Slovensko – Slovinsko 3:1 (kon.) | Rusko – Dánsko 5:2 (kon.) | Švajčiarsko – Lotyšsko 1:2 (po pr.)
Slovensko – Nórsko 2:3 (kon.) | Švédsko – Kanada 4:6 (kon.)
koniec
Rusko
5:2 (2:0, 1:1, 2:1)
Dánsko
Streda 06.05.2015, 16:15 • ČEZ Aréna, Ostrava (kapacita 8812 divákov) • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    S konštatovaním, že Rusi zvíťazili nad Dánskom 5:2 a dočasne sa dostali na druhú priečku tabuľky pred náš tím, sa s vami lúčim a teším sa už o 20:15 na stretnutie pri zápase Slovensko – Nórsko! (19:01:06)
     
    Hodnotenie trénera Dánska Jana Karlssona: ,,Gratulujem Rusku k trom bodom. Myslím, že sme čelili skvelému tímu a skvelej hre. To je z mojej strany všetko, ďakujem."

    Hodnotenie trénera Ruska Olega Znaroka: ,,Bol to pre nás náročný zápas. Výhra je výhra, tri body sú tri body. Máme dva dni voľno, nie sme veľmi spokojní s našim výkonom, musíme sa zlepšiť a pripraviť lepšie. Kovaľčuk hral vo štvrtej formácii preto, lebo sme potrebovali niečo zmeniť."
    Tlačová konferencia
     
    Hodnotenie Vladimira Tarasenka: ,,Prvý gól na turnaji ma teší, prvoradé je však víťazstvo nášho tímu. Dáni vzdorovali veľmi dobre, z výhry sa samozrejme tešíme. Teraz si chceme dva dni oddýchnuť, možno ma príde pozrieť aj niekto z rodiny."

    Rusové v prvním dnešním zápase ostravské skupiny porazili Dánsko 5:2.Rusko – Dánsko 5:2 (2:0, 1:1, 2:1)Branky: 11....

    Posted by Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2015 on 6. květen 2015
     
    Štatistky zo zápasu:

    Strely na bránu: 33:20
    Vylúčenia (2 min.): 6:5
    Presilové hry: 2:1
    Úspešnosť brankárov: 90 % – 84,85 %
     
    Ostaňte ešte s nami, prinesieme vám dojmy hráčov a trénerov z tlačovej konferencie.
     
    Rusi sa napokon radujú z výhry nad Dánskom v pomere 5:2! Videli sme veľmi zaujímavý zápas, Dáni sa dlho držali na dostrel a tri minúty pred koncom prehrávali len o jeden gól. Rusi si však výhru vziať nenechali, v závere dali ešte dva góly a zápas tak doviedli do úspešného konca. V hre zbornej boli rezervy, zdalo sa, akoby v niektorých chvíľach hrala na pol plynu. Rusi však vždy zabrali, keď to potrebovali, a preto sa tešia zo zaslúženej výhry.

    Najlepší hráč Dánska: Patrick Bjorkstrand
    Najlepší hráč Ruska: Sergej Mozyakin
    Ruská hymna po zápase
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:41
    Rusi ešte v závere v šanci, Tarasenko strieľal z pravého kruhu k bližšej žrdi, len tesne minul.
     
    59:10
    V dánskom pásme to vyzeralo na potýčku medzi Lauridsenom a Malkinom, hráčov rozdelili rozhodcovia. Malkin inkasuje menší trest za hrubosť, Lauridsen zase za krosček. Tímy hrajú v štyroch hráčoch.
     
    58:54
    Zápas sa dohráva pri dánskej bráne, Malkin bol za bránou a parádne si tam vyhodil puk k žrdi a snažil sa pretlačiť puk popod betón Dahma, ten si tento priestor postrážil.
    Vladimir TARASENKO - 5:2

     
    57:51
    Rusko dalo gól!
    Rusi nemajú dosť a v závere ešte prikrášľujú skóre! VLADIMIR TARASENKO si prebral puk na ľavom kruhu, počkal si a spoza obrancu trafil krásne do bližšieho horného rohu, Dahm naťahoval lapačku márne!
    Asistencie: Viktor Antipin, Sergej Plotnikov
    Sergej MOZYAKIN - 4:2

     
    57:03
    Rusko dalo gól!
    Je zrejme rozhodnuté, ruský nápor logicky končí štvrtým gólom a zborná znovu vedie o dva góly! Čo dodať, bol to ďalší krásny ruský gól. Malkin si nakorčuľoval do pásma a posunul na pravú stranu Kuljominovi. Ten videl na opačnej strane Mozyakina, presne mu prihral, SERGEJ MOZYAKIN si položil brankára na ľad a bekhendom zavesil pod brvno!
    Asistencie: Nikolaj Kuljomin, Sergej Mozyakin
     
    56:38
    Dáni sa teraz nestíhajú obracať vo svojom pásme, na útok pomyslieť ani len nemôžu. Od modrej čiary strieľal Medvedev, Dahm kryl.
     
