Slovensko – Slovinsko 3:1 (kon.) | Rusko – Dánsko 5:2 (kon.) | Švajčiarsko – Lotyšsko 1:2 (po pr.)
Slovensko – Nórsko 2:3 (kon.) | Švédsko – Kanada 4:6 (kon.)
koniec
Slovensko
2:3 (1:0, 1:2, 0:1)
Nórsko
Streda 06.05.2015, 20:15 • ČEZ Aréna, Ostrava (kapacita 8812 divákov) • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    S konštatovaním, že Slovensko nezvládlo zápas s Nórskom a prehralo 2:3, sa s vami pre dnešok z Ostravy lúčim. Verme, že víkendové zápasy s Fínskom a Ruskom nám prinesú viac radosti. Prajem vám dobrú noc a teším sa na stretnutie pri ďalších zápasoch MS 2015 v hokeji. (23:25:43)
    Tlačová konferencia
     
    Hodnotenie trénera Slovenska Vladimíra Vůjteka: ,,Tri zápasy sme tvrdo dreli, aby sme vyhrali. Vždy sme prehrávali a stačili sme to otočiť. Hovorili sme si, že raz sa musíme dostať do vedenia a potom to bude lepšie. Bohužiaľ, dnes sme dokonca viedli o dva góly, a ten zápas sme aj tak stratili. Je to pre nás dosť šokujúce a skazilo to dojem z prvých zápasov. Musím poďakovať súperovi a pogratulovať mu k víťazstvu. Ten turnaj zatiaľ ako domáce mužstvo nevzvládame po psychickej stránke. V druhej tretine sme sa nechali zbytočne vylučovať a začali sme hrať pasívne. Čo sa týka Kopeckého, na niečom sme sa ním dohodli, turnaj nekončí jedným zápasom. My veríme, že Tomáš nám ešte v ďalšom priebehu pomôže."

    Hodnotenie trénera Nórska Roya Johansena: ,,Bol to pre nás náročný zápas. Slovensko malo za sebou tri zápasy, v ktorých otočili výsledok. Nebolo ľahké dohnať dvojgólovú stratu. Myslím, že po našich streleckých suchotách sme to dnes prekonali a dali tri góly. Bojovali sme o víťazstvo, bolo tam veľa vylúčení, najdôležitejšie boli pre nás góly v presilovkách a aj to, že sme ubránili oslabenia. Sme veľmi šťastní, že sme vyhrali a stále máme nádej na štvrťfinále. Hralo sa v skvelej atmosfére, tešíme sa z troch bodov."
    Sklamaný Tomáš Tatar
     
    Hodnotenie Tomáša Tatara:,,Neviem, proti komu už chceme viesť a udržať náskok 2:0, ak nie proti Nórom, pri všetkej úcte k súperovi. Akoby sme si niektorí neuvedomovali, že keď vedieme, netreba búšiť, treba niečo zmeniť, viac sa stiahnuť dozadu... a takto to potom dopadne. Do konca ešte ostáva dosť zápasov, môžeme tiež prekvapiť favoritov. K tomu, že Kopecký ako kapitán nehral, sa nechcem vyjadrovať."
     
    Štatistiky zo zápasu:

    Strely na bránu: 24:23
    Trestné minúty: 47:12
    Presilové hry: 1:2
    Úspešnosť brankárov: 86,96 % – 91,67 %
    Nóri prekvapili ČEZ Arénu
     
    V závere ešte pästné súboje pred nórskou bránou, na konečnom výsledku už to však nič nezmení. V zápase s Nórskom sme podľahli 2:3 a výrazne znížili šance na účasť vo štvrťfinále turnaja. Samozrejme, nič nie je stratené, ale s touto prehrou sa nepočítalo. Nóri však boli od polovice zápasu o niečo lepším tímom, dorovnali náš náskok a napokon sa radujú zo zaslúženej výhry. Nám dnešný zápas nevyšiel, pridala sa k tomu aj smola, zbytočné vylúčenia a ,,len" veľká snaha nestačila. Ostaňte s nami, prinesieme ohlasy hráčov a trénerov z tlačovej konferencie.

    Najlepší hráč Slovenska: Marek Ďaloga
    Najlepší hráč Nórska: Mattias Nörstebö
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    60:00
    V poslednej sekunde ešte strela Sersena od modrej, Haugen ale chytá.
     
    59:49
    Po vyhranom buly sme sa okamžite tlačili pred bránu a k strele z kruhu sa dostal Gáborík, jeho pokus na bližšiu žrď vytlačil Haugen!
     
    59:33
    Sersen strieľal po vyhranom buly k pravej žrdi, len tesne minul bránu, Nóri vyhadzujú puk cez všetky čiary!
     
    59:29
    Napokon to skúsil od modrej Sersen, vo veľkej skrumáži sa naši nepresadili, puk končí pod Haugenom!
     
    59:20
    Sme v pásme, je to však bez streleckých pokusov na Haugena.
     
    58:50
    Prehrali sme buly, Nóri ale odovzdali puk na naše hokejky a môžeme ísť dopredu, Laco odchádza na striedačku!
     
    58:48
    Naše postavenie mimo hry posúdené ako úmyselné, hra sa presunie pred našu bránu, Laco samozrejme znovu v bráne.
     
    58:40
    Icing Nórov, stále sme v pásme a hráme v šiestich hráčoch bez Jána Laca.
     
    58:35
    Hudáček dostal ideálnu krížnu prihrávku a vystrelil, presúvajúci sa Haugen v páde puk vyrazil ešte pred čiarou!

    Góly a asistencie: 19. Surový (Gáborík, Hudáček), 22. Ďaloga (Mikuš, Tatar) – 26. Nörstebö (Holös, M. Olimb), 36. Rosseli Olsen (Ask, Martinsen), 42. Nörstebö (Thoresen, Holös)


    Slovensko: Laco (Hudáček) – Meszároš (A), Graňák, Gáborík (C), Surový, Hudáček – Jurčina, Sersen, Bartovič (A), Bližňák, Pánik – Ďaloga, Mikuš, Jurčo, Viedenský, Tatar – Baranka, Daňo, Lušňák, Dravecký – Miklík
    Nórsko: Haugen (Volden) – Holös, Nörstebö, Ask, Thoresen (A), M. Olimb – Trygg, Tolllefsen (C), Martinsen, K. A. Olimb, Rosseli Olsen – Bonsaksen, Sorvik, Trettenes, Bastiansen (A), Forsberg – Odegaard, Stene, Roymark, Roest, Dahlström

    Rozhodca: D. Stricker (Švajčiarsko), M. Vinnerborg (Švédsko) – J. Dahmen (Švédsko), R. Tosenovjan (Česko)

    Diváci: 8812