Dánsko – Bielorusko 1:5 (kon.) | Švajčiarsko – Nemecko 1:0 (kon.) | Slovensko – Slovinsko 3:1 (kon.)
Rakúsko – Francúzsko 0:2 (kon.)
koniec
Slovensko
3:1 (0:1, 0:0, 3:0)
Slovinsko
Utorok 05.05.2015, 20:15 • ČEZ Aréna, Ostrava (kapacita 8812 divákov) • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    S konštatovaním, že Slovensko otočilo aj tretí zápas na MS 2015 a zvíťazilo nad Slovinskom 3:1, sa s vami lúčim a prajem dobrú noc! Teším sa na vás zajtra pri zápasoch Dánsko-Rusko a Slovensko-Nórsko. (23:10:37)
    Tlačová konferencia
     
    Hodnotenie trénera Slovinska Matjaža Kopitara:

    ,,Bol to dobrý hokejový zápas. Čo sa týka rozhodcov, videl som toho v hokeji už veľa, ale to, čo som videl dnes, som ešte nezažil. Nie som tu od toho, aby som súdil, ale niektoré výroky boli nepochopiteľné."

    Hodnotenie trénera Slovenska Vladimíra Vůjteka:

    ,,Na začiatku sme inkasovali gól, bol to pre nás naozaj ťažký zápas. V tretej tretine sme to so aj so šťastím otočili, uznávam, že pre súpera to môže byť trochu nešťastné. Súhlasím, že to bol výborný hokejový zápas, hráči splnili moje očakávania z hľadiska bojovnosti, nasadenia, v hokejovej stránke sú ešte rezervy. Kopecký je tímový hráč, tréner musí niečo zmeniť, ak sa niečo nedarí, preto pochopil, keď v poslednej tretine nenastúpil."
     
    Hodnotenia Žigu Jegliča: ,,Bol to výborný zápas, z našej strany najlepší na turnaji. Pripomínalo mi to doslova vojnu, v hale bolo navyše veľmi teplo. Slováci boli na konci šťastnejší, pre nás je to pomerne kruté. Prispeli k tomu aj viaceré zvláštne výroky rozhodcov, naše vylúčenia z tretej tretiny v podstate rozhodli o výsledku."
     
    Hodnotenie Ivana Baranku: ,,Bol to veľmi náročný zápas, boli sme opäť v úlohe favorita a nie vždy nám táto rola sedí. Slovinci hrali výborne, bolo to vidno v prvej tretine, nakoniec sme vyhrali, takže spokojnosť. Pre mňa osobne to bolo ešte ťažšie, keďže som sa v prvých dvoch zápasoch nedostal do hry. Chalani mi výborne pomohli, takže to bolo nakoniec celkom fajn."
     
    Štatistiky zo zápasu:

    Strely na bránu: 33:23
    Vylúčenia (2 min.): 3:6
    Presilové hry: 1:1
    Úspešnosť brankárov: 95,65 % – 93,75 %
     
    Ostravská aréna sa otriasa v základoch, slovenskí fanúšikovia sa radujú z prvého trojbodového víťazstva nášho tímu na turnaji! Slovinci nám vzdorovali veľmi statočne, v tretej tretine sme však zlepšili našu hru, vytvorili sme si tlak, z ktorého rezultoval zvrat v zápase. Konečný výsledok potom ešte prikrášlil Marián Gáborík. V tabuľke máme 7 bodov a posúvame sa na tretie miesto skupiny.

    Ostaňte ešte s nami, prinesieme ešte dojmy hráčov a trénerov z tlačovej konferencie.

    Najlepší hráč Slovinska: Robert Kristan
    Najlepší hráč Slovenska: Ján Laco
    Slovensko sa raduje z výhry
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:58
    Slovensko dalo gól!
    Je definitívne rozhodnuté, zopakujeme výsledok z MS 2011 a zdoláme Slovincov 3:1! Slovincom nevyšiel záverečný vabank, puk si na červenej čiare prebral MARIÁN GÁBORÍK a trafil sa do odkrytej brány!
    Bez asistencie
     
    59:29
    Teraz ich akciu zastavil ofsajd, vhadzuje sa v strednom pásme a Kristan stále na striedačke. Surový sa stavia na dôležité buly.

     
    59:10
    Graňák vyhadzuje puk do strednej tretiny! Slovinci stále bez záverečného náporu!
     
    58:45
    Slovinci získali puk a Kristan štartuje na striedačku, skúšajú to so 6 hráčmi!
     
    58:27
    Kristan vyštartoval na striedačku, Slovinci sa však previnili zakázaným uvoľnením. Vhadzuje sa teda v ich obrannom pásme!
     
    58:21
    Slovinci sa snažia ešte o vyrovnanie, Robar však puk bekhendom nahodil až na ochrannú sieť, bude z toho buly v strednom pásme. Slovinci si vzali oddychový čas.
     
    57:43
    Po peknej akcii tam z prvej strieľal v strede útočného pásma voľný Mušič, Laco zostal vo svojom postoji a spoľahlivo zakročil.
     
    57:07
    Jurčo si efektne potiahol puk do útočného pásma, tam zbieral sekundy v rohu klziska, napokon v akcii Slovinci, tí už v našom pásme.
     
    56:50
    Jeglič strieľal z otočky od mantinelu, jeho pokus nepustil k Lacovi Jurčina.
     