    56:18
    Z medzikružia mohol strieľať aj Panarin, puk mu vo výbornej pozícii skĺzol z čepele hokejky.
     
    55:47
    Rusi hrajú v hesle ,,najlepšia obrana je útok," ich druhá päťka sa vydala dopredu , Mozyakin najprv naznačil strelu, aby potom nečakane vypálil k bližšej žrdi, Dahm sa prekvapiť nenechal a dôležitým zákrokom udržal Dánov v hre!

     
    54:59
    Na opačnej strane strieľal pekne zápästím spoza obrancu Belov, Dahm skvele reagoval a vyrazil ramenom.
     
    54:47
    Dáni v náznaku šance, Jesper Jensen obkrúžil bránu a nahrával pred bránkovisku Stormovi, ten sa tam v dobrej pozícii proti brániacim Rusom nepresadil.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 7618 divákov.
     
    53:58
    Rusi zrejme nechcú prehnane brániť, aj teraz ale vyhadzujú cez všetky čiary. Vhadzuje sa pred Bobrovskijm.
     
    53:25
    Dve zakázané uvoľnenia v podaní Ruska v krátkom slede, hra ostane pred ruskou bránou. Čaká nás veľmi zaujímavý a dramatický záver zápasu!
     
    53:01
    Hokejová paráda, Panarin ideálne nahral cez celé pásmo Šipačovovi, ten bol sám pred Dahmom, pošmykol sa a v páde strieľal do horného rohu, Dahm ešte krajšie zasiahol lapačkou!
     
    52:33
    Hra nabrala výborné tempo, Dadonov vkorčuľoval do pásma a strieľal spoza obrancu, mieril to dobre na bližšiu žrď, Dahm tam bol dobre postavený a zasiahol ramenom.
     
    51:51
    Dáni v ofenzívnej snahe, získali puk a Storm sa vydal dopredu, dostal sa však len do rohu klziska, odkiaľ ho nepustili dôrazní ruskí obrancovia.
     
    50:56
    Rusi pri puku, dá sa očakávať, že teraz znovu uvidíme ofenzívnu smršť zbornej, ktorá nechce dopustiť stratu bodov s outsiderom. Navyše sa ozýva zborový pokrik publika ,,Rossija, Rossija!"
     
    50:03
    Okamžite to mohlo byť o dva góly, v skrumáži pred dánskou bránou dorážali Šipačov i Panarin, Dahm sa roztiahol na čiare a aj so šťastím udržal puk pred ňou!
    Thomas SPELLING - 3:2

     
    49:36
    Dánsko dalo gól! Tak a je to tu, je znížené a v závere to zrejme bude poriadna dráma! V ČEZ Aréne sa netešia len Dáni, ale aj viacerí slovenskí fanúšikovia, ktorí fandia outsiderovi. THOMAS SPELLING si prebral puk na modrej čiare po nepresnej rozohrávke Rusov, mal pred sebou voľný priestor a nádherne vystrelil do ľavého vinkla, Bobrovskij naprázdno zasahoval lapačkou!
    Bez asistencie
     
    49:08
    Úvod presilovky ale Dánom nevychádza, Rusi vyhodili cez všetky čiaru a tak musí dánsky tím začínať od vlastnej brány.
     
    48:40
    Dáni majú jednu z posledných šancí na vykresanie nádeje na body! Dmitrij Kulikov inkasuje menší trest za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou, je tu dánska presilovka!
     
    48:18
    Po odrazenej strele Kulikova od zadného mantinelu chceli pred dánskou bránou dorážať Malkin aj Kuljomin, Dáni sa napokon ubránili.
     
    47:44
    Malkin sa uvoľnil na ľavom kruhu a s ľahkosťou sebe vlastnou vyslal nebezpečnú strelu, len veľmi tesne minul ľavú žrď.
     
    46:56
    Dadonov sa ešte na ľavom kruhu nepresadil, potom chcel voľný puk zasiahnuť Panarin, tiesnený len slabo poslal puk smerom na bránu, kde vyrazil pozorný Dahm.
     
