Slovensko – Slovinsko 3:1 (kon.) | Rusko – Dánsko 5:2 (kon.) | Švajčiarsko – Lotyšsko 1:2 (po pr.)
Slovensko – Nórsko 2:3 (kon.) | Švédsko – Kanada 4:6 (kon.)
koniec po predl.
Švajčiarsko
1:2 (0:0, 0:1, 1:0 - 0:1)
Lotyšsko
Streda 06.05.2015, 16:15 • O2 Aréna, Praha • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Na záver zaujímavého zápasu sme sa dočkali učebnicovej útočnej akcie, po ktorej rozhodol lotyšský kapitán Daugavinš o osude celého stretnutie.

    Z mojej strany je to na dnes všetko. Rozhodne však nezabudnite, že už za pár desiatok minút sa v Ostrave opäť predstaví slovenská reprezentácia. Zo zápasu našich chlapcov s Nórskom, samozrejme, prinesieme online prenos.

    Ďakujem vám za pozornosť a želám ešte pekný zvyšok dňa v spoločnosti majstrovstiev sveta a portálu onlajny.eu! (18:42:59)
     
    Koniec zápasu.
    Kaspar DAUGAVINŠ - 1:2

     
    63:19
    Lotyšsko dalo gól!
    Švajčiari v ofenzíve vôbec nepochodili, po ich prepadnutí na útočnej modrej, vyrazili do kontry dvaja naštartovaní lotyšský hokejisti, ktorí predviedli vskutku fenomenálnu akciu! KASPAR DAUGAVINŠ peknou zadovkou prenechal puk Laurisovi Darzinšovi, ktorý cez pomotaných zadákov Švajčiarska vrátil ideálne načasovanou prihrávkou čierne čudo na hokeju Daugavinša a ten už pred prázdnou bránou nedopustil žiadne komplikácie! Asistencia: Lauris Darzinš.
     
    63:00
    Potom, čo Švajčiari v úvode predĺženie prečkali bez ujmy oslabenie, by radi niečo vymysleli aj smerom dopredu.
     
    62:00
    Glen Hanlon využil možnosť vziať si oddychový čas.
     
    61:00
    Práve Darzinš sa dostal v závere tejto početnej prevahy ešte ku jednej bombe, na ktorú bol už prikrátky aj Berra, no tečovaný puk nakoniec len zazvonil o tyčku!
     
    60:15
    Darzinš sa ako pravák dobre oprel z prvej do puku, Reto Berra predviedol, že má rýchly betón!
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Švajčiari v tretej tretine a špeciálne v jej závere vyvinuli obrovskú snahu vyrovnať, za čo boli nakoniec odmenený presným zásahom Matthiasa Biebera, ktorý dostal puk za Masalskisa aj za obrovského prispenie zhody okolností, no šťastie, ako sa hovorí, praje pripraveným.

    Lotyši vstúpia do predĺženie s minútovou presilovou hrou. Vzhľadom na to, že sa už bude hrať vo formáte 4 na 3, to môže byť ešte poriadne zaujímavé.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:40
    Švajčiarom sa zatiaľ v oslabení darí veľmi dobre a presilovkovú formáciu súpera sa im darí držať na dištanc.
     
    59:01
    Eric Blum – menší trest za vyhodenie puku.
    Matthias BIEBER - 1:1

     
    58:09
    Švajčiarsko dalo gól!
    Helvétom sa predsa len napokon podarilo vyrovnať! Lotyšom vsadenie na úpornú defenzívu v záverečných minútach tretej tretiny nevyšlo, a tak sa zrejme bude predlžovať! V skrumáži pred Masalskisom, ktorá plynula z viacerých dorážok, sa najlepšie zorientoval MATTHIAS BIEBER. Ten aj za veľkej pomoci šťasteny a lotyšského obrancu Spruktsa pretlačil puk do siete!
     
    57:10
    Ešte pred vhadzovaním v útočnej tretiny si vzal lotyšský kouč oddychový čas. Čoskoro možno očakávať, že Glen Hanlon sa bude snažiť zosilnieť tlak svojho tímu, odvolaním brankára Berru.
     
    56:44
    To najlepšie, čo majú Švajčiari k dispozícii, sa snaží v útočnom pásme vymyslieť. Zatiaľ je však z toho v podaní reprezentantov helvétskeho kríža len také otĺkanie okolo mantinelov.
     
    56:00
    Lotyši sa bránia zubami-nechtami a neštítia sa ani zakázaného uvoľnenia.
     
    55:25
    Pred bránkoviskom Lotyšska sa strhla obrovská mela. Puk tam tancoval pred gólmanom Masalskisom, ktorý vytiahol opäť jeden skvelý zákrok betónom proti dorážke obrancu Streita. Ten už sa takisto snaží čo najviac podporovať ofenzívu svojho tímu, no v top šanci stroskotal!

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 59. Matthias Bieber – 25. Andris Džerinš (Laurins Darzinš, Krišjanis Redlihs), 64. Kaspar Daugavinš (Laurins Darzinš)


    Švajčiarsko: Berra (Genoni) – Geering, Streit – Fiala, Suri, Almond – Blum, Josi – Ambühl, Bodenmann, Bieber – Helbling, Grossmann – Hollenstein, Romy, Brunner – Kukan – Weiser, Walker, Trachsler, Schäppi.
    Lotyšsko: Masalskis (Mustukovs) – Redlihs, Jerofejevs – Sprukts, Redlihs, Indrašis – Sotnieks, Galvinš – Darzinš, Daugavinš, Džerinš – Širokovs, Cibulskis – Abols, Cipulis, Bukarts – Jass – Saulietis, Berzinš, Bajaruns, Skvorcovs.

    Rozhodca: Sidorenko, Šindler – Lazarev, Kilian.