    56:05
    Slovinci sa s prehrou zmieriť nechcú, Kopitar sa natlačil k žrdi a skúšal tam puk zasunúť popod Lacov betón, náš brankár si tento priestor postrážil.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 8812 divákov (vypredané).
     
    55:42
    Slovinská akcia zastavená postavením mimo hry, pokračovať budeme vhadzovaním v strednom pásme.
     
    54:48
    Naďalej útočíme, Kopeckého strela sa odrazila od zadného mantinelu k žrdi, odkiaľ zblízka dorážal Daňo, Kristan sa stihol presunúť a v poslednej chvíli puk vyrazil!
    Marián GÁBORÍK - 2:1

    Marián GÁBORÍK - 2:1

     
    54:16
    Slovensko dalo gól!
    Dostávame sa do vedenia a sme o niečo bližšie k vytúženým trom bodom za víťazstvo! Perfektná akcia slovenského tímu! MARIÁN GÁBORÍK nádhernou kľučkou prešiel cez Robara, potiahol si puk na ľavú stranu a trafil sa presne k ľavej žrdi!
    Asistencie: Libor Hudáček, Tomáš Surový
     
    53:57
    Hrá sa už na opačnej strane, Gáboríkov pokus zblízka vyrazil pozorný Kristan!
     
    53:15
    Jánošík potom na modrej čiare o puk prišiel, obral ho oň Muršak a osamotený strieľal z ľavej strany, mieril veľmi dobre k pravej žrdi, len tesne minul bránu!
     
    52:52
    Anže Kopitar strieľal spoza Jánošíka, Laco si na jeho strelu k žrdi dal pozor a dokonca ešte aj rozohral.
     
    52:24
    Kovačevič nahadzoval puk od modrej čiary, nikým netečovaná strela preletela popri pravej žrdi Lacovej brány a skončila pri mantineli.
     
    52:02
    Slovinci vyhrali buly v pásme a od modrej čiary nebezpečne strieľal, Gregorc mieril k pravej žrdi, Laco vyrazil pravým betónom.
     
    51:47
    Slovinci medzitým v plnom počte, hra sa dokonca presťahovala pred našu bránu. Rozhodne nás čaká zaujímavých 8 minút hry!
     
    51:25
    Meszároš strieľal po ľade od modrej a strela bola tečovaná, Kristan v poslednej chvíli vykopol ľavou špičkou korčule!
     
    51:15
    Pokračuje náš presilovkový nápor, z pravého kruhu strieľal k bližšej žrdi Surový a Kristan tam výborne zasiahol, ešte ostáva 21 sekúnd presilovky.
     
    51:04
    Sersenovi nevyšiel prechod do útočného pásma, je tu postavenie hry na strane slovenského tímu. Nasleduje vhadzovanie v strednom pásme.
     
    50:41
    Od modrej vyslal tvrdý príklep Jurčina, Kristan puk na dvakrát pokryl.
     
    50:21
    Dopredu sa potom vydali traja Slovinci a mohli na to doplatiť, stratili puk a v trojici na oplátku zaútočili naši hráči, Meszároš Jurčovi pred bránu neprihral presne.
     
    49:49
    Hudáčkovu z ľavej strany Kristan vyrazil len k Jurčovi, ten dorážal sám pred Kristanom a len tesne prestrelil bránu!
     
    49:36
    Toto budú rušné okamihy, máme k dispozícii ďalšiu presilovú hru! Na trestnú lavicu si sadá Rok Tičar, inkasuje menší trest za sekanie!
     
    48:46
    Sme pri chuti a v útoku, Tatar nabil na strelu Jánošíkovi, k nemu veľmi rýchlo dostúpil brániaci Slovinec a jeho strelecký pokus zablokoval.
    Andrej MESZÁROŠ - 1:1

    Andrej MESZÁROŠ - 1:1

     
    47:57
    Slovensko dalo gól!
    Fantázia, je vyrovnané, dokázali sme využiť presilovú hru a tribúny v ČEZ Aréne šalejú! ANDREJ MESZÁROŠ vystrelil z príklepu od modrej čiary, Kristanovi umne clonil Hudáček a tak Meszárošov projektil končí v sieti za chrbtom slovinského brankára!
    Asistencia: Tomáš Surový
     
    47:11
    Okamžite sme sa dostali do pásma a od modrej nebezpečne strieľal Meszároš, Kristan vyrazil a dorážať chcel Tatar, Slovinci sa s vypätím všetkých síl ubránili.
     
    46:53
    Aleš Mušič úmyselne posunul bránu po úniku Draveckého, inkasuje menší trest a je tu naša presilovka!
     
    46:15
    Jurčo mohol vyrovnať, dostal skvelú krížnu nahrávku a Kristan sa len pomaly presúval, Jurčo vystrelil a Kristan neuveriteľným zákrokom udržal puk pred čiarou! Slovinci medzitým v plnom počte.
     
    45:34
    Pred bránou sme sa nepresadili, Slovinci puk vyhodili a znovu sa dostávame do pásma, ešte máme k dispozícii 23 sekúnd presilovky.
     
    44:43
    Tatar strieľal z vrcholu ľavého kruhu a k dorážke zblízka sa dral Daňo, Kristan už bol na ľade a puk bol pred ním, skôr než naši bol pri ňom Gregorc a odstrelil do bezpečia!
     
    44:21
    Slovinci začiatok oslabenia zvládli, vyhodili puk cez všetky čiary.
     