    46:11
    Dáni teraz hrajú lepšie než v presilovke, pritom sily na ľade sú vyrovnané. Zamkli Rusov v pásme a od modrej čiary strieľal Oliver Lauridsen, Bobrovskij si dobre vyšiel pred bránkovisko a stlmil puk vo svojej výstroji.
     
    45:38
    Útočiť chcú aj Dáni, tí ak chcú ešte pomýšľať na body, musia v ofenzíve zabrať. Do pásme vnikol Jakobsen a strieľal z pravého kruhu, Bobrovskij na puk videl a kryl.
     
    45:10
    Rusi oslabenie zvládli, už hrajú v plnom počte a môžu sa vydať dopredu.
     
    44:34
    Dáni sa až teraz dostali do útočného pásma, od modrej čiary strieľal po ľade Madsen, Bobrovskij veľa nevidel, sklepol však betóny a strelu vyrazil.
     
    43:38
    Traja Dáni sa vydali dopredu a Lauridsen vyzval na strelu z ľavej strany Jespera Jensena, Bobrovskij sa ešte len presúval, Jensen však puk netrafil dobre a mieril vedľa ľavej žrde.
     
    43:08
    Dahm bol pri zásahu nedovolene bránený Širokovom, ten si za tento prečin proti pravidlám odsedí menší trest.
     
    43:08
    Na opačnej strane sa dopredu natlačili Rusi a Tichonov strieľal z otočky, Dahm v páde vyrazil!
     
    42:31
    Teraz to už mal Bobrovskij náročnejšie, Boedker strieľal po buly od modrej a prišiel tam ešte teč pred bránou, ruský brankár výborne zareagoval a zasiahol pri ľavej žrdi.
     
    42:26
    V prvom útoku tretej tretiny aj Dáni, Poulsenovi však puk v útočnom pásme odskočil a tak mohol zasiahnuť Bobrovskij.
     
    41:27
    Malkin aj naďalej na ľade a to takmer automaticky znamená problémy pre defenzívu Dánska, túto jeho krížnu prihrávku Kuljomin pri ľavej žrdi nezasiahol.
     
    40:47
    Malkin predviedol ďalší zo svojich skvelých herných ťahov, vyšiel si na pravý kruh a pekne mieril krížnou strelou, len tesne minul ľavú žrď!
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.

     
    Štatistiky po 2.tretine:

    Strely na bránu: 21:14
    Vylúčenia (2 min.): 3:4
    Presilové hry: 2:0
    Úspešnosť brankárov: 92,86 % – 85,71 %
     
    Druhá tretina nám priniesla nečakané zauzlenie, Dáni totiž v polovici zápasu znížili po prieniku Greena. Potom mohli vyrovnať v presilovke, ktorú nevyužili, čo Rusi potrestali gólom do šatne v presilovej hre. Zborná dnes nepredvádza veľké hokejové predstavenie, keď však potrebuje, tak zaberie a privedie dánsku obranu do problémov. Dáni dnes vyzerajú veľmi dobre a preto ich ešte neodpisujme, uvidíme, čo predvedú v tretej tretine. Tá sa začne cca o 17:51, k jej sledovaniu vás srdečne pozývam.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:42
    Tretina sa dohráva pred dánskou bránou, Rusi by radi strelili ešte jeden poisťujúci gól, Dahm a obrana však zatiaľ odolávajú.
    Jevgenij DADONOV - 3:1

     
    38:45
    Rusko dalo gól!
    Keď dnes Rusi potrebujú, tak vždy zaberajú a strieľajú dôležité góly! Aj teraz využívajú presilovku a dávajú Dánom nepríjemný gól do šatne. A bola to ďalšia nádherná kombinácia, tak typická pre zbornú. Medvedev na modrej čiare vyslal strieľanú prihrávku na stred, kde len do puku vložil čepel hokejky JEVGENIJ DADONOV a zasiahol tak umne, že puk umiestnil k žrdi do protipohybu Dahma!
    Asistencie: Jevgenij Medvedev, Maxim Chudinov
     
    38:26
    Začiatok presilovky Rusom nevyšiel, prehrali buly a Dáni vyhodili puk až do ruského obranného pásma.
     
    38:22
    Teraz si to však dánsky tím zbytočne komplikuje! Hráčska lavica inkasuje menší trest za príliš veľa hráčov na ľade, trest si odsedí Frederik Storm.
     
    38:16
    Rusi v závere tretiny znovu tlačia, radi by ešte pred odchodom do šatní vrátili náskok na rozdiel dvoch gólov. Dáni sa zatiaľ bránia dobre.
     
