Slovensko – Slovinsko 3:1 (kon.) | Rusko – Dánsko 5:2 (kon.) | Švajčiarsko – Lotyšsko 1:2 (po pr.)
Slovensko – Nórsko 2:3 (kon.) | Švédsko – Kanada 4:6 (kon.)
koniec po predl.
Švajčiarsko
1:2 (0:0, 0:1, 1:0 - 0:1)
Lotyšsko
Streda 06.05.2015, 16:15 • O2 Aréna, Praha • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Na záver zaujímavého zápasu sme sa dočkali učebnicovej útočnej akcie, po ktorej rozhodol lotyšský kapitán Daugavinš o osude celého stretnutie.

    Z mojej strany je to na dnes všetko. Rozhodne však nezabudnite, že už za pár desiatok minút sa v Ostrave opäť predstaví slovenská reprezentácia. Zo zápasu našich chlapcov s Nórskom, samozrejme, prinesieme online prenos.

    Ďakujem vám za pozornosť a želám ešte pekný zvyšok dňa v spoločnosti majstrovstiev sveta a portálu onlajny.eu! (18:42:59)
     
    Koniec zápasu.
    Kaspar DAUGAVINŠ - 1:2

     
    63:19
    Lotyšsko dalo gól!
    Švajčiari v ofenzíve vôbec nepochodili, po ich prepadnutí na útočnej modrej, vyrazili do kontry dvaja naštartovaní lotyšský hokejisti, ktorí predviedli vskutku fenomenálnu akciu! KASPAR DAUGAVINŠ peknou zadovkou prenechal puk Laurisovi Darzinšovi, ktorý cez pomotaných zadákov Švajčiarska vrátil ideálne načasovanou prihrávkou čierne čudo na hokeju Daugavinša a ten už pred prázdnou bránou nedopustil žiadne komplikácie! Asistencia: Lauris Darzinš.
     
    63:00
    Potom, čo Švajčiari v úvode predĺženie prečkali bez ujmy oslabenie, by radi niečo vymysleli aj smerom dopredu.
     
    62:00
    Glen Hanlon využil možnosť vziať si oddychový čas.
     
    61:00
    Práve Darzinš sa dostal v závere tejto početnej prevahy ešte ku jednej bombe, na ktorú bol už prikrátky aj Berra, no tečovaný puk nakoniec len zazvonil o tyčku!
     
    60:15
    Darzinš sa ako pravák dobre oprel z prvej do puku, Reto Berra predviedol, že má rýchly betón!
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Švajčiari v tretej tretine a špeciálne v jej závere vyvinuli obrovskú snahu vyrovnať, za čo boli nakoniec odmenený presným zásahom Matthiasa Biebera, ktorý dostal puk za Masalskisa aj za obrovského prispenie zhody okolností, no šťastie, ako sa hovorí, praje pripraveným.

    Lotyši vstúpia do predĺženie s minútovou presilovou hrou. Vzhľadom na to, že sa už bude hrať vo formáte 4 na 3, to môže byť ešte poriadne zaujímavé.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:40
    Švajčiarom sa zatiaľ v oslabení darí veľmi dobre a presilovkovú formáciu súpera sa im darí držať na dištanc.
     
    59:01
    Eric Blum – menší trest za vyhodenie puku.
    Matthias BIEBER - 1:1

     
    58:09
    Švajčiarsko dalo gól!
    Helvétom sa predsa len napokon podarilo vyrovnať! Lotyšom vsadenie na úpornú defenzívu v záverečných minútach tretej tretiny nevyšlo, a tak sa zrejme bude predlžovať! V skrumáži pred Masalskisom, ktorá plynula z viacerých dorážok, sa najlepšie zorientoval MATTHIAS BIEBER. Ten aj za veľkej pomoci šťasteny a lotyšského obrancu Spruktsa pretlačil puk do siete!
     
    57:10
    Ešte pred vhadzovaním v útočnej tretiny si vzal lotyšský kouč oddychový čas. Čoskoro možno očakávať, že Glen Hanlon sa bude snažiť zosilnieť tlak svojho tímu, odvolaním brankára Berru.
     