    44:12
    Náš nápor bude umocnený presilovou hrou! Sersen si aktivitou vypýtal na seba faul, pred modrou čiarou ho nedovolene zastavil Sabolič, ktorý inkasuje menší trest za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    43:21
    Surový sa dostal k voľnému puku pred bránkoviskom a okamžite príklepom zblízka strieľal, Kristan aj so šťastím vyrazil ľavým betónom!
     
    42:50
    Brejk Slovinska, Urbas prudko vystrelil z pravého kruhu, Laco vyrazil a vysoký puk si chcel pred bránou prebrať Muršak, Laco napokon úspešne zasiahol v tejto neprehľadnej situácii!
     
    42:09
    Jánošíkovi nesadla strela od modrej čiary, Slovinci ju ku Kristanovi nepustili a mohli sa tak vymaniť z obranného pásma.
     
    41:26
    Kristan zaváhal v rozohrávke za bránou a využiť sa to snažil Tatar, okamžite dával pred bránu, kde sa snažili Jurčo a Viedenský, Slovinci napokon puk odvrátili!
     
    40:37
    Na opačnej strane sa na ľavom kruhu uvoľnil Tičar a šikovne strieľal do pravého horného rohu, mieril len tesne nad bránu, Lacova lapačka zasiahla naprázdno.
     
    40:20
    A hneď v úvode veľká šanca Slovákov, Gáborík unikol po ľavej strane a strieľal do ľavého horného rohu, Kristan zasiahol ramenom a aj so šťastím puk pokryl!
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Na ľade už oba tímy, tretia tretina môže začať!

     
    Štatistiky po 2.tretine:

    Strely na bránu: 16:19
    Vylúčenia (2 min.): 3:3
    Presilové hry: 0:1
    Úspešnosť brankárov: 94,74 % – 100 %
    Slováci v ČEZ Aréne čakajú na vyrovnávajúci gól
     
    Ani po druhej tretine sa stav nezmenil, Slovinci stále držia svoj tesný náskok. Aj v druhej tretine podali naši súperi výborný výkon, vzadu boli takmer bezchybní a vpredu mohli udrieť po úniku Kopitara. Našej hre naopak niečo chýba, v útoku sa nedokážeme dostať do vyložených pozícií a nevytvárame si taký tlak, ktorý by Slovincov donútil robiť chyby. Uvidíme, či sa to zmení v tretej tretine, prehra v tomto zápase by bola kritická a štvrťfinálové šance by razom klesli...Spokojnosť nepanuje ani na tribúnach, na konci tretiny sa pri schádzaní hráčov snáď prvý raz počas slovenského zápasu v Ostrave ozval piskot. Pri začiatku tretej tretiny sa na vás teším od 21:53.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:24
    Surový si perfektne vykorčuľoval spoza brány a prihrával pred bránkovisko Gáboríkovi, ten bol tiesnený obrancom a tak len slabo vystrelil po ľade, Kristan puk smerujúci do stredu brány kryl.
     
    38:22
    Slovinci vyhrali buly v nšom pásme a od modrej strieľal Kranjc, Laco na puk videl a vyrazil tak pravým betónom.
     
    37:23
    Ďaloga predviedol útočný výpad dopredu, jeho pokus však bol zablokovaný a Pánik s Bližňákom sa potom presadiť nedokázali, Slovinci bránia naozaj dôrazne.
     
    36:49
    Jurčina to skúsil od ľavého mantinelu, Kristan znovu veľmi istý a s prehľadom puk pokryl. Medzitým už vylúčený Sabolič na ľade, Slovinci v plnom počte.
     
    36:27
    Sersen vyslal delovku od modrej, puk len tak presvišťal okolo ľavej žrde Kristanovej brány. Potom ešte z vrcholu kruhu pálil príklepom Jurčina, Kristan aj teraz úspešne zasiahol.
     
    35:52
    Tatar nezištne prihral na stred Graňákovi, ten chvíľu počkal, čím preváhal správny moment na strelu a jeho pokus tak zablokoval obetavý Pretnar!
     
    35:28
    Tatar na ľadovej ploche, začína naša presilová hra, ešte máme k dispozícii 70 sekúnd!
     
    35:03
    Rýchly Kopitar využil viac priestoru na ľade pri hre 4 na 4 a unikol po pravej strane, mieril to Lacovi do nepríjemného priestoru medzi ramenom a rukou, tzv. ,,teplomer," náš brankár výborne zasiahol a strelu kryl.
     
    34:49
    Počty hráčov na ľade sa vyrovnávajú! Za nedovolené bránenie brankárovi je vylúčený Robert Sabolič, vhadzuje sa pred Kristanom.
     
    34:32
    Získali sme puk a Bližňák s ním vyšiel do stredného pásma, získali sme cenný čas a môžeme prestriedať.
     
    34:05
    Ďalšia strela v podaní Jegliča, po ľade mieril k pravej žrdi, ktorú tesne minul.
     
    33:55
    Slovinci vyhrali buly a rozohrali presilovkovú kombináciu, Kranjc strieľal od modrej a puk tam bol dvakrát tečovaný, Laco stihol zareagovať a puk pokryl.
     
    33:23
    Náš nápor zastavuje vylúčenie Tomáša Tatara! Ten inkasuje menší trest za nedovolené bránenie, Slovinci hrajú presilovku!
     