    37:19
    Bobrovskij vyrazil strelu Boedkera od modrej len k Madsenovi, ktorý síce dorážal z uhla, mal tam však trochu priestoru pri bližšej žrdi. Dánsky útočník volil miesto strely nahrávku, ktorá bola nepresná.
     
    36:47
    Rusi po presilovke plní chuti útočiť, Tichonov si prebral puk na modrej a razantne strieľal, mieril ale výrazne nad dánsku bránu.
     
    36:04
    Belov už na ľadovej ploche, Rusi prežili oslabenie a hrajú tak v plnom počte.
     
    35:43
    Dadonov využil zaváhanie Storma a unikol v oslabení dopredu, jeho strelu z otočky vyrazil pozorný Dahm.
     
    35:09
    Oliver Lauridsen to skúšal od modrej čiary, puk bo ešte tečovaný, Bobrovskij zareagoval a ľavým betónom vyrazil do rohu klziska.
     
    34:32
    Dáni vyhrali buly a kombinovali v pásme, z ľavého kruhu strieľal z prvej príklepom Green, Bobrovskij sa stihol presunúť a ťažkú strelu vyrazil!
     
    34:04
    Dáni si aktivitou vybojovali presilovú hru a budú môcť vyrovnať! Za podrazenie inkasuje menší trest ruský obranca Anton Belov. Presilovka začne po komerčnej prestávke.
     
    33:23
    V útočnom pásme tak Dáni, nakrátko sa tam nasťahovali, strelu Uldalla od modrej čiary vyrazil Bobrovskij svojím pravým betónom.
     
    32:28
    Rusi sa s Dánmi trápiť nechcú a tak zvýšili tempo, dvakrát sa pred bránou presadzoval Tarasenko, na jeho prihrávky však nereflektoval nikto zo spoluhráčov, Dáni puk odpálili do bezpečia.
     
    31:53
    Úspešnejší už bol Šipačov, zblízka strieľal do ľavého horného rohu, Dahm výborne zasiahol svojou lapačkou.
     
    31:32
    Chudinov dvakrát prihrával na pravý kruh Panarinovi, ten tam ale okrem dvoch nepresných prihrávok cez pásmo nedokázal vymyslieť nič zaujímavé. Rusi sa musia vracať do pásma od svojej brány.
     
    30:36
    Malkin sa uvoľnil v útočnom pásme, potom ale krížne nahrával veľmi nepresne, puk si prebral Hardt. Rusi však ostali v útoku, zatiaľ bez strely na dánsku bránu.
    Morten GREEN - 2:1

    Morten GREEN - 2:1

     
    29:35
    Dánsko dalo gól!
    Dáni ubránili ruskú presilovku a sami znižujú na rozdiel jedného gólu, ešte to tu dnes môže byť veľmi zaujímavé! Bola to veľmi šikovná akcia dánskeho dánskeho kapitána MORTENA GREENA! Ten si vyšiel spoza brány, pretlačil sa pred bránkovisko a trochu so šťastím prepasíroval puk popod pravý betón brankára!
    Asistencie: Thomas Spelling, Oliver Lauridsen
     
    28:43
    Táto ruská presilovka nebezpečná nebola, Dáni sa bez väčšej námahy ubránili a hrajú v plnom počte hráčov na ľade.
     
    27:39
    Dáni získali puk na modrej a vyhodili cez všetky čiary, ešte ostáva minúta ruskej presilovky.

     
    27:01
    Rusi rozohrali tradičný presilovkový kolotoč, Kuljomin po krížnej prihrávku strelou z prvej z ľavého kruhu bránu minul.
     
    26:43
    Rusi navyše budú môcť udrieť z presilovej hry! Na trestnú lavicu smeruje za podrazenie obranca Dánska Boedker.
     
    26:23
    Druhá tretina pripomína sústavnú ruskú presilovku, zborná Dánov zatlačila pred ich bránou. Nápor bol zakončený strelou Tichonova od modrej, Dahm puk videl a kryl vo svojej výstroji.
     
    25:21
    Parádna akcia Rusov, Mozyakin načasovanou prihrávkou cez celé pásmo vyzval do gólového zakončenia Kuljomina, ten strieľal pod brvno a presúvajúci sa Dahm fantasticky vyrazil lapačkou, to bol veľký zákrok dánskeho brankára!
     
    24:43
    Panarin teraz na ľavom kruhu príliš dlho váhal so strelou, vďaka tomu ho dokázal odzbrojiť dánsky obranca.
     
