Dánsko – Bielorusko 1:5 (kon.) | Švajčiarsko – Nemecko 1:0 (kon.) | Slovensko – Slovinsko 3:1 (kon.)
Rakúsko – Francúzsko 0:2 (kon.)
koniec
Slovensko
3:1 (0:1, 0:0, 3:0)
Slovinsko
Utorok 05.05.2015, 20:15 • ČEZ Aréna, Ostrava (kapacita 8812 divákov) • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    S konštatovaním, že Slovensko otočilo aj tretí zápas na MS 2015 a zvíťazilo nad Slovinskom 3:1, sa s vami lúčim a prajem dobrú noc! Teším sa na vás zajtra pri zápasoch Dánsko-Rusko a Slovensko-Nórsko. (23:10:37)
    Tlačová konferencia
     
    Hodnotenie trénera Slovinska Matjaža Kopitara:

    ,,Bol to dobrý hokejový zápas. Čo sa týka rozhodcov, videl som toho v hokeji už veľa, ale to, čo som videl dnes, som ešte nezažil. Nie som tu od toho, aby som súdil, ale niektoré výroky boli nepochopiteľné."

    Hodnotenie trénera Slovenska Vladimíra Vůjteka:

    ,,Na začiatku sme inkasovali gól, bol to pre nás naozaj ťažký zápas. V tretej tretine sme to so aj so šťastím otočili, uznávam, že pre súpera to môže byť trochu nešťastné. Súhlasím, že to bol výborný hokejový zápas, hráči splnili moje očakávania z hľadiska bojovnosti, nasadenia, v hokejovej stránke sú ešte rezervy. Kopecký je tímový hráč, tréner musí niečo zmeniť, ak sa niečo nedarí, preto pochopil, keď v poslednej tretine nenastúpil."
     
    Hodnotenia Žigu Jegliča: ,,Bol to výborný zápas, z našej strany najlepší na turnaji. Pripomínalo mi to doslova vojnu, v hale bolo navyše veľmi teplo. Slováci boli na konci šťastnejší, pre nás je to pomerne kruté. Prispeli k tomu aj viaceré zvláštne výroky rozhodcov, naše vylúčenia z tretej tretiny v podstate rozhodli o výsledku."
     
    Hodnotenie Ivana Baranku: ,,Bol to veľmi náročný zápas, boli sme opäť v úlohe favorita a nie vždy nám táto rola sedí. Slovinci hrali výborne, bolo to vidno v prvej tretine, nakoniec sme vyhrali, takže spokojnosť. Pre mňa osobne to bolo ešte ťažšie, keďže som sa v prvých dvoch zápasoch nedostal do hry. Chalani mi výborne pomohli, takže to bolo nakoniec celkom fajn."
     
    Štatistiky zo zápasu:

    Strely na bránu: 33:23
    Vylúčenia (2 min.): 3:6
    Presilové hry: 1:1
    Úspešnosť brankárov: 95,65 % – 93,75 %
     
    Ostravská aréna sa otriasa v základoch, slovenskí fanúšikovia sa radujú z prvého trojbodového víťazstva nášho tímu na turnaji! Slovinci nám vzdorovali veľmi statočne, v tretej tretine sme však zlepšili našu hru, vytvorili sme si tlak, z ktorého rezultoval zvrat v zápase. Konečný výsledok potom ešte prikrášlil Marián Gáborík. V tabuľke máme 7 bodov a posúvame sa na tretie miesto skupiny.

    Ostaňte ešte s nami, prinesieme ešte dojmy hráčov a trénerov z tlačovej konferencie.

    Najlepší hráč Slovinska: Robert Kristan
    Najlepší hráč Slovenska: Ján Laco
    Slovensko sa raduje z výhry
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:58
    Slovensko dalo gól!
    Je definitívne rozhodnuté, zopakujeme výsledok z MS 2011 a zdoláme Slovincov 3:1! Slovincom nevyšiel záverečný vabank, puk si na červenej čiare prebral MARIÁN GÁBORÍK a trafil sa do odkrytej brány!
    Bez asistencie
     
    59:29
    Teraz ich akciu zastavil ofsajd, vhadzuje sa v strednom pásme a Kristan stále na striedačke. Surový sa stavia na dôležité buly.

     
    59:10
    Graňák vyhadzuje puk do strednej tretiny! Slovinci stále bez záverečného náporu!
     
    58:45
    Slovinci získali puk a Kristan štartuje na striedačku, skúšajú to so 6 hráčmi!
     
    58:27
    Kristan vyštartoval na striedačku, Slovinci sa však previnili zakázaným uvoľnením. Vhadzuje sa teda v ich obrannom pásme!
     
    58:21
    Slovinci sa snažia ešte o vyrovnanie, Robar však puk bekhendom nahodil až na ochrannú sieť, bude z toho buly v strednom pásme. Slovinci si vzali oddychový čas.
     
    57:43
    Po peknej akcii tam z prvej strieľal v strede útočného pásma voľný Mušič, Laco zostal vo svojom postoji a spoľahlivo zakročil.
     
    57:07
    Jurčo si efektne potiahol puk do útočného pásma, tam zbieral sekundy v rohu klziska, napokon v akcii Slovinci, tí už v našom pásme.
     
    56:50
    Jeglič strieľal z otočky od mantinelu, jeho pokus nepustil k Lacovi Jurčina.

    Góly a asistencie: 48. Meszároš (Surový), 55. Gáborík (Hudáček, Surový), 60. Gáborík – 7. Urbas (Kranjc, Kovačevič)


    Slovensko: Laco (Hudáček) – Meszároš, Graňák (A), Gáborík, Kopecký (C), Daňo – Sersen, Jurčina, Bartovič (A), Bližňák, Pánik – Jánošík, Ďaloga, Jurčo, Viedenský, Tatar – Baranka, Dravecký, Lušňák, Hudáček – Surový
    Slovinsko: Kristan (Kroselj) – Pretnar, Kranjc, Kopitar (A), Urbas, Muršak – Gregorc, Robar, Jeglič, Sabolič, Tičar – Vidmar, Kovačevič, Razingar (C), Mušič, Pance – Tavželj, Stebih, Ograjenšek, Rodman (A), Goličič

    Rozhodca: K. Olenin (Rusko), R. Gofman (Rusko) – A. Semjonov (Estónsko), P. Carnathan (USA)

    Diváci: 8812