Slovensko – Slovinsko 3:1 (kon.) | Rusko – Dánsko 5:2 (kon.) | Švajčiarsko – Lotyšsko 1:2 (po pr.)
Slovensko – Nórsko 2:3 (kon.) | Švédsko – Kanada 4:6 (kon.)
koniec
Slovensko
2:3 (1:0, 1:2, 0:1)
Nórsko
Streda 06.05.2015, 20:15 • ČEZ Aréna, Ostrava (kapacita 8812 divákov) • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
    NÖRSTEBÖ - 2:3

    NÖRSTEBÖ - 2:3

     
    41:56
    Nórsko dalo gól!
    Naozaj neuveriteľné, nórsky obrat pokračuje, prehrávame! V presilovke vystrelil od modrej čiary MATTHIAS NÖRSTEBÖ, mieril to dobre do horných partií brány, Laco takmer nič nevidel a puk napokon skončil pod jeho brvnom v sieti!
    Asistencie: Patrick Thoresen, Jonas Holös
    Rosseli OLSEN - 2:2

    Rosseli OLSEN - 2:2

     
    35:30
    Nórsko dalo gól!
    Tak to je neuveriteľné, je vyrovnané! Nóri nás dokonale zaskočili. Rosseli Olsen prešiel okolo Jurčinu po ľavej strane pásma, dostal sa až za bránu, odkiaľ prihral pred bránkovisko, kde strieľal na bránu Ask. Jeho strelu pred Lacom ešte nechytateľne tečoval práve MATS ROSSELI OLSEN, puk prešiel Lacovi do siete popod pravý betón!
    Asistencie: Morten Ask, Andreas Martinsen
    NÖRSTEBÖ - 2:1

    NÖRSTEBÖ - 2:1

     
    25:40
    Nórsko dalo gól!
    Nóri mali teraz aj kus šťastia, to však k hokeju patrí tiež a tak znižujú náš náskok! Od modrej čiary strieľal MATTHIAS NÖRSTEBÖ, Laco toho veľa nevidel a puk mu nešťastne prešiel medzi betóny, ešte sa potom od žrde odrazil do siete!
    Asistencie: Jonas Holös, Mathis Olimb
    ĎALOGA - 2:0

    ĎALOGA - 2:0

     
    21:29
    Slovensko dalo gól!
    Je tu druhý gól nášho tímu, v úvode tretiny odskakujeme Nórom do dvojgólového vedenia! Tretia formácia si vytvorila obrovský tlak, ešte predtým neuspel vo veľkej šanci Viedenský. MAREK ĎALOGA potom vystrelil príklepom od modrej čiary, puk trafil naozaj výborne a mieril do ľavého horného rohu, Haugenovi ešte clonil Viedenský, nórsky brankár tak nič nevidel a len sa bezmocne obzrel, ako puk končí za jeho chrbtom!
    Asistencie: Juraj Mikuš, Tomáš Tatar
    SUROVÝ - 1:0

    SUROVÝ - 1:0

     
    18:03
    Slovensko dalo gól!
    Je to tu, prvý raz na turnaji strieľame v zápase prvý gól, využívame presilovku a ujímame sa vedenia! A hala od radosti fanúšikov možno aj spadne....Hudáček bol za bránou, prihral Gáboríkovi, od neho sa puk odrazil znovu k Hudáčkovi. Tak to Hudáček skúsil znovu, nahral pred bránu Gáboríkovi, ten vystrelil, pred Haugenom sa v skrumáži k puku dostal TOMÁŠ SUROVÝ a tiesnený sa dokázal trafiť k bližšej žrdi!
    Asistencie: Marián Gáborík, Libor Hudáček

    Góly a asistencie: 19. Surový (Gáborík, Hudáček), 22. Ďaloga (Mikuš, Tatar) – 26. Nörstebö (Holös, M. Olimb), 36. Rosseli Olsen (Ask, Martinsen), 42. Nörstebö (Thoresen, Holös)


    Slovensko: Laco (Hudáček) – Meszároš (A), Graňák, Gáborík (C), Surový, Hudáček – Jurčina, Sersen, Bartovič (A), Bližňák, Pánik – Ďaloga, Mikuš, Jurčo, Viedenský, Tatar – Baranka, Daňo, Lušňák, Dravecký – Miklík
    Nórsko: Haugen (Volden) – Holös, Nörstebö, Ask, Thoresen (A), M. Olimb – Trygg, Tolllefsen (C), Martinsen, K. A. Olimb, Rosseli Olsen – Bonsaksen, Sorvik, Trettenes, Bastiansen (A), Forsberg – Odegaard, Stene, Roymark, Roest, Dahlström

    Rozhodca: D. Stricker (Švajčiarsko), M. Vinnerborg (Švédsko) – J. Dahmen (Švédsko), R. Tosenovjan (Česko)

    Diváci: 8812