    24:03
    Pekná kombinácia ruskej tretej formácie, Plotnikov nahral ideálne do stredu na Anisimova, tomu puk pri strele skĺzol z čepele hokejky a Dahm tak zasahovať nemusel.
     
    23:07
    Kovaľčuk sa síce snažil predrať do zakončenia, jeho spoluhráč Širokov však stál v dánskom bránkovisku a tak rozhodcovia vykazujú hru do stredného pásma.
     
    22:43
    Dahm znovu parádne zasiahol lapačkou, Tichonov totiž strieľal z prvej spomedzi kruhov a dánsky brankár mu pokazil gólovú radosť parádnym semaforom!
     
    22:21
    A okamžite sa snažili ohroziť ruskú bránu, Bjorkstrand strieľal z otočky spomedzi kruhov, Bobrovskij vykopol pravým betónom.
     
    22:00
    Dáni napokon oslabenie prežili, už hrajú v plnom počte.
     
    21:30
    Rusi v pásme až teraz, Malkin to skúšal krížnou prihrávkou cez celé pásmo, Kovaľčuk však puk nezachytil.
     
    20:38
    Druhá časť hry začína ruskou presilovou hrou, zbornej však kombinácie nevychádzajú a nedokáže sa dostať do útočného pásma, začína od vlastnej brány.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Štatistiky po 1.tretine:

    Strely na bránu: 8:9
    Vylúčenia (2 min.): 2:2
    Presilové hry: 1:0
    Úspešnosť brankárov: 100 % – 75 %
     
    Prvá tretina priniesla zo začiatku vlažný hokej, potom sa však tempo zvýšilo, prišli zaujímavé situácie a dva pekné ruské góly. Zborná hrá presne to, čo potrebuje. Proti papierovému outsiderovi si vytvorila náskok, hrá pokojne a s istotou v defenzíve. Dáni sa naďalej sympaticky snažia, preto sa nechajme prekvapiť, či ešte Rusov predsa len potrápia, dvojgólová strata nie je neriešiteľná. Pri začiatku poslednej tretiny sa na vás teším od 17:04.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.

     
    20:00
    Rusi začnú druhú časť hry v presilovej hre, v úplnom závere tretiny inkasuje menší trest za držanie protihráča Nicholas Jensen.
     
    19:30
    Tarasenko manévroval s pukom v pásme, najprv vyzýval na strelu Kulikova, ten ešte posunul na pravú strelu druhému bekovi Antipinovi, ktorého príklep do stredu brány pokryl Dahm.
     
    18:56
    Medvedev už späť na ľadovej ploche, Rusi relatívne v pokoji prežili oslabenie a tretinu zrejme dohrajú v plnom počte.
     
    18:14
    Dáni chybovali v rozohrávke a stratili útočné pásmo, ostáva im už len 30 sekúnd presilovej hry.
     
    17:26
    Lauridsenova strela od modrej k brankárovi neprešla, zo spleti hráčov však vypadla až ku Kristensenovi, ktorý sa snažil dotlačiť puk za Bobrovskijho, ten vyrazil ľavým betónom.
     
    16:56
    Dáni sú za aktivitu odmenení presilovou hrou! Jevgenij Medvedev je na dve minúty vylúčený za držanie, nasleduje dánska presilovka.
    Pekná atmosféra v ČEZ Aréne
     
    16:27
    Dánsky tím je strelecky aktívny, aj teraz do pásma po pravej strane vkorčuľoval Storm a okamžite to strieľal na bránu, Bobrovskijmu nikto neclonil a tak ruský brankár s prehľadom zasiahol.
     
    15:41
    Dáni hrajú sympaticky a neustále sa snažia aj v ofenzíve, po nepresnej rozohrávke Rusov strieľal od modrej Poulsen, jeho nevýrazný pokus vyrazil Bobrovskij svojimi betónmi.
     
    14:33
    Bobrovskij musel znovu zasahovať, z pravého kruhu to strelou nad ľadom skúšal Spelling, ruský brankár vykopol puk ľavým betónom, bol to náročný zákrok do protipohybu.
     
    13:54
    Dáni sa snažili o odpoveď, zblízka strieľal vo výbornej pozícii Storm a len tesne minul ľavý horný roh ruskej brány!
    SERGEI MOZYAKIN - 2:0

     
    13:17
    Rusko dalo gól!
    Rusi už tretí raz na turnaji strieľajú papierovo slabšiemu tímu dva góly v rýchlom slede a dostávajú zápas do želaného pohodového scenára. A bola to krásna kombinácia – Malkin spoza brány našiel presnou prihrávkou medzi kruhmi SERGEJA MOZYAKINA, ktorý z prvej trafil nádherne pod brvno dánskej brány!
    Asistencie: Jevgenij Malkin
     
    12:58
    Dánov inkasovaný gól nepoložil, v útočnom pásme sa presadil Jensen a strieľal k ľavej žrdi, Bobrovskij puk vyrazil.
     