    33:14
    Tatar šikovne strieľal z ľavého kruhu a Kristanovi clonil Viedenský, slovinský brankár si našiel puk v spleti hráčov a vyrazil.
     
    32:44
    Dravecký v pásme krížne prihrával Lušňákovi a Gregorc si korčuľou dal takmer vlastný gól, puk prešiel medzi Kristanov betón a skončil tesne vedľa ľavej žrde!
     
    32:25
    A Slovinci sa okamžite dostali do útoku, Muršak unikol popri pravom mantineli a strieľal, Laco strelu smerujúcu k bližšej žrdi kryl.
     
    32:19
    Slovinci prežili náročné oslabenie, Urbas na ľade a naši súperi tak hrajú v plnom počte.
     
    31:44
    Okamžite sme si vytvorili presilovkový tlak a najväčšiu šancu mal Jurčo, jeho strelu po krížnej prihrávke dokázal kryť Kristan, ešte polminúta presilovky!
     
    30:55
    Brejk Slovincov v oslabení, unikla tam dvojica hráčov Slovinska, Kopitar to vzal na seba a zakončoval sám pred Lacom, snažil sa ho oklamať naznačením kľučky a strieľal k žrdi, Laco priam čarovne zasiahol, puk mu potom vypadol z výstroje ešte pred bránkovú čiaru!
     
    30:28
    Vyhrali sme buly a Tatar strieľal z ľavej strany k bližšej žrdi, len tesne minul!
     
    30:19
    Budeme mať výhodu presilovej hry! Jan Urbas inkasuje menší trest za hákovanie.
     
    30:12
    Bartovič dostal ideálnu prihrávku do jazdy a vrútil sa do útočného pásma, z pravého kruhu osamotený strieľal a jeho krížnu strelu vyrazil Kristan ľavým betónom!
     
    29:34
    Hra má dobrý spád, tentoraz sa vydali dopredu Slovinci a strieľanou prihrávkou to skúšal Sabolič, Laco umne zasiahol hokejkou, už puk na našich hokejkách.
     
    28:44
    Meszároš strieľal po vyhranom buly od modrej čiary, Kristanovi puk vypadol a dorážať sa tam snažil Viedenský, tiesnený sa k puku nedostal!
     
    28:26
    Kopitar sa zahral na obrancu a vystihol Gáboríkovu prihrávku za bránu na Daňa, Slovinci však následne vyhodili cez všetky čiary, preto hra ostane v ich obrannom pásme.
     
    28:05
    Jánošík nahodil puk zo stredného pásma, Kristan zasiahol svojou lapačkou, získali sme aspoň buly v útočnom pásme.
     
    27:23
    Bližňák najprv mohol postupovať dopredu, v poslednej chvíli ho zastavil Vidmar a zároveň založil akciu Slovincov, z pravého kruhu strieľal Mušič, Laco jeho pokus smerujúci do pravého horného rohu kryl.
     
    27:01
    A tak sme mohli zaútočiť, dopredu sa vydala tretia formácia a Tatar pekne strieľal spoza obrancu, Kristan puk stlmil vo svojej výstroji.
     
    26:25
    Laco veľmi riskantne rozohrával po zadnom mantineli, čakal tam pripravený Pance, puk cez neho našťastie prešiel až na druhú stranu k Jánošíkovi.
     
    26:10
    Marko Daňo sa doslova prebil cez Slovinca, ten sa ho držal ešte pri mantineli, Daňo obkrúžil bránu a snažil sa zasunúť puk k žrdi, Kristan tam pevne položil ľavý betón a zabránil puku v ceste za čiaru!
     
    25:34
    Na ľade sa už na centri prvej formácie objavil Tomáš Surový, tak uvidíme, či ide o dočasný, alebo trvalý jav nasadzovania trinásteho útočníka do hry.
     
    25:19
    Slovinská útočná akcia zastavená postavením mimo hry, po oslabení sa môžeme skonsolidovať, na ľade teraz naša prvá útočná formácia.
     
    24:53
    Naši hráči prežili oslabenie, Baranka na ľade a hráme v plnom počte!
     
    24:41
    Slovinci nás zamkli pred našou bránou, veľmi dlho si tam prihrávali puk a čakalo sa len na strelu. Tá prišla v podaní Kranjca z ľavého kruhu, Slovinec mieril do stredu brány, kde Laco puk kryl.
     
    23:43
    Po krížnej prihrávke strieľal z prvej po ľade Pretnar, Laco sa roztiahol na ľade a vrhol sa po puku, úspešne ho ukryl pod svojím telom.
     
    23:10
    Slovinci sa usadili v pásme a Tičar to skúšal krížnou strelou z ľavého kruhu, vzdialenejší horný roh brány tesne minul.
     
    22:52
    Musíme sa brániť, je tu druhá presilovka Slovinska! Ivan Baranka inkasuje menší trest za nedovolené bránenie.
     
    22:33
    Meszárošovi zápas príliš nevychádza, teraz pri modrej čiare nakorčuľoval do Baranku a po zrážke našich obrancov sme prišli o útočné pásmo.
     
    21:58
    Viedenský skúšal nájsť spoza brány Jurča, tomu puk preskočil hokejku, musíme začínať až od Laca.
     
    21:19
    Tičar dokorčuľoval puk za bránou a šikovnou zadovkou našiel Kovačeviča, ten si ešte vyšiel na ľavý kruh a z dobrej pozície strieľal, od Meszárošovej korčule sa puk odrazil do rohu klziska.
     
