Slovensko – Slovinsko 3:1 (kon.) | Rusko – Dánsko 5:2 (kon.) | Švajčiarsko – Lotyšsko 1:2 (po pr.)
Slovensko – Nórsko 2:3 (kon.) | Švédsko – Kanada 4:6 (kon.)
koniec
Rusko
5:2 (2:0, 1:1, 2:1)
Dánsko
Streda 06.05.2015, 16:15 • ČEZ Aréna, Ostrava (kapacita 8812 divákov) • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    S konštatovaním, že Rusi zvíťazili nad Dánskom 5:2 a dočasne sa dostali na druhú priečku tabuľky pred náš tím, sa s vami lúčim a teším sa už o 20:15 na stretnutie pri zápase Slovensko – Nórsko! (19:01:06)
     
    Hodnotenie trénera Dánska Jana Karlssona: ,,Gratulujem Rusku k trom bodom. Myslím, že sme čelili skvelému tímu a skvelej hre. To je z mojej strany všetko, ďakujem."

    Hodnotenie trénera Ruska Olega Znaroka: ,,Bol to pre nás náročný zápas. Výhra je výhra, tri body sú tri body. Máme dva dni voľno, nie sme veľmi spokojní s našim výkonom, musíme sa zlepšiť a pripraviť lepšie. Kovaľčuk hral vo štvrtej formácii preto, lebo sme potrebovali niečo zmeniť."
    Tlačová konferencia
     
    Hodnotenie Vladimira Tarasenka: ,,Prvý gól na turnaji ma teší, prvoradé je však víťazstvo nášho tímu. Dáni vzdorovali veľmi dobre, z výhry sa samozrejme tešíme. Teraz si chceme dva dni oddýchnuť, možno ma príde pozrieť aj niekto z rodiny."

    Rusové v prvním dnešním zápase ostravské skupiny porazili Dánsko 5:2.Rusko – Dánsko 5:2 (2:0, 1:1, 2:1)Branky: 11....

    Posted by Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2015 on 6. květen 2015
     
    Štatistky zo zápasu:

    Strely na bránu: 33:20
    Vylúčenia (2 min.): 6:5
    Presilové hry: 2:1
    Úspešnosť brankárov: 90 % – 84,85 %
     
    Ostaňte ešte s nami, prinesieme vám dojmy hráčov a trénerov z tlačovej konferencie.
     
    Rusi sa napokon radujú z výhry nad Dánskom v pomere 5:2! Videli sme veľmi zaujímavý zápas, Dáni sa dlho držali na dostrel a tri minúty pred koncom prehrávali len o jeden gól. Rusi si však výhru vziať nenechali, v závere dali ešte dva góly a zápas tak doviedli do úspešného konca. V hre zbornej boli rezervy, zdalo sa, akoby v niektorých chvíľach hrala na pol plynu. Rusi však vždy zabrali, keď to potrebovali, a preto sa tešia zo zaslúženej výhry.

    Najlepší hráč Dánska: Patrick Bjorkstrand
    Najlepší hráč Ruska: Sergej Mozyakin
    Ruská hymna po zápase
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:41
    Rusi ešte v závere v šanci, Tarasenko strieľal z pravého kruhu k bližšej žrdi, len tesne minul.
     
    59:10
    V dánskom pásme to vyzeralo na potýčku medzi Lauridsenom a Malkinom, hráčov rozdelili rozhodcovia. Malkin inkasuje menší trest za hrubosť, Lauridsen zase za krosček. Tímy hrajú v štyroch hráčoch.
     
    58:54
    Zápas sa dohráva pri dánskej bráne, Malkin bol za bránou a parádne si tam vyhodil puk k žrdi a snažil sa pretlačiť puk popod betón Dahma, ten si tento priestor postrážil.
    Vladimir TARASENKO - 5:2

     
    57:51
    Rusko dalo gól!
    Rusi nemajú dosť a v závere ešte prikrášľujú skóre! VLADIMIR TARASENKO si prebral puk na ľavom kruhu, počkal si a spoza obrancu trafil krásne do bližšieho horného rohu, Dahm naťahoval lapačku márne!
    Asistencie: Viktor Antipin, Sergej Plotnikov
    Sergej MOZYAKIN - 4:2

     
    57:03
    Rusko dalo gól!
    Je zrejme rozhodnuté, ruský nápor logicky končí štvrtým gólom a zborná znovu vedie o dva góly! Čo dodať, bol to ďalší krásny ruský gól. Malkin si nakorčuľoval do pásma a posunul na pravú stranu Kuljominovi. Ten videl na opačnej strane Mozyakina, presne mu prihral, SERGEJ MOZYAKIN si položil brankára na ľad a bekhendom zavesil pod brvno!
    Asistencie: Nikolaj Kuljomin, Sergej Mozyakin
     
    56:38
    Dáni sa teraz nestíhajú obracať vo svojom pásme, na útok pomyslieť ani len nemôžu. Od modrej čiary strieľal Medvedev, Dahm kryl.
     
    56:18
    Z medzikružia mohol strieľať aj Panarin, puk mu vo výbornej pozícii skĺzol z čepele hokejky.

    Góly a asistencie: 11. Panarin (Dadonov, Šipačov), 14. Mozyakin (Malkin), 39. Dadonov (Medvedev, Chudinov), 58. Mozyakin (Kuljomin, Malkin), 58. Tarasenko (Antipin, Plotnikov) – 30. Green (Spelling, Lauridsen), 50. Spelling


    Rusko: Bobrovskij (Chudobin) – Jakovlev, Belov, Panarin, Dadonov, Šipačov – Kulikov, Antipin, Mozyakin, Malkin (A), Kuljomin – Chudinov, Medvedev (A), Plotnikov, Anisimov, Tarasenko – Mironov, Tichonov, Širokov, Kovaľčuk (C)
    Dánsko: Dahm (Galbraith) – M. Lauridsen, Kristensen, Storm, Bjorkstrand, J. Jensen (A) – Boedker, Madsen (A), Jakobsen, Hardt, N. Jensen – Uldall, O. Lauridsen, Green (C), Staal, Spelling – Starkov, Poulsen

    Rozhodca: T. Mayer (USA), T. Bjork (Švédsko) – B. Mills (Kanada), A. Semjonov (Estónsko)

    Diváci: 7618