    11:51
    Puk dlho poskakoval na zadnej vonkajšej sieťke dánskej brány, Rusi ho odtiaľ vydolovali a z bezprostrednej blízkosti mohol zakončovať Anisimov, mieril len do dobre postaveného Dahma!
    Artem PANARIN - 1:0

     
    10:53
    Rusko dalo gól!
    Teraz to už Rusom vyšlo a otvárajú skóre dnešného stretnutia! Presilovú hru hrali naozaj výborne a sú odmenení gólom. Po krížnej prihrávke Dadonova strieľal z pravého kruhu ARTEMI PANARIN, puk mu sadol naozaj výborne a trafil k žrdi popri presúvajúcom sa Dahmovi!
    Asistencie: Jevgenij Dadonov, Vadim Šipačov
     
    10:43
    Jevgenij Malkin mal gól na hokejke, po vyšachovaní obrany zakončoval sám na ľavej strane, Dahm krásne zasiahol lapačkou!
     
    10:08
    Rusi v pásme, Malkin dával dvakrát krížnu prihrávku cez pásmo na strelu Kovaľčukovi, ten v jednom prípade netrafil bránu a potom jeho strelu zastavil obranca.
     
    09:46
    Dadonov si počkal na presnú prihrávku na modrú čiaru, mal náskok pred obrancami a zakončoval spred brány, Dahm síce vyrazil, Jakobsen však Dadonova hákoval, inkasuje mení trest a je tu ruská presilovka!
     
    09:21
    Zakázané uvoľnenie v podaní Dánska, hra sa presťahuje pred Dahma. Zatiaľ je to z oboch strán pomerne vlažné, Dánom to však takto vyhovuje, hrať by mali ako favorit najmä Rusi.
     
    08:59
    Šipačov a Malkin kombinovali v dánskom pásme, predovšetkým si prihrávali poza bránu, Dáni napokon ich akciu vystihli a vyhodili puk do stredného pásma.
     
    08:18
    Aj veľkým hráčom občas skĺzne puk z hokejky, stalo sa to Kovaľčukovi, keď strieľal od ľavého mantinelu a strela mu vôbec nesadla, napokon ale získal aspoň buly v útočnom pásme.
     
    07:25
    Výborná akcia Tarasenka, ruský mladík preukázal svoju rýchlosť na korčuliach a prehnal sa okolo dvoch obrancov, ocitol sa až pred bránou a tam zblízka strieľal, Dahm skvele vyrazil!

     
    06:52
    Viackrát to tu v hale len tak zahučalo po zbytočných ruských stratách puku, ktorých je na zbornú neobvykle veľa. V ofenzíve sa preto snažia aj Dáni, toto nahodenie zo stredného pásma pokryl Bobrovskij.
     
    06:23
    Lauridsen stratil puk za bránou Dánska a okamžite sa dopredu natlačila druhá ruská formácia, z medzikružia strieľal z otočky Malkin, Uldall jeho pokus zrazil na ochrannú sieť.
     
    05:29
    Ďalšia ruská strata puku vo vlastnom obrannom pásme, využil to Jakobsen a z pravej strany strieľal k bližšej žrdi, jeho nedôrazný pokus vyrazil Bobrovskij.
     
    04:58
    Rusi stratili puk v strednom pásme, zatiaľ je to z ich strany trochu nervózne. Dáni sa teda vydali dopredu, tečovaná strela Greena skončila na ochrannej sieti.
     
    04:37
    Puk až teraz mimo pásma Dánov, Belov nezachytil prihrávku na modrej a oba tímy tak môžu prestriedať.
     
    04:10
    Rusi sa nasťahovali do dánskej obrannej tretiny, od modrej čiary tam po vyhranom buly strieľal Belov, Dahm na puk videl a kryl vo svojej výstroji.
     
    04:02
    Následne Rusi predviedli druhú akciu, Mozyakin nabil na pravú stranu Dadonovovi a ten okamžite strieľal, jeho pokus zastavil obetavo Boedker.
     
    03:21
    Malkin vystihol nevydarenú strelu dánskeho obrancu na modrej čiare, puk si však hodil príliš ďaleko dopredu a tak Dahm stihol vykorčuľovať a rozohrať.
     