    56:44
    To najlepšie, čo majú Švajčiari k dispozícii, sa snaží v útočnom pásme vymyslieť. Zatiaľ je však z toho v podaní reprezentantov helvétskeho kríža len také otĺkanie okolo mantinelov.
     
    56:00
    Lotyši sa bránia zubami-nechtami a neštítia sa ani zakázaného uvoľnenia.
     
    55:25
    Pred bránkoviskom Lotyšska sa strhla obrovská mela. Puk tam tancoval pred gólmanom Masalskisom, ktorý vytiahol opäť jeden skvelý zákrok betónom proti dorážke obrancu Streita. Ten už sa takisto snaží čo najviac podporovať ofenzívu svojho tímu, no v top šanci stroskotal!
     
    54:40
    Josi vzal prechod cez útočné pásmo na svoje plecia, zvládol to, no horšie ho zvládli už jeho spoluhráči, ktorí prenikli cez modrú čiaru skôr ako puk.
     
    54:00
    Ambühl predviedol takmer dokonalú individuálnu akciu, ktorej chýbalo už len gólové zakončenie. To neprišlo, Masalskis si stále drží svoju neprekonateľnosť!
     
    53:00
    V akcii štvrtá formácia Lotyšov, ktorá odviedla počas svojho striedania na ľade výbornú prácu, keď dvojica Saulietis a Berzinš podržala puk v obrannom pásme Švajčiarska.
     
    52:00
    Masalskis čelil jednoduchšej strele, proti ktorej predviedol istý zákrok. Najjagavejšia hviezda dnešného zápasu sa rozhodla prerušiť hru a ukľudniť tak situáciu.
     
    51:00
    Švajčiarom sa časová porcia zostávajúca do konca tretej tretiny ukrajuje mimoriadne rýchlo.
     
    50:00
    Po zakázanom uvoľnení Švajčiarov si môže lotyšský tím a predovšetkým jeho brankársky líder Edgars Masalskis aspoň na chvíľku vydýchnuť, keďže sa všetko sťahuje na opačnú stranu klziska.
     
    49:30
    Edgarsovi Masalskisovi puk vypadol, no lotyšský brankár nad ním aj napriek tomu nestratil kontrolu a včas vtlačil svoj ľavý betón k tyčke, čím zamedzil presnému zakončeniu dorážajúceho Ambühla!
     
    48:35
    Nádeje Švajčiarov na bodový zisk z dnešného duelu mohli byť možno definitívne pochované. Svoj tím však dobrým zákrokom podržal Reto Berra, ktorý vychytal Mikelisa Redlihsa!
     
    47:40
    Kevin Fiala sa na modrej čiare vlastného tímu dostal do veľkého podčíslenia, no dokázal si puk podržať a posunúť ho do ľavého krídla. Švajčiari tak môžu útočiť.
     
    46:00
    Z črtajúceho sa proti-útoku Lotyšov síce napokon nebolo nič, no tímu, ktorý vedie, postačilo aj to, že nazbieral v útočnom pásme nejaké tie sekundičky.
     
    44:41
    Využiť presilovú hru na strelenie gólu sa márne snažili aj Lotyši, ktorí početnú prevahu nevyužili prakticky na nič.
     
    44:00
    V týchto momentoch sa hra dosť kúskuje. Po vhadzovaní v útočnej tretine Švajčiarov sa pískalo postavenie mimo hry, po ktorom bude buly pre zmenu v strednom pásme.
     
    43:30
    Lotyšskí hokejisti si zahrajú presilovku po dlhšej odmlke. Aj v nej sa musia mať na pozore, pretože Švajčiari vyrazili v trojici do brejku aj vo vlastnom oslabení.
     
    42:41
    Hráčska lavica Švajčiarska – menší trest za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche.
     
    42:00
    Suri vymyslel dobrú prihrávku z ľavej strany. Lotyšská defenzíva si ale nebezpečné pozície dokázala dobre pokryť.
     
    41:00
    V tretej tretine možno očakávať, že sa ešte väčšmi bude hrať najmä na lotyšskej polovici ľadovej plochy.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.

    Absolutně šťastná #iihfworlds #Vaness&Bobek

    Fotka zveřejněná uživatelem Lucie Strouhová (@luciestrouhova),


     
    Prostredná tretina priniesla presný zásah Andrisa Džerinša, po ktorom sa Švajčiari poriadne zahryzli do svojho súpera. V snahe vyrovnať si reprezentanti krajiny helvétskeho kríža vypracovali niekoľko sľubných príležitosti, no v každej stroskotali na skvelo chytajúcom Edgarsovi Masalskisovi, ktorý je doposiaľ jednoznačným hrdinom celého stretnutia. Lotyši sa sústredia predovšetkým na bránenie a darí sa im odolávať aj častým presilovkám súpera.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:50
    Švajčiari mohli do kabín odchádzať ešte podstatne smutnejší. Desať sekúnd pred koncom prostrednej časti hry to totiž mohlo byť už 2:0! Skvelú robotu odviedol z pohľadu defenzívy Helbling, ktorý nedovolil Laurinsovi Darzinšovi zakončenie do prázdnej brány po prečíslení, ktoré viedol zatiaľ jediný úspešný strelec zápasu Džerinš!
     
    39:00
    Začala sa posledná minúta prostrednej tretiny.
     
    37:44
    Efektivita využívania presiloviek je niečím, čo môže Švajčiarov vyjsť v dnešnom zápase ešte veľmi, veľmi draho.
     
    37:00
    Suri z hranice bránkovej čiary posunul puk pred odkrytú časť bránky Grossmanovi. Ten v tisíc percentnej šanci nepochodil a opäť len nechal vyniknúť Edgarsovi Masalskisovi, ktorý predviedol k svojej pravej žrdi doslova tigrí skok a puk fantastickým spôsobom zastavil! Jednoznačne jeden z najkrajších brankárskych zákrokov doterajšieho priebehu majstrovstiev!
     
    36:30
    Tlak Švajčiarov s pribúdajúcim časom neustále zosilnieva. Lotyši to zatiaľ zvládajú všetko ustáť.
     
    35:44
    Oskars Cibulskis – menší trest za hákovanie.
     
    35:43
    Neskutočné, čo Švajčiari dokázali spáliť. Almond sa rútil sám na Masalskisa, nasadil aj k forhendovému blafáku, no namiesto pokusu zasunúť puk do siete, ešte hľadal zbytočnou prihrávkou svojho spoluhráča, ktorý na túto variantu nebol vôbec pripravený a z obrovskej možnosti tak nakoniec nebolo nič!
     
    34:24
    Švajčiari sa stoj čo stoj chcú dostať k vyrovnaniu, čo otvára pre Lotyšov okienka na rýchle brejky. Jedno také mohlo nastať práve teraz, no z prečíslenia Lotyšov nakoniec vzišlo.
     
    33:25
    Počas prenechávania si pukov sa v útočnom pásme ocitli po súbojoch na ľade dvaja lotyšskí hokejisti. Ani jeden však cudzím zavinením, a tak sa nepíska.
     
    32:27
    Švajčiarski hokejisti zahrali poslednú presilovku vo veľmi dobrom tempe, Lotyšov točili v ich tretine prakticky celé dve minúty a svoj tlak korunovali príklepom Damiana Brunnera. Ten to mieril do protiľahlého vinkľa, no proti vyrovnaniu bol Edgars Masalskis a jeho exkluzívny semafor!
     
    31:27
    Edgars Masalkis sa na dnešný zápas musel fantasticky vyspať, pretože chytá v obrovskej pohode, čo potvrdil aj úspešným zákrokom proti nebezpečnému teču!
     
    30:27
    Mimoriadne kuriózne vylúčenie na strane Lotyšov. Priznám sa, že som z opakovaného záveru nevylúštil, za čo si vlastne išiel Krišjanis Redlihs sadnúť na lavicu hanby. Každopádne, Švajčiarov čaká ďalšia presilovka.
     
    29:07
    Švajčiari sa márne snažili o nájdenie receptu na prekonanie Masalskisa aj počas práve skončenej početnej výhody.
     
    28:07
    Hollenstein svojou veľmi zlou prihrávkou vyhnal Švajčiarov z útočnej tretiny. Ku cti mu však slúži, že svoju chybu napravil skvelým návratom, ktorým nedovolil Lotyšom nebezpečnejší proti-útok.
     
    27:07
    Lauris Darzinš – menší trest za podrazenie.
     
    26:15
    Kevin Fiala naplno preukázal, že je právom považovaný za obrovitánsky talent nielen švajčiarskeho, ale i svetového hokeja, keď krásnou prihrávkou spoza brány vyzval vyrovnať Almonda, ktorý si však v tutovej šanci vylámal zuby na famóznom zákroku Masalskisa, ktorý smerujúci do svojej brány vykopol do bezpečia ľavou korčuľou!
     
    25:18
    Za súčasného stavu sa v hľadisku O2 Arény výraznejšie pripomínajú aj prítomní lotyšskí fanúšikovia.
    Andris DŽERINŠ - 0:1

     
    24:18
    Lotyšsko dalo gól!
    Švajčiari v útočnom pásme totálne prepadli, za čo ich stihol krutý trest. Lotyši sa dostali do bleskurýchlej kontry, ktorú potiahol z ľavého krídla ANDIS DŽERINŠ. Tomu sa tam na prihrávku núkala ešte dvojica protihráčov, Džerinš sa rozhodol zobrať to na seba, potiahol si puk ešte viac na os a krásne umiestnenou strelou, po ktorej sa puk otrel o ľavú tyč Berrovej svätyne, prekonal Reta Berru! Asistencie: Laurins Darzinš, Krišjanis Redlihs.
     
    23:15
    Jindrašis posielal od mantinelu puk medzi kruhy Redlihsovi, ten to mal ale na dlhú hokejku a prihrávku svojho spoluhráča nestačil spracovať.
     
    22:40
    Saulietis mal dobrú rýchlosť, pri nahodenom puku bol za bránou Švajčiarov ako prvý, no následne trošku stratil rovnováhu a od puku bol poľahky odstavený.
     
    22:00
    Tratia formácia krajiny helvétskeho kríža sa síce usadila do útočnej tretiny, no zatiaľ sa jej nedarí puk odlepiť od mantinelov. Z takéhoto jalového tlaku nemôže Edgarsovi Masalskisovi hroziť žiadne nebezpečenstvo.
     
    21:18
    Andris Džerinš sa z medzikružia poriadne tvrdo oprel do puku. Ten sa počas letu ešte mierne vyklonil zo svojej dráhy a zasiahol Reta Berru do masky. Hra tak je zákonite prerušená.
     
    21:00
    Prvá minúta prostrednej tretiny sa nesie v znamení veľkého boja o stredné pásmo, ktoré oba tímy veľmi pozorne bránia a zahusťujú.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Po prvej tretine je v O2 Aréne skóre nerozhodné. Otváracia dvadsať-minútovka nepriniesla ani jeden gól, no šance naň mali oba tímy. Zo vzájomných súbojov so zakončovateľmi však zatiaľ lepšie vychádzajú brankári. Smerom dopredu boli aktívnejší švajčiarski hokejisti, o čom svedčí aj pomer striel.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:50
    Švajčiari sa ešte v záverečnej minúte tretiny snažili zaútočiť. Lotyši ich však pozornou defenzívou nepustili absolútne k ničomu.
     
    19:00
    Začala sa posledná minúta prvej tretiny.
     
    18:30
    Švajčiari mohli ísť po vyhratom buly v trojici do prečíslenie, z ktorého však vzišlo zásluhou výborného návratu Lotyšov do defenzívy.
     
    17:30
    Berra sa vrhol na puk, čím prerušil hru. Tá bude pokračovať vhadzovaním po ľavici švajčiarskeho brankára.
     
    17:00
    Lauris Darzinš sa ocitol po prečíslení 4 proti 3 vo výbornej príležitosti. Nie práve šťastným riešením situácie sa však sám z výhodného postavenia vytlačil a svojou strelou Berru vážnejšie nevystrašil.
     
    16:00
    Helvéti sa pri zakladaní útoky dopustili chyby, po ktorej sa puku v ich obrannej tretine ujalo lotyšské mužstvo. To sa dva krát pokúsilo hodiť to do bránkoviska, no Reto Berra zakročiť nemusel.
     
    14:50
    Zverenci Slovákom dobre známeho trénera Glena Hanlona štartujú svoju akciu spoza vlastného brankára Berru.
     
    13:50
    Po reklamnej pauze sa pokračuje vhadzovaním v strednom pásme. Pohľad na štatistiky prezrádza, že Švajčiari sú, čo sa týka streľby, takmer dvojnásobne aktívnejší.
     
    12:52
    Švajčiarom druhá presilovka vôbec nevyšla, lotyšský kapitán Daugavinš sa po dvoch minútach strávených na trestnej lavici vrátil na ľadovú plochu.
     
    12:04
    Masalskis preukázal dobré čítanie hry a svojim protihráčom pomohol umným vložením hokejky do súperovej prihrávky dostať puk von z obranného pásma.
     
    11:20
    Švajčiarske posúvanie pukov sa rozhodol ukončiť strelou od modrej Streit. Jeho pokus síce smeroval na bránu, Masalskisovi ale nik neclonil vo výhľade, a tak lotyšský brankár puk poľahky ukryl do svojej moci.
     
    10:52
    Kaspars Daugavinš – menší trest za nedovolené bránenie.
     
    10:00
    Berzinš vnikol do útočnej tretiny, mal dobre našliapnuté, no pokus o zakončenie skrz švajčiarskeho obrancu mu nevyšiel podľa predstáv.
     
    08:47
    Oba tímy si vyskúšali hru v početnej prevahe i v oslabení. Skóre ostáva v polovici úvodnej tretiny nezmenené.
     
    07:47
    Sprukts na seba naviazal trojicu švajčiarskych hráčov a z ťažkej pozície dokázal vykúzliť nádhernú zadovku do priestoru medzi kruhmi na Redlihsa. Ten však v ideálnej streleckej parkete mierne zaváhal a Berra nemal s likvidáciou jeho zakončenia žiadne vážnejšie starosti!
     
    06:48
    Timo Helbling dáva svojim faulom možnosť zahrať si v početnej prevahe aj lotyšskému tímu.
     
    06:30
    Hoci sú už Lotyši na ľade opäť v pätici, pobyt Švajčiarov v ich obrannej tretine stále pokračuje.
     
    05:45
    Masalskis musel byť opäť v plnej permanencii po dobrej kombinácii Švajčiarov. Z tej plynula dorážková parketa pre Suriho, ktorý z bezprostrednej blízkosti puk cez lotyšského gólmana do siete pretlačiť nedokázal!
     
    05:00
    Lotyši sa vo vlastnom oslabení dostali do zaujímavej kontry, na ktorej konci bol výborný zákrok Berru.
     
    04:14
    Andris Džerinš – menší trest za hru s vysokou hokejkou.
     
    02:40
    Na druhej strane vystrčili rohy aj lotyšský útočníci. Po strele jedného z nich však Berra zasahovať nemusel, pretože puk skončil len na zadnom mantineli.
     
    01:45
    Švajčiari mohli zo svojej úvodnej aktivity vyťažiť otvárací gól stretnutia! Na hokejke ho mal Damien Brunner, ktorý si na útočnej modrej čiare prebral skvelo načasovanú prihrávku a rútil sa sám na lotyšskú bránu. Švajčiarsky kanonier sa rozhodol pre bekhendový blafák, no Masalskis predviedol ukážkový zákrok hokejkou!
     
    01:20
    Po zakázanom uvoľnení sa všetko sťahuje do obrannej tretiny lotyšského mančaftu, ktorý je v zápise o stretnutí vedený ako hosťujúci celok.
     
    00:30
    Prvá švajčiarska formácia roztočila v obrannom pásme Lotyšov menší kolotoč, z ktorého však nakoniec nevzišlo žiadne ohrozenie Masalskisovej svätyne.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Švajčiarsko: Berra (Genoni) – Geering, Streit – Fiala, Suri, Almond – Blum, Josi – Ambühl, Bodenmann, Bieber – Helbling, Grossmann – Hollenstein, Romy, Brunner – Kukan – Weiser, Walker, Trachsler, Schäppi.

    Lotyšsko: Masalskis (Mustukovs) – Redlihs, Jerofejevs – Sprukts, Redlihs, Indrašis – Sotnieks, Galvinš – Darzinš, Daugavinš, Džerinš – Širokovs, Cibulskis – Abols, Cipulis, Bukarts – Jass – Saulietis, Berzinš, Bajaruns, Skvorcovs.

    Rozhodca: Sidorenko, Šindler – Lazarev, Kilian..
     
    LOTYŠSKO
    Lotyši by mali byť najväčším konkurentom Švajčiarov v boji o štvrťfinále, hoci doposiaľ nemajú po troch zápasoch na konte ani jeden bod. Ich program bol ale úplne odlišný, Lotyši najprv narazili na hviezdnu Kanadu, ktorej podľahli 1:6, následne čelili Čechom, ktorých potrápili, no aj napriek tomu prehrali 2:4. V pondelok nastúpili na zápas proti Švédom, od ktorých inkasovali debakel 1:8. Z neho sa musia hráči vyspať a poriadne namotivovať na stretnutie s Helvétmi. Pre Lotyšsko sa turnaj začína až teraz, ak proti ďalším hrateľným súperom zvíťazia, mohli by sa dostať do štvrťfinále.

    Lotyši majú káder zložený hlavne z hráčov KHL. V bránke sa strieda Masalskis s Mustukovsom, jednotkou by ale mal byť v dôležitých stretnutiach Masalskis. Základ defenzívy tvoria hráči z Dinama Riga, nechýba Krisjanis Redlihs, Oskars Cibulskis, či Kristaps Sotnieks. Vo veľmi skúsenej obrane nájdeme aj Janisa Andersonsa, ktorý hrával v Dukle Trenčín. Lotyši patria medzi šikovné mužstvá čo sa týka ofenzívy. K lídrom patrí určite hráč so skúsenosťami aj z NHL – Kaspars Daugavins, taktiež Mikelis Redlihs, dobrú sezónu mal v KHL aj Lauris Darzins.

    Nominácia Lotyšska:
    brankári: Edgars Masalskis (Dinamo Riga/KHL, Ambri-Piotta, Švajč.), Janis Kalninš (Dunaújvárosi Acélbikák, Maď./MOL), Ervins Muštukovs (Aalborg, Dán.)
    obrancovia: Krišjanis Redlihs, Oskars Cibulskis, Aleksandrs Jerofejevs, Kristaps Sotnieks (všetci Dinamo Riga/KHL), Guntis Galvinš (HC Bolzano, Tal./EBEL), Maksims Širokovs (Red Ice, Švajč./NLB), Renars Demiters (HK Astana, Kaz.), Maris Jass (HK Nitra/SR, HC Orli Znojmo, ČR/EBEL)
    útočníci: Mikelis Redlihs, Lauris Darzinš, Andris Džerinš, Kaspars Saulietis, Martinš Cipulis, Miks Indrašis, Roberts Bukarts, Gunars Skvorcovs (všetci Dinamo Riga/KHL), Rodrigo Abols (HK Riga), Janis Sprukts (Fribourg-Gotteron, Švajč.), Kaspars Daugavinš (Dinamo Moskva/KHL), Armands Berzinš (Val Pusteria, Tal.), Koba Jass (Bílí Tygři Liberec, ČR), Lauris Bajaruns (Rungsted, Dán.), Nikita Jevpalovs (Blainville-Boisbriand Armada, QMJHL)
     
    ŠVAJČIARSKO
    Švajčiari patria medzi ašpirantov na postup do štvrťfinále, lenže svojimi výkonmi doposiaľ veľmi neoslnili a bude zaujímavé sledovať, aké výkony budú predvádzať v ďalších stretnutiach. Švajčiari na úvod turnaja podľahli prekvapivo Rakúšanom 3:4 po nájazdoch. Potom ich čakali zápasy s Francúzmi a Nemcami. V oboch prípadoch to boli dramatické zápasy. S Francúzskom sa zrodila výhra Švajčiarov 3:1 a v nudnom zápase aj víťazstvo 1:0 nad Nemeckom. Švajčiarov ešte čaká zápas s Lotyšmi a potom náročné boje proti Čechom, Kanade a Švédsku. V tabuľke sú Švajčiari aktuálne na treťom mieste so ziskom 7 bodov.

    Jednotkou v bránke Helvétov je Reto Berra, brankár Colorada Avalanche. V obrane disponujú Švajčiari dvojicou z NHL – Markom Streitom a Romanom Josim. Zbytok hráčov hráva v domácej súťaži. V NLA pôsobí aj takmer celý útok, výnimkou je len Kevin Fiala, útočník s českými koreňmi, ktorý patrí medzi najväčšie talenty švajčiarskeho hokeja, má len 18 a snaží sa presadiť v AHL, dovedna už odohral jeden zápas za Nashville v NHL. V ofenzíve nechýbajú tradičné mená ako Andres Ambühl, Reto Suri, alebo tiež bývalý útočník Detroitu Damien Brunner.

    Nominácia Švajčiarska:
    brankári: Reto Berra (Colorado Avalanche/NHL), Leonardo Genoni (HC Davos), Daniel Manzato (HC Lugano)
    obrancovia: Roman Josi (Nashville Predators/NHL), Mark Streit (Philadelphia Flyers/NHL), Eric Blum (SC Bern), Felicien Du Bois (HC Davos), Patrick Geering (ZSC Lions), Robin Grossmann (EV Zug), Timo Helbling (HC Fribourg-Gottéron), Dean Kukan (Lulea HF, Švéd.), Romain Loeffel (Servette Ženeva)
    útočníci: Kevin Fiala (Nashville Predators/NHL, Milwaukee Admirals/AHL, HV 71/Švéd.), Cody Almond, Kevin Romy (obaja Servette Ženeva), Andres Ambühl, Dino Wieser (obaja HC Davos), Matthias Bieber, Simon Bodenmann, Denis Hollenstein (všetci Kloten Flyers), Damien Brunner, Julian Walker (obaja HC Lugano), Gaëtan Haas (EHC Biel), Thomas Rüfenacht, Tristan Scherwey (obaja SC Bern), Reto Schäppi, Morris Trachsler (obaja ZSC Lions), Reto Suri (EV Zug)
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:15.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 59. Matthias Bieber – 25. Andris Džerinš (Laurins Darzinš, Krišjanis Redlihs), 64. Kaspar Daugavinš (Laurins Darzinš)


    Švajčiarsko: Berra (Genoni) – Geering, Streit – Fiala, Suri, Almond – Blum, Josi – Ambühl, Bodenmann, Bieber – Helbling, Grossmann – Hollenstein, Romy, Brunner – Kukan – Weiser, Walker, Trachsler, Schäppi.
    Lotyšsko: Masalskis (Mustukovs) – Redlihs, Jerofejevs – Sprukts, Redlihs, Indrašis – Sotnieks, Galvinš – Darzinš, Daugavinš, Džerinš – Širokovs, Cibulskis – Abols, Cipulis, Bukarts – Jass – Saulietis, Berzinš, Bajaruns, Skvorcovs.

    Rozhodca: Sidorenko, Šindler – Lazarev, Kilian.