    20:44
    Slovinci v úvode tretiny veľmi aktívni, Robar sa vydal z obrany dopredu, vymenil si puk so Saboličom a zblízka strieľal bekhendom, Laco úspešne zasiahol.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Štatistiky po 1.tretine:

    Strely na bránu: 8:5
    Vylúčenia (2 min.): 1:1
    Presilové hry: 0:1
    Úspešnosť brankárov: 80 % – 100 %
    Prvá tretina sa skončila
     
    Prvá tretina sa končí prekvapujúcim výsledkom, Slovinci však predvádzajú veľmi dobrý hokej a už niet pochybností, že dnes to bude pre Slovensko veľmi náročný zápas. V úvode zápasu sme veľmi zle naložili s presilovkou, naopak, Slovinci tú svoju zahrali skvele a po teči Urbasa vedú. Naši potom mohli vyrovnať, veľké šance mali Jurčo či Lušňák s Draveckým, Kristan zatiaľ chytá výborne. Pri začiatku druhej tretiny sa na vás teším od 21:02.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:16
    Slovinci v našom pásme, Mušič hľadal krížnou prihrávkou pred bránu voľného Panceho, ten na puk nedosiahol, tretina sa dohráva v našom obrannom pásme.
     
    18:28
    Kopitar nahrával strelcovi gólu Urbasovi, jeho krížnu strelu zablokoval dobre postavený Meszároš, až teraz sme získali puk a môžeme zaútočiť.
     
    17:51
    Tičar a Jeglič napádali našu rozohrávku v pásme, Graňák tak musel v núdzi vyhodiť do strednej tretiny, stále trvá slovinská akcia.
     
    17:23
    Na opačnej strane dve nebezpečné strely od modrej v podaní Kovačeviča, oba puky vyzerali nebezpečne, napokon mierili vedľa pravej žrde.
     
    16:51
    Daňo zachytil dlhú nahrávku a zabráni zakázanému uvoľneniu, osamotený sa však už v rohu klziska nedokázal presadiť.
     
    15:55
    Kranjc strieľal od modrej a puk nebezpečne tečoval snáď helmou Goličič, našťastie tesne minul priestor pri ľavej žrdi.
     
    15:18
    Jurčo vystihol zlú rozohrávku Slovincov v pásme, počkal si na skákajúci puk pred bránou a ešte si umne zasekol doľava, zblízka mieril tesne nad bránu!
     
    14:42
    Slovinci sú v útoku nebezpeční, Tičar príliš neváhal a skúsil to z ostrého uhla, nemieril však vôbec zle a Laco tak musel pri bližšej žrdi vyraziť hokejkou.

     
    13:58
    Gáborík hľadal oblúčikom pred bránou Kopeckého, ten si ťažkú prihrávku už nedokázal spracovať, pri puku Slovinci a na ľade naša druhá formácia.
     
    13:31
    Baranka v útočnom pásme z ľavého kruhu ideálne prenechal Draveckému, ten si ešte potiahol na stred a spred bránkoviska tiesnený zakončoval, Kristan tam vyrazil a nastala skrumáž, rozhodca napokon hru prerušil a k dorážke sme sa nedostali!
     
    12:25
    Meszároš zaváhal v strednom pásme, Pance vystihol jeho chybu a vypichol mu puk, hodil si ho pred bránu a snažil sa zakončiť, Laco mu to výborným zákrokom hokejkou znemožnil.
     
    11:33
    Obrovská šanca na opačnej strane! Slovinci predviedli rýchly brejk, Kopitar nahral do stredu ideálne Muršakovi a ten zakončoval do protipohybu Laca z bezprostrednej blízkosti, Laco fantasticky zasiahol pravým betónom!
     
    11:00
    Slováci v náznaku prečíslenia, Daňo využil voľný priestor v pásme a ešte krížne hľadal Gáboríka, pred ním puk odvrátil obranca Kranjc.
     
    10:41
    Naši hokejisti zareagovali na inkasovaný gól tým najlepším možným spôsobom, predvádzajú ofenzívnu smršť a Slovinci sa nestíhajú obracať! Daňo teraz skúšal strelu spoza obrancu, Kristan puk kryl.
     
    10:04
    Meszároš si nakorčuľoval na ľavý kruh a skúšal to z podobnej pozície ako proti Bielorusku, tentoraz mu puk dobre nesadol a strelu zablokoval obranca.
     
    09:31
    Ďaloga obkrúžil celé pásmo a priťukol na strelu Jánošíkovi, jeho strela cez spleť hráčov neprešla, druhý pokus mladého slovenského obrancu vyrazil skvele Kristan!
     
    08:46
    Tretí útok sa vymanil spod zovretia Slovincov a strelou k bližšej žrdi to skúšal Viedenský, Kristan vyrazil, náš tlak však pokračuje!
     
    08:12
    Pánik predviedol skvelé korčuliarske schopnosti, cez ľavú stranu pásma sa nebojácne predral do útočného pásma, natlačil sa k bližšej žrdi a po ľade zakončoval, Kristan to na čiare ustál a aj so šťastím puk podržal pod vyrážačkou!
     