    02:49
    Dáni presilovku nevyužili, Rusi sa vcelku pohodlne ubránili a vylúčený Kuljomin už je späť na ľadovej ploche.
     
    02:09
    Kristensen pri strele od modrej zlomil hokejku a do protiútoku mohol ísť Plotnikov, jeho šikovnú strelu spoza obrancu vyrazil Dahm pravým betónom.
     
    01:25
    Hardt strieľal po rýchlej kombinácii spomedzi kruhov, jeho strelu z prvej vyrazil Bobrovskij ramenom, pri puku stále Dáni.
     
    00:51
    Kuljomin pri snahe o dorážku fauloval, inkasuje menší trest za hákovanie! Dáni si hneď v úvode zahrajú presilovku.
     
    00:47
    Šipačov získal puk za bránou a dával okamžite pred bránkovisko Malkinovi, jeho strelu k žrdi vytlačil skvele Dahm!
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Na ľade už oba tímy, v bielo-červených dresoch vkorčuľovali na ľadovú plochu Rusi, v červenej farebnej kombinácii mužstvo Dánska. Dámy a páni, prajem vám príjemný športový zážitok!

    Rozkorčuľovanie pred zápasom
     
    Pekný dobrý deň prajem všetkým športovým fanúšikom, MS 2015 v hokeji dnes pokračujú svojím šiestym dňom! V ostravskej ČEZ Aréne sa už o niekoľko chvíľ začne súboj medzi favorizovaným Ruskom a papierovým outsiderom z Dánska. Na tomto šampionáte o prekvapenia nie je núdza a preto sme zvedaví, či Dáni dokážu prípadne prekvapiť Rusov. Zborná sa chce rehabilitovať za prehru s USA, podporovať ju v tom bude množstvo ruských priaznivcov v ČEZ Aréne. Zatiaľ si môžete pozrieť jednotlivé zostavy, z ČEZ Arény sa vám prihlásim tesne pred začiatkom zápasu.
    Vstup do ČEZ Arény
     
    Úvodné zostavy:

    Rusko: Bobrovskij (Chudobin) – Jakovlev, Belov, Panarin, Dadonov, Šipačov – Kulikov, Antipin, Mozyakin, Malkin (A), Kuljomin – Chudinov, Medvedev (A), Plotnikov, Anisimov, Tarasenko – Mironov, Tichonov, Širokov, Kovaľčuk (C)

    Dánsko: Dahm (Galbraith) – M. Lauridsen, Kristensen, Storm, Bjorkstrand, J. Jensen (A) – Boedker, Madsen (A), Jakobsen, Hardt, N. Jensen – Uldall, O. Lauridsen, Green (C), Staal, Spelling – Starkov, Poulsen

    Rozhodca: T. Mayer (USA), T. Bjork (Švédsko) – B. Mills (Kanada), A. Semjonov (Estónsko).
     
    Vážení športoví priatelia, MS 2015 v hokeji pokračujú šiestym dňom, Rusi budú chcieť napraviť zaváhanie s USA a potrebujú sa naladiť za víťaznú vlnu! Dáni prehrali s Bielorusmi, ich nádeje na štvrťfinále klesli a zameriavajú sa skôr na boj o záchranu, kde sa im zíde každý bod.

    Rusi prvé dva zápasy zvládli vo veľkom štýle, keď papierovo slabších súperov Nórsko a Slovinsko pomerne jednoznačne zdolali. Problém prišiel proti Američanom, ktorí Rusov herne predčili a zaslúžene vyhrali. Tréner Znaroks z toho po zápase veľkú tragédiu nerobil: ,,Nikdy nie je dobré prehrať, navyše ešte s USA. Turnaj sa však ešte len začína, stále hľadáme ideálne zloženie formácií a prehra pre nás nie je žiadna katastrofa," povedal ruský tréner po zápase s USA. V ruskom tíme sú na čele produktivity v zástupe hviezd trochu prekvapivo Jevgenij Dadonov so 6 bodmi (2+4). Rusi zatiaľ majú slabinu v bráne, brankárska jednotka Sergej Bobrovskij chytá s úspešnosťou zákrokov 86,84 %, Konstantin Barulin chytal proti Slovincom s úspešnosťou 88 %.

    Sumár doterajších zápasov Ruska na MS 2015:
    Rusko – Nórsko 6:2 (4:0, 2:2, 0:0) – góly Šipačov, Anisimov, Zaripov, Tichonov, Chudinov, Panarin
    Rusko – Slovinsko 5:3 (3:0, 1:2, 1:1) – góly Dadonov 2, Kovaľčuk, Kuljomin, Šipačov
    Rusko – USA 2:4 (0:1, 1:1, 1:2) – góly Belov, Plotnikov

    Rusom vypadol zo zostavy pre otras mozgu výborný útočník Danis Zaripov, to bude pre nich určite veľké oslabenie. Zostava v poslednom zápase s USA bola nasledovná:
    Bobrovskij (Barulin) – Jakovlev, Medvedev (A), Mozyakin, Malkin (A), Kuljomin – Kulikov, Antipin, Plotnikov, Anisimov, Kovaľčuk (C) – Chudinov, Belov, Panarin, Dadonov, Šipačov – Tichonov, Širokov, Tarasenko, Mironov

    Dáni v úvode zaskočili našich hokejistov a získali cenný bod, siahali aj po dvoch bodoch v samostatných nájazdoch. Potom však jednoznačne prehrali s Fínmi a po vydarenej prvej tretine stratili zápas s Bielorusmi a vysoko prehrali. Štvrťfinále sa im tým pádom výrazne vzdialilo, kľúčové pre nich budú zápasy s Nórskom a Slovinskom, i keď sa im samozrejme zíde každý bod. Ich najproduktívnejšími hráči sú s dvomi bodmi zhodne Madsen a Hardt. V štatistike +/- majú plusové body len Madsen, Hardt a Jakobsen.

    Sumár doterajších zápasov Dánska na MS 2015:
    Slovensko – Dánsko 4:3 (0:0, 0:1, 3:2 – 0:0, 1:0) – góly Bjorkstrand, Hardt, Nielsen
    Dánsko – Fínsko 0:3 (0:0, 0:3, 0:0)
    Dánsko – Bielorusko 1:5 (1:0, 0:3, 0:2) – gól Jakobsen

    Zostava Dánska zo zápasu proti Bielorusku:
    Galbraith (Dahm) – Nielsen, O. Lauridsen, Kristensen, J. B. Jensen, Ma. Bödker, M. Lauridsen, Uldall – Madsen, Jakobsen, Hardt – Storm, J. Jensen, Björkstrand – Green, Spelling, Poulsen – Starkov, K. Staal, Poulsen – Hansen

    Tabuľkaskupiny B po piatich hracích dňoch:

    1. USA 3 3 0 0 0 11:4 9 bodov
    2. Slovensko 3 1 2 0 0 9:5 7 bodov
    3. Bielorusko 3 2 0 1 0 10:5 7 bodov
    4. Rusko 3 2 0 0 1 13:9 6 bodov
    5. Fínsko 3 2 0 0 1 9:5 6 bodov
    6. Dánsko 3 0 0 1 2 4:12 1 bod
    7. Slovinsko 3 0 0 0 3 6:12 0 bodov
    8. Nórsko 3 0 0 0 3 3:13 0 bodov

    Jasným favoritom zápasu sú Rusi, ktorí sa chcú vrátiť na víťaznú vlnu a potrebujú znovu dokázať svoju veľkú silu. Možno hrozí aj to, že Dánom uštedria svoj typický výprask vo chvíľach, kedy chcú odčiniť predchádzajúci nevydarený duel. Dáni určite nedajú zbornej nič zadarmo, môžeme sa teda tešiť na zaujímavý zápas. Zápasom vás priamo z Ostravy v stredu od 16:15 prevedie Tomáš Schügerl.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:15.

    Góly a asistencie: 11. Panarin (Dadonov, Šipačov), 14. Mozyakin (Malkin), 39. Dadonov (Medvedev, Chudinov), 58. Mozyakin (Kuljomin, Malkin), 58. Tarasenko (Antipin, Plotnikov) – 30. Green (Spelling, Lauridsen), 50. Spelling


    Rusko: Bobrovskij (Chudobin) – Jakovlev, Belov, Panarin, Dadonov, Šipačov – Kulikov, Antipin, Mozyakin, Malkin (A), Kuljomin – Chudinov, Medvedev (A), Plotnikov, Anisimov, Tarasenko – Mironov, Tichonov, Širokov, Kovaľčuk (C)
    Dánsko: Dahm (Galbraith) – M. Lauridsen, Kristensen, Storm, Bjorkstrand, J. Jensen (A) – Boedker, Madsen (A), Jakobsen, Hardt, N. Jensen – Uldall, O. Lauridsen, Green (C), Staal, Spelling – Starkov, Poulsen

    Rozhodca: T. Mayer (USA), T. Bjork (Švédsko) – B. Mills (Kanada), A. Semjonov (Estónsko)

    Diváci: 7618