Dortmund – Frankfurt 2:0 (kon.) | Hannover – Hoffenheim 1:2 (kon.) | Stuttgart – Freiburg 2:2 (kon.)
Hamburger – Augsburg 3:2 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Leverkusen 1:1 (kon.) | Bayern – Hertha 1:0 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
1:0 (0:0)
Hertha BSC
Sobota 25.04.2015, 18:30 • Allianz Arena, München • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    89
    Schweinsteigerovi po návrate do zostavy futbal evidentne chutí. Nemecký stredopoliar sa v šestnástke uvoľnil krásnou kľučkou, no druhú gólovú oslavu v zápase mu prekazil skvelým zákrokom Burchert!
    Bastian SCHWEINSTEIGER - 1:0
     
    80
    Bayern dal gól! Do tretice to už Bavorom vyšlo. Tretej veľkej šancu Bayernu v krátkom časovom slede už Hertha nebola schopná odolať. BASTIAN SCHWEINSTEIGER ostal v pokutovom území úplne voľný, dostal spätnú prihrávku z pravej strany a krásne umiestnenou technickou strelou nedal Burchertovi najmenšiu šancu reagovať!
     
    79
    Hertha teraz mala obrovitánske kusisko šťastia! Hlavička Bastiana Schweinsteigera už prekonala i Burcherta, no skončila len na ľavej žrdi!
     
    77
    Bayern mal najväčšiu šancu na strhnutie vedenia na svoju stranu v celom zápase! Robert Lewandowski predviedol ukážkový výskok, výbornú hlavičku, no na prekonanie Burcherta, ktorý vytiahol skvelý zákrok, to nestačilo!
     
    75
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Mario Götze, prichádza Claudio Pizarro.
     
    73
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Valentin Stocker, prichádza Jens Hegeler.
     
    67
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Thomas Müller, prichádza Thiago Alcântara.
     
    66
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Salomon Kalou, prichádza Marcel N'Djeng.
     
    63
    Burchert odvážne vybehol zo svojej svätyne a včasným sklzom dokázal zahasiť črtajúci sa požiar, ktorý mohol pre Herthu spôsobiť Kurt!
     
    62
    Žltú kartu dostáva Salomon Kalou (Hertha BSC).
     
    55
    Po fenomenálnej kolmici a jednoduchom prekonaní bavorskej defenzívy sa Nico Schulz dostal z ničoho nič do samostatného nájazdu. Zoči-voči Manuelovi Neuerovi však neuspel. Z prejavu hosťujúceho útočníka sa dalo vyčítať, že do posledného momentu nevedel, pre akú variantu zakončenia sa rozhodnúť. Napokon sa snažil Schulz Neuera obstreliť ľavačkou, no jednotka Bayernu ukázala svoj výborný reflex!
     
    46
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Gianluca Gaudino, prichádza Sinan Kurt.
     
    14
    Thomas Müller dokázal hlavičkovať aj z mimoriadne ťažkej pozície, keď bol otočený chrbtom k bráne a na chrbte mal protihráča. A nutno povedať, že to nebol rozhodne márny pokus, pretože lopta minula Burchertovu svätyňu len o niekoľko čísiel.
     
    9
    Nico Schulz poslal do pokutového územia Bayernu nádhernú loptu, ktorú sa ale Stockerovi na zadnej žrdi nepodarilo usmerniť do siete! Ďalšia veľmi pekná akcia Herthy a v priebehu úvodnej desať-minútovky druhý varovný prst pre defenzívu Mníchovčanov.
     
    3
    Plattenhardt pekne zrýchlil na ľavom krídle, odkiaľ poslal do pokutového územia nebezpečný center po zemi, ktorý si Dante takmer zrazil do vlastnej brány! Nakoniec sa trepotala bočná sieť svätyne Manuela Neuera.

    Michal Bakoš

    Góly: 80. Schweinsteiger

    Karty:   62. Kalou (HER)


    Bayern Mníchov: Neuer – Dante, J. Boateng, Lahm – Gaudino (46. Kurt), Rode, Schweinsteiger, Weiser, Götze (75. C. Pizarro) – Lewandowski, T. Müller (67. Alcântara).
    Náhradníci: Reina – Alcântara, Alonso, Kurt, Bernat, C. Pizarro, Martínez.

    Hertha BSC: Burchert – Pekarík, Brooks, Langkamp, Plattenhardt, Lustenberger – Skjelbred, Haraguči, Schulz – Stocker (73. Hegeler), Kalou (66. N'Djeng).
    Náhradníci: Gersbeck – Hegeler, Heitinga, N'Djeng, Ronny, Niemeyer.