    07:26
    Slovinci sú pri chuti, Tičar a Jeglič kombinovali v našom obrannom pásme, situáciu upokojil vyhodením do strednej tretiny Meszároš.
    Slováci zaplnili ČEZ Arénu
     
    06:53
    Aj v treťom zápase na turnaji sme inkasovali ako prví, času do konca však dosť a určite bude dostatok príležitostí na zvrat zápasu. Teraz po našom postavení mimo hry nasleduje komerčná prestávka.
    Jan URBAS - 0:1

    Jan URBAS - 0:1

     
    06:20
    Slovinsko dalo gól!
    Slovinci hrali presilovku naozaj výborne a odmenení sú víťazným gólom! Presne takýto úvod sme nechceli, prakticky od začiatku musíme otáčať skóre! Kranjc strieľal od modrej čiare, jeho polovysokú strelu pred Lacom tečoval JAN URBAS, náš brankár už nestihol zareagovať a puk skončil pri ľavej žrdi!
    Asistencie: Aleš Kranjc, Sabahudin Kovačevič
     
    06:06
    Slovinci hrajú presilovku veľmi dobre, po krížnej prihrávke strieľal od mantinelu Kranjc, Laco sa dobre presunul a puk stlmil vo svojej výstroji.
     
    05:51
    Tičar mal priestor na ľavom kruhu a skúšal to tiahlou strelou do vzdialenejšieho horného rohu, ktorý len tesne minul, Laco nezasahoval.
     
    05:22
    Graňák ešte hákoval Kopitara pri jeho snahe o dorážke, inkasuje menší trest a je tu presilovka Slovinska!
     
    05:22
    Muršak nahrával do jazdy Kopitarovi a ten sa dostal k strele pred bránkoviskom, jeho zakončenie k žrdi skvele vyrazil Laco!
     
    04:46
    Na bránu Slovinska nesmerovala v presilovke ani jedna strela, Rodman na ľade a Slovinci v plnom počte.
     
    04:05
    Slovinci sa bránia výborne, naopak, nám presilovka nevychádza. Pretnar aj teraz odpálil puk cez všetky čiary.
     
    03:44
    Hudáček vkorčuľoval do pásma prirýchlo, je z toho postavenie mimo hry a buly v strednom pásme.
     
    03:22
    Tatar nepresne prihrával na modrej čiare, Slovinci získali puk a umne získali aj cenný čas, striedame a posielame novú presilovkovú formáciu.
     
    02:46
    Za hákovanie Draveckého je vylúčený Marcel Rodman.
     
    02:46
    Ďalšia obrovská šanca, zaváhanie slovinského obrancu pri rozohrávke potrestal Lušňák a len tak doklepol puk na bránu, Kristan vyrazil k Draveckému, ktorý bol pri dorážke zahákovaný, uvidíme presilovku!
     
    01:53
    Tatar sa fantasticky uvoľnil proti dvom Slovincom na ľavom kruhu, prenechal za seba Ďalogovi a ten využil otvorený priestor, natlačil sa pred bránu a zakončoval, Kristan sklepol betóny a vyrazil!
     
    00:42
    Slovinská prvá formácia podnikla prvý útok zápasu, Kopitar si tam dlho za sebou vodil Graňáka, strelu Pretnara od modrej nepustil k Lacovi Meszároš.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Na ľade už oba tímy! V modrých dresoch za obrovských ovácií fanúšikov vkorčuľovali na ľad hokejisti Slovenska, na opačnej strane v bielo-zelených dresoch hokejisti zo Slovinska!
    Rozcvička Slovenska
     
    Dobrý večer, vážení športoví priatelia! Hlásim sa vám priamo z Ostravy, kde už o 20:15 začne tretí zápas Slovenska v základnej skupine B na MS 2015. Našim súperom budú Slovinci!

    Naša zostava sa oproti nami predpokladanej zostavy nezmenila, v bráne nastúpi Laco, siedmym bekom bude Baranka a v zápasovej nominácii nebude Juraj Mikuš. Slovinci nastupujú so zmenou v prvej formácii, ku Kopitarovi a Muršakovi sa pripojí Urbas.

    Aréna sa postupne zapĺňa, znovu očakávame fantastickú atmosféru vo vypredanej ČEZ Arene. Prajem vám príjemný športový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: Laco (Hudáček) – Meszároš, Graňák (A), Gáborík, Kopecký (C), Daňo – Sersen, Jurčina, Bartovič (A), Bližňák, Pánik – Jánošík, Ďaloga, Jurčo, Viedenský, Tatar – Baranka, Dravecký, Lušňák, Hudáček – Surový

    Slovinsko: Kristan (Kroselj) – Pretnar, Kranjc, Kopitar (A), Urbas, Muršak – Gregorc, Robar, Jeglič, Sabolič, Tičar – Vidmar, Kovačevič, Razingar (C), Mušič, Pance – Tavželj, Stebih, Ograjenšek, Rodman (A), Goličič

    Rozhodca: K. Olenin (Rusko), R. Gofman (Rusko) – A. Semjonov (Estónsko), P. Carnathan (USA).
    Všetci naši hráči na tréningu
     
    Slovenskí hokejisti absolvovali v utorok od 11:45 polhodinové ranné rozkorčuľovanie. Na ľade sa objavili všetci hráči i brankári Ján Laco a Július Hudáček. Hráči si rozdelení v jednotlivých formáciách trénovali prečíslenia, útočné výpady, streľbu. Najdôležitejšou informáciou je zmena v našej obrane. Podľa vyjadrenia asistenta trénera Petra Oremusa na zápas nenastúpi obranca Juraj Mikuš, miesto ktorého sa v zápasovej nominácii objaví prvý raz Ivan Baranka. Ten na rozkorčuľovaní trénoval so štvrtou formáciou, bude zrejme rotovať ako siedmy obranca. V tretej obrane nahradí Mikuša Adam Jánošík, ktorý si tak zahrá s Marekom Ďalogom.

