Slovensko – Slovinsko 3:1 (kon.) | Rusko – Dánsko 5:2 (kon.) | Švajčiarsko – Lotyšsko 1:2 (po pr.)
Slovensko – Nórsko 2:3 (kon.) | Švédsko – Kanada 4:6 (kon.)
koniec po predl.
Švajčiarsko
1:2 (0:0, 0:1, 1:0 - 0:1)
Lotyšsko
Streda 06.05.2015, 16:15 • O2 Aréna, Praha • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
    Kaspar DAUGAVINŠ - 1:2

     
    63:19
    Lotyšsko dalo gól!
    Švajčiari v ofenzíve vôbec nepochodili, po ich prepadnutí na útočnej modrej, vyrazili do kontry dvaja naštartovaní lotyšský hokejisti, ktorí predviedli vskutku fenomenálnu akciu! KASPAR DAUGAVINŠ peknou zadovkou prenechal puk Laurisovi Darzinšovi, ktorý cez pomotaných zadákov Švajčiarska vrátil ideálne načasovanou prihrávkou čierne čudo na hokeju Daugavinša a ten už pred prázdnou bránou nedopustil žiadne komplikácie! Asistencia: Lauris Darzinš.
    Matthias BIEBER - 1:1

     
    58:09
    Švajčiarsko dalo gól!
    Helvétom sa predsa len napokon podarilo vyrovnať! Lotyšom vsadenie na úpornú defenzívu v záverečných minútach tretej tretiny nevyšlo, a tak sa zrejme bude predlžovať! V skrumáži pred Masalskisom, ktorá plynula z viacerých dorážok, sa najlepšie zorientoval MATTHIAS BIEBER. Ten aj za veľkej pomoci šťasteny a lotyšského obrancu Spruktsa pretlačil puk do siete!
    Andris DŽERINŠ - 0:1

     
    24:18
    Lotyšsko dalo gól!
    Švajčiari v útočnom pásme totálne prepadli, za čo ich stihol krutý trest. Lotyši sa dostali do bleskurýchlej kontry, ktorú potiahol z ľavého krídla ANDIS DŽERINŠ. Tomu sa tam na prihrávku núkala ešte dvojica protihráčov, Džerinš sa rozhodol zobrať to na seba, potiahol si puk ešte viac na os a krásne umiestnenou strelou, po ktorej sa puk otrel o ľavú tyč Berrovej svätyne, prekonal Reta Berru! Asistencie: Laurins Darzinš, Krišjanis Redlihs.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 59. Matthias Bieber – 25. Andris Džerinš (Laurins Darzinš, Krišjanis Redlihs), 64. Kaspar Daugavinš (Laurins Darzinš)


    Švajčiarsko: Berra (Genoni) – Geering, Streit – Fiala, Suri, Almond – Blum, Josi – Ambühl, Bodenmann, Bieber – Helbling, Grossmann – Hollenstein, Romy, Brunner – Kukan – Weiser, Walker, Trachsler, Schäppi.
    Lotyšsko: Masalskis (Mustukovs) – Redlihs, Jerofejevs – Sprukts, Redlihs, Indrašis – Sotnieks, Galvinš – Darzinš, Daugavinš, Džerinš – Širokovs, Cibulskis – Abols, Cipulis, Bukarts – Jass – Saulietis, Berzinš, Bajaruns, Skvorcovs.

    Rozhodca: Sidorenko, Šindler – Lazarev, Kilian.