len do puku vložil čepel hokejky JEVGENIJ DADONOV a zasiahol tak umne, že puk umiestnil k žrdi do protipohybu Dahma!
    Asistencie: Jevgenij Medvedev, Maxim Chudinov
    Morten GREEN - 2:1

    Morten GREEN - 2:1

     
    29:35
    Dánsko dalo gól!
    Dáni ubránili ruskú presilovku a sami znižujú na rozdiel jedného gólu, ešte to tu dnes môže byť veľmi zaujímavé! Bola to veľmi šikovná akcia dánskeho dánskeho kapitána MORTENA GREENA! Ten si vyšiel spoza brány, pretlačil sa pred bránkovisko a trochu so šťastím prepasíroval puk popod pravý betón brankára!
    Asistencie: Thomas Spelling, Oliver Lauridsen
    SERGEI MOZYAKIN - 2:0

     
    13:17
    Rusko dalo gól!
    Rusi už tretí raz na turnaji strieľajú papierovo slabšiemu tímu dva góly v rýchlom slede a dostávajú zápas do želaného pohodového scenára. A bola to krásna kombinácia – Malkin spoza brány našiel presnou prihrávkou medzi kruhmi SERGEJA MOZYAKINA, ktorý z prvej trafil nádherne pod brvno dánskej brány!
    Asistencie: Jevgenij Malkin
    Artem PANARIN - 1:0

     
    10:53
    Rusko dalo gól!
    Teraz to už Rusom vyšlo a otvárajú skóre dnešného stretnutia! Presilovú hru hrali naozaj výborne a sú odmenení gólom. Po krížnej prihrávke Dadonova strieľal z pravého kruhu ARTEMI PANARIN, puk mu sadol naozaj výborne a trafil k žrdi popri presúvajúcom sa Dahmovi!
    Asistencie: Jevgenij Dadonov, Vadim Šipačov

    Góly a asistencie: 11. Panarin (Dadonov, Šipačov), 14. Mozyakin (Malkin), 39. Dadonov (Medvedev, Chudinov), 58. Mozyakin (Kuljomin, Malkin), 58. Tarasenko (Antipin, Plotnikov) – 30. Green (Spelling, Lauridsen), 50. Spelling


    Rusko: Bobrovskij (Chudobin) – Jakovlev, Belov, Panarin, Dadonov, Šipačov – Kulikov, Antipin, Mozyakin, Malkin (A), Kuljomin – Chudinov, Medvedev (A), Plotnikov, Anisimov, Tarasenko – Mironov, Tichonov, Širokov, Kovaľčuk (C)
    Dánsko: Dahm (Galbraith) – M. Lauridsen, Kristensen, Storm, Bjorkstrand, J. Jensen (A) – Boedker, Madsen (A), Jakobsen, Hardt, N. Jensen – Uldall, O. Lauridsen, Green (C), Staal, Spelling – Starkov, Poulsen

    Rozhodca: T. Mayer (USA), T. Bjork (Švédsko) – B. Mills (Kanada), A. Semjonov (Estónsko)

    Diváci: 7618