    Ostatné formácie podľa rozkorčuľovania ostali bez zmeny, predpokladaná zostava je takáto: Laco (Hudáček) – Meszároš, Graňák, Gáborík, Kopecký, Daňo – Jurčina, Sersen, Bartovič, Bližňák, Pánik – Ďaloga, Jánošík, Jurčo, Viedenský, Tatar – Baranka, Hudáček, Dravecký, Lušňák, ako trinásty útočník by mal nastúpiť Surový.
    Tretia formácia trénuje útok
     
    Vážení športoví priatelia, piaty deň MS prináša ďalší očakávaný zápas, naša reprezentácia sa po dni voľna znovu vracia do zápasového rytmu a bude chcieť uspieť proti Slovinsku! Proti Dánom sa nám dva body trochu málili, s Bielorusmi sme za ne boli veľmi vďační. Proti Slovincom ako papierovo najslabšiemu celku skupiny by sme už mali vyhrať v základnej hracej dobe za tri body.

    Slovenskí hokejisti odohrali na turnaji dva veľmi náročné zápasy, v oboch museli otáčať nepriaznivý priebeh, Dáni im pripravili malý šok vyrovnaním v 58.minúte. Preukázali psychickú odolnosť a oba zápasy doviedli v nájazdoch, resp. v predĺžení do víťazného konca. Najproduktívnejším hráčom tímu je útočník Vladimír Dravecký s tromi bodmi za tri asistencie. Z hľadiska štatistiky +/- sú na tom s tromi plusovými bodmi zhodne najlepšie Meszároš a Graňák.

    V našej bráne je zatiaľ veľkou oporou Ján Laco, obrana už proti Bielorusom pracovala spoľahlivejšie, než proti Dánom. Je zaujímavé, že z 5 našich gólov z hry dali obrancovia až 4, konkrétne Meszároš 2, Sersen a Graňák. V útoku zatiaľ najlepšie výkony predvádza štvrtá formácia, kde proti Bielorusom nastúpili Dravecký, Hudáček a Lušňák. Čakáme na to, kedy sa strelecky chytí aj prvá päťka s kanonierom Gáboríkom.

    Sumár doterajších zápasov Slovenska na MS 2015:
    Slovensko – Dánsko 4:3 po sn. (0:0, 0:1, 3:2 – 0:0, 1:0) – góly Sersen, Viedenský, Graňák, Daňo
    Bielorusko – Slovensko 1:2 po predĺžení (0:0, 0:0, 1:1 – 0:1) – góly Meszároš 2

    Tréneri už pred zápasom s Bieloruskom uzavreli súpisku, pripísali tam obrancu Ivana Baranku a dvojicu Tatar – Jurčo. Aktuálne zloženie slovenského tímu teda aktuálne vyzerá takto:
    Laco, Hudáček, Konrád – Meszároš, Graňák, Mikuš, Ďaloga, Sersen, Jurčina, Baranka, Jánošík – Daňo, Kopecký, Gáborík, Pánik, Bližňák, Bartovič, Tatar, Viedenský, Jurčo, Hudáček, Dravecký, Lušňák, Surový, Miklík

    Slovinci zatiaľ na turnaji predvádzajú veľmi sympatické výkony, ani v jednom zápase nesklamali. V prvom dueli s Bielorusmi prehrali najmä kvôli hrubým chybám v obrane, na Rusov potom jednoducho kvalitatívne nemali. Anže Kopitar sa na širokom klzisku zatiaľ trochu hľadá a nepresnými prihrávkami zavinil dva inkasované góly svojho tímu, Slovincov tak v útoku ťahá najmä formácia Jeglič – Sabolič – Tičar. Duo Jeglič-Tičar z bratislavského Slovana veľmi dobre pozná niektorých našich hráčov a pre obe strany to tak bude špecifický zápas. Proti Rusom dobre zachytal aj brankár Gračnar, naopak, proti Bielorusom trochu sklamala tradičná opora Kristan. Slovinci sa prezentujú pekným kombinačným hokejom, na ich kvality by si naši hráči mali dávať pozor. V produktivite Slovincov nikto zvlášť nevyčnieva, štyria hráči získali po dva body (Jeglič, Kopitar, Pance, Tičar). V hodnotení +/- majú plusové hodnotenie len Gregorc a Sabolič.

    Sumár doterajších zápasov Slovinska na MS 2015:
    Bielorusko – Slovinsko 4:2 (2:1, 1:0, 1:1) – góly Jeglič, Pance
    Rusko – Slovinsko 5:3 (3:0, 1:2, 1:1) – góly Kopitar, Pance, Sabolič

    Slovinci už tiež uzavreli súpisku, majú na nej 25 hráčov, vy si môžete pozrieť kompletné zloženie ich tímu:
    Kristan, Gračnar, Kroselj – Pretnar, Kranjc, Tavželj, Gregorc, Pavlin, Vidmar, Robar, Kovačevič, Stebih – Jeglič, Razingar, Kopitar, Tičar, Mušič, Ograjenšek, Pance, Rodman, Urbas, Muršak, Sabolič, Goličič, Verlič

    Slovinci sa na ZOH 2014 v Soči stali našou nočnou morou. V základnej skupine sme s nimi prekvapujúco prehrali 1:3, keď sa na ich strane presadili Tičar, Razingar a Kopitar, za Slovensko znižoval Jurčo. Predtým sme sa s nimi na veľkom podujatí stretli na MS 2011, v domácom prostredí v Bratislave sme vyhrali 3:1 po góloch Šatana, Podhradského a Bartečka, za Slovincov otváral skóre Kranjc.

    Pred zápasom vám prinášame aktuálnu tabuľku, po štyroch hracích dňoch MS 2015.

    1. USA 3 3 0 0 0 11:4 9 bodov
    2. Rusko 3 2 0 0 1 13:9 6 bodov
    3. Fínsko 3 2 0 0 1 9:5 6 bodov
    4. Slovensko 2 0 2 0 0 6:4 4 body
    5. Bielorusko 2 1 0 1 0 5:4 4 body
    6. Dánsko 2 0 0 1 1 3:7 1 bod
    7. Slovinsko 2 0 0 0 2 5:9 0 bodov
    8. Nórsko 3 0 0 0 3 3:13 0 bodov

    Naši reprezentanti budú jednoznačnými favoritmi, priebeh turnaja a veľmi dobré výkony Slovincov sú však jasným varovaním v tom zmysle, že nás nečaká nič jednoduché. Pre postup do štvrťfinále sú z tohto zápasu potrebné tri body, preto sme sami zvedaví, ako naši hokejisti v tomto zápase zvládnu rolu favoritov. Priamo z Ostravy vás bude v utorok o 20:15 zápasom sprevádzať Tomáš Schügerl.
    Slovenský tréning
     
    V utorok sme zavítali na slovenský tréning vo vedľajšej tréningovej hale ostravskej ČEZ Arény. Slováci absolvovali krátky 40-minútový tréning s nácvikom klasických herných situácií. Zloženie hráčov podľa dresov napovedalo, že zostane zachovaná zostava zo zápasu s Bielorusmi, v nominácii tak zrejme znovu nebudú Baranka a Miklík.

    Libor Hudáček hrá na turnaji vo výbornej forme, so spoluhráčmi zo štvrtého útoku dominujú tímovej produktivite. ,,Myslím, že Slovinci to zabetónujú pred vlastnou bránou, v útoku to pre nás bude možno ešte ťažšie, než v predchádzajúcich zápasoch. Nášmu útoku sa darí, verím, že už sa strelecky presadím aj ja, šance som na to mal. Zápas proti spoluhráčom zo Slovana Bratislava (Tičar, Jeglič) neberiem špeciálne, možno im to na ľade trochu osladím (úsmev)," povedal na tréningu.

    Richard Pánik si veľmi dobre rozumie s Bartovičom a Bližňákom v druhej formácii, celá päťka však stále čaká na prvý presný zásah. Aktivita ani šance jej nechýbajú.,,Je to o jednom góle, verím, že sa už strelecky presadíme a tým sa to celé zlomí. Na ľade si skvele rozumieme, len chýbajú góly. Teraz to ťahajú strelecky iné formácie, navzájom si pomáhame."

    Navštívili sme aj slovinský tréning, kde sme sa porozprávali s Rokom Tičarom,. Preňho to bude tiež špecifický zápas, nastúpi proti viacerým spoluhráčom zo Slovana Bratislava ,,Slováci tu majú veľmi dobrý tím, bude to pre nás ťažký zápas. Doteraz sme nehrali zle, počítajú sa však body a tam máme na konte nulu. V pondelok sme si pozerali videá, analyzovali chyby, proti Slovensku chceme hrať jednoducho v obrane a vyťažiť maximum z toho, čo si vytvoríme v útoku. Teším sa aj na zápas proti chalanom zo Slovana, vychádzame spolu veľmi dobre, teraz však na dve hodiny budeme súperi a nič si nedarujeme," zhodnotil Rok Tičar. Na Slovensku pôsobil v minulej sezóne a na tento rok spomína pozitívne: ,,V Bratislave sa mi veľmi páčilo, aj celkovo na Slovensku, sú tam milí ľudia. Máte skvelých fanúšikov, vytvárajú atmosféru, ktorá bude motivovať aj nás," zakončil Tičar.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:15.

    Góly a asistencie: 48. Meszároš (Surový), 55. Gáborík (Hudáček, Surový), 60. Gáborík – 7. Urbas (Kranjc, Kovačevič)


    Slovensko: Laco (Hudáček) – Meszároš, Graňák (A), Gáborík, Kopecký (C), Daňo – Sersen, Jurčina, Bartovič (A), Bližňák, Pánik – Jánošík, Ďaloga, Jurčo, Viedenský, Tatar – Baranka, Dravecký, Lušňák, Hudáček – Surový
    Slovinsko: Kristan (Kroselj) – Pretnar, Kranjc, Kopitar (A), Urbas, Muršak – Gregorc, Robar, Jeglič, Sabolič, Tičar – Vidmar, Kovačevič, Razingar (C), Mušič, Pance – Tavželj, Stebih, Ograjenšek, Rodman (A), Goličič

    Rozhodca: K. Olenin (Rusko), R. Gofman (Rusko) – A. Semjonov (Estónsko), P. Carnathan (USA)

    Diváci: 8812