Southampton – Tottenham 2:2 (kon.) | Burnley – Leicester 0:1 (kon.) | Crystal Palace – Hull City 0:2 (kon.)
Newcastle – Swansea 2:3 (kon.) | QPR – West Ham 0:0 (kon.) | Stoke City – Sunderland 1:1 (kon.)
West Bromwich – Liverpool 0:0 (kon.) | Manchester City – Aston Villa 3:2 (kon.)
koniec
Crystal Palace FC
0:2 (0:0)
Hull City AFC
Sobota 25.04.2015, 16:00 • Selhurst Park (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    V Selhurst Parku sa dnes zrodila menšia senzácia. Favorit duelu Crysta Palace dnes podal odovzdaný, polovičný výkon, s ktorým proti maximálne odhodlaným a koncentrovaným Tigrom nemohol uspieť. Skóre po šiestich minútach druhého dejstva otvoril Dame N´Doye, rovnaký hráč skóre v nadstavení i uzatváral. Domáci si dnes veľa šancí na otvorenie súkromného účtu nevypracovali, Hull rázne vykročil za záchranou! (17:56:18)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
    Dame N'DOYE - 0:2
     
    90+2
    Hull City dalo gól!
    Crystal Palace sa už v závere vrhol v plnom počte do ofenzívy, čo sa dokonale organizovaným a koncentrovaným Tigrom podarilo využiť na definitívnu rezerváciu zaslúžených troch bodov! Jake Livermore získal kľúčovú loptu pre Gastóna Ramíreza, ktorý naštartoval tigrí protiútok. Uruguajčan na polovici ihriska prihrával doprava na DAME N´DOYEHO, ktorý síce zasebčil, no Steve Bruce mu to určite odpustí. Čistokrvný útočník to napálil zvnútra šestnástky priamo k pravej žrdi, Julián Speroni nemal nárok.
     
    90
    Rozhodcovská štvorica na čele s Markom Clattenburgom pridáva ešte štyri minútky. Sanogo v ich úvode znovu zašiel sklzom do Harpera.
     
    89
    Na opačnom konci ihriska sa k zakončeniu dostal i Gayle, ktorý však rybičkou zakončoval len vysoko nad bránku Stevea Harpera.
     
    87
    Liam Rosenior mohol hosťom definitívne vystreliť tri body, chýbali len milimetre! Výborne organizovaný Hull rozohrával z pravej strany voľný kop. Ramírezov center ešte stačil odvrátiť Damien Delaney, ktorý však poslal loptu len k Rosenior. Nedávno prichádzajúci bek sa oprel do lopty plnou silou, delový projektil spoza šestnástky orazítkoval hornú konštrukciu Speroniho svätyne. Krátko po Roseniorovi zahrozil i N´Doye, ktorého bombu z desiatich metrov vyrazil dobre reagujúci Speroni.
     
    85
    Sone Aluko dnes odviedol kusisko vynikajúcej čiernej roboty. Steve Bruce mu v závere necháva odfrknúť, na trávnik posiela svojho syna Alexa. Rosenior zároveň strieda Bradyho.
     
    83
    Dôrazný a čoraz nebezpečnejší Yaya Sanogo sa dočkal vyrovnávajúceho gólu, ktorý bol ale následne anulovaný rozhodcom Markom Clattenburgom. Pappe Souaré dostal na ľavej strane dostatok priestoru na adresný center do šestnástky. Ten si našiel hlavu francúzskeho útočníka patriacemu londýnskym Kanonierom. Sanogo sa vo vzduchu pretlačil cez McShane i za pomoci nedovoleného zákroku, pre ktorý už jeho presná hlavička k pravej žrdi nemohla platiť. Domáci ošiaľ rýchlo opadol, Alana Pardewa ide pri postrannej čiare roztrhnúť.
     
    81
    Veľa toho času im už ale nezostáva. Hull City je dnes navyše pripravený na výbornú. Pardewova séria je na konci.
     
    79
    Namiesto vyrovnávajúceho gólu sa naďalej otriasa iba jednička na ukazovateli hosťami strelených gólov! Hull City s ďalšou sympatickou príležitosťou na druhý gól. Robbie Brady už po x-tý raz obohral na strane Kellyho, cez ktorého šikovne prihrával pod seba, kde z druhej vlny útočil Tom Huddlestone. Bývalý stredopoliar konkurenčného Tottenhamu pálil z hranice veľkého vápna k pravej žrdi, ktorú jeho prízemný pokus minul o pár decimetrov. Speroni sa za loptou len obzeral, Eagles zostávajú v hre o body.
     
    78
    Sanoga je po príchode na trávnik cítiť. Urastený francúzsky útočník zakončoval z piatich metrov hlavou, no umiestnenú koncovku zastavil McShane.
     
    77
    Yaya Sanogo na druhej strane zbytočne zašiel do gólmana Harpera, ktorý sa namiesto časovej údržby sympaticky postavil hneď na nohy.
     
    76
    Ramírez s N´Doyem sa snažili pretlačiť k zakončeniu, no defenzívny blok Crystal Palace tentokrát zostal kompaktný.
     
    75
    Štvrťhodinu pred koncom letí Souarého center z ľavej strany len k Harperovi, ktorý dnes fantasticky alternuje za neistého McGregora.
     
    74
    Yannick Bolasie na konci svojej individuálnej akcie hľadal prízemným centrom Sanoga, no pred ním hasil defenzívny štít Huddlestone.
     
    73
    Dvadsať minút pred koncom hry striedame na oboch stranách. Domáceho Zahu nahrádza Dwight Gayle. Quinna vymení Gastón Ramírez.
     
    72
    Utrápený Martin Kelly pustil cez seba Aluka, no ten v tomto prípade nedokázal presne odcentrovať na nebezpečného N´Doyeho.
     
    70
    Dvadsať minút pred koncom sa na kopačky Crystal Palace vkráda bezradnosť. Hull sa čoraz väčšmi sťahuje pred vlastnú bránku.

    Erik Farkaš

    Góly: 51. N'Doye, 90+2. N'Doye


    Crystal Palace FC: Speroni – Kelly, Dann, Delaney, Souaré – Puncheon, Jedinak (65. Čung-Jong), McArthur – Zaha (73. Gayle), Murray (59. Sanogo), Bolasie.
    Náhradníci: Hennessey – Hangeland, Sanogo, Gayle, Chung-yong, Ledley, Mutch.

    Hull City AFC: Harper – Chester, Dawson, McShane – Elmohamady, Livermore, Huddlestone, Quinn (73. Ramírez), Brady (85. Rosenior) – N'Doye, Aluko (85. Bruce).
    Náhradníci: McGregor – Rosenior, Figueroa, Bruce, A. Hernández, Sagbo, G. Ramírez.

    Rozhodca: Mark Clattenburg – S. Beck, J. Collin